‘Meer sancties tegen Poetins Rusland’

Vladimir Poetin moet stoppen met het steunen van de pro-Russische seperatisten in Oost-Oekraïne. 

Het wordt hoog tijd dat Rusland stopt met de agressieve veroveringstactieken in het oosten van Oekraïne. Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel is de kans groot dat de Europese Unie anders nieuwe sancties moet opleggen aan Rusland. De situatie in Oekraine is “op dit moment niet bevredigend”, aldus Merkel. Dat lijkt me een understatement.

De Raad van Ministers van de EU komt maandag bijeen om te praten over onder meer een uitbreiding van de sancties tegen Rusland.

Het conflict in Oekraïne overschaduwt de top van wereldleiders in Brisbane. De Canadese premier Stephen Harper wond er tijdens zijn eerste ontmoeting met Poetin op de top geen doekjes om. “Ik zal je de hand schudden, maar ik heb je maar één ding te zeggen: je moet weg uit Oekraïne,” aldus Harper tijdens de handdruk. Het antwoord van Poetin was niet positief, zei de woordvoerder van Haper, maar wat Poetin zei wilde hij niet kwijt.

Het gedrag van Poetin en zijn trawanten begint het Westen steeds meer te irriteren. Poetin, de Adolf Hitler van deze eeuw, moet even dimmen. Hoe? Dat kan alleen als het Westen hem op zijn knieën dwingt. Of sancties genoeg zijn, betwijfel ik, maar we moeten het proberen. De leider van Rusland moet stoppen met de financiële en materiele steun van de pro-Russische seperatisten in Oekraïne, en zijn troepen moeten Oost-Oekraïne verlaten.

Ik snap dat niet iedereen fan is van de EU – dat ben ik ook niet – maar de Europese landen moeten gezamenlijk optrekken tegen Poetin. Het Nederlandse leger is namelijk niet sterk genoeg, en dat geldt ook voor de legers van de andere individuele Europese landen. Rusland investeert miljarden euro’s in het leger. Daar kunnen wij in ons eentje niet tegenop, al zou het verstandig zijn om ook miljarden te investeren in Defensie, zeker nu.

Als we niks doen, gaat Poetin steeds een stap verder. Hij ziet de slappe reactie van Europa en lacht in zijn vuistje. Nu bezet hij Oekraïne, maar als hij denkt dat de tijd rijp is, zal hij ook andere landen gaan bezetten. Dan is het echt te laat. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Ik weet niet meer wie het laatst zei, maar ik ben het er 100 procent mee eens: we moeten de Russische beer aan de ketting leggen, en wel zo snel mogelijk.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

47 reacties

 1. jansje2

  trekken een veel te grote broek aan. Onverstandig om maar weer met sancties op de proppen te komen. Maar ja, als je niet het vermogen hebt om op een diplomatieke manier de druk van de ketel te krijgen, althans een poging daartoe doet, dan grijp je maar weer naar sancties! Hiermee laten ze weer zien dat ze het wederom verliezen van de slimme rat Putin! En in hun domme overmoed hebben ze niet door dat de VS hen steeds meer in de richting krijgt, die zij wensen! Sukkels! Putin zal dit beantwoorden met de volgende slimme zet, die ze ook weer niet snappen.

 2. louis-portugal

  Jonge -jonge wat een artikel weer.

  Ik zag een paar dagen geleden wat lichtflitsen in Nederland en vroeg me af waaar dat was.

  Gelukkig weet ik het nu.

  Het was Putin, en misschien wel persoonlijk, die hier en daar wat bommen dropte. 

  Helaas weet ik nog niet precies waar want er ontbreken nog wat bewijzen.

 3. Johanna

  Marcel Buurman 13:34   Kom eens met een weerwoord.  NAVO, VS en EU zijn bezig de Krim te veroveren voor eigen doelen.   De  Krim is van Rusland en niet van de NAVO, VS of EU.Het is een grote strijd om pijpleidingen en doorvoer. NAVO,VS en EU eerst zo snel mogelijk na het communisme alle alle oude sovjet gebieden NAVO bondgenoot gemaakt vervolgens ingelijft  en vervolgens vrij handelsverdrag gaan sluiten, vervolgens proberen het Russische gebied de Krim  te annexeren, Rusland zoveel als mogelijk isoleren om samen    als vS en EU de wereld te kunnen beheersen. NAVO, VS en EU gaan op dezelfde wijze tekeer als Hitler in 1938. Ze spelen een heel gevaarlijke spel.  Barack Obama  zei op de top van de G20  “de houding van Rusland/Poetin ten opzichte van Oekraïne ” Een gevaar voor de wereld”.  Obama  is vergeten hoeveel landen de VS al heeft vernietigd of gedeeltelijk en in chaos heeft achtergelaten.  Hoe durft die man. Nu  stellen ze alles in het werk om   Oekraïne en Rusland te vernietigen.   Hebben we de Russen nog niet zien doen.

 4. Johanna

    Amerikanen: 800 militaire basis  over de hele wereld–  militaire aanwezigheid in 156 landen– marinehavens– bemoeienis met  praktisch alle landen–miljard dollar om versterking voor de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Europa– Strafhof Den Haag erkennen ze niet.

  Chinese president haalde hard uit naar VS. Hij zei dat de ouderwetse mentaliteit  niet meer past in de 21ste eeuw. Hij bekritiseerde het Amerikaanse beleid. ” geen enkel land zou absolute  veiligheid voor zichzelf moeten nastreven ten koste van anderen”. Amerikanen hebben al veel te veel vernietigd en het heeft al meer dan genoeg doden gekost.  Wanneer krijgt dat veroveringsland eens flink wat sancties aan haar broek?

 5. Johanna

  VS viel Grenada–Somalië–Afghanistan–Libië–Irak–en Servië binnen.  Barack Obama noemt de Russen   “een gevaar voor de wereld” vanwege Oekraïne.  Je moet maar durven.

 6. Henry Joseph

  Je kunt de Russische beer heel lang tergen, maar niet tot het gaatje. Praten is beter.

 7. kees rudolf

  @cdlogo, 14.17, als ik u goed begrijp moeten we Poetin, die prima man,  geen strobreed in de weg leggen, want hij vertegenwoordigt “een militaire macht die de middelen heeft om het leven op onze aardbol meervoudig te vernietigen.” Voorwaar een sterk argument. 

   

 8. Saeftinghe

  Marcel Buurman,

   

  Heb je mogelijk belangen in de wapenhandel?

  Je wilt zo graag wapens leveren aan de Ucraïne.

   

   

   

   

  Putin is de leider van Rusland, je mag dan toch verwachten dat hij de belangen van Rusland dient en niet die van het bemoeizieke westen.

   

  De sancties die het westen aan Rusland oplegt treffen alleen onze eigen handel, zoals een boemerang die z´n doel heeft gemist de werper kan treffen.

   

  De winter komt eraan en Putin heeft de gaskraan in handen, wat bezielt de Euro leiders om in hun oneindige wiijshed Putin zo te provoceren.

  Hinder zal Rusland er niet veel van hebben, er staan genoeg anderen te trappelen,  vol ongeduld, om onze handel over te nemen.

   

  In mijn optiek is Putin de meest bekwame staatsman op dit moment, ook al doet hij dingen die mij niet aanstaan.

  Hij laat niet met zich sollen, zo als onze premier.

   

  Hij geeft duidelijke signalen af, laat z´n vliegtuigjes langs onze grenzen scheren, zonder transponders in bedrijf.

  Hoeveel hebben we er gemist??

   

  ik zie hem al grimlachen wanneer hij langs de gas afsluiter rijdt die hij straks telkens een beetje verder dicht gaat draaien.

 9. CDlogo

  Alweer onzin!

  Dat de meesten hier geen conflict met Rusland willen is niet omdat het blinde volgelingen zijn van Russische propanda maar omdat men in tegenstelling tot u inziet dat een conflict met Rusland kan eindigen in een wereldwijde catastrofe met Europa als eerste slachtoffer.

  We hebben hier niet te maken met wat dictatortjes zoals in het M.O. die uit de weg worden geruimd om daarna de betreffende landen in totale chaos achter te laten maar met een miltaire macht die de middelen heeft om het leven op deze aardbol meervoudig te vernietigen, en maak u geen illusies geen enkel raketschild kan deze dreiging wegnemen, de middelen om deze te bezorgen zijn daarvoor simpelweg te divers, en dat geld voor beide zijden.

  Het zogenaamde excuus van Russische expansiedrift slaat nergens op het huidige Rusland beslaat het kleinste oppervlak sinds 400 jaar, dit in tegenstelling tot de expansiedrift van de NATO na de val van de sovjet unie….

  Een wereldoorlog riskeren om een failliet land waar het westen helemaal niets te zoeken of mee wat te maken heeft zowel historisch als economisch om de zakken van een paar warmongers te spekken, wat mij betreft no way!

 10. L. van der Schoot

  Poetin is niet lief en laat zijn tanden zien.

  Maar de verachtelijke EU, gesteund door Amerika en de Nato is in wezen de oorzaak van deze oprisping van de beer.

  De Oekraine is waarschijnlijk nog meer corrupt dan Rusland.

  Frau Merkel is bezig als oorlogshitster en verliefd op de EU. Waarom eigenlijk?. zij wil maar nieuwe tegenmaatregelen.

  Waar dat toe leidt hoef je je niet af te vragen.

   

 11. Marcel Buurman

  De oorlog in Oost-Oekraïne is alleen, geheel en volledig alleen, begonnen omdat Poetin dat wilde.

  Hij heeft niet alles wat er sindsdien gebeurt precies in de hand gehad, maar als de Russen de zaken daar niet hadden opgestookt en gesteund, was er geen oorlog ontstaan. Daarom is Poetin zonder meer verantwoordelijk voor alle ellende en slachtoffers.

  En het ziet er naar uit dat hij heeft besloten een nieuwe stap in de escalatie van de oorlog te zetten, gelet op de aanvoer van al het nieuwe wapentuig uit Rusland.

  Het westen rest niets anders dan de sancties op te voeren. En het wordt tijd de Oekrainers van (anit-tank en andere) wapens te voorzien zodat zij zich beter kunnen verdedigen; dat zou ook preventief kunnen werken.

   

  Verder zijn de blinde volgelingen van de Russiche propaganda, die de flauwekul nabrallen over Oekraine die een genocide wil plegen op etnische Russen, te triest  voor woorden. Walgelijk, dat mensen zo de zaak van de vrijheid verraden door een vuile dictator te steunen.

 12. Johanna

  NAVO, VS en EU hebben  maar twee oplossingen santies en platbombarderen.

 13. Johanna

  NAVO, VS en EU hebben niks te zoeken in die gebieden. Ze staan intussen wel in de voortuin van Poetin. NAVO, VS en  EU  hebben wel  heel de wereld omsingeld met  oorlogstuig en manschappen. De Russen (Poetin)  moeten buigen en knikken.  Een wereldmacht  (VS) is funest  voor vrede in de wereld. 

 14. Marcel Buurman

  Rusland laat de oorlog weer oplaaien, daar wijst alles op. Lange konvooien met militair materieel trekken weer het gebied van de separatisten in. Zoals gebruikelijk zonder kentekens of andere herkenningstekens. Maar geen zinnig mens twijfelt er aan dat dit materieel uit Rusland komt.

  Het wordt hoogste tijd dat Europa en de VS het Oekrainse leger gaan voorzien van voldoende wapens om te voorkomen dat de Russen verder oprukken, en hun hoofddoel, om een corridor naar de Krim te maken, bereiken.

  Het is cruciaal dat de stad Marieupol niet in hun handen valt. De Oekrainers hebben daarvoor meer en betere verdedigingswapens nodig, met name anti-tankwapens.

  De inwoners van Marieupol hebben al massaal laten weten dat ze niet willen dat de separatisten hun kant op komen. Ik vrees dat die daar niet mee zitten, want zij zitten nergens mee (zoals ze opzettelijk vanuit woonwijken het vliegveld bij Donetsk bestoken, daarmee uitlokkend dat de Oekrainers terug vuren op die wijken).

  Arme mensen daar, waarschijnlijk nieuwe slachtoffers van het smerige beest Poetin met zijn trawanten.

   

 15. MicMokum

  Niet erg slim om vlak voor de winter Rusland extra te sarren. Als tegenactie zouden ze zomaar de gaskraan dicht kunnen draaien.

  Overigens stoor ik me aan de eenzijdige, anti-Russische berichtgeving op deze website. Gelukkig zijn veel van de reaguursels van een hoger niveua. 

 16. Johanna

  Intussen in West Oekraïne. De hele gezondheidszorg aan  de rand van de afgrond, geen bloed in ziekenhuizen en  artsen worden niet betaald. In Europa  heel veel  bedrijven failliet door sancties.  In Oost Oekraïne  ongeveer volgens berichten 20.000 doden, vele gewonden, en duizende vluchtelingen  richting Rusland. Geweldig dat oorlogje  voeren door moordenaar Porosjenko  met medewerking  van het oorlogzuchtige Westen. 

  Het gaat er op lijken dat de VS  oorlog nodig heeft.

 17. CDlogo

  U bralt onzin!

  Nagenoeg al het materieel in de Oekraine is van Russische makelij zowel van de seperatisten als van het Oekrainse leger en was reeds ruim aanwezig voor het conflict, een erfenis van het Sovjet tijdperk.

  Voor het conflict hebben zelfs de Oekrainers hiervan materieel terug verkocht aan de Russen om de financiele nood te ledigen waar het land mee kampte.

  De rest van uw verhaal is niet serieus te nemen voor iemand die in Europa leeft en niet zit te wachten op WW3.

  Misschien verstandig dat u de geschiedenis eens bekijkt van de Oekraine in plaats van dergelijke onzinnige domme oorlogslustige taal uit te slaan……

   

 18. toetssteen

  De VS idem en gezien de hoeveelheid bases die wereldwijd zijn geraliseerd plus hun trackrecord, ben ik persoonlijk meer beducht voor die oorlogszuchtige taal van de VS. Dat geldt ook ten aanzien van hun ‘beleid’ tav Syrië. Twee keer teruggefloten inzake die gifgasaanval, maar ze blijven stug doorgaan.

   

  http://www.volkskrant.nl/dossier-islamitische-staat/obama-overweegt-nieuwe-strategie-in-syrie~a3789261/

   

  Dus als ik het goed begrijp gaat Syrië het paradijs op aarde worden nadat Assad weg is. Mja, dat werkte overal elders ook zo goed.

  Was in al die gevallen sprake van Russische inmenging? Ik dacht van niet. Sterker nog de VS hebben de  ‘rebellen’ in die contreien zelf bewapend en getraind. Maar Putin is de boosdoener……

 19. toetssteen

  Het gaat over door bepaalde landen gecontroleerd internationaal luchtruim, er is dus geen sprake van luchtruim schendig van een land. Overigens, de VS, UK en de NATO doen dit idem. Gewoon schouders over ophalen.

   

  Voor de rest ben ik het met u eens.

 20. Johannes N

  “De Adolf Hitler van de 21ste eeuw”

   

  Eens kijken, hij heeft complete volken uitgeroeid? Nee. Europa veroverd? Nee, ook niet. Snorretje dan? Ook al niet…

   

  Maar leg maar lekker economische sancties op hoor, onze economie kan nog veel verder kapot!

 21. toetssteen

  U ijlt! U vertelt dingen die pertinente leugens zijn. U en nog een stel zeurt dat mensen die het niet eens zijn met het beleid van de EU en de US, pro Putin zijn en bovendien dat ze op geen andere onderwerpen reageren.

  Alle door u opgenoemde reageerders geven hun commentaren op allerhande onderwerpen. Dat u zich vastbijt in een enkel, dat kan ik niet helpen.

  En nogmaals geen van ons beweert ook maar ergens dat Putin een schat van een vent is. Natuurlijk is hij dat niet! Als hij dat wel zou zijn, was Rusland al een puinhoop.

 22. kees rudolf

  Mij valt op dat wanneer een stukje over Oekraine (en/of de Oekraine) geplaatst wordt, de meerderheid van de reacties steevast van hetzelfde groepje reageerders komt die je bij stukjes over andere onderwerpen zelden of nooit tegenkomt. Alleen “toetssteen” en “suijkerbuijk” doen ongeveer overal wel een duit in het zakje; Johanna, cdlogo en Saeftinge daarentegen zijn vrijwel uitsluitend actief als het over Rusland en Oekraine gaat. Dat moet wel komen omdat deze reageerders een bijzondere belangstelling voor dit onderwerp hebben, en daardoor wellicht ook langzamerhand een bijzondere deskundigheid hierover hebben ontwikkeld, o.m. door te doen wat velen nalaten, nl. ook eens goed te luisteren naar wat die reuze vriendelijke Russen en die volmaakt redelijke Poetin zelf te vertellen hebben. Logisch dat ze een zekere urgentie voelen om eenzijdig voorgelichte medelezers van DDS hun wijsheden deelachtig te laten worden. Maar die medelezers nemen het ze niet in dank af. Marcel Buurman maakt ze zelfs voor verraders uit. Beste mensen, laat je niet ontmoedigen en ga door met de strijd tegen de schandalige expansiepolitiek en de propaganda van de EU leiders en de vanouds aggressieve US.

 23. baksteen

  Poetin schijnt een enorm probleem te zijn?

  Als ik nu een lijst zou moeten maken van machthebbers, staatshoofden en regeringen dan kwam Poetin echt niet voor op het eerste A4tje……

 24. Saeftinghe

  Toetssteen,

   

  Dat langs komen vliegen, zonder grenzen te schenden, is juist wat ik bedoel.

  In mijn ogen doet die man het goed.

   

  Wanneer ik in zijn positie was zou ik het gas al een beetje verminderd hebben, en zijn weggevaren met dat oorlogschip waar de Fransen nu moeilijk over doen.

   

  Hoe betrouwbaar is het westen?

 25. Marcel Buurman

  Tjonge, keer op keer sta ik weer verbaasd.

  De groep Poetin-lovers hier slaagt er steeds in op een nog grovere manier te laten zien hoe zeer zij de kernwaarden van onze cultuur aan hun laars lappen.

   Ze laten  daarmee blijken kijken wat een zootje verraders het zijn. Want Nederlanders die een agressieve anti-democratische dictator verheerlijken, en deze schurk als voorbeeld stellen ten opzichte van de leiders in ons eigen Europa, dat zijn toch echt verraders.

  Dezelfde soort mensen die in de jaren kort voor 1940, en daarna, hun liefde voor een agressieve dictatuur uitspraken. Verraders dus.

 26. Julius

  Als het aan de Poetin lovers ligt spreken we over 10 jaar allemaal Russisch. Nu maar hopen dat de mensen van Russische afkomst niet gaan claimen dat zuid Holland van hen is. Er zijn er hier genoeg die blind voor Poetin zullen kiezen. 

 27. CDlogo

  Zeg Rudolf geen woorden in mijn mond leggen die ik niet heb gezegd knul.

  De feiten zijn zoals ze zijn, als dat jouw het risico waard is op WW3 lijkt het mij zeer verstandig om deskundige te zoeken.

 28. cmsuijkerbuijk

  “en deze schurk als voorbeeld stellen ten opzichte van de leiders in ons eigen Europa, dat zijn toch echt verraders.”

  Goh, wat heb ik gemist? Wanneerwaren die verkiezingen voor “onze” Europese leiders?

  Verdomme, wéér gemist!

  Ik zoek de verraders trouwens meer in de EU-hoek!

 29. V.K.

  -Echte verraders zijn degene welke handelden, haaks op de uitslag van het EU referendum, en vervolgens bij de uitslag van de landelijke verkiezingen staan te blèren dat er voor Europa is gestemd.

 30. toetssteen

  Dan zijn we het eens.

   

  @Buurman en Julius

   

  Voor de zoveelste keer, iemand die tegen de expansiepolitiek en de propaganda van de EU leiders en de US is, is niet automatisch een Putin lover.

   

 31. Russische agressor opent aanval op Oekraïense havenstad – De Dagelijkse Standaard

  […] in Oost-Oekraïne en worden betaald en aangestuurd door niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin. Ze zijn een enorme aanval begonnen op de havenstad Marioepol. Ze vuurden talloze raketten af op […]

 32. Poetin kan z’n tankparade wel vergeten – De Dagelijkse Standaard

  […] ieder geval: wat mij betreft hoeft deze boycot van Rusland niet eeuwig te duren. Maar Rusland heeft zich wel aan elementaire fatsoensnormen te houden. Dus […]

 33. Joost1991

  Hup Poetin!

 34. kees rudolf

  @toetssteen, zeker, als Poetin een schat van een vent zou zijn was Rusland nu al een puinhoop, met heel Oekraine in handen van fascisten, alle etnische Russen meedogenloos uitgemoord, de Krim met Sebastopol overgenomen door de NATO enz. Nee, Poetin is natuurlijk geen schat van een vent en dat is maar goed ook en daarom zijn alle Russen maar wat blij met hun Leider. Ik heb het eindelijk begrepen, of ijl ik?

 35. Julius

  Juultje word ik hier vaak genoemd. En toets is gewoon een klein manneke. Dan mag ik dat toch best zeggen? Ofmag dat alleen bij zwarte mensen?

 36. Saeftinghe

  toetsje toch nieuw

  Julius 01.35

   

  U toont frequent dat u de minimale educatie mist.

   

  U (en nog enkelen) zou de beleefdheid kunnen hebben om minstens de namen correct te schrijven.

   

  Niemand noemt u toch Juultje of  iets dergelijks.

   

  En dan heb ik het niet over tikfouten

   

 37. Bes Tolen

  Engeland en Frankrijk hebben altijd sinds zo 1800 het idee gehad dat ze zich met Rusland moeten bemoeien. Amerika is daar later bij gekomen. De grondslag van deze politiek is altijd imperialistisch geweest en daaarmee een gevaar voor de rest van Europa. En zelfs voor de rest van de wereld. Duitsland is aan de verplichting gebonden om voor 2039 op te gaan in een Verenigd Europa. Duitsland heeft nooit de keus gehad. Het land is nog steeds officieel bezet. Het heeft met geen enkel land een vredesverdrag mogen sluiten. Dus ook niet met  Nederland  De status van Nederland is overigens onzeker. Duitsland is helemaal niet machtig zoals altijd wordt beweerd. Dat is de geallieerde propaganda, die over de mensen wordt uitgestort. Er zijn trouwens na de Tweede Wereldoorlog nog een aantal miljoenen Duitsers omgekomen, lees omgebracht, in gebieden buiten Duitsland. Van alles wat er aan Duitse groepen buiten Duitsland en Oostenrijk voor 1940 woonde is zelfs de meerderheid verdwenen. Het is één van de onderwerpen waarover wordt gezwegen. Hiertoe behoren dus ook de verplichtingen van Duitsland. Ook moet elke bondskanselier moet voor hij of zij het ambt aanvaardt voor de onderwerping van Duitsland aan de drie gealieerden Amerika, Engeland en Frankrijk tekenen dus bevestigen.     

 38. V.K.

  -Samsom sluit de optie militair ingrijpen in Griekenland door de EU niet uit.

 39. Julius

  Als een grote vent je woord geven nooit meer op me te reageren en hopsakee, je laat weer zien dat een man en zijn woord jou niet passen.

   

  Je stelt me teleur toets..

 40. toetssteen

  En om u even te informeren, na een zware operatie had ik even niet zoveel puf meer en heb ik me beperkt tot marginaal werk en een site waar ik kan relaxen. Ik geef hier al jarenlang commentaar op allerlei onderwerpen, dus uw ongenuanceerde gekwaak slaat echt nergens op.

 41. toetssteen

  U heeft niet eens een begin van een idee uit welke puinhoop Putin Rusland heeft gered, sterker u heeft niet eens de moeite genomen om de link te openen die ik gaf en dan doel ik op die van Global research.

  Waarom vindt u het prima om Rusland volkomen ten gronde te richten? Omdat daar beesten leven oid? Ah ja, laten we dehumaniseren, want dan ontstaat er geen wroeging.

  O ja, dat vreselijke anti homo Rusland met zijn ow…

   

  http://gallery.mailchimp.com/d0e55f3197099944345708652/files/RussianLGBTLawWhitePaper.pdf

   

  Lies, lies, lies.

  En het gaat maar door. Dat in een aantal staten in de VS homoseksualiteit nog steeds verboden is by law, who bothers, het is dat Putin spook.

   

  De economie werd onder Jeltsin kapot gemaakt op instigatie van de VS, ach, moet kunnen, is heel normaal!

  U moet voor de aardigheid een hierin duiken:

   

  http://www.bigeye.com/griffin.htm

   

   

 42. Johanna

  Marcel Buurman 12:46  Vertegenwoordigers van  hoge politieke  en militaire leiders  van Oekraïne van de Nationale  Garde en de Rechte Sector (nazi’s)  hebben  de opdracht  gegeven tot de opzettelijke  vernietiging  van de Russische sprekende burgers. Allemaal onder de ogen van het Westen.

  Servië werd platgebombardeerd  om  eigen grond af te geven.

 43. Johanna

  Marcel Buurman  12:46 Er wordt genocide gepleegd op de Russisch sprekende bevolking. De Russen moeten lijdzaam toezien???

 44. LiQselotte Krüger

  Uit mijn zicht wil dit deel van de Oekraine russchisch zijn,en het is ook niet meer als redelijk dat Poetin hen een handje helpt..

  Wie zijn wij om dat te veroordelen terwijl wijzelf wapens leveren aan de Syrische rebellen en een heel deel van onze Marokkaanse en Turkse Nederlanders voorkeursbehandelingen van onze Overheid krijgen….?

 45. CDlogo

  Waanzin……sancties zijn even vervelend voor de Russen die op zoek moeten naar nieuwe leveranciers buiten de EU/VS, maar die staan te springen om te mogen leveren, daarintegen rampzalig voor ondernemers en hun werknemers in de EU die onder de huidige economische omstandigheden toch al grote moeite hebben om het hoofd boven water te houden en het gelag gaan betalen van het handelen door de machtswellustige EU maniakken die zelf de dans ontspringen.

  En Frank bedenk daarbij volgende, het begint met 1 currency wars, 2 trade wars(het huidige stadium), 3 real wars, dat heb ik niet van mijzelf maar zo is het nu helaas eenmaal in de geschiedenis altijd al gegaan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.