Minister Schippers tegen volk: "Maak je keuken schoon!"

Geen categorienov 17 2014, 13:00
Moedertje Overheid bemoeit zich nu ook met de manier waarop u uw huishouden doet.
Zeg, maak je keuken eens schoon! Nou ja, het maakt mij niet uit wat u doet, maar minister Schippers denkt daar anders over. De zogenaamde liberaal vindt het niet kunnen dat uw keuken mogelijkerwijs een zootje is.
Dat kan zo niet langer! Was die vaatdoekjes, boen het kookgerei schoon, en - oh ja - check de temperatuur van uw koelkast even.
De reden dat ze zich met dit soort aangelegenheden bemoeit is dat jaarlijks 2.000 Nederlanders last hebben van voedselvergiftiging. Volgens de minister komt dat voor een deel doordat 'we' onze keukens niet goed schoonmaken.

Schippers zegt dat het haar verantwoordelijkheid is dat de voedselkwaliteit in Nederland zo goed mogelijk is. "Dat betekent dus ook iets voor degene die het voedsel koopt en klaarmaakt", aldus de minister. "Als die daar niet hygiënisch mee omgaat en vervolgens ziek wordt, hebben we een zieke te veel."

Dit dus uit de mond van een zogenaamde liberaal, één van de belangrijkste kopstukken van de VVD. Wiegel en Bolkestein draaien zich om in hun graf stoel. Het is nauwelijks te bevatten dat de VVD zo diep is gezonken in het ideologische moeras van de sociaaldemocratie. Zelfs liberale bewindspersonen geloven tegenwoordig dat de staat zich met van alles en nog wat moet bemoeien. Alles is politiek, tot aan het schoonmaken van je huis toe.
Het zal best verstandig zijn om je keuken regelmatig schoon te maken, maar mevrouw Schippers heeft daar niets mee te maken... en het is al helemaal niet aan haar om de zoveelste dure 'voorlichtingscampagne' op te zetten die de belastingbetaler bakken met geld kost. Ga naar huis en maak je eigen keuken schoon, Edith. Je man zal het ongetwijfeld waarderen, zeker als je daarna nog snel even een taart bakt (en daarna direct wéér schoonmaakt).
Wat je ook doet, houd je betweterige neus uit mijn keuken. 
Overigens is het natuurlijk sowieso nogal triest dat ze zoiets doet omdat 2.000 Nederlanders per jaar misselijk worden nadat ze iets verkeerds hebben gegeten. Waar hebben we het over zeg. Als die mensen nou allemaal dood gingen oké, maar ze geven even over, krijgen mogelijk wat medicijnen, en dat is het dan weer. Wat een onzin om je daar druk over te maken.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten