Nederland weer asielland nummer 1

Fred Teeven, de zogenaamde harde crime fighter van de VVD, kondigt het in zijn barmhartigheid alvast aan: volgend jaar weer een recordaantal asielzoekers verzorgen!

Nadat sinds de opkomst van Fortuyn het aantal asielzoekers in Nederland langzamerhand daalde, wordt na twaalf jaar die trend ruw onderbroken. Staatssecretaris Teeven kondigt het alvast aan: Nederland wordt weer een echt belangrijk toevluchtsoord voor asielzoekers. In grote getale zullen ze ons land weten te vinden:

Het aantal asielzoekers in Nederland stijgt volgend jaar opnieuw fors. Dat heeft staatssecretaris Teeven gezegd in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij wees op de noodzaak om nieuwe opvangplaatsen te creëren, omdat daaraan volgens hem nu al een “schreeuwend tekort” is.

Nu zitten er 29.000 mensen in Nederlandse asielzoekerscentra. Teeven zei dat dat volgend jaar zal toenemen naar zeker 33.000, maar dat er ook wetenschappelijke schattingen zijn dat het er 40.000 worden.

Uiteraard is het zeer goed te begrijpen dat velen Syrië ontvluchten: tussen ISIS en al-Nusra in hebben normale en niet-extremistische burgers momenteel weinig te zoeken in het land, zeker in de noordelijke en oostelijke gebieden. Dat men dus vlucht voor zoveel geweld is helemaal te begrijpen.

Wat echter niet te begrijpen is, is dat Nederland van plan is disproportioneel veel asielzoekers op te nemen. Het is niet dat Nederland niet óók zijn best moet doen in situaties zoals deze, maar wanneer Duitsland óók maar 40.000 opvangt (hetzelfde aantal als Nederland dus), weet je dat er iets scheef zit. Duitsland is niet alleen vele malen groter dan Nederland, maar heeft ook een bevolking van 80 miljoen inwoners tegenover slechts krap 17 miljoen hier.

Nederland zou dus niet zonder slag of stoot zoveel mensen moeten opvangen, maar moeten streven naar een meer gelijkmatige spreiding over west-Europese landen. Niet meer dan dat.

Maar ja, in een kabinet samen met de PvdA is dat natuurlijk vloeken in de kerk. En dus is Fred Teeven het tragische figuur dat jaren gespendeerd heeft aan het cultiveren van een imago als ultieme ‘tough guy‘, om hogerop te komen. Maar nu hij eindelijk die plek in het kabinet bemachtigd heeft wordt hij gedwongen zich van zijn zalvende en barmhartige kant te laten zien. Ironisch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Ongemakkelijk

  Geen wonder dat er in NL stagnatie is. Alle economische groei, voor zover die er is, wordt opgeslokt door nieuwe kansarmen die hier komen. Zo ook de ziektekostenstijging. Voor een deel zit daar de oorzaak van de stjging. We zitten klem door onze wetten, die van fatsoenlijke mensen uitgaan. Hoeveel Syriers gaan er naar Bulgarije? De vraag stellen is hem beantwoorden. Uit het antwoord blijkt al dat de vluchtelingen het gemunt hebben op onze voorzieningen. En dat allemmaal terwijl ze over land komen en dus thuis horen in het eerste land van aankomst.

 2. Johannes N

  Als ze 40,000 zeggen, dan weten ze al dat het er 160,000 worden. Dan weet u dat vast.

 3. cmsuijkerbuijk

  Wat ik dan weer niet snap is, waarom deze mensen dan weer per sé hier naar toe moeten komen. Het is toch veel efficiënter én goedkoper om in de regio vluchtelingen op te vangen en dáár eventuele asielzoekers te screenen op hun verhaal?

  Weer een typisch geval van jezelf een “goed” geweten geven!

 4. mijn-idee

  @ Pienter….

   

  Groningen is niet bepaald een metropool, maar heeft inmiddels wel een goeie 197.000 inwoners..

  Dus laten we maar hopen dat het er zoveel niet worden………

 5. Hans Kramer

  Heb zojuist tegen m’n zoon gezegd dat hij zich maar als asielzoeker moet laten registreren. Hij heeft een baan (produktiemedewerker) en wacht al 7 jaar op een huurwoning.

  Als asielzoeker heb je een woning binnen 2 maanden.

  Het wordt tijd voor een nationalistische regering.

 6. Maaike

  Oh gut,  wat hebben we het toch zwaar. Hoe zou het zijn om je familie te verliezen, gemarteld, verkracht en bedreigd te worden. Je lot te leggen in andermans handen en proberen te vluchten omdat het leven van jezelf en je kinderen probeert te redden. Gelukkig voeden Teeven, de DDS en de telegraaf vast onze onderbuik

 7. cmsuijkerbuijk

  Dat “helpen” hoeft niet per sé in ons land. Hoe komen die berooide vluchtelingen aan het geld, om helemaal hier naar toe te “vluchten”. Als je vluchteling bent, dan ga jezo snél mogelijk naar de dichtstbijzijnde veilige plaats en daar aangekomen, moet er inderdaad goede en voldoende opvang zijn. Daar kan Nederland óók aan bijdragen. Het is helemaal niet nodig, om nog eens 40.000 vluchtelingen hier op te nemen, met alle problemen van dien (Als het al bij 40.000 blijft) Daarbij kun je aan je water voelen, dat daarvan ook weer het overgrote deel hier gaat blijven en voor nóg meer druk op ons land zullen zorgen.

  Als dit een “ding” van de PvdA is, dan zijn ze al aardig vroeg begonnen met het compenseren van de stemmen van de Turken die weg gaan lopen!

 8. Cathja

  @ Maaike,

   

  veel van die jonge gasten hoeven helemaal niet te vluchten voor oorlogsgeweld, of om ‘verkracht’ te worden! Ze verkopen smoesjes zoals: “ik ben homo” en/of “ik ben christen”, om zo hier binnen te komen.

  Is het u ooit wel eens opgevallen dat de echte vluchtelingen er juist grote moeite mee hebben om hun land te moeten verlaten? Ze kúnnen niet anders, maar zouden daar het liefst willen blijven.

   

  Gelukszoekers kunnen we in Nederland missen als kiespijn! U weet waarschijnlijk niets over de schrijnende toestand van onze bejaarden in de tehuizen, de voedselbanken, die er niet zouden zijn als het (“oh gut”) zo goed zou gaan in ons land, en ook vindt u het blijkbaar heel normaal dat er eerst duizenden jonge mannen binnenlopen met hun zielige verhalen, en als ze hier voet aan de grond hebben komen ook hun vrouw(en) en de vaak vele kinderen hier naar toe. Het zijn er dus geen 20.000, maar reken er maar een veelvoud van!

  U kunt zich ook waarschijnlijk niets voorstellen bij de nood van onze eigen jonge mensen die op een dag een zelfstandig bestaan, al dan niet vanwege een relatie, willen opbouwen en daarvoor woonruimte nodig hebben. Er zijn gevallen bekend dat jonge mensen 7 jaar (!) op een woning moesten wachten!

  U heeft daar blijkbaar geen enkele moeite mee.

  Het gaat u waarschijnlijk zeer voor de wind. (?)

 9. Leucosia Teles

  Hoe zou het zijn om je familie te verliezen, gemarteld, verkracht en bedreigd te worden. Je lot te leggen in andermans handen en proberen te vluchten omdat het leven van jezelf en je kinderen probeert te redden.

   

   

  @ Maaike

   

  Dat proberen we juist te voorkomen, daarom moeten die figuren hier ook niet opgevangen worden. Ik houd mijn hart vast voor de inwoners van bijvoorbeeld Oranje in Drenthe, die zijn plotsklaps een minderheid in eigen dorp. Het martelen verkrachten bedreigen en verliezen van familie staat voor die mensen al vlak om de hoek, misschien wel recht voor de neus.

   

  Maar misschien ben jij toch de barmhartige samaritaan die haar huis en haard opensteld voor de “vluchtelingen” van elders en op zo’n manier de inwoners van bijvoorbeeld Oranje lichtelijk ontziet.

   

 10. Henry Joseph

  Laat maar komen, plaats genoeg en geld genoeg!

 11. Phoenix

  @Frits B: de meeste asielzoekers zijn helemaal niet op zoek naar arbeid, maar naar uitkeringen. Daarom is Nederland zo aantrekkelijk voor ze.

 12. katja

  Ja, het gaat haar voor de wind Maaike. Bevindt zich in de bevoorrechte bubbel, zonder (chronisch) zieken en armoede in de naaste omgeving. Zelf nooit wat meegemaakt en erger, zich er niet van bewust dat pech hebben iets is dat even in de tegenwoordige tijd van een steeds groeiender importantie is geworden. Pech, een woord dat bijna geen recht meer  heeft op bestaan. immers de wereld is maakbaar en alles wat je overkomt heb je aan jezelf te danken. Europa, en met name het dicht bevolkte Nederland, wordt, IS al grandioos uitgehold. Onze kinderen duidelijk achtergesteld ten opzichte nieuwe Nederlanders en nieuwkomers. Een proces dat al minstens 25 jaar aan de gang is.

   

   

  Komt nog bij dat al die al of niet  onbaatzuchtige medische zorg mensen in de derde wereld in leven heeft doen houden, zonder dat er een gezonde infratructuur daar op volgend opgebouwd kon worden in diezelfde landen. DIE vluchtelingen hebben zeker  geen pech en komen hier?  l 

 13. Non mi rabbio

  Als u mij uw adres geeft, zal ik dat Fred Teeven doorgeven, want ik weet zeker dat u wel 2 ‘vluchtelingen’ wilt huisvesten; dat die 2 later 10 worden ivm nareizende gezinsleden, zal u beslist niet deren. Ik zie uw adres via de redactie van DDS tegemoet. Als u dat niet doet, dan dient u uw commentaar op deze site aan te passen want op defaitistisch gezwets
  zitten wij niet te wachten.

 14. Frits B

  dat men in Zweeds Lapland zit te springen om meer arbeidskrachten. Zou niet weten wat ze daar doen (het beeld is altijd bos, rendieren en elanden) maar er is in elk geval ruimte. Of zou het klimatologisch niet de eerste keus zijn voor asielzoekers?

 15. tonzwart

  tot ze barst. Lees net op twitter, dat in Z. Turkije zich honderduizenden Syriërs prepareren om door te stromen naar Zweden, Duitsland en Nederland.

 16. Fries dorpje zet streep door asielzoekerscentrum – De Dagelijkse Standaard

  […] bijvoorbeeld, al vind ik wel dat we een bijdrage naar draagkracht moeten leveren. Oftewel: dus geen 40.000 asielzoekers zoals eerder gepland, want dit leidt tot bovenstaande taferelen waarin de grote problemen van deze […]

 17. Nederland asielzoekersland – De Dagelijkse Standaard

  […] ‘maar': hoewel het misschien niet prettig is dat er zoveel asielzoekers naar Nederland komen kun je het ze nauwelijks kwalijk nemen. Veel van deze mensen ontvluchten de terreur van zowel Bashar al-Assad als ISIS en Al Nusra. […]

 18. Johanna

  Vermenigvuldig   dat aantal van   40.000  maar met  zeker  5 a 10 want  het hele gezin komt later. Men telt alleen de mannen om de bevolking niet al te onrustig te maken.  Waarom worden ze niet gelijk doorverwezen naar de VS?  Daar is ruimte genoeg.

 19. Johanna

  Hoe zal Europa eruit zien over 10-20 jaar? Waarom komen ze hier waarom niet naar een van de OIC landen. Waarom stemmen mensen op partijen  die de asiel aanmoedigen?

 20. Cathja

  Ons land telt naar schatting 100.000 illegalen. Als deze mensen nu eens daadwerkelijk uitgezet zouden worden, dan was er minder gedoe over de toestroom asielzoekers, waarbij ik meteen onderscheid maak tussen gelukszoekers en vluchtelingen die voor hun leven moesten vrezen in hun thuisland.

  Gelukszoekers mogen hier geen vast verblijf krijgen. Zij dienen hun land vooruit te helpen, en niet al op zó jonge leeftijd er een gewoonte van te maken om de hand bij ons op te houden! Schandalig! En al die gasten die doelloos over straat zwalken, omdat ze niet mogen werken? Dat geeft toch overlast en sociale onrust? De autochtone bevolking zit echt niet te wachten op horden vreemdelingen die er ook nog eens hele andere gewoonten en gebruiken op na houden, en het met hygiëne en netheid echt niet zo nauw nemen! Denk aan hoe ze hun huisvesting totaal ruïneren en uitleven!

   

  Onze overheid moet haar slappe beleid maar eens omzetten in daadkracht. Er is veel werk aan de winkel. Met niets doen komen we alsmaar dieper in de narigheid, totdat de vlam een keer goed in de pan slaat.

  Dan kunnen ze zichzelf daarvan de schuld geven, en niet die ‘onverdraagzame Nederlanders’!

 21. Pienter

  40.000 per jaar is zo groot als een stad zoals groningen.

   

  Dit is 1 van de verdragen die met brussel zijn getekend om teminste 60k aan vluchtelingen per jaar verplicht op te nemen.

   

  Ik zeg u, dit land is knettergek geworden.

   

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.