Nederlandse joden willen massaal emigreren

Geen categorienov 29 2014, 20:00
Ze voelen zich niet meer veilig in ons land.
Deze week bezocht een Britse delegatie Nederland om kennis op te doen over de verspreiding van antisemitisme in onze samenleving. Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben we daar decennialang geen last van gehad, maar helaas is alles tegenwoordig anders. Of: oud. Joden worden op het internet én op straat uitgescholden en bedreigd; ze voelen zich nergens veilig en gaan bijna undercover over straat.
De delegatie, geleid door het Labour-parlementslid John Mann, sprak tijdens haar bezoek onder andere met jonge joden op een joodse school. Zij vertelden Mann en co. dat ze niet alleen bang zijn, maar dat ze zelfs serieus overwegen om (later) te emigreren.
Mann:

We waren verbaasd over het aantal leerlingen dat zei weg te willen uit dit land en naar Israël te willen verhuizen.

Dat is natuurlijk vreselijk beschamend voor onze regering, maar het wordt nog erger. Mann zegt namelijk terecht dat de Nederlandse overheid bijna niets doet tegen dit groeiende probleem.

"In Nederland vonden we de minst betrokken politici van alle Europese landen."

Vervolgens zegt hij terecht dat dit buitengewoon merkwaardig en zelfs kwalijk is omdat het juist aan parlementsleden en bewindspersonen is om zich te verzetten tegen "deze opleving van haat."
Het trieste is dat Nederlandse politici tegenwoordig zo bang zijn om kritiek te uiten op (islamitische) minderheden dat ze hier inderdaad niets aan doen. Want stel je voor dat je een paar boze Turken of Marokkanen voor het hoofd stoot. Brr, dat moet je niet willen, ook al niet omdat er meer Turkse/Marokkaanse kiezers zijn in ons land dan joodse. Dat klinkt ongetwijfeld hard, maar zo werkt het nu eenmaal in de politiek. Het enige wat je daar aan kunt doen is hard schreeuwen, maar de joodse gemeenschap in ons land is daar helaas te netjes voor. Men blijft rustig praten, overleggen, en de boel op een redelijke manier beïnvloeden. Jammer, maar dat werkt niet.
De politiek moet gedwongen worden om in te grijpen, en dat kan alleen als joden én niet-joden massaal in opstand komen tegen de terugkeer van het antisemitisme. Daarbij moeten we zowel de daders durven te benoemen (veelal islamitische allochtonen, ja schokkend, maar het is echt waar) als duidelijk maken wat de gevolgen nú al zijn voor Nederlandse joden; hoe ze nu al beperkt worden in hun doen en laten, en zowel buitenshuis als online bedreigd en beledigd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten