Nigel Farages moeder blijkt naaktloper te zijn

Of: hoe kunnen we Nigel Farage beschadigen?

De Britse krant de Daily Mail heeft een kersvers ‘schandaal‘ ontdekt: de moeder van UKIP-leider Nigel Farage blijkt in het verleden naakt geposeerd te hebben voor goede doelen. Haar foto’s werden in kalenders gezet die vervolgens verkocht werden; alle inkomsten gingen naar het goede doel.

Nigel Farage is certainly no shrinking violet. And if these photos are anything to go by, neither is his mother. Barbara Stevens, 74, is the rather game lady reclining in the roses and lazing by the lavender in a series of risque calendars to raise money for charity. On at least four occasions since 2005, the Ukip leader’s mother has posed in various states of undress on behalf of her local Women’s Institute.  

Nu valt de toon van het artikel op zich nog wel mee (als het gepubliceerd was in echte die hard Tory-kranten had het ongetwijfeld anders uitgepakt), maar er wordt wel steeds duidelijk gemaakt dat dit best een probleem moet zijn voor Farage. Zie deze citaten bijvoorbeeld:

Miss Stevens admitted her son, Mr Farage, 50, and his brother Andrew, 48, were not entirely delighted about her readiness to get her kit off… Asked about his mother’s nude modelling, Mr Farage last night said: ‘I’m going to make no comment about it myself.’

Het vervelende voor Farage is dat het a) bijzonder slecht lijkt als hij zijn moeder afvalt, b) dat er ongetwijfeld grote groepen kiezers zijn die het juist mooi vinden wat mama-Farage heeft gedaan, maar c) dat er ook juist conservatieve UKIP-kiezers zijn die dit niet vinden kunnen. Dat laatste is natuurlijk onzinnig, maar ja, dat soort kiezers bestaan. Een partijleider moet daar rekening mee houden.

De Daily Mail en andere kranten begrijpen dat ook, wat dan ook de reden is dat ze het even lekker onder zijn neus wrijven. Triest, maar zo gaat dat in de politiek, zeker in Groot-Brittannië.

Gelukkig maar dat Farage zich waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken. Wat zijn kiezers ook van de strapatsen van zijn moeder vinden, ze steunen UKIP nu omdat ze het politiek helemaal gehad hebben met de andere partijen. Die afkeer en die teleurstelling verdwijnen echt niet zomaar omdat malief regelmatig uit de kleren is gegaan (voor het goede doel!).

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. janzwitser

  Al gaat deze vrouw binnenstebuiten poseren, dat is alleen haar beslissing.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Al die verderfelijk sleaze van de Liblabcon kranten zullen UKIP geen windeieren leggen. 

  Binnenkort wordt Reckless hun tweede pm. 

  Het worden mooie tijden in the UK.

  Ik geniet dagelijks met volle teugen van de totale paniek en verbijstering van de journalis -oeps streep dat door- Liblabconl-akeien van de Daily Mail, Daily Telegraph, Gardian, Independent en the Spectator.

  Alleen de Express schrijft in niet negatieve bewoordingen over Farage (bij de ultra linkse Independent heeft hij trouwens een wekelijkse column)

   

  Enjoy 

  MASSIVE poll surge for Ukip in crucial by-election

  http://www.express.co.uk/news/politics/530034/Ukip-48-per-cent-Rochester-and-Strood-by-election-says-poll

   

 3. philippine

  Op de Deutsche Wirtschafts Nachrichten staan de namen genoemd van mensen die samen met Juncker de EC vormen.
  Zij zijn allen ONGEKOZEN.
  Wat voor politieke vorm zou dat nou zijn?

 4. Frits B

  De EC is de Europese ministerraad. In welk land,in Europa of elders, worden de ministers van de nationale regering gekozen? Nergens. Ze worden benoemd door de partijen die de regering vormen. En die zijn wel gekozen. 

 5. Antivenin

  Tja, er zullen maar weinig zoons zijn die het leuk vinden om foto’s van hun naakte moeder te zien. Aangezien mevrouw Farage volwassen is kan ze doen en laten wat ze wil. Bovendien is ze niet de eerste vrouw die voor een goed doel uit de kleren gaat. Domme kiezers die daarom op een ander gaan stemmen!

 6. Bob Fleumer

  In vind de kop boven dit artikel suggestief, een naaktloper is iemand die naakt loopt in een gebied waar dat niet gepast is. Dat heeft de moeder van Farage helemaal niet gedaan!

  Wil DDS ook Farage beschadigen? Nee toch hoop ik?

 7. Anijsblokje

  Tot nu toe heb ik niet op Nigel gestemd, omdat het onderwerp ‘naaktlopende moeders’ in het partijprogramma ontbrak.

  Nu ook dat probleem uit de lucht is, let eigenlijk niets me meer.

 8. Haarscherp

  Nigel Farage en Ukip moet met alle middelen worden gestopt door de elite van politiek en media in de UK, net als Pim Fortuyn en Geert Wilders in ons land om in te kunnen breken richting het centrum van de macht.

 9. MareJane

  Zolang Dame Helen Mirre ooit in The Calender Girls is verschenen zou ik me maar niet druk erom maken.

  De pedofiele zaak in Engeland lijkt me 1000x erger.

  Al is het natuurlijk wel een vies spel wat er gespeeld wordt om Farage in discrediet te brengen. Engelsen kijken er hopelijk doorheen.

 10. Ook Boos

  Ik had het artikel in de Daily Mail ook al gelezen. Nu kan het zijn dat mijn Engels van het beperkt is en mij de nuance ontgaat, maar ik proefde uit het artikel toch wel een zekere bewondering voor non-conformistische levenswijze van de moeder van Nigel Farage en niet direct dat er “iets” iemand onder de neus gewreven dient te worden.

 11. M. Brandenburg

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2816357/U-strip-thought-Nigel-Farage-colourful-Meet-mum-naked-calendar-girl-age-74.html

   

  Vrolijk werd ik er niet van, wat meer met persoonlijke smaak te maken heeft, maar om dit naakt te noemen gaat veel te ver.

 12. de_mol

  Ze worden benoemd door de partijen die de regering vormen.”

  @Frits B op 1 november, 2014 – 10:54

  Dat gebeurt in de landen, maar nou juist niet in Brussel. De ministerraad in Brussel wordt niet gekozen door het parlement van Brussel. Een unicum, en geheel in lijn met de anti-democratie die daar heerst.

   

  Zoals Nigel al zei over van Rompuy: “who are you? I have never heard of you…” Farage, Euro parlementarier, heeft nooit iets in te brengen gehad bij de verkiezing van van Rompuy. Die kwam simpelweg uit de hoge hoed getoverd:

  https://www.youtube.com/watch?v=dranqFntNgo


 13. mart

  Deze dame mag er nog best zijn, niks mis mee….sinds wanneer is men zo preuts in UK?

 14. philippine

  Een zeer belangrijk bericht!

 15. philippine

  Ik meen gelezen te hebben dat het EP geen beslissingsmacht heeft.

 16. cmsuijkerbuijk

  “Ik vind de kop boven dit artikel suggestief”

  Inderdaad. Maar vergeet niet, dat overdrijven óók een kunst is!

 17. Johanna

  Nou en?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.