Nigel Farages moeder blijkt naaktloper te zijn

Geen categorienov 01 2014, 10:00
Of: hoe kunnen we Nigel Farage beschadigen?
De Britse krant de Daily Mail heeft een kersvers 'schandaal' ontdekt: de moeder van UKIP-leider Nigel Farage blijkt in het verleden naakt geposeerd te hebben voor goede doelen. Haar foto's werden in kalenders gezet die vervolgens verkocht werden; alle inkomsten gingen naar het goede doel.

Nigel Farage is certainly no shrinking violet. And if these photos are anything to go by, neither is his mother. Barbara Stevens, 74, is the rather game lady reclining in the roses and lazing by the lavender in a series of risque calendars to raise money for charity. On at least four occasions since 2005, the Ukip leader’s mother has posed in various states of undress on behalf of her local Women’s Institute.  

Nu valt de toon van het artikel op zich nog wel mee (als het gepubliceerd was in echte die hard Tory-kranten had het ongetwijfeld anders uitgepakt), maar er wordt wel steeds duidelijk gemaakt dat dit best een probleem moet zijn voor Farage. Zie deze citaten bijvoorbeeld:

Miss Stevens admitted her son, Mr Farage, 50, and his brother Andrew, 48, were not entirely delighted about her readiness to get her kit off... Asked about his mother’s nude modelling, Mr Farage last night said: ‘I’m going to make no comment about it myself.’

Het vervelende voor Farage is dat het a) bijzonder slecht lijkt als hij zijn moeder afvalt, b) dat er ongetwijfeld grote groepen kiezers zijn die het juist mooi vinden wat mama-Farage heeft gedaan, maar c) dat er ook juist conservatieve UKIP-kiezers zijn die dit niet vinden kunnen. Dat laatste is natuurlijk onzinnig, maar ja, dat soort kiezers bestaan. Een partijleider moet daar rekening mee houden.
De Daily Mail en andere kranten begrijpen dat ook, wat dan ook de reden is dat ze het even lekker onder zijn neus wrijven. Triest, maar zo gaat dat in de politiek, zeker in Groot-Brittannië.
Gelukkig maar dat Farage zich waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken. Wat zijn kiezers ook van de strapatsen van zijn moeder vinden, ze steunen UKIP nu omdat ze het politiek helemaal gehad hebben met de andere partijen. Die afkeer en die teleurstelling verdwijnen echt niet zomaar omdat malief regelmatig uit de kleren is gegaan (voor het goede doel!).
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten