Nu definitief: polderjihadi blies zichzelf op in Bagdad

Nederlandse jihadi’s doen volop mee aan de islamitische terreur in Syrië en Irak.

Het is natuurlijk geen verrassing dat de polderjihadi’s die zich hebben aangesloten bij de moslimbarbaren van ISIS precies doen wat alle andere jihadi’s daar doen: dood en verderf zaaien. Maar we worden nu wel even met de neus op de feiten gedrukt.

Vijf dagen geleden ging het bericht al dat een Nederlandse moslim met de naam Abu Abdullah al-Hollandi een zelfmoordaanslag had gepleegd op een politiestation in West-Bagdad, Irak. Er zouden talloze mensen zijn omgekomen bij de aanslag. Hoeveel is niet precies bekend. Het nieuws werd toen door een Twitter-account van ISIS verspreid.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof zei toen: “We hebben het bericht ook gezien. Vooralsnog kunnen we weinig zeggen en het bericht ook niet bevestigen.” Vandaag bevestigt Schoof dat het om een Nederlander gaat. Meer wil hij niet kwijt. Het zou gaan om een 19-jarige Marokkaanse moslim uit Maastricht.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse moslim een zelfmoordaanslag pleegt:

In april maakte geheime dienst AIVD bekend dat in 2013 twee Nederlandse jihadgangers zelfmoordaanslagen pleegden. Een deed dat in Irak met een rugzak op een burgerdoel. De ander pleegde een zelfmoordaanslag met een autobom in Syrië.

Natuurlijk, de eerste reactie is: oef, wat fijn, weer een jihadi minder. Toch vind ik niet dat we moeten denken dat het verstandig is om Nederlandse moslims af te laten reizen naar ISIS-gebied (een populaire gedachte, aangehangen door PVV-leider Geert Wilders en zijn volgelingen), om twee redenen:

1. Ze vermoorden massa’s mensen in dat gebied, en dat noemen we genocide. Dat zouden we niet moeten aanjagen, maar juist moeten stoppen met alle mogelijkheden die we hebben. Dat is in ons belang en het is een morele plicht.

2. Deze moordenaars geven niks om grenzen. Ze doen gevechtservaring op in Syrië en Irak, ze leren hoe ze een bom moeten bouwen en ze krijgen te horen hoe ze het beste een aanslag kunnen plegen. Reken maar dat zij via een omweg terug naar Nederland kunnen reizen – en dat ze dat ook doen.

Ik wil dat iedere polderjihadi met afreisplannen bij de grens wordt tegengehouden en in de cel wordt gestopt for years to come. Het terreurleger van ISIS mag niet nog sterker worden en ik wil niet dat ze door ISIS worden aangespoord om in Nederland aanslagen te plegen. Dat is toch helemaal geen gekke gedachte, of wel?

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. hhermanus

  Bij terugkomst een feestelijk onthaal compleet met de plaatselijke fanfare?

  De wapenspreuk “je maintiendrai” vervangen door “je permettrai”?

 2. Richard de II2

  Mijn gedachten gaan uit naar de ouders. Naar de haat die ze in het jeugdige brein van deze jongeman gepompt hebben. Naar de bijstandsgelden die ze iedere maand ontvangen. De PvdA-propaganda die op de deurmat beland is. Naar de gesprekken die de vader op de basisschool gevoerd heeft met de leerkrachten. Naar de medeleerlingen op de VMBO economie niveau 1 opleiding. Zijn voetbalkwaliteiten. Wat een verspilling.

 3. mart

  Ik ben dus niet verbaasd als deze ouders nu ”smartegeld” of wat ook gaan ontvangen van de toffe nederlandse regering.

 4. witwas

  Die gasten ‘Nederlander’ te noemen. Als een hond toevallig geboren wordt in een paardenstal is het toch ook geen paard? En verder hebben we een onoplosbaar probleem, laten afreizen is gevaarlijk, tegenhouden is gevaarlijk en opsluiten toch echt alleen maar uitstel van executie.

 5. Makker

  Sinds wanneer een stukje schrijven met nuance?

  Niet laten afreizen? En dan…opsluiten in een Nederlandse gevangenis en hoe lang dan?

  Rare denkbeelden zijn zeer hardnekkig, niet alleen hier maar ook bij fanatieke moslims.

  Gewoon laten gaan, tamme, verwende, slecht getrainde en tot op het bot gemotiveerde Nederlandse Jihadisten gaan er waarschijnlijk toch als eerste aan tussen de in het wild opgegroeide jihadisten.

 6. M. Brandenburg

  Wie wil gaat, we kunnen uit alle macht proberen om deze zogenaamde Nederlanders(ik ben niet politiek correct en zie ze niet als Nederlanders, puur omdat ze zo makkelijk een papiertje krijgen) in Nederland te houden en dan maar hopen dat ze hier niet gaan moorden(dan heb ik toch liever dat ze dat doen waar de ideologie vandaan komt).  Maar je kan ze daar wel opwachten. Zoals we weten dat ze hier zijn, zo weten we dat ze daarheen reizen, dus weten we ook dat we ze kunnen opwachten. 

   

  Het probleem van de politiek correcten is, dat ze wel heel graag vriendjes met iedereen willen zijn, maar problemen met wortel en al uitroeien daar doen ze niet aan mij. Vandara dat gevangenis kosten en behandelkosten zo explosief zijn gestegen. 

   

  Nee de plitiek correcte zal nooit met een oplossing komen, en dat is keihard afjagen en uitschakelen op een manier dat zij nooit meer iets kunnen prob eren en anderen van te voren weten, dat wanneer zij geweld willen gebruiken, ook zij zullen worden afgejaagd en uitgeschakeld. 

   

  Zeg maar de Russchische oplossing voor piraterij voor de Kust van Somalie en dergelijke. Geen piraat die het lef heeft een Russisch schip aan te vallen, want hij weet het is de laatste keer dat hij het probeert. 

   

  Nee ik ben niet politiek correct, ik geloof danig in de woorden van mijn ouders, zachte heelmeesters maken stinkende wonden, jammer dat we die oude gezegdes vergeten zijn, want in tijden als deze leren we weer waarom we ze hadden.

   

  We moeten stoppen ons verantwoordleijk te voelen voor het geloof en de overtuiging die daarbij hoort van een ander, we kunnen wel duielijk een stelling nemen, en die is, je mag geloven wat je wilt, als ik er last van krijg stoppen we het.

 7. mijn-idee

  Ik voel me iedere keer zwaar beledigd als ik weer een melding krijg van een “nederlander ” die loopt te moorden, de jihad loopt uit te voeren.

  Zolang dit soort types andere belangen hebben dan de Nederlandse en meer bezig zijn met het thuisland en/of de islam met moord, doodslag , onthoofding, verkrachting en meer………wil ik er niet bij betrokken worden……ook niet als ze hier al 20 generaties wonen maar in bezit van een dubbel paspoort en een dubbele agenda,,,.  waar kan ik mijn beklag doen over het feit dat ik me “gekwetst voel???????????”

   

  Oeps nee , nergens natuurlijk want ik ben maar een nederlandse autochtoon en bovendien een vrouw……..geen tijd geen interesse………

   

  Het is helaas zo gegroeid, maar als ik ergens lees of hoor over een nederlandse turk of turkse nederlander, of een nederlandse marokkaan of marokkaanse nederlander krijg ik ieder keer de kriebels en schrap in dat geval automatisch de toevoeging Nederlands.

   Ik wil daar niet bijhoren en in ieder geval horen ze niet bij mij………

 8. pietkremer

  Al hadden we alle jihadi’s het afreizen uit Nederland kunnen beletten, dan nog hadden we deze zelfmoordaanslag niet kunnen voorkomen, omdat Isis dan een jihadist uit Tunesie of Algerije bereid had gevonden zichzelf op te blazen. Er is dus geen enkele aanleiding om Nederland schuldig te achten aan de doden en gewonden die deze aanslag heeft veroorzaakt.

 9. Johannes N

  Ik heb een ernstig probleem met dit individu een “Nederlander” te noemen. Het was een Marokaan, waarschijnlijk eentje uit het bekende Kut-gebergte (u weet wel). Noem hem dan ook zo.

   

  Door dit soort klootzakken “Nederlander” te noemen overladen we onszelf ongewild nog even met wat extra erfschuld en maken we het debat tussen goed en kwaad onnodig een stukje grijzer – “zie je wel, Nederlanders blazen zich ook zomaar op, het zijn heus niet alleen maar moslims hoor!”. Dat verhullende taalgebruik kennen we van de MSM (als de huidskleur van een verdachte niet genoemd wordt weet je automatisch dat hij niet-blank is, want bij blanken wordt het altijd genoemd). DDS moet daar niet aan meedoen.

   

  Dus maak er maar “Nu definitief, Marokaan met onterecht Nederlands paspoort blies zichzelf op in Bagdad” van.

   

   

 10. Wilhelmson

  Ik ben het persoonlijk samen met de meerderheid van onze nederlands autochtone bevolking ontzettend beu dat steeds dezelfde leugen eindeloos herhaald wordt door de apologeten van de islam en de islamitische wereld namelijk : dat “islam” een religie van “de” “vrede” zou zijn.

 11. Wilhelmson

  daarom moeten we dubbele paspoorten afschaffen.
  Menigeen Marokkaan maakt misbruik van zijn dubbele nationaliteit. Mensen met twee paspoorten kunnen op elke moment stiekem afreizen voor een langere periode zonder hierbij hun Nederlandse uitkering en sociale financiële voordelen te verliezen . Zij laten een familielid of betrouwbare kennis hun handtekening op de inkomstenverklaring optekenen/vervalsen, zonder dat de sociale dienst dit opmerkt, Ook hier zijn voorbeelden over te vinden, van bijvoorbeeld sommige Marokkanen die het Marokkaanse paspoort gebruiken om hun korte of lang betaalde vakantiedagen in Marokko te vieren. De Marokkaanse douane stempelt de Marokkaanse paspoorten van de reizigers. Ze stempelen de Nederlandse paspoorten niet. Bij een eventueel onderzoek naar de verblijfsduur valt er dan ook niets verdachts te ontdekken. In het geval van Syriëgangers weet Nederland van niets.
  Wanneer hij door de DWI of andere instanties gecontroleerd zou worden,
  gebruikt hij het ongestempelde paspoort.
  Iedereen moet één paspoort hebben zodat er geen misbruik kan ontstaan.
  Ook moeten we grip krijgen op die fanatieke 5 e kolonne Syriëgangers die in Nederland veel meer rechten krijgen dan de gewone Nederlander , zoals 2 identiteiten.

 12. ISIS knalt afscheidsvideo dode polderjihadi online – De Dagelijkse Standaard

  […] we hebben een gezicht bij de 19-jarige polderjihadi uit Maastricht die half november een zelfmoordaanslag pleegde op een politiestation in West-Bagdad in Irak. Zijn naam is Sultan Berzel, hij is van Marokkaanse […]

 13. mart

  Makker ziet het goed..bijna.Want schoothondjes  leren snel van hun bloeddorstige  rotweilers.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Jihadisten denaturaliseren en teruggekeerde jihadisten en uitleveren aan de rechtmatige autoriteiten in Syrië, Irak en Koerdistan. Onze vriend en bondgenoot Assad weet ongetwijfeld wel raad met deze ‘Hollandse’ Vogelaar-jongeren.

   

 15. V.K.

  -Het zijn de laatste tijd vooral moslims met Limburgse  accenten welke in het nieuws komen.

 16. mart

  Zit wat in die gedachte  om ze niet te laten gaan.Maar om zo’n stuk vreten nu nederlander te noemen met vermoedelijk twee paspoorten ,gaat mij te ver,hoewel ”politiek correct”.Daarom ben ik niet zo trots meer dan voorheen om hier als holandes  bekend te staan.Jammer,jammer jammer.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.