Polderjihadi pleegt zelfmoordaanslag in Bagdad

Een Nederlandse jihadi zou tientallen mensen hebben vermoord met een zelfmoordaanslag. 

Kijk, dit is dus waarom we extra alert moeten zijn op terugkerende jihadi’s: een Nederlandse jihadi zou talloze mensen hebben vermoord en verwond bij een zelfmoordaanslag met een bomvest bij een politiestation in West-Bagdad. Het nieuws is vandaag door een Twitter-account van ISIS online gezet, aldus de Amerikaanse onderzoekssite Site Intelligence Group.

Citaat:

De dader is door IS geïdentificeerd als ‘Abu Abdullah al-Hollandi’, een nom de guerre. De Nederlander was uitgerust met een bomvest, dat hij liet exploderen te midden van politieofficieren en agenten, aldus het bericht van IS.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt het bericht niet te kunnen verifiëren: “We hebben het bericht ook gezien. Vooralsnog kunnen we weinig zeggen en het bericht ook niet bevestigen.” Dat betekent niet dat het niet is gebeurd; het officiële Twitter-account van ISIS twittert zoiets niet zomaar. Waarschijnlijk is het gewoon waar.

We moeten de komende weken, maanden, misschien zelfs jaren, extra alert zijn in Nederland. Dat geldt niet alleen voor de geheime diensten, de politie en beveiligers, maar ook voor de gewone Nederlandse burger. Wie iets verdachts ziet of wie iemand verdacht ziet gedragen, kan het beste meteen de politie bellen. Voorkomen is beter dan genezen. Want ja, aanslagen kunnen ook in Nederland worden gepleegd. Niet voor niets is het dreigingsniveau ‘substantieel’.

Waar we dan op moeten letten de komende tijd? Nou, niet iedere moslim is een terrorist, maar iedere terrorist die eraan denkt om nu een aanslag te plegen in Nederland, is hoogstwaarschijnlijk wel een moslim. Bellen voor iedere man met jurk en baard is onzinnig, maar nogmaals, wees alert.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Richard van Ravenstijn

  En onze polderjihadist nu maar zoeken naar zijn eerlijk verdiende 72 maagden.

   

  Hoe dwaas kan een mens toch zijn ?

   

  En dan te bedenken dat er waarschijnlijk nog duizenden met de zelfde

  intensies hier in Nederland rondlopen.

   

  den Haag — bedankt !!

   

  Maar opa Opstelten heeft gelukkig alles in de hand — dat vertelde ie zelf

  vanavond nog — dat geeft de burger weer vertrouwen — toch ???

 2. Pietje Precies

  nou die zien we in ieder geval nooit meer terug. Jammer dat ie een NL paspoort had, want daar hebben we als samenleving toch een hoop geld in gepompt.

  Ik voel me als NL-er overigens helemaal niet verantwoordelijk voor zo’n figuur. Dit is kansenland nummer 1, waar je zelfs de volledige vrijheid hebt, er helemaal niks van te maken. Besluit je in die volledige vrijheid, jezelf ergens op te blazen, en dat dan maar het doel van je leven moet zijn. Succes ermee.

   Alleen vervelend voor de slachtoffers, maar die waren toch wel gevallen door een willekeurige andere malloot.

   

   

   

 3. hhermanus

  De zeventigers zijn na veertig jaar uitgeraasd.

  De Mohammedanen zijn na veertien eeuwen nog volop bezig.

 4. H. Numan

  Ik ben opgegroeid in de jaren 70. Toen heerstte de rode terreur: Bader Meinhoff, de Rode Brigades, het Japanse Rode Leger, de IRA en nog veel meer van dat fraais. Natuurlijk ook de PLO. Ook toen al een gevreesde club, alleen waren die niet rood maar koran groen.Toen zeiden we: niet alle linksen zijn terrorst, maar alle terroristen zijn wel links.

   

  Vandaag de dag is dat rode gevaar (hetgeen toen bijzonder serieus was) tijdelijk geweken. De ergste terroristen zijn dood of zitten lange gevangenisstraffen uit. Van degenen die niet gearresteerd zijn of hun straf hebben uitgezeten zijn er nogal wat de politiek in gegaan. Daar gaan ze gezellig verder met het bouwen aan hun droom maatschappij in Groen Links, SP en de PvdD.

   

  Het rode gevaar is geweken, en nu zitten we met exact hetzelfde probleem, alleen een paar graadjes erger. Dat rode gevaar is verandert in koran groen gevaar. Ee paar graadjes erger want dit is religieus. De communisten beloofden geen 72 maagden. Mohammedanen wel.

 5. Haarscherp

  Bij het eindspel tegen de IS barbaren moeten we beperkt het tactische kernwapen gaan inzetten zoals in 1945 in Japan. Met grondtroepen, kruisraketten en met F16 bomardementen redden we het nooit tegen deze islam fascisten.

 6. Chanterende polderjihadi’s wéér in hongerstaking – De Dagelijkse Standaard

  […] terwijl hij daar juist zit omdat hij moslims zou hebben geworven voor de jihad in Syrië en Irak. We weten allemaal wat daar gebeurt, ook met gevangenen uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten (lees dit schokkende artikel uit […]

 7. ISIS knalt afscheidsvideo dode polderjihadi online – De Dagelijkse Standaard

  […] polderjihadi uit Maastricht die half november een zelfmoordaanslag pleegde op een politiestation in West-Bagdad in Irak. Zijn naam is Sultan Berzel, hij is van Marokkaanse afkomst (je verwacht het niet), en hij heeft, […]

 8. hhermanus

  Je wordt geselecteerd door je commandanten voor zo’n klus.

  Als je voor niets anders deugt kom je als eerste in aanmerking voor zo’n opdracht.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.