Den Haag haalt agenten uit hele land voor beveiliging Binnenhof

Den Haag haalt agenten uit hele land voor beveiliging Binnenhof

Het politieke centrum van Nederland kan onmogelijk alleen beveiligd worden door de politie in Den Haag.

Sinds oktober is de bewaking van de Nederlandse parlementaire democratie, het Binnenhof, aangescherpt. Er worden vooral meer politie-agenten ingezet om te surveilleren. De reden: de constante dreiging van islamitische aanslagen op Nederlandse doelen.

Die dreiging blijft volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid op 'substantieel' staan, maar iedereen weet dat de islamitische jihadi's die naar Syrië afreizen en vervolgens weer terugkomen een groot gevaar vormen voor ons land. Hetzelfde geldt voor de jihadi's die nog in Nederland wonen maar wel sympathieën koesteren voor ISIS.

Het zou niemand mogen verbazen als binnen nu en een half jaar een of een groepje van die islamitische terroristen vergaande plannen heeft om een aanslag te plegen waarbij zoveel mogelijk Nederlanders omkomen. Gewoon omdat wij meedoen aan de internationale coalitie tegen de islamitische barbaren van ISIS.

Het schokkende aan dit verhaal is dat de politie Haaglanden het allemaal niet alleen aan kan:

Een politiewoordvoerder bevestigt in de krant dat Den Haag agenten tekort komt sinds de beveiliging van de Eerste en Tweede Kamer is opgevoerd. Per week zouden ongeveer 100 agenten uit andere delen van het land zich inzetten in Den Haag.

Als de politie in Den Haag en omstreken niet eens groot genoeg is om het Binnenhof permanent te beveiligen, dan zegt dat veel over de staat van de Nederlandse politie. Het zou slim zijn om de beveiliging van het Binnenhof permanent op te schroeven en niet binnen een paar maanden terug te draaien omdat de aandacht voor ISIS langzaamaan begint weg te ebben.

Dat betekent dat het budget voor de politie flink omhoog moet. Zeg, crimefighter Ivo Opstelten, waar blijven die investeringen in de politie?

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties