Polderjihadi pleegt zelfmoordaanslag in Bagdad

Polderjihadi pleegt zelfmoordaanslag in Bagdad

Een Nederlandse jihadi zou tientallen mensen hebben vermoord met een zelfmoordaanslag.

Kijk, dit is dus waarom we extra alert moeten zijn op terugkerende jihadi's: een Nederlandse jihadi zou talloze mensen hebben vermoord en verwond bij een zelfmoordaanslag met een bomvest bij een politiestation in West-Bagdad. Het nieuws is vandaag door een Twitter-account van ISIS online gezet, aldus de Amerikaanse onderzoekssite Site Intelligence Group.

Citaat:

De dader is door IS geïdentificeerd als ‘Abu Abdullah al-Hollandi’, een nom de guerre. De Nederlander was uitgerust met een bomvest, dat hij liet exploderen te midden van politieofficieren en agenten, aldus het bericht van IS.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt het bericht niet te kunnen verifiëren: "We hebben het bericht ook gezien. Vooralsnog kunnen we weinig zeggen en het bericht ook niet bevestigen." Dat betekent niet dat het niet is gebeurd; het officiële Twitter-account van ISIS twittert zoiets niet zomaar. Waarschijnlijk is het gewoon waar.

We moeten de komende weken, maanden, misschien zelfs jaren, extra alert zijn in Nederland. Dat geldt niet alleen voor de geheime diensten, de politie en beveiligers, maar ook voor de gewone Nederlandse burger. Wie iets verdachts ziet of wie iemand verdacht ziet gedragen, kan het beste meteen de politie bellen. Voorkomen is beter dan genezen. Want ja, aanslagen kunnen ook in Nederland worden gepleegd. Niet voor niets is het dreigingsniveau 'substantieel'.

Waar we dan op moeten letten de komende tijd? Nou, niet iedere moslim is een terrorist, maar iedere terrorist die eraan denkt om nu een aanslag te plegen in Nederland, is hoogstwaarschijnlijk wel een moslim. Bellen voor iedere man met jurk en baard is onzinnig, maar nogmaals, wees alert.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties