PVV wil 'liefst vandaag nog' alle moskeeën sluiten

Geen categorienov 26 2014, 19:00
Een totale afschaffing van de vrijheid van godsdienst.
"Liefst vandaag nog!" De reactie van Marcel de Graaff (Eerste Kamer, PVV) zegt genoeg. Het voorstel van zijn PVV-collega in de Tweede Kamer, Machiel de Graaf, om alle moskeeën te sluiten is geen bewuste verdraaiing van zijn woorden door de media. Nee, de PVV wil het echt. Zie ook de reactie van Geert Wilders, die vindt dat alle moskeeën "allemaal" moeten sluiten. "Nu!". Hij voegt er voor de zekerheid een extralange Twitter-hashtag aan toe voor wie niet begrijpt wat hij bedoelt:
Ik twijfelde eerst nog. Zou de PVV serieus alle moskeeën in Nederland willen sluiten, dus niet alleen de moskeeën met haatpredikers en moslims die er ronselen voor de jihad? Zou het niet gewoon een blunder zijn van De Graaf? Of een foute samenvatting van het debat in de Kamer door een journalist? Of iets anders? Nope. Niets van dat alles.
Het bericht op de site van De Telegraaf klopt voor de volle 100 procent:

"We willen Nederland de-islamiseren. De enige leegstand waar Nederland beter van wordt, is de leegstand van moskeeën," zei De Graaf. "Wij willen geen islam in Nederland, dat is juist," antwoordde hij op vragen van andere Kamerleden.

Hij gaat daarmee verder dan de PVV eerder ging. De partij van Geert Wilders pleitte tot nog toe voor een stop op het bouwen van nieuwe moskeeën en het sluiten van moskeeën waar geweld wordt gepredikt of die buitenlandse financiering krijgen.

De PVV zet de vrijheid van godsdienst zonder pardon bij het grofvuil. Een kwalijke zaak.
Ik ben geen fan van de islam, allerminst, en ik kan begrip opbrengen voor het idee van een tijdelijke bouwstop van nieuwe moskeeën omdat we er al genoeg hebben, maar de PVV gaat weer eens te ver, veel te ver. Een partij die zou pleiten voor het sluiten van alle kerken of synagogen zou terecht keihard worden aangepakt. Dat is onacceptabel. De PVV verdient net zo'n harde aanpak als het gaat om hun plan om alle moskeeën te sluiten.
Het is een ongrondwettelijk en ja, zelfs discriminerend voorstel. Ik neem een beladen en vaak onterecht gebruikt woord als 'discriminatie' niet gauw in de mond, omdat ik dat woord liever reserveer voor als het echt nodig is. Ik vind dat het nu echt nodig is. Man, man, man. Wat valt de PVV hier zwaar door de mand.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten