PVV wil ‘liefst vandaag nog’ alle moskeeën sluiten

Een totale afschaffing van de vrijheid van godsdienst. 

“Liefst vandaag nog!” De reactie van Marcel de Graaff (Eerste Kamer, PVV) zegt genoeg. Het voorstel van zijn PVV-collega in de Tweede Kamer, Machiel de Graaf, om alle moskeeën te sluiten is geen bewuste verdraaiing van zijn woorden door de media. Nee, de PVV wil het echt. Zie ook de reactie van Geert Wilders, die vindt dat alle moskeeën “allemaal” moeten sluiten. “Nu!”. Hij voegt er voor de zekerheid een extralange Twitter-hashtag aan toe voor wie niet begrijpt wat hij bedoelt:

Ik twijfelde eerst nog. Zou de PVV serieus alle moskeeën in Nederland willen sluiten, dus niet alleen de moskeeën met haatpredikers en moslims die er ronselen voor de jihad? Zou het niet gewoon een blunder zijn van De Graaf? Of een foute samenvatting van het debat in de Kamer door een journalist? Of iets anders? Nope. Niets van dat alles.

Het bericht op de site van De Telegraaf klopt voor de volle 100 procent:

“We willen Nederland de-islamiseren. De enige leegstand waar Nederland beter van wordt, is de leegstand van moskeeën,” zei De Graaf. “Wij willen geen islam in Nederland, dat is juist,” antwoordde hij op vragen van andere Kamerleden.

Hij gaat daarmee verder dan de PVV eerder ging. De partij van Geert Wilders pleitte tot nog toe voor een stop op het bouwen van nieuwe moskeeën en het sluiten van moskeeën waar geweld wordt gepredikt of die buitenlandse financiering krijgen.

De PVV zet de vrijheid van godsdienst zonder pardon bij het grofvuil. Een kwalijke zaak.

Ik ben geen fan van de islam, allerminst, en ik kan begrip opbrengen voor het idee van een tijdelijke bouwstop van nieuwe moskeeën omdat we er al genoeg hebben, maar de PVV gaat weer eens te ver, veel te ver. Een partij die zou pleiten voor het sluiten van alle kerken of synagogen zou terecht keihard worden aangepakt. Dat is onacceptabel. De PVV verdient net zo’n harde aanpak als het gaat om hun plan om alle moskeeën te sluiten.

Het is een ongrondwettelijk en ja, zelfs discriminerend voorstel. Ik neem een beladen en vaak onterecht gebruikt woord als ‘discriminatie’ niet gauw in de mond, omdat ik dat woord liever reserveer voor als het echt nodig is. Ik vind dat het nu echt nodig is. Man, man, man. Wat valt de PVV hier zwaar door de mand.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

58 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Volkomen waar. Men focust zich op de “gematigde Moslim”. Maar diezelfde gematigde Moslim, laat alle schroom varen, zodra hij daar de kans toe ziet. Nérgens ter wereld, waar Moslims in grote minderheden aanwezig zijn, is het rustig. Daar broeit het. En dat komt mede, door die zogenaamde “gematigde” Moskeeën. En het is ook te begrijpen. Als je als Arabier 1400 jaar lang, dagelijks wordt volgestopt met die abjecte Koran en de bijbehorende geschriften, dan wordt je, hoe dan ook, één met die Koran en dan kun je zogenaamd gematigd zijn, érgens in het achterhoofd sluimert het verlangen naar werelddominantie. Dat verlangen wordt gevoedt door de Imam, die elke vrijdag de bijeenkomst begint met de “vrome” wens, ongelovigen over de kling te jagen. Gematigd of niet! En wat is gematigd? Dat je niet zelf de koppen snelt, maar dat door een ander laat doen?

  Wég met die foeilelijke gebouwen!

 2. Makker

  Prima, stel dat alle moskeeën dicht moeten en wat dan?

  Is het niet wat vreemd dat kerk A zijn deuren moet sluiten en kerk B niet?

  Tevens had inbegrepen dat moslims 5 keer per dag in gebed gaan, dus als de moskee dicht gaat, zullen ze zich vast te pletter vervelen met zoveel extra vrije tijd.

  En een moskee is ook nog eens een buurthuis, dus gaan ze zich nog harder vervelen.

  Of mag een buurthuis wel? En wat zal er in zo’n buurthuis dan gebeuren als een moskee niet meet mag? Precies…gaan ze bidden in het buurthuis.

  En dan komen we dus bij een verbod op buurthuizen….en stel dat we buurthuis A wel sluiten en buurthuis B niet?

  Enfin, en dan kunnen we een geliefde plek als voorbeeld nemen, deze riedel etc etc…

  Uiteindelijk is het gevolg dat we in een samenleving komen waar de ene mens alle rechten heeft en de andere mensen rechteloos.

  En verzin dan maar wat er zal gebeuren….ik denk maar zo, een beetje bidden en kerken houdt mensen rustig, daar was Marx al jaren geleden achter…

  Kortom, stompzinnig idioot en allen voor de bühne. Compleet onuitvoerbaar. Geloof je het niet of ben je echt zo dom…emigreer aub, maar in geen enkele democratie zullen ze dit accepteren.

  Wellicht een enkeltje Syrië wat voor U?

 3. CDlogo

  Allemaal mooi en aardig, maar is dat niet het dilemma ?

  Moet je als partij die vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel voert een ideologie die zichzelf religie noemt tolereren die diezelfde vrijheid van meningsuiting misbruikt om deze om zeep te helpen ?

  Zoals CMS al aanhaalde, We faciliteren toch ook geen vergaderruimtes voor Nazi’s?

   

 4. jofele jood

  Moslims kunnen ook bidden achter de voordeur of in de bij de werkgever afgedwongen bidruimte, daar zijn geen megalomane Efteling achtige schreeuwende en haat predikende moskeeën voor nodig.

 5. halo1

  ..dit had al veel eerder gemoeten… snoeihard ervoor gaan…niet slap “geen nieuwe moskeeen “!..zag de Graaf bezig en die pseudo-verontwaardigde overige 2e Kamer-klanten..en genoot : Zo hoort het .de-islamiseren + ont-linksen; dat moeten de nieuwe slogans worden…niks “”vrijheid van godsdienst”…. zgn. “vrijheid””is vaak de dood in je pot..

 6. anoname

  De vrijheid van het individu
  gaat boven de vrijheid van godsdienst…

  Binnen de islam is er geen vrijheid voor het individu
  en ook geen vrijheid voor godsdienst…

  Simpel rekensommetje toch?

 7. Eminem2

  Tipo schreef om 19:47: 

   

  Allemaal waar, maar het van overheidswege sluiten van alle moskee-en is on-Nederlands, want het gaat tegen de grondbeginselen van Nederland (Unie van Utrecht en Plakkaat van Verlatinghe) in. “

   

  Diezelfde Unie van Utrecht en Plakkaat van Verlatinghe (circa 1580) maakten onderdeel uit van een ontwikkeling die van Nederland (eigenlijk de volledige Nederlanden destijds, dus inclusief België en Henegouwen) een zuiver protestants land wilden maken. Het katholicisme werd de kop ingedrukt, kloosters werden gesloten, katholieke kerken geconfisqueerd en in protestantse gebedshuizen omgezet, terwijl katholieken een carrière in het landsbestuur wel konden vergeten. De Franse en Bataafse revoluties moesten eraan te pas komen om Nederlandse katholieken voor de wet gelijk te maken aan protestanten. En het duurde vervolgens tot ver in de 19e eeuwe voordat de katholieke kerk in Nederland weer bisdommen mocht opzetten. En uit deze gang van zaken zou een argument te halen zijn ten gunste van geloofspluraliteit in Nederland? Ik zou niet zo goed weten hoe…

 8. Makker

  Islam + ontlinksen?

  Ten eerste is de islam en zonder twijfel de extreme variant natuurlijk oerconservatief en rechts, dus een portie onthechtten lijkt me meer op zijn plaats. Maar daar gaat het hier niet om…

  Halo1 wil er dus snoeihard voor gaan…de islam, linkse Nederlanders..

  Vraagje, wat heb je voor Nederlandse Linksen in gedachten?

 9. tipo

  In beginsel is een moskee een plek van vrijheid van meningsuiting en een plek van vrijheid van vergadering. 

   

  Dat daar in die moskee vervolgens bepaalde meningen verboden zijn en de vergadering zelf enkel voor moslimmannen toegankelijk is, hoort bij die vrijheid.

   

  Dat is ook de reden dat het nooit en te nimmer met belastinggeld gefinancierd mag worden. Tevens kun je eisen dat moskee-en ook niet door salafisten uit Saudi-Arabie, Kuweit of Qatar of Moslimsbroeders uit Egypte of Grijze Wolven uit Turkije of sji-ieten uit Iran gefinancierd wordt, omdat dat vijanden van Nederland zijn.

   

  Vervolgens kun je eisen dat oproepen tot geweld of het onderdrukken en haten van andere bevolkingsgroepen verboden is bij wet, ook in een moskee en dat overtreding tot onmiddelijke sluiting leidt.

   

  Dan dun je het aantal moskee-en (nu circa 450) al aardig uit en hou je enkel soefistische en Surinaamse moskee-en over die geen kwaad in de zin hebben. Want die moskee-en zijn er ook, al zijn het er niet veel.

   

  Als je moskee-en nog leger wil krijgen, moet je vrijwillige remigratie stimuleren naar landen waar je wel 100% de sadistische moslim uit kan hangen, maar dat is dan een eenrichtingsweg, want de import moet je stopzetten. 

   

  En verder moet je iedereen stimuleren om een moslim te bekeren tot een veel betere levensopvatting. Dat helpt het beste om moskee-en leeg te laten lopen, als je het goed aanpakt. 

   

  Maar een overheid die vergaderruimtes van nazi’s op slot gooit, nee, dat helpt niet en is moreel gezien ook verwerpelijk, want hoe abject de islam ook is, ik zal het recht om die menig te hebben met mijn leven verdedigen (En ze vervolgens iets beters laten zien, uiteraard). 

   

   

 10. jofele jood

  ” Vraagje, wat heb je voor Nederlandse Linksen in gedachten? “

   

   

   

  Wat dacht je van een decennia of 9 niet meer mee regeren en herstelbetalingen in de vorm van progressieven belasting?

 11. Weetbeter

  Tsja, is retoriek. Tegenover de Frank’ s van deze wereld moet men wel een wit/zwart spiegelbeeld voorhouden. Het geneuzel in de marge en de politiek correcte en geaccepteerde prietpraat heeft ons gebracht waar we zijn. Vraag me af wat er nog meer moet gebeuren om de ogen te openen. M’enfin, als dat uiteindelijk gebeurt zijn we al van God los. 

 12. halo1

  ..met die mensen heb ik niets “in gedachten”… alleen zou het fantastisch zijn ze de komende 40 jaar ..onder auspicien van de PVV….net zo honds te behandelen als sinds de jaren 60 met rechts is gebeurd. Dus  In antwoord op uw vraag : een hondse behandeling..dat zal ze leren: de helft minder overheid, de helft minder uitkeringsklanten…de helft minder criminaliteit.de helft minder Islam….edoch : wel wat minder “gezelligheid” voor bepaalde figuren!!

 13. jofele jood

  Gezien de aan de islam gerelateerde ontwikkelingen wereldwijd kan ik niet anders als instemmen met dit voorstel van de PVV, de islam is een veroverings ideologie die het nazisme overtreft in mijn ogen. En als moslims niet met dit idee kunnen leven staat het hen vrij te vertrekken, ik zal er geen traan om laten.

 14. Pimsch

  Dat de gastarbeiders en hun nazaten niet langer gewenst zijn is voor PVV-stemmers duidelijk. De autochtonen kosten de schatkist 7 miljard per jaar. Er is een onoverbrugbare kloof tussen de islam en het moderne westen. Hierdoor is er een parallele samenleving ontstaan. Dit geldt ook voor antillianen, maar niet om religieuze redenen. Doordat er geen binding is met het autochtone deel, is de drempel voor misdaad en asociaal gedrag lager. Ook is er een onderhuidse boosheid als gevolg van het zich niet thuis voelen en niet gewaardeerd worden. Wij en zij hebben elkaar niet in ons hart gesloten. Althans niet in het algemeen; hooguit per individu. Naast uitwassen in de misdaad zijn er uitwassen in religieuze en culturele opvattingen. Radicalisering, juichen voor ISIS, eerwraak, jodenhaat, problemen op de arbeidsmarkt, scherp onderscheid in kleding en consumptie, onleesbare taal, provocatief gedrag, walging van onze hele cultuur, landschapsbepalende gebouwen. De allochtoon is slechts hier voor uitkering, zorg en uitbreiding.

  Remigratie is de weg, in combinatie met het scheppen van arbeid in Marokko en Turkije. Aan remigratie moet met man en macht worden gewerkt. Samen met de “fatsoenlijke partijen” en de EU.

  Maar ga niet treiteren, want daarmee verhard je de vreemdeling en bereik je het tegenovergestelde. De islam zit in het bloed van de immigrant en veel minder in de moskee, hoe protserig ook. Help de islam uit Nederland door de immigrant terug te helpen. Met de combinatie van dwang, billijkheid en vooruitzicht. Maak een website Wijwillenterug.nl waarin de voordelen, procedures en faq’s worden behandeld. Dat de PVV zoveel inertie en tegenwerking ondervindt bij de politiek correcten, geeft hen nog niet het recht te treiteren en wind te zaaien. Overtuigen is een ware kunst en vergt geduld, diepzinnigheid, degelijkheid en het uitzicht op brede steun.

   

 15. Antivenin

  We kunnen ons nu wel druk gaan maken om de vrijheid van godsdienst, maar die wordt afgeschaft zodra de moslims hier de sharia invoeren. Wat mij betreft hebben we hier vrijheid van godsdienst voor alle religies behalve de islam, want die verdient het niet, en wil alleen onze vrijheden misbruiken om ze vervolgens om zeep te helpen. Moeten we als een stelletje blatende schapen gaan zitten wachten tot het zover is?

   

  De PVV heeft groot gelijk. Er valt in een vrij land niet te leven met een “religie” als de islam, en dat hadden de heren politici kunnen en moeten weten voor ze miljoenen moslims hierheen haalden. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald! Weg met die achterlijke religie. Wij willen ons land terug!!!

 16. tipo

  Wacht even.

   

  Wil de PVV dat de overheid alle moskee-en sluit, of wil de PVV dat moslims van hun geloof vallen, waardoor moskee-en leeg staan en net zo goed gsloten kunnen worden? 

   

  Ze zijn de grootste in de peilingen. Ik dacht dat het ANP een smeercampagne was begonnnen door Van de Graafs woorden te verdraaien.

   

  De wens dat moskee-en leeg komen te staan, is dezelfde wens als dat moslims zich in Nederland van de islam bevrijden. Als de de wens van de PVV is, dan sta ik daar volledig achter.

   

  Maar als de PVV elke moskee door de overheid op slot wil laten doen, dan kan ik daar natuurlijk niet achter staan. 

   

  Wat willen ze nu? Weten ze het zelf wel? Ik weet het niet meer.

 17. Oet_Grunnen

  RECIPROCITEIT.

  En dan mogen ze nog hun handen dichtknijpen.

  We sluiten de haathutten alleen, we steken ze niet in brand en snijden geen kelen af.

 18. CDlogo

  Wat zwets je nu over totale afschaffing van de vrijheid van godsdienst ?

  De islam is geen godsdienst maar een vrijheid vijandige ideologie met een religieus sausje die de vrijheid van godsdienst misbruikt om diezelfde vrijheid van godsdienst de nek om te draaien, kijk eens naar landen waar deze werpelijke ideologie dominant is en hoe het daar anders of niet gelovigen vergaat.

 19. Henk

  Goed idee, alle moskeeën sluiten. Kunnen ze meteen in gebruik worden genomen als asielzoekerscentra ;-).

 20. Janbert

  Het stukje in de telegraaf schrijft:

   

  “De Graaf constateerde ook dat scholen een „lawine aan kinderen“ tegemoetzien die zijn vernoemd naar Mohammed. „We gaan het meemaken dat de meerderheid van alle kinderen op school islamitisch is. En dat is voorwaar geen prettig vooruitzicht. De Nederlandse eigenheid, de identiteit en de cultuur worden via immigratie en via de baarmoeder om zeep geholpen. Diverse islamitische leiders zeiden dat letterlijk, zoals Kaddafi. Maar op de PVV na nam niemand het serieus”, zei de PVV’er.”

   

  Daar heeft De Graaf natuurlijk gelijk in.   Ik zie het al in mijn buurt waar verregweg de meeste kinderen op het schoolplein moslim zijn.  Vaak zeer jonge meisjes zie ik al met hoofddoekjes lopen.  En door de immigratie van moslims naar Europa  (de toenemende stroom van asielzoekers) en het meestal hogere geboortescijfer onder moslims zal dat in de toekomst alleen maar toenemen.

   

  Gaddafi heeft gezegd:

   

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest.  We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

   

  De kamerleden zijn geschokt over de uitspraken van De Graaf.  Ik ben geschok dat de heren politici het zover hebben laten komen met de islam in Nederland en in wezen het land in de uitverkoop hebben gedaan.

   

   

  Waar gaat het naartoe in Europa ? Een paar voorbeelden.

   

  France: 70% of entire nations prison inmates are Muslim – making up 12% French population
  https://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/10/france-70-of-entire-nations-prison-inmates-are-muslim-making-up-12-french-population/

  Denmark: Muslims are around 4.5 times more criminal than non-Muslims
  http://www.jihadwatch.org/2014/08/denmark-muslims-are-around-4-5-times-more-criminal-than-non-muslims

  Sweden: Police point out 55 Muslim-dominated areas where “criminals” have taken control of the area
  http://www.jihadwatch.org/2014/10/sweden-police-point-out-55-muslim-dominated-areas-where-criminals-have-taken-control-of-the-area

   

  Over deze cijfers ben ik geschokt.  De politieke en media elite is kennelijk niet geschokt over deze cijfers. Ze praten nooit over deze cijfers.


   

   

   

 21. tipo

  Dit is wel weer een aanleiding om te geloven dat de PVV op Leninistische wijze “controlled oppositon” is.

 22. cmsuijkerbuijk

  Het ligt hem in het feit, dat de PVV de Islam als een idiologie beschouwt en als dusdanig helemaal niks met religie te maken heeft en dat klopt ook. Het is een pure veroveringsidiologie, overgoten met een religieus sausje, om de mensen toén, over te halen met de prachtige verhalen over een paradijs met zijn vele maagden. Maar met Godsdienst heeft het geen snars te maken. We faciliteren toch ook geen vergaderruimtes voor Nazi’s?

 23. rinus

  ”Ik twijfelde nog. Zou het echt?”. En nog veel meer. Het wordt hier gebracht of dat de hele 2e kamer op dit moment wordt gegijzeld. Opruiend stukje.

   

  De PVV spreekt trouwens helemaal niet over kerken en synagogen of voor mij part  (Hindoe) tempels. Eenvoudigweg omdat we daar geen enkel probleem mee hebben in Nederland. Waarom dan toch bewust de boel opruien en deze religies er met de haren bij trekken? De Islam is niet hetzelfde als pak weg het Hindoeisme, Boedhisme of Jidendom/Christendom. De Islam staat net als 1400 jaar geleden voor het uitroeien van andersdenkenden en ongelovigen. Hele Christelijke volksstammen zijn door de Islam over de kling gejaagd. En dat gaat heden ten dage gewoon door in de 6e versnelling. De gehele dag door lees je over moslims die dood en verderf zaaien over de hele wereld. En als ze procentueel een behoorlijke minderheid hebben bereikt willen ze een ”eigen” staat in een staat. Waarom? Omdat ze gewoonweg niet samen kunnen en willen leven. Ook hier in Europa waar ze (nog) een minderheid zijn roeren moslims zich negatief. Ook in het westen wordt al gekoppensneld en gemoord dankzij aanslagen. En hoe groter het aandeel moslims hoe meer problemen en ellende.

   

  Hier nog iets voor als je tussen je stukjes nog tijd over hebt. Hoop dat het lukt.

   

  https://ejbron.wordpress.com/2014/08/21/pas-op-anders-overkomt-jullie-hetzelfde-verdreven-aartsbisschop-uit-mosul-waarschuwt-westen/

   

   

   

   

   

   

   

 24. arno

  ergere/gevaarlijkere ideologie dan wel ? Islam is geen godsdienst, het is de levensweg van een 6e eeuws groepje woestijnrovers die op deze manier rechtmatigheid aan hun rooftochten, moordpartijen en incestueuze gedrag moest geven.

   

  Dus inderdaad SLUITEN al die islamkazerne’s en volledige remigratie van deze verderfelijke ideologie aanhangende en parasiterende groep infiltranten.

 25. baksteen

  Moskeeen zijn de gemeentehuizen-kazernes van de Islamitische ideologie

 26. cmsuijkerbuijk

  “Maar een overheid die vergaderruimtes van nazi’s op slot gooit, nee, dat
  helpt niet en is moreel gezien ook verwerpelijk, want hoe abject de
  islam ook is, ik zal het recht om die menig te hebben met mijn leven
  verdedigen”

  Maar daar heb je géén Moskee voor nodig! Dat kan ook op een zeepkist in het park!

 27. dr.Kwast

  En dan komt de rechter!!!! Allemaal 2 dagen schoffelen. En het bleef zoals het was.

 28. Makker

  Dat is een lastige…

  Moeten alleen de linkse mensen van nu extra betalen of ook de linkse mensen van gisteren of bv. 40 jaar geleden?

  En wie is er nu links als blijkt dat ze extra moeten dokken, lastig na te gaan….

  Zelfs oma Gielah heft PvdA gestemd…ze heeft er mede voor gezorgd dat er hele vreemde wetten zijn aangenomen.
  Om over Pim Fortuyn maar te zwijgen, die was bewezen communist, sociaal democraat. (En Rita Verdonk zat bij de PSP)

  Wellicht moet er een soortechte priester komen die je de linkse zonden uit het verleden kan vergeven?

  En wat als ik van de PVV ineens overstap naar de SP?

  Of betaald een CPN stemmer meer dan een PvdA’er en een D66’er weer iets minder dan een PvdA’er

  Je ziet…ik heb vragen, vragen en ik zie juist graag WERKBARE oplossingen, want dit zie ik als een grapje van jouw kant.

 29. Hans Kramer

  Prima begin.

  En daarna graag de linkse kerk ontmantelen.

 30. Lia@DDS

  Het is helemaal geen godsdienst,  Frank.

  x

  En Beukman,  het stinkt als je leugens gaat verspreiden dat de PVV moslims wil vergassen.

 31. toetssteen

  Klets geen onzin! Iemand die veertig jaar terug eens heeft gestemd op een partij die allang niet meer bestaat.

   

  Fortuyn kwam uit de rechterflank van de PvdA. Maar dan moet u weten dat de PvdA hoe langer hoe meer de weg kwijtraakte. De PvdA van nu lijkt niet eens meer een beetje op die van pakweg 30 jaar terug.

   

  SP en PVV, ja hoor Makker en blijf lekker dromen. Zeker 90% van de PVV is ex VVD. En dat kan elkeen zien omdat het totaal van deze twee partijen steeds ongeveer hetzelfde is.

 32. Gronings Statenlid stapt uit PVV, verhuist naar VNL – De Dagelijkse Standaard

  […] Waarom hij uit de partij stapt? De PVV heeft de SP op economisch vlak “rechts ingehaald” en radicaliseert steeds verder wat de islam betreft: […]

 33. reageerbuis

  Wilders heeft niet voor niets de moslims opgeroepen om de islam te verlaten. Als ze dat doen heb je geen moskeeen meer nodig. Erdogan heeft duidelijk gezegd dat de moskeeen hun kazernes zijn. 

 34. Joep

  “Een totale afschaffing van de vrijheid van godsdienst”….

   

  Wat een onzin. De islam is geen godsdienst maar een totalitaire doctrine.

  En die moeten we niet willen hebben in ons landje.

   

  Overigens weet ik wel dat het voor linksige mensen moeilijk te aanvaarden is dat een partij eindelijk (na decennia) de mond open doet over zaken die diezelfde linksige mensen (en hun meelopers) jarenlang onder het vliegend, multiculturele tapijt hebben geveegd.

   

  En nu het opgehoopte vuil onder datzelfde tapijt flink begint op te bollen, weten ze zich geen raad en stampen wild om zich heen. Helaas bezigen ze daarbij dezelfde, dolgedraaide en sleetse rethoriek van de afgelopen decennia die steeds weer onderuit werd en wordt gehaald door de feiten én de werkelijkheid.

   

  Blijkbaar kunnen sommige mensen niet leven zonder vetleren oogkleppen…


 35. Makker

  De PVV zat in de coalitie van provinciale staten in Limburg.
  Daar hadden ze 2 gedeputeerden.

  Overigens mag je raden hoe lang dat succes duurde.

 36. nick

  Even hier herhalen wat al geschreven is

  CDlogo op 26 november, 2014 – 19:26

  Wat zwets je nu over totale afschaffing van de vrijheid van godsdienst ?

  De islam is geen godsdienst maar een vrijheid vijandige ideologie met een religieus sausje die de vrijheid van godsdienst misbruikt om diezelfde vrijheid van godsdienst de nek om te draaien, kijk eens naar landen waar deze werpelijke ideologie dominant is en hoe het daar anders of niet gelovigen vergaat.

   

  En zo is het precies. Dus het sluiten van deze vijandige haathutten is een nuttig plan om de bedreigingen die er in ons land gaande zijn bij de wortels te snoeien! Je moet ergens beginnen en bij het begin is altijd het beste.  37. JC

  Waren de reacties ook maar zo fel als het gaat over de massale sluiting van de bejaardenhuizen (tegenwoordig verzorgingshuizen). Over inhumaan gesproken.

 38. kees rudolf

   ‘r Is een mooi principe, vrijheid van godsdienst, maar als een aggressieve ideologie haar volgelingen consequent zou aanzetten tot gewelddadigheden jegens andersdenkenden, vrouwen, homo’s enz. en terreur zou verheerlijken,  en dat heet dan godsdienst, moet die vrijheid van godsdienst dan ook voor een dergelijke godsdienst gelden?

  Natuurlijk moet een ieder zijn vrijheid hebben om te geloven wat hij wil, hoe gek ook, zolang anderen daar geen last van hebben. Maar ook de vrijheid van godsdienst is niet zo absoluut dat alles wat godsdienst genoemd wordt, wat het ook is wat in die godsdienst wordt gepropageerd en wat ook de consequenties zijn voor de samenleving, getolereerd kan worden. Als het waar zou zijn dat de Islam een aggressieve ideologie is met een schadelijke invloed op het gedrag van alle islamieten, en dat er in moskeeen niets dan haat wordt gepredikt, met als gevolg aan de lopende band terreuraanslagen, en dat geen ongesluierde vrouw of een homo nog veilig over straat kan, tja, als dat waar zou zijn, moesten we die islam dan toch maar tolereren omdat het immers een godsdienst is en omdat het principe van vrijheid van godsdienst ons heilig is? Dat zou wel erg principieel zijn. 

   

 39. toetssteen

  http://nageltjes.be/wp/?p=12180

   

  Hier wordt dat opgeklopte gasoven ontkracht.

   

  @Beukman

  Sinds wanneer zit de PVV op het pluche of heeft daar ooit gezeten? Noem me maar een minister van PVV huize.

 40. Jonas

  Zou heerlijk zijn en een verademing als de islam en haar uitingen uit NL en het Westen zou zijn. Geen moskeeën, stompzinnige hoofddoeken en haatbaarden in soepjurken die ons haten en minderwaardig vinden Ons willen verdringen. Waarom zou het niet kunnen? Helaas zijn we zijn al te “ver heen”. Door links bewerkstelligd en de onverschilligheid van mensen voor het Joods,Christelijk en humanistisch erfgoed. Helaas  Maar het voorstel van Wilders zouden we zeer zeker moeten volgen. Geen nieuwe moskeeën en al helemaal geen islamitische scholen meer. Geen hoofddoeken etc in openbare ruimtes, scholen, in de zorg etc.

  Want in islamitische landen hebben andersgelovigen geen rechten en als tweederangs burgers beschouwd of helemaal geen vrijheid zoals christenen, de grootste groep wereldwijd dat wordt vernederd,vervolgd en vermoord door islamfascisten. Waarom zouden wij moeten inlaten en ruimte geven aan de geweldadige en hatende en onze ruimte willen innemende en opleggende kwaadaardige islam? Die onze vrijheden en democratie omver willen werpen?

  Laten we vanaf nu geen ruimte meer geven aan het islamfundamentalisme. Zelfs het CDA begint ander geluid te laten horen.

 41. josef1952

  Tja onze poltieke leiders kunnen het probleem wel ontkennen, maar zullen desalniettemin toch moeten “mee-buigen” met de PVV om hun achterban tevreden te houden. Dus de recente schandelijke standpunten van de PVV zullen uiteindelijk toch wel gemeengoed worden. Onze leiders kunnen ons immers moeilijk openlijk in de uitverkoop gooien. 

 42. ronald77

  Op http://www.westerse-beschaving.org staan in de rechter kolon drie artikelen over moskeeën.

 43. Niek Verheyen

  De PVV zat in de coalitie van provinciale staten in Limburg. Daar hadden ze 2 gedeputeerden. Overigens mag je raden hoe lang dat succes duurde.”

   

  Dat kan ik je precies vertellen, Makker. Het CDA heeft vele decennia lang de dienst uitgemaakt in PS Limburg. De een na laatste periode, naar ik meen, zelfs met een absolute meerderheid van stemmen. Als je dan de volgende verkiezingen PS (2011) verliest (PVV de grootste) dan valt het bitter en zwaar tegen om met die nieuwe partij een coalitie te moeten vormen. Je bent immers gewend om alles op zijn CDA’s te doen en dan opeens moet alles anders en dan ook nog met zo’n vermaledijde PVV die zich natuurlijk nadrukkelijk wenste te profileren als nieuwkomer.

   

  Het CDA heeft het geprobeerd, het moet gezegd worden, en het een jaartje volgehouden. Maar de partij had te veel heimwee naar de glorietijden waarin zij zelf nadrukkelijk de dienst uitmaakte. Een reden was vervolgens snel gevonden om, zoals dat tegelijkertijd en niet toevallig ook op landelijk niveau gebeurde, de PVV de coalitie uit te werken en te vervangen door de PvdA.    

   


 44. Non mi rabbio

  wie zonder zonde is, werpe de eerste steen!  godsdienstvrijheid is een gegeven doordat de protestanten door de katholieken onderdrukt werden en de protestanten om op zondag bij elkaar te komen, ondergronds dienden te gaan.. Hagepreken, weet u nog of heeft u dat niet meer op school geleerd? Omdat de protestanten zelf ‘onderdrukt’ werden, was het niet echt fatsoenlijk om andere religies deze vrijheid te ontzeggen, behalve de katholieken dan. Hoe lang heeft het niet geduurd voordat katholieken een kerk aan de kant van de weg mochten hebben en dat de mis buiten gehoord mocht worden? Al die mensen die zo geloven zijn echt geen lieverdjes. Maar ja, wij leven ermee en het is zo gegroeid. Islam gebruikt deze godsdienstvrijheid om overal moskeeën te doen verrijzen. Ikzelf als een niet praktiserende, erger mij hier groen en geel aan. Maar ja, het ligt vast  in de wet en er is dus niets aan te doen. Diezelfde islam gebruikt de hier heersende godsdienstvrijheid om hun verderfelijke ideologie (het is GEEN religie, zie de reactie van Joep hierboven) te verspreiden. Alle gkl**ot inde wereld komt van de islam. de volksvertegenwoordigers zijn geschokt door dit voorstel van de PVV; zij zouden geschokt moeten zijn hoe deze overheid haar burgers als dwangarbeiders gebruikt, geïncasseerde gelden voor een bepaald doel (AWBZ) voor iets anders gebruikt en dan durft te zeggen: ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’. Er is maar één oplossing: totale anarchie, het willekeurig (als lichtend voorbeeld) oppakken van ambtenaren, kamerleden, minsiters allen die verantwoordelijk zijn voor dit wanbeleid, voor de rechter brengen en hen een kapitale straf opleggen.

 45. pejoar

  Wat ik zo jammer vind is dat,net nu dat de focus bij de pvda ligt vanwege Turkije.
  En ook nog eens vanwege de reactie van de turkse regering en de domme uitspraken van Erdogan.
  De pvv weer de aandacht probeert te trekken met forse uitspraken.Dat terwijl de linkse media voor het blok stond en zich heel onprettig voelde.
  Hadden ze dat niet gedaan,dan zou die media zich richten op de spagaat
  waarin de regering en met name de pvda zit. En dat kan heel leuk worden want ze hebben geen flauw idee.
  Nu kunnen ze dat weer verschuiven naar Wilders en die “verderfelijke pvv” en of hij deze keer zetels gaat winnen ga ik betwijfelen.
  Wilders moet eens gehaaider oftewel sluwer worden in zijn politiek.

  Terwijl
  links zijn eigen graf aan het maken was, probeert de pvv dat te voorkomen door de
  aandacht op te eisen.
  Jammer.

 46. Johanna

  islam is geen religie het is volgens moslima    Syrisch-Amerikaanse psychiater Wafa Sultan  ” islam is geen religie,  maar  een  politieke, haatdragende gewelddadige, ideologie”.  Ze heeft volkomen gelijk. We kunnen het dagelijks bewonderen.

  Kunnen andere partijen  die nu wéér zo hard roepen eens aangeven hoe ons land eruit zal zien over  x jaren als de moslim gemeenschap steeds groter en veeleisender zal worden? Over x jaren zal Geert Wilders/ PVV hierin wéér gelijk krijgen. Islam is intolerantie, geweld, moord en doodslag.

 47. Johanna

  Hebben wij problemen met synagogen en kerken? Wordt vanuit de Bijbel  of Thora opgeroepen  tot  haar volgelingen om  “moslims te doden waar gij ze kunt vinden”?  Bevatten de Bijbel en de Thora eisen die haar volgelingen oproepen toe de jihad?  Daarom deugt de islam niet en hoort hiet niet thuis.

 48. Johanna

  Nadat de islam zijn intrede deed  in Europa  zijn  in alle landen van Europa grote problemen en heel veel ellende door de intolerante  islam (moskeeën)  ontstaan. We zijn er niet beter op geworden. Regeringen en parlementen zijn al decennialang en  dagelijks in de weer met een intolerante islam. Dat is toch niet meer normaal?

 49. kees rudolf

  Ik kan mij met meer gemak verplaatsen in de zogeheten islamofoob -want mij dunkt dat er nogal wat nare zaken met de islam in verband kunnen worden gebracht en worden gebracht- dan in de mensen die naar het lijkt islamofobie een zorgelijker fenomeen vinden dan de islam. Het lijkt mij niet juist om de islam qua schuldigheid of onschuldigheid op een lijn stellen met het hedendaagse christendom, als een godsdienst onder de godsdiensten en op enkele in ernst en omvang te verwaarlozen doorgeschoten extremismen na een soort van onschuldig tijdverdrijf waaraan gelovigen nu eenmaal plezier ontlenen en wat je hen dus moet gunnen. Er is domweg te veel aan de islam verbonden doorgeschoten extremisme; we kunnen er dagelijks over in de krant lezen. Het is al met al een stuk meer en een stuk erger dan de narigheid die met het tegenwoordige christendom in verband kan worden gebracht (overigens ook niet mis). Anderzijds gaat het me toch te ver om de islam in zijn totaliteit te verwerpen en er van uit te gaan dat er uit geen enkele moskee ooit iets goeds kan voortkomen. Niet iedere imam is een haatprediker. Ik heb ook wel horen beweren dat wanneer nou maar meer jongeren van islamitische huize naar de talrijke lieve imams zouden luisteren (die er wel degelijk zouden zijn), er minder straatcriminaliteit zou zijn. Wat daarvan aan is, de zaak ligt in elk geval een tikje minder zwart-wit. Islamkenner ben ik niet, noch heb ik behoefte het te worden, maar zoveel is me duidelijk dat er nogal wat varianten van de islam zijn, en dat niet iedere moslim even strikt zijn religie praktiseert (bij velen blijft het bij beetje ramadan, beetje suikerfeest eens per jaar, dan heb je het wel gehad), en dat op de wereldwijd x-miljard moslims toch een relatief klein groepje voor ellende zorgt, een heleboel ellende weliswaar,  maar intussen zijn er ook heel veel moslims met wie best garen valt te spinnen. De kreet “alle moskeeen liefst vandaag nog dicht” heeft dus niet mijn instemming.  De emotie erachter kan ik me wel tot op zekere hoogte voorstellen, net als de emotie van iemand die tijdens zijn misdienaarverleden werd misbruikt en roept dat alle katholieke kloosters, internaten en andere onderwijsinstellingen moeten worden gesluiten, liefst vandaag nog. Maar dan heb je het over kreten van individuen voor eigen individuele rekening. Voor voorlieden van politieke partijen  gelden wat mij betreft iets andere maatstaven.Dus nee, ik kan mij in deze niet aansluiten bij de verdedigers van Machiel de Graaf.

 50. halo1

  ..toch is het belangrijk dat een gedeelte van het parlement dit klip en klaar zegt :wij wensen  de-islamisering. Ik vind het sowieso een schande dat de politici in een overbevolkt land miljoenen mensen hebben laten binnenstromen..laat staan dan als dan ook nog blijkt dat velen ervan overlast + gigantische kosten veroorzaken.. ik vergelijk dit optreden eigenlijk met de misdadigheid van de NSDAP in Duitsland.. maar dan nu van links-liberaal-christelijke zijde in juist niet-optreden…beide hebben onnoemlijke schade aan het land berokkend…daarom kan ik me niet aansluiten bij uw betoog….en vind ik de Graaf een uiterst moedige man…

 51. ikwoudatiedereennadacht

  Zijn ze bij DDS nou zo dom of zo kwaadaardig?

  Na alles wat er de laatste tijd is gebeurd (en helaas nog dagelijks gebeurt) in de wereld, hebben ze bij DDS nog steeds niet in de gaten dat de islam geen godsdienst is, maar een angstaanjagende veroveringsideologie met gnocidale einddoelen, en zeker geen vrijheid van godsdienst zodra de islam overheerst, en die overheersing komt er aan als we niet bij eerstvolgende gelegenheid op de PVV stemmen. De islam gaat winnen, of het nu gebeurt dankzij hun “baarmoederstrategie” of dankzij onze “nuttige idioten” zoals we die gisteren weer in de kamer lekker policor bezig zagen.

 52. kees rudolf

  Tja, als een substantieel deel van het electoraat de door Machiel de Graaf verwoorde mening deelt, dan is het misschien goed dat die mening ook in het parlement gehoord wordt. Om vervolgens bestreden te kunnen worden, zou ik daaraan toe willen voegen. Moeilijk, die vrijheid van meningsuiting. De essentie van dat principe is natuurlijk juist dat ook meningen die menigeen niet bevallen ook geuit mogen worden. Maar wat als nu straks dat fractietje van Ozturk en Kuzu (puur hypothetisch, want hopelijk zijn ze daar dan toch net ietsje te keurig voor) ervoor gaat pleiten dat alle synagogen ‘liefst vandaag’ dicht moeten? En vervolgens weer anderen voor onmiddellijke sluiting van pakweg alle aan anthroposofie gelieerde instellingen gaan pleiten? Dat wordt dan toch op zijn minst, zacht gezegd, een hoogst onaangename bedoening.

 53. bettina

  Dit is natuurlijk iets onmogelijks daar er al teveel voor zijn. Over de 500.  Waar ik wel voorsta is dat er niet nog meer moskees komen in Nederland. Ik vind 500 al te veel. En nu in Gouda nog eens een grote. 

  Nee laat de regering dit stoppen. In spanje wonen heel veel moslims maar gelukkig heeft de regering geen toestemming gegeven dat er zo veel moskees staan. Ik ben dikwijls in spanje geweest en inderdaad er weinig gezien. Misschien een ander soort grondwet??? maar hier zouden ze dan er ook iets aan kunnen doen. Ik vind al die grote moskees met de hoge minaretten erg mooi maar niet in een cristelijk Nederland. Misschien dat Nederlanders weer eens iets meer naar de kerk zouden moeten gaan?????

 54. Wachteres

  “Een totale afschaffing van de vrijheid van godsdienst”.

   

  Dat lijkt me een beetje overdreven, Frank. 

   

  In Duitsland [ en in andere landen] wordt  de Scientology Church met argwaan gevolgd en wilde men die in het verleden verbieden, wat niet is gelukt.

   

  Waarom zouden wij een terroristische, en dus een gewelddadige, bloedige ideologie, die zich uitbreidt onder het mom van godsdienst, niet mogen verbieden?

   

  Overal waar hij komt is die ideologie uit op onderdrukking en uiteindelijk op vernietiging van andersdenkenden. Kijk naar landen in het Midden-Oosten, kijk naar het verleden. Bij de terreur die de islam heeft verspreid en nog verspreidt, waren de nazi’s de heiligen van de laatste dagen.

   

  Alles wat wij de moslims hier toestaan, alle vrijheid om hun godsdienst te belijden en om moskeeën te bouwen, wordt aan christenen en andere godsdiensten niet toegestaan in de landen waar zij vandaan komen of in zeer beperkte mate. Joden kunnen Saoedi-Arabië zefs niet binnenkomen. Als je een bijbel bij je hebt, kan dat je de kop kosten. Zegt dat niets over hun mentaliteit? De ‘liefde’ komt altijd van één kant. wij moeten ons aanpassen.

   

  Zouden wij een ideologie die nu al overal in Europa zijn stempel wil drukken ten koste van anderen – denk aan de Joden – NIET mogen verbieden?

   

  Net zoals het nazisme verboden is,  zou dat ook het geval moeten zijn met de islam.

   

  Dagelijks staan de kranten vol met negatieve dingen over die islam. Vind je dat de westerse maatschappij zich heeft verbeterd sinds de komst van die godsdienst/ideologie?  Of raken we gewend aan de terreur in allerlei vormen, die hij met zich meebrengt?

   

  Denk aan de bescherming van Geert Wilders, omdat hij bedreigd wordt. Aan het feit dat velen onder pseudoniem schrijven, omdat zij bang zijn dat anders hun kinderen of kleinkinderen het slachtoffer zullen worden.  Conferenciers durven overal grappen over maken, maar niet over de islam. etc. etc.

   

  Zijn we al zover gekomen, dat we het acceptabel vinden dat één godsdienst zovel negagtieve invloed heeft – niet zozeer of alleen op zijn aanhangers – maar op een hele maatschappij?

   


 55. avander

  Zou het dan toch zo zijn dat Wilders in het vooruitzicht van de grootste partij te worden maar weer eens een knuppel in het hoenderhok gooit zodat hij zeker weet ook nu weer niet aan de bak te zullen komen?

 56. tipo

  Allemaal waar, maar het van overheidswege sluiten van alle moskee-en is on-Nederlands, want het gaat tegen de grondbeginselen van Nederland (Unie van Utrecht en Plakkaat van Verlatinghe) in. 

   

  Voor een nationalistische partij een wezensvreemd standpunt, dus, En indien het over het dwangmatig sluiten van alle moskee-en zonder uitzonderingen gaat, is het tegen de vrijheid van meningsuiting. Een vrijheid, waar alle andere vrijheden mee beginnen. Waar Nederland op gegrondvest is.

   

  Ik wil ook dat alle moskee-en gesloten worden, zolang het maar niet van overheidswege is met dwang, maar gewoon omdat alle Nederlandse moslims een beter geloof of levensopvatting gevonden hebben. 

 57. Two Ravens Black Kettle

  Nederland is reddeloos verloren, de poorten blijven wagenwijd open staan en de regenten knielen en kruipen op de meest beschamende wijze voor de wrede islamistische ideologie.

   

 58. Beukman

   

  Korans verbranden of verbieden, hoofddoeken verbieden, moslims vergassen of deporteren, moskee”en sluiten, allemaal symboolvoorstelletjes, omdat ze geen van alle haalbaar zijn. De PVV zit op het pluche voor de kat zijn kont, want wie structureel onhaalbare voorstellen lanceert, wens duidelijk geen regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.