Thieme verliest zich in haar hobby’s

Het kabinet zou niet genoeg doen om het welzijn van dieren te verzekeren.

Het Midden-Oosten staat in brand, in Nederland nemen fundamentalisten hele volksbuurten over, de economie kwakkelt nog altijd, bewoners van verpleeghuizen worden aan hun lot overgelaten waardoor ze nagenoeg omkomen van de honger en de dorst, Vladimir Poetin speelt dictatortje, en waar maakt Marianne Thieme zich druk om?

Juist. “De overgang naar een duurzame samenleving en het welzijn van dieren.”

Het kabinet schiet ernstig tekort bij de overgang naar een duurzame samenleving en het welzijn voor dieren. Ook is er niets geleerd van de vogelpestcrisis van 2003, toen 30 miljoen kippen werden gedood. Dat zei partijleider Marianne Thieme vandaag in Doorn op het 20e partijcongres van de Partij voor de Dieren.

Je zou erom lachen als het niet zo vreselijk triest was. Ja, Nederland heeft weer last van de vogelgriep, en nee, dat is alles behalve prettig, maar je moet wel compleet van het padje zijn als dit wat jou betreft opeens prioriteit nummer één is – laat staan dat je het aan ‘de duurzame samenleving’ in het algemeen koppelt en daar aandacht voor eist.

Beste Marianne, als je het niet erg vindt – en anders ook! – kunnen wij ons hier nu even niet druk om maken. Ja, ja, dieren moeten inderdaad op een zo vriendelijk mogelijke manier behandeld worden, maar het is net een beetje belangrijker dat we er eerst even voor zorgen dat de hele wereld niet in de fik komt te staan omdat een stel barbaarse islamitische extremisten zo graag een kalifaat willen vestigen en alle andersdenkenden massaal over de kling willen jagen. Daarnaast lijkt het ieder weldenkend mens belangrijk om de economie een flinke impuls te geven, de belastingen te verlagen, en de vrijheid van het individu eindelijk weer centraal te stellen. Als je het daarna nog eens wilt hebben over “de duurzame samenleving” en “dierenwelzijn” soit, maar nu even niet alsjeblieft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Ego non solus

  Het is haar raison d’être, begrijp dat nou. Dus beleefd even aanhoren en – ook wat mij betreft – daarna negeren.

  Dat geldt – off topic – ook voor de uitspraak van Rutte over belastingverlaging. Even aanhoren en de VVD verder links laten liggen. Daar voelt de VVD zich blijkbaar thuis, niet op rechts.

 2. Marijkewerf

  Wat een idioot artikel. Dus omdat in het midden oosten een oorlog is en de economie niet zo goed gaat, mogen we dieren mishandelen. Hoe verzin je het.

 3. Wilhelmson

  Het ligt eraan waar je wat en wanneer graten in ziet. Bij politici zonder gewicht denk ik dan aan een helium ballon. Die moet ook elke dag met gas bijgevuld worden om te kunnen vliegen.

 4. Dierenpartij wordt radicaler, wil visverbod in Amsterdam – De Dagelijkse Standaard

  […] Partij voor de Dieren van Marianne Thieme lijkt een onschuldige partij die slechts het beste voor heeft met dieren. Dat imago klopt niet. De […]

 5. Obsessie met ‘gezond eten’ leidt tot ondervoede kinderen – De Dagelijkse Standaard

  […] Schokkend, ik weet het. Nog even en ze zeggen dat een biefstukje op zijn tijd eigenlijk ook geen kwaad kan. Wat zal Marianne Thieme daarvan zeggen? […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.