Arubanen lachen zich kapot om Zwarte Piet-debat

Op Aruba weten ze wel hoe je moet reageren als men over Zwarte Piet klaagt: hem gewoon nog wat zwarter maken.

De Telegraaf komt vandaag met een bijzonder interessant verhaal over het Sinterklaasfeest op Aruba. U weet wel, die oude kolonie van ons waar veel slaven naartoe werden gebracht.

Hoewel zij het slachtoffer van de geschiedenis heten te zijn en zich volgens links continu onheus en racistisch bejegen dienen te voelen blijken Arubanen daar zelf net een beetje anders over te denken:

,,Wij schminken Zwarte Piet zelfs bewust een stuk zwarter en Sinterklaas wordt overdreven wit gemaakt”, vertelt Madeleine Bikker (26). Zij is moeder van een zoontje van één jaar en conciërge bij een reisorganisatie. „Ik heb de discussie nooit begrepen. Het moet gewoon leuk blijven voor de kinderen. Ik vind het maar niks dat in Nederland de Pieten worden aangepast en snap ook niet dat ze het doen. Het hele Sinterklaasfeest heeft toch niets met racisme te maken. En het is ook niet bedoeld als verwijzing naar slavernij.”

Wat? Het is géén verwijzing naar slavernij en jullie schilderen Zwarte Pieten éxtra zwart (en Sinterklaas extra wit) om het zo nog leuker te maken? Wat is dat voor gekkigheid? Beseffen jullie dan niet dat jullie je zwaar beledigd dienen te voelen volgens opperzeurpiet Quinsy Gario? Het is allemaal heel érg! Wat zijn jullie zielig! Herstelbetalingen en wel meteen! Oh, en we eisen ook meteen wat kleurpieten. Weten jullie dan niet wat goed voor jullie is?

Alle grappenmakerij terzijde: dit is dus precies hoe het Nederlandse volk en onze zelfverklaarde elite had moeten reageren op het boe- en racismegeroep. In plaats van regenboogpieten, Kaaspieten, en Stroopwafelpieten in te voeren hadden we Zwarte Piet zo mogelijk nóg zwarter moeten maken en hem als een held moeten onthalen in ons land.

Helaas hebben wij voor een heel andere strategie gekozen: zoals altijd doen wij maar snel een stapje terug en geven we huilebalken hun zin. Het is dieptriest en frustrerend tot op het bot, maar jammer genoeg zit het Nederlandse volk zo in elkaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Frits B

  Zie de voorpagina van NRC Handelsblad van vandaag: volgend jaar gaan we lekker door met onderhandelen, net zolang tot Piet kleurloos is. Het wordt tijd dat we een diepe gracht om Amsterdam heen graven en daar veel grote krokodillen in loslaten.

  1. Michael van der Galien

   Het zou ons land een hele hoop schelen als Amsterdam gewoon voor zichzelf begon, inderdaad. Alle slechte ideeën komen uit de hoofdstad.

 2. Wachteres

  “… maar jammer genoeg zit het Nederlandse volk zo in elkaar”

  Gelukkig maar een klein deel, Michael; een enkele kleurling en de linkse grachtengordel.

  De rest moet even wakker worden, maar dan krijgen die ook een houding van … jullie kunnen ons de k*nt kussen …..het gaat zoals wij het willen; zwarte piet blijft zwarte piet of jullie het leuk vinden of niet.

 3. Michael van der Galien

  Wachteres: ik ben daar allerminst zeker van. Die overgrote meerderheid laat zich steevast een oor aan naaien. Het is nog maar de vraag of zij ooit zullen opstaan en van zich af zullen bijten.

 4. Beukman

  Michael: Alle slechte ideeën komen uit de hoofdstad.

  Allemaal kinnsesinne. Iedere boerenlul weet dat de meeste slechte ideeën uit Den Haag komen.

 5. Avander

  “”Alle grappenmakerij terzijde: dit is dus precies hoe het Nederlandse volk en onze zelfverklaarde elite had moeten reageren op het boe- en racismegeroep.””

  Beste Michael, zo reageerde het Nederlandse volk dus ook expliciet. Alleen de 1% van de zelfverklaarde elite moest weer zo nodig achter een verklaarde clown aan lopen, want ja, racisme enzo. Ziek en nog eens ziek.

 6. Bas E.

  In die tijd voorkwamen de arabieren de vraag van nazaten naar toekomstige herstelbetalingen door hun afrikaanse slaven te castreren. In dit licht bezien mag Quinsy Gario cum suis de europese kolonisten dankbaar zijn, dat hun voorvaderen niet in het midden-oosten verhandeld werden.

 7. Ruud562

  Het is dieptriest en frustrerend tot op het bot, maar jammer genoeg zit het Nederlandse volk zo in elkaar!
  Inderdaad Michael, wij zijn veelst te tolerant!
  En gekleurde of blanco pieten betekent
  het einde van ons Sinterklaasfeest omdat je dan
  volledig herkenbaar bent! Daarom: hou ze donkerbruin of zwart en geef die tegenstanders geen podium meer! Maar ja, daar is een VARA, een NTR én een minister die alles faciliteert …!

 8. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] ontmaskering van de geldwolven van de anti-Zwarte Pieten-lobby en het nieuws dat ze zich in Aruba een ongeluk lachen om de toenemende politieke correctheid in […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.