Europa wil Zwarte Piet kapotmaken

Sinterklaas is nog maar net het land uit of in Brussel organiseren ze alweer een discussie over Zwarte Piet.

En ik maar denken dat we inmiddels wel een beetje klaar waren met de ‘discussie’ over Zwarte Piet, zeker na de ontmaskering van de geldwolven van de anti-Zwarte Pieten-lobby en het nieuws dat ze zich in Aruba een ongeluk lachen om de toenemende politieke correctheid in Nederland.

Helaas, helaas. De aanval op het oer-Hollandse Sinterklaasfeest houdt maar niet op. En dat terwijl Sinterklaas pas afgelopen weekeinde het land heeft verlaten met al zijn Zwarte Pieten. Wie nu nog discussieert over Zwarte Piet, heeft het niet helemaal begrepen.

Guess what? In de vergaderzaaltjes van Brussel weten ze van geen ophouden. Een linkse fractie in het Europees parlement, waar zowel SP als de Partij voor de Dieren deel van uitmaken, organiseert een speciale discussie op 16 december aanstaande. Het thema: ‘Afrobische stereotypen versus traditie: de kwestie Zwarte Piet in Nederland’.

Het is een initiatief van de Zweedse Malin Björk, die waarschijnlijk nooit ook maar één voet in Nederland heeft gezet en dus helemaal geen verstand heeft van het kinderfeest dat wij al eeuwen vieren. Uiteraard is het doel van de bijeenkomst om Zwarte Piet te linken met ‘afrofobie’ zodat we uiteindelijk worden verplicht het feest af te schaffen.

Kortom, Brussel bemoeit zich nu ook al met onze cultuur en wil die het liefst compleet vernietigen. Lees verder op pagina twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Frank

  Kom op Frank, één marginaal groen links-achtig vrouwtje uit Scandinavië, die ‘betrokkenheid’ wil tonen en zich in probeert te likken bij allerlei multiculti-clubjes.

 2. Epimenides

  Ja, en iedereen in dit toverballenland lekker op die rooie blijven stemmen.

  Gaat de goede kant op.

 3. J. School

  Afrofobie? We adopteren even snel neologismen als kansloze paupers.

 4. Kuifje

  En dat allemaal met het geld dat de belastingbetaler moet ophoesten.

  Een beter idee is om “Brussel” af te schaffen.

 5. NemTudom

  Geef Wilders nou eens een kans. Slechter kan niet , maar 100% beter wil ik niet zeggen. Maar de kans dat we dan uit De EU stappen is dan toch wel erg groot. En de grenzen dicht.

 6. peterdeRuyter

  Maar je hoort niemand van b.v. het CDA, zo’n oernederlandse partij toch , oder?, bijvoorbeeld zo’n ziek Zweeds mokkel nou es aanpakken. Dat moet dan de volstrekt ongeloofwaardige van Baalen doen, nou iets met regen en drup. O , wacht effe, van de Camp en Wortmann zijn met nóg erger sop overgoten zegt u, maar dat wordt lekker versluierd in MSM en PO om de groei van dit fijne gezelschap maar niet te stuiten…

 7. joga

  Dat is de dank voor al onze ontwikkelingshulp-miljarden naar Afrika en de immigratie-opvang uit die landen en dat jaarlijks sinds de 2e wereldoorlog. Dit is al weer een goede reden om onmiddellijk te stoppen met miljarden ontwikkelingshulp, immigratie en de EU en Euro. Beste advies hierboven van Nem Tudom.
  Wat zullen we het weer goed krijgen in Nederland, wanneer we eindelijk weer baas zijn in eigen huis en ook onze ouderen fatsoenlijk kunnen behandelen met het geld, dat ze daarvoor overigens zelf ingelegd hebben.

 8. reageerbuis

  Laat Van Baalen maar eens zijn mond dichthouden. Die heeft al genoeg schade aangericht. Maar dat Brussel onze cultuur wil vernietigen staat buiten kijf. Erger, Brussel wil ons onze vrijheid afnemen, ons in armoede doen vervallen en de chaos vergroten. Hoe eerder uit de EU, hoe beter!

 9. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=RZsvdg1dkJ4

  [Nederlandse ondertiteling] Pat Condell over Zweden

  In dit geval is het niet direct de EU, maar Zweden, ons lichtend voorbeeld voor wat betreft linkse dictatuur en islamisering, dat ons de wet wil voorschrijven.

  De Zweden zijn al zover dat er een wet is aangenomen die elke kritiek op de immigratie tot een misdaad verklaart

  http://tinyurl.com/l9ubgb4

  Het land heeft de grootste islamitische instroom van alle EU-landen en het gaat maar door, met toestemming van de Zweden, blijkbaar.

  Er is veel moslimgeweld in de steden en 1 op de 4 vrouwen worden daar door moslimmannen verkracht.

  De Zweden hebben zichzelf al weggevaagd, volgens hen hebben zij geen cultuur die de moeite van het behouden waard is, en nu zijn wij aan de beurt.

  Via de EU menen zij ons hun inferieure ‘weg met ons’ opvattingen op te kunnen leggen en daar misbruiken zij hun linkse collega’s voor.

  Het zou schandalig zijn als de SP en de Partij voor de Dieren zich voor dat karretje laten spannen.

  We mogen hopen dat zij nog wel enig besef van trots hebben voor het Nederlandse cultuurgoed, zoniet dan zijn zij hun plaats in het Nederlandse Parlement absoluut niet waard.

  Je heb gelijk, Frank, alweer een heel goede reden om ZO SNEL MOGELIJK uit de EU te stappen.

  Wat mij betreft liever gisteren dan morgen.

  Onze vrijheid is mij dat meer dan waard!

 10. Lieftinck

  Ik heb het altijd gezegd. Zweden is de template voor de toekomstige EU als het gaat om integratie,immigratie en vrijheid van meningsuiting.

 11. FredvdSanden

  Het maakt in Brussel niet uit waar het over gaat, zolang het maar nergens over gaat…. Van uw geld, dat dan weer wel…

 12. Ingwaz

  Nou snap ik dat de pruik van zwarte piet een heikel punt is in de gehele discussie maar om ons nou van een Afrofobie te beschuldigen… Wij waren toch voor de pruik? Incluis de krulletjes… 😉

  Maar als dit is waar ze in het EP over willen discussieren, lijkt me dit bij uitstek het moment om paal en perk te stellen aan de Brusselse bemoeizucht, en mogen heel wat partijtjes ook wel eens een keer kleur bekennen…

  Wie is anti Europa? De PVV!! Wie zijn pro Europa? Oh ja.. de rest!

  Wie dus voor invloed is van brandnetelvreters uit Zweden binnen de Nederlandse samenleving stemt beter niet op de PVV… Ook als je vindt dat de buren, overburen, achterburen en de vrienden daarvan, recht van spreken hebben over het Nederlandse interieur, stem dan geen PVV.

  Wil je dat wel graag, kan je iedere andere partij keurig uit de voeten.

 13. Rick Naert

  Zwarte Piet is het mens geworden gedrocht, dat nog in Oostelijker gelegen landen stoute kinderen de stuipen op het lijf jaagt. Sinterklaas had in het midden van de 19de eeuw behoefte aan een knecht of eerder een puik uitgedoste lakei. Dat verhoogde zijn status van weldoenende goedheiligman. Maar een blanke knecht was dan weer zo gewoon en ordinair in die tijd. Een Moor met veel kleur zou beter staan. De oplossing lag voor de hand een vrijgekochte neger, dus anti-slavernij, in een vertrouwenspositie als rechterhand van Sinterklaas. Wat kon er beter en mooier? Een vrije mens in een, naar de kleren te oordelen, goed betaalde betrekking.

 14. MS

  Ik heb dat mens een vernietigende email gestuurd. Er is een link te vinden op Geenstijl.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.