Gemeenteraad Maastricht wierp ook Hoes op het offeraltaar

Onno Hoes blijkt dus niet zomaar en uit zichzelf opgestapt: de gemeenteraad blijkt hem dus gewoon opgeofferd te hebben.

Van enige loyaliteit of flexibiliteit blijkt dus geen enkele sprake in de gemeentepolitiek van Maastricht. Want ondanks dat gisteren het nieuws naar buiten kwam dat Onno Hoes uit eigen beweging zou zijn opgestapt om te voorkomen dat de hoofdstad van Limburg verdere imagoschade zou oplopen, blijkt nu dat de gemeenteraad achter de schermen wel degelijk de nodige druk heeft gezet:

De gemeenteraad van Maastricht wilde dat Onno Hoes zijn ambt als burgemeester zou neerleggen. Hoes kreeg alle ruimte om „de eer aan zichzelf te houden”, zodat het leek alsof hij uit eigen beweging opstapte, maar achter de schermen liet een meerderheid van de fracties maandagavond weten geen vertrouwen meer in hem te hebben.

De raad van Maastricht ontpopt zich zo als een sensatiebelust politiek orgaan dat graag een ronde meerelt met PowNews. Werd vier jaar geleden ook al de vorige burgmeester Gerd Leers de laan uitgestuurd vanwege een vakantiehuisje in Bulgarije, nu moet ook diens opvolger Onno Hoes er aan geloven.

Wat betreft Hoes gaat het dus om een privé-aangelegenheid die geheel ten onrechte een rel werd, en wat nooit of te nimmer gevolgen had mogen hebben voor zijn geloofwaardigheid in de politieke arena. Het erge is dat de gemeenteraad van Maastricht dit dus ook met zoveel worden toegeeft:

De Maastrichtse fracties spraken unaniem hun walging uit over de wijze waarop PowNews te werk ging.

Als dat inderdaad zo is, dan mag je van al die fracties tenminste verwachten dat ze Hoes dan niet zomaar als een mak schaap opofferen, maar dat ze tenminste bereid zijn enige politieke moed te tonen en hun nek uit te steken voor Onno Hoes. Strijdt voor die man, behoud hem voor de stad, en maak een statement tegen bizarre journalistiek zoals PowNews dat eerder deze week beoefend heeft.

Helaas, helaas, heeft Maastricht niet zoveel ruggegraat getoond. Misschien  krijg je dat ook vanzelf in een gemeenteraad waarin een ouderenpartij de grootste fractie heeft. Maar overeind blijft: men wilde wel klagen over PowNews, maar tegelijkertijd zichzelf ook niet de kans door de neus boren eens voor een flinke politieke rel te zorgen. Pure sensatiepolitiek, wat in essentie nog veel kwalijker is dan het feit dat Onno Hoes afspraakjes maakte met twintigers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. bandini

  Tja Tim, je hebt gelijk dat die raad is stelletje slappelingen zijn maar niet omdat ze Hoes geprest hebben op te stappen maar omdat ze het vertrouwen in hem opzeggen en hem tegelijkertijd nog een half jaar in functie laten. Hoe kan de stad in die tijd adequaat bestuurd worden? Van mensen of gremia die elkaar niet vertrouwen weet je al vooraf dat het helemaal mis zal gaan als ze belangrijke beslissingen moeten nemen!

 2. aquarius

  En terecht dat ze hem voor het blok hebben gezet . Eigenlijk hadden ze dat al meteen moeten doen . Weg met die schijn-elite .

 3. Cresto

  Een burgemeester met een voorkeur voor net- volwassen jongens. Dat noem ik pas bizar. Zeer terecht dat de gemeenteraad deze pseudo-pedofiel gedwongen heeft op te stappen. De Raad had zich al coulant betoond, door hem bij een vorige keer een waarschuwing te geven. Tja, 2x geel is nu eenmaal rood. En dat betekent: Wegwezen !

 4. Frits B

  Zegt de term “roze balletten” iemand nog iets?

 5. Freek

  Prive / Zakelijk, als “burgemeester” zou je wel iets beter op je gedrag kunnen letten.

  Betreft het “prive” karakter van deze ontmoeting, hij gebruikte anders wel zijn status om indruk te maken op zijn neukertje. Onno maakte dus zelf dat dit een openbaar probleem is.

  Dan laat ik even de minachting van Onno naar de overige gemeenteraadsleden achterwegen.

 6. W.H.J. Reiss

  Als je als Burgemeester de kleuterneuker wilt uithangen, dan moet je een ander beroep kiezen ! De Raad in Maastricht heeft hem de vorige keer duidelijk gewaarschuwd. Helaas….met zijn dienstauto moest hij laten zien dat hij naar een “pijpmondje” zocht !
  Dus weer zo’n bar slecht artikel alhier waar niet over is nagedacht !

 7. APvdHoeven

  Voor homo’s en hetero’s gelden gelijke regels.
  Een hetero burgemeester van middelbare leeftijd die enige malen op seksuele escapades wordt betrapt, vliegt er uit , een homo burgemeester dus ook.
  Een keer is door de vingers gezien bij heer Hoes en nu is het genoeg geweest.
  Dat heeft niets met de ouderen partij in Maastricht te maken die kennelijk de grootste fractie is.
  Waarschijnlijk hebben deze mensen zelfs wat meer levenservaring en zijn dus wat toleranter dan
  opgewonden partij standjes der reguliere landelijke partijen.

 8. Limburgse Kuifje

  Iets begrijp ik niet !

  Ik citeer Tim “De Maastrichtse fracties spraken unaniem hun walging uit over de wijze waarop PowNews te werk ging.”

  Dus wat PowNews heeft gedaan is walgelijk? Toch? Nou hoe denkt de raad en ook Tim dan bijvoorbeeld over Roberto Stegeman? Ben ik wel benieuwd naar.

  Roberto ontmaskerd aan de lopende band mensen die een scheve schaats rijden. Kortgeleden liet hij nog pedofielen in de val lopen. Via fake accounts o.a. op Facebook reageren die pedofielen en denken afspraakjes te hebben met minderjarige meisjes. Uiteindelijk blijkt achter het account volwassen mensen van de redactie van Roberto te zitten. En wat zegt men daarna op straat tot en met de Tweede Kamer? Dat het juist prima is zoals Roberto te werk gaat en dat je op deze wijze dit walgelijke gedrag van een pedofiel openbaar maakt.

  Maar nu Onno met soortgelijke middelen is ontmaskerd als een burgemeester die op vele fronten (o.a. verstrekken van gevoelige informatie aan toyboys etc.) de scheve schaats rijdt, nu ineens zou dit laakbaar en walgelijk zijn?

  Ik vraag me af of dit nu echte DUBBELMORAAL is? Ja dus !

 9. Willie.F

  Hoe zou het verslag van Tim er hebben uitgezien als het Wilders was geweest?

 10. Gemeenteraad Maastricht boos op Hoes – De Dagelijkse Standaard

  […] krijgen, maar heel gek is dat niet. Ze hebben er nu eenmaal een puinhoop van gemaakt door Hoes op het offeraltaar te gooien. Natuurlijk had de VVD-bestuurder zelf ook beter moeten weten, maar als puntje bij paaltje komt was […]

 11. ‘Seksrel’ PowNed is te bespottelijk voor woorden – De Dagelijkse Standaard

  […] omdat die zender burgemeester Onno Hoes een week geleden in de problemen bracht omdat hij er een nogal wild seksleven op nahield. Of nahoudt, wie zal het […]

 12. Top 10 meest gênante politieke momenten van 2014 – De Dagelijkse Standaard

  […] helemaal niets met politiek te maken. De gemeenteraad heeft een voor de politiek onbelangrijk issue aangegrepen om Hoes te lozen, en daardoor de indruk gewekt dat er voor vrijgezelle homo’s andere – en strengere […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.