Jeb Bush wil president VS worden

Daar gaan we dan. 

Nu wordt het spannend. Not. Jeb Bush, van wie al een hele tijd wordt gezegd dat hij president van de Verenigde Staten wil worden (net als zijn broer en vader), heeft via Twitter en Facebook aangekondigd dat hij de mogelijkheid gaat onderzoeken om namens de Republikeinen dé presidentskandidaat te worden die uiteindelijk de Democraten moet gaan verslaan.

Geplaatst door Jeb Bush op Dinsdag 16 december 2014

 

Deze aankondiging betekent dat Bush de eerste kandidaat is die zich namens de Republikeinen in de strijd werpt. Het heeft verstrekkende gevolgen voor mogelijke andere gematigde Republikeinen, zoals Mitt Romney. Nu Bush meedoet, zijn Romneys kansen flink geslonken, onder andere omdat donateurs hun bedragen liever in een van de kandidaten steken in plaats van in allebei (ze lijken immers sterk op elkaar).

Dat is meteen het enige goede nieuws aan de aankondiging van Bush. De Republikeinse Partij heeft helemaal geen behoefte aan een gematigde (lees: linksige) presidentskandidaat, laat staan twéé gematigde presidentskandidaten. Ik ben een groot voorstander van een Republikein in het Witte Huis – anything but Hillary Clinton – maar Bush gaat de verkiezingen echt niet winnen. Amerika is klaar met de Bush- en Clinton-dynastieën:

Het is tijd voor iets nieuws. Ikzelf zou het prachtig vinden als de conservatieve Ted Cruz zich volgend jaar meldt namens de Republikeinen. Als de Republikeinse Partij iets nodig heeft, dan zijn het wel rechtse en conservatieve kandidaten die de rechtse achterban aanspreken. Het gematigde establishment heeft nu twee kansen gehad met John McCain en Romney. Dat lijkt me wel weer genoeg.

Als de Grand Old Party de verkiezingen wil winnen, that is. Dat lijkt me wel nu we hebben gezien hoe een Democraat in het Witte Huis binnen acht jaar het land heeft kunnen transformeren. De ultralinkse Obama is enorm destructief gebleken voor de VS. Het land kan zich simpelweg niet nog eens vier jaar of zelfs acht jaar een Democraat aan het roer veroorloven. Het wordt tijd voor een Republikein in het Witte Huis, en nee – ik herhaal het nog maar eens – dat moet dan niet Bush of Romney worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Kuifje

  Bush is een establishment (big goverment) republikein die op een aantal fundamentele issues, zoals b.v immigratie, een aantal malen geflip flop heeft.

  De basis loopt niet warm voor deze man en als hij de nominee word dan zal een groot deel van de basis thuisblijven. Net als in 2012 met Romney.

  De basis voelt zich al lange tijd (en terecht) verraden door de leiding van de Republikeinse partij. Dat hebben ook weer gezien bij de stemming op de begroting verleden week.

  Wat nodig is ,volgens mij, is een authentiek persoon die echt staat voor zijn principes en niet bang is voor de media. Dus niet dingen zegt om de media te behagen.

  Want wie ook de Republikeinse kandidaat zal zijn, die persoon zal worden gedemoniseerd door de grote media.

  1. Frank Verhoef

   Helemaal mee eens, Kuifje.

   1. jwhueting

    @ Frank @ Kuifje

    Ik ben het helemaal met deze analyse eens. Eindelijk klinkt hier een echt conservatief geluid op DDS.

    Aan wie denken jullie in het bijzonder? Welke kandidaat is sterk genoeg om het tegen het establishment op te nemen? Wie wordt de nieuwe Reagan?

 2. Bas E.

  Na deze afrikaanse allochtoon wil het volk van de VS eerst nog even een vrouw (Billhilly Clinton) aan de top van de macht uitproberen, om er vervolgens pas achter te komen, dat een nepotistische autochtone man toch echt het beste alternatief is.

 3. arie_jansz

  Het probleem is dat de GOP niet langer meer een eenheid is.

  Wacht de voorverkiezingen maar af, de teaparty zal iedere vertegenwoordiger van de conventionele GOP he-le-maal affakkelen.
  Dat zal een goede indruk achterlaten bij de gematigde kiezer als er uiteindelijk (dit is onvermijdelijk) een gematigde kandidaat het tegen de democraten op moeten nemen.
  Verder zal er minimaal 1,5 miljard dollar nodig zijn om een goede campagne te voeren.
  Geen bedrijf natuurlijk die een felle rechtse rakker van de teaparty gaat sponsoren.

  Jeb Bush, hoe saai ook is het enige wat de republikeinen in de strijd kunnen gooien, willen ze een kansje maken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.