Nederlandse ISIS-psychopaat op onthoofdingsvideo

Thijs Belmonte vindt het fantastisch dat iemand gekruisigd en onthoofd wordt.

Toen de Italiaans-Nederlandse extremistische moslim Thijs Belmonte naar Syrië vertrok hoopten velen van ons dat hij daar snel aan zijn einde zou komen. Met een beetje mazzel zou er een bom op zijn hoofd vallen was en was het einde oefening voor hem.

Helaas blijkt het hem iets anders te zijn gegaan. Hij is namelijk prominent in beeld op een nieuwe onthoofdingsfilm van ISIS, die de organisatie onlangs op YouTube heeft gegooid. U kunt een deel van de video hier kijken, op de website van De Telegraaf.

De video is – zoals we onderhand gewend zijn van ISIS – behoorlijk gruwelijk. Een man die ervan beschuldigd wordt een spion te zijn voor vijanden van de terreurorganisatie wordt voor de ogen van allerlei burgers – kinderen incluis – gekruisigd. Vervolgens wordt zijn hoofd eraf gesneden. De toeschouwers, waaronder Belmonte, lijken het allemaal prima te vinden. Hoe meer moorden, hoe beter.

Ze knipperen niet alleen niet met de ogen als ze zien dat iemand op grove wijze mishandeld en vermoord wordt, ze juichen het zelfs toe. Dit terwijl ze tegelijkertijd – net als u en ik – weten dat de kans groot is dat de ‘verdachte’ hartstikke onschuldig is. Waarschijnlijk deed hij gewoon even niet wat ‘kalief’ Abu Bakr al-Baghdadi wilde, of was hij op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats. Zo gemakkelijk wordt je tegenwoordig uit de weg geruimd in de gebieden waar ISIS het voor het zeggen heeft.

Het blijft bevreemden dat een man als Belmonte – een kind van een Italiaan en een Nederlandse – zich daar door aangetrokken voelt. Net als u en ik is hij immers een kind van de verlichting; iemand die is opgegroeid met de idee dat religie en staat van elkaar gescheiden moeten worden en dat harde regels van religie zo niet ronduit achterlijk, dan in ieder geval problematisch zijn.

Op pagina 2: een interessante documentaire over “The Rise of ISIS”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

32 reacties

 1. Gielah

  ISIS haalt het meest lage en dierlijke in mensen boven…. en ik moet me verontschuldigen voor dat woord ‘dierlijke…. want dieren zijn bij lange na zo wreed niet.

  Dat westerse landen dat ISIS min of meer gefaciliteerd hebben….. dan die meenden dat ze zo hun nú hadden…., moet ons tot de conclusie brengen dat de leidinggevenden van die landen kwalitatief al even slecht zijn…. ook al zijn ze doorgaans in duur driedelig gehuld: witgepleisterde graven, maar van binnen vol verrotting.

  ‘Minder verstandig’ lijkt mij dan ook een eufemisme in dit geval.

 2. Trudy

  Je moet eens weten hoeveel er van die moordenaars naar Nederland komen als politiek vluchteling…het valt mij ook altijd op dat het geweldadige kerels zijn….Mogen we hopen dat onze AZC’s binnenkort met de grond gelijk gemaakt wordt en de inhoud terug naar Afrika waar zij horen….en anders….kan me niet schelen….

  1. Maaike

   Altijd geweldadige kerels? O ja Trudy. Hoe komt u daarbij? Of bezoekt regelmatig een AZC? Of heeft u er beroepsmatig mee te maken.?

   1. Trudy

    Nee Maaike,

    Maar ik houd mij genoeg op de hoogte van de asielwerkelijkheid….U kunt toch niet ontkennen dat er schuiten vol Afrikaanse macho’s een gevaar vormen voor ons volk…

 3. Philippens

  Het laat denken aan die foto’s uit de Tweede Wereldoorlog waar partizanen werden geëxecuteerd door de nazi’s. Het is schokkend hier nu een Nederlander bij te zien staan.
  En ja die kreet van Trudy die “geweldadige kerels” om zich heen ziet. Op de eerste plaats wellen die kerels niet, (mogelijk bedoelt ze het woord “gewelddadig”), maar daarnaast is het een mooi voorbeeld van de pathologische paranoia die je zo om je heen ziet op internet. Gelukkig zijn er de meeste gebruikers wat verstandiger.

  1. Maaike

   Ik had het verzonden en zag dat ik dezelfde spelfout had gemaakt als Trudy. Jammer genoeg kun je tekst daarna niet meer wijzigen.

   1. Pjotter

    Maaike nog even bedankt voor je berichtje van gisteren.

  2. Limburgse Kuifje

   Philippens is een linkse trol die hier de moraalridder probeert uit te hangen. Hij heeft direkt een oordeel klaar over Trudy zonder Trudy ook maar enigzins te kennen en daarnaast denkt hij dat op internet een pathologische paranoia plaats vindt.

   Gisteren kwam hij ook al zo vreemd over naar mij toe en kon geen enkel argument inbrengen maar slechts op de man spelen. Oh ja Philippens, ik ben blij voor je dat je met een Friezin bent getrouwd, maar dat je in hetzelfde stukje eventjes de Limburgers als een volkje neer zet die achter een proleet aanlopen tekent jouw hele naieve gedachtengang. Stigmatiseren en discrimineren zit jou in het bloed.

   1. Philippens

    Zo nu ken ik je weer.

   2. Trudy

    Dank u wel beste @ Limburgse Kuifje…..Laat @Phillippens maar gaan…….Als hij zijn onmacht gebruikt over een spelfout dan moet je zulke mensen geen podium meer geven om hun grieven te laten spuien…En ik heb ontzettend veel respect voor de oudjes…dus ook voor de heer @Philippens ondanks zijn bitterheid…dat hoort nu eenmaal bij hen……..

  3. Trudy

   Neem me niet kwalijk hoor…gewelddadig=gewelddadig…Maar dat u zo valt over een spelfout…dat zegt al iets over uw onrealistische onmacht…en daarom beroept u zich maar over mijn spelfout 😉 Arme senior…

  4. Trudy

   Beste,

   Dat u mijn spelfout tegen mij gebruikt zegt al iets over uw onmacht omtrent mijn post die u niet bevalt…..maar ik zal mijn verschrikkelijke grote fout even corrigeren: Geweldadig moet zijn gewelddadig…..zo goed meneer senior?

  5. V.K.

   -@Phillipens,

   Ach, doet jou dat denken aan oude foto’s uit WO2.
   Dat Trudy wat verder kijkt als een paar oude foto’s en haar conclusie’s trekt en jij dit afdoet als pathologische paranoia, geeft een aardige inkijk in jouw (vrije uitloop)socialistische ziel. Beste jongen, ga eens wat anders lezen dan Der Sturmer.

   http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/26355/nederlandse-ss-ers-en-de-holocaust.html

 4. Kuifje

  “Ze knipperen niet alleen niet met de ogen als ze zien dat iemand op grove wijze mishandeld en vermoord wordt, ze juichen het zelfs toe. ”

  En dat soort mensen stromen met velen het land binnen als gelukszoekers. Niet echt een aanwinst voor Nederland.

 5. Kuifje

  Toen Obama alle troepen terugtrok uit Irak, tegen de waarschuwingen in van zijn militairen , is er een vacuüm ontstaan wat door ISIS is gevuld.

  Toen Obama de troepen terugtrok was Irak gestabiliseerd en het Al Qaida leiderschap in Irak uitgeschakeld. Dankzij de ” the surge” die effectief bleek te zijn.

  Er werd toen geadviseerd aan Obama om een aantal troepen in Irak te laten voor ruggensteun van Nouri al-Maliki en om te voorkomen dat Nouri al-Maliki domme dingen zou doen. (wat hij dus heeft gedaan zoals het artikel beschrijft)

  Zelfs tijdens de opkomst van ISIS is Obama gewaarschuwd maar hij deed ISIS af als amateurs.
  http://insider.foxnews.com/2014/10/29/ex-ambassador-iraq-obama-was-warned-about-isis-november-did-almost-nothing

  Typisch Obama heeft hij de schuld later op de inlichtingendiensten proberen af te schuiven.

  Pas na publieke druk door de onthoofdingen besloot Obama op te treden tegen ISIS ; en ook maar halfslachtig.

 6. staleo

  Maaike:
  Ja inderdaad bijna altijd gewelddadige kerels met een zeer kort lontje.
  Je wil toch niet vertellen dat ze liefhebbend of edelmoedig zijn ofwel.
  Wie laat zijn vrouw en kinderen achter in de shit en vertrekt zelf naar het beloofde land om de hand open te houden.
  Eigenlijk zouden mannen alleen zo wie direct terug gezonden moeten worden en al helemaal geen verblijfsvergunning moeten krijgen.
  Het zijn gewoon lafaards die hun land ontvluchten, zonder met hun medemensen rekening te houden.

 7. dickyrotterdam

  ISIS is niet zoals de GUTMENSCHEN ons willen doen geloven de extreme? ISLAM met het is ISLAM zoals hij is:
  barbaars,fascistisch en voortkomend uit tribale stammen al vanaf de achtste eeuw. De praktijken van ISIS worden al 100 jaar dagelijks uitgevoerd in landen waar de SHARIA is ingevoerd met het verderfelijke land Saoedi-Arabië op de eerste plaats: onthoofdingen,verkrachtingen,moorden etc
  de ISLAM heeft ons al sinds 1972 de oorlog verklaard en wil mondiaal het KALIFAAT uitroepen ,en wat doen wij:NIETS,extreemlinks faciliteert de ISLAM zelf,maar we kunnen later niet zeggen: sir halen es nicht gewusst!!!

 8. W.H.J. Reiss

  @Phillippens
  Jij bent de ‘Linksknecht’ alhier tezamen met Maaike.
  Wat hebben jullie staan juichen enige jaren geleden.
  De democratie gaat komen in (ook) Syrie !
  Clinton, de vrouwelijke, roept nu nog dat ze de goedaardige rebellen meer wapens hadden moeten geven. Van zulk een ‘domheid’ zijn ook vele van onze regeringsleiders gezegend. En ook jullie hebben deze ziekte. Alleen jullie zien het niet. Enkel ‘Links’ gezwets. Gezwets dat enkel problemen veroorzaakt.
  Mijn advies aan jullie. Ga samen een kopje thee drinken en gooi nog meer zand in jullie ogen. Jullie zullen toch niet ontwaken. Correctheid gaat hier samen met domheid !

  1. Philippens

   De bekende clichés vliegen me weer om de ogen. Als je graag wilt schelden, dan graag wat meer originele termen.

   1. Trudy

    Nou u bent een beetje te oud om u nog op internet te begeven….

 9. Jasterke

  .

  Alleen een mens dat menselijk lijden niet kan in/meeleven
  kan de Islam volgen…
  Alleen al om die reden ben ik kennelijk verdoemd elke Islamiet te haten!

  .
  tevens Kerstgedachte…: http://www.Jasterke.wodpress.com
  .

 10. Hetzler

  Zo ondertussen kun je vaststellen dat de IS-staat één open inrichting is voor seksueel ernstig gestoorde psychopaten. Wat mij verontrust, is dat de Moslim-gemeenschap zich hier niet in ondubbelzinnige termen over uitspreekt. Immers, het risico groeit met de dag dat de islam wordt aangezien voor een religie die ruimte biedt aan gewelddadige en seksueel psychisch gestoorden.

  1. toetssteen

   @Hetzler

   http://goedenieuws.nl/vandaag/2014/11/23/strijd-isis-rechtmatig

   Die man is knettergek, maar in deze rare gedachtekronkel bevinden deze lieden zich.
   Dit is hun motivatie.

 11. Future

  Net als u en ik is hij immers een kind van de verlichting.

  Wat ik mis in dat argument is het feit dat juist dat hij met twee culturen komt. Huwelijken met twee culturen mislukken vaker. Ook multiculturaliteit – ik spreek uit ervaring – spreekt je aan op je identiteit. De afbraak van cultuur door de Frankfurt Schule, zorgt voor een ontworteling van de oorspronkelijke identiteit en nationaliteit. Daardoor ga je op zoek naar andere vormen.

 12. Beukman

  @ Michael

  “dat oud-premier Nouri al-Maliki een enorme fout maakte door een sjiitische coup te plegen toen de Amerikanen hun troepen terugtrokken uit zijn land.”

  Laten we vooral niet vergeten dat de boef en leugenaar Maliki nooit MP van Irak was geworden zonder de steun van de VS, en dat dit weer het gevolg is van het schrijnende, bijna karikaturale gebrek aan inzicht van de VS in de politieke situatie van Irak en Iran, en de daar uit voortvloeiende miserabele pogingen om een soort van evenwicht te scheppen. Het was Bush jr met zijn neoconservatieve vrienden die wel eventjes democratie zouden gaan brengen naar Irak door Saddam af te zetten. Alsof het zo simpel ligt.
  Inmiddels weet zelfs de schlemieligste sukkel dat het gevolg van deze neokoloniaal aandoende inmenging van de Americanen in buitenlandse aangelegenheden is dat we Irak zo langzamerhand mogen beschouwen als een failed state. Onder Saddam was Irak een redelijk welvarende natie. Nu is het er een grote zooi.
  In samenhang hiermee moet IS worden bezien. Je kan ze bestrijden en af en toe een paar kopstuken elimineren. Het middel is echter erger dan de kwaal. Voor iedere gedode IS-strijder staan er drie nieuwe op.
  Het is lekker veilig oorlog voeren in een ver land waar je niks te zoeken hebt. Misschien wordt het tijd dat IS zijn grenzen eens verlegt. Wie kaatst, kan de bal verwachten.

  1. V.K.

   -Nou Beukman, daar heeft die Koerd welke gegifgast door Saddam en nu vernietigd door ISSIS wat aan,dat kaatsen.
   -Amerikanen hebben zich in dat verre land niet zozeer met chop chop Koerden beziggehouden.

 13. V.K.

  -Om over de goede bedoelingen van Turkije en Iran maar te zwijgen.Maar ja Beuk,ik begrijp je stelling volledig,jij gaat nogal goed met je(nieuwe) buren om, zolang je geen kritische vragen stelt.

 14. Beukman

  @VK
  De VS staan nou niet bepaald bekend om hun kritische vragen richting Irak, toch? Over dat gifgas (waar kwam dat goedje ook alweer vandaan?) hebben ze niet echt wakker gelegen. Sterker nog: ze hebben beurtelings wapens geleverd aan Irak en Iran om elkaar uit te roeien. Laten we dus vooral niet net gaan doen of de Americanen gedreven werden door ethische motieven. De boef Malaki heeft alle steun gekregen van de VS om er een zooitje van te maken. Het zal best lekker zijn om dat op een flinke afstand te doen. Maar het moge duidelijk zijn dat dit vroeg of laat op onze bondgenoot zal terugslaan; dan echter in eigen land.

  1. V.K.

   -@ Beukman, ik weet niet waar dat gas vandaan kwam, wel weet ik dat het is geleverd door een Nederlander.

 15. Beukman

  Die Nederlander was Van Anraat. Die zit daarvoor op dit moment nog in de bak, als ik het wel heb. Ongeveer de helft van de benodigde chemicaliën werden in Nederland geproduceerd. BuZa wilde in 1984 de export aan banden leggen, maar EZ wilde daar niet aan, bij monde van Bolkestein: handel is handel, en deze gedachte fraai verpakt in een paar kulargumenten.
  Ik denk niet dat Nederland Saddams moordpartijen op de Koerden en de Iranezen kan veroordelen zonder hierbij zelf een tikje geloofwaardigheid te verliezen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.