Obama moet weer eens golfen, verstoort bruiloft

Of een gelukkig stel niet even snel een andere trouwlocatie kan vinden.

Een dag voordat Natalie Heimel en Edward Mallue Jr. elkaar op Hawaii het jawoord zouden geven, kregen ze een telefoontje van het Witte Huis. President Barack Obama had weer eens behoefte aan een potje golf en dan kan er veiligheidshalve natuurlijk geen bruiloft in de nabije omgeving plaatshebben. Het stel werd gevraagd om een nieuwe locatie te zoeken.

Wat de situatie nog pikanter maakte, is dat Heimel en Mallue beiden in het leger dienen, en de president in een eerder stadium zelfs hadden uitgenodigd voor hun bruiloft. Obama had ze een brief geschreven, ze daarin alle geluk toegewenst, en de uitnodiging beleefd afgeslagen.

Even later volgde dus het bericht dat ze dankzij Obama hun bruiloft zelfs moesten verzetten.

“It was kind of ironic they got the letter from them and then, within hours, they were told they had to be moved due to him,” Jamie McCarthy, Mallue’s sister, said in an interview. “It was emotional, especially for her—she’s the bride and in less than 24 hours they had to change everything they had planned.”

Obama en het plannen van zijn golfpartijtjes: het is al vaker geen goede combinatie gebleken.

Toen in augustus de Amerikaan James Foley door ISIS was onthoofd, verklaarde Obama “heartbroken” te zijn. De camera’s waren nog niet uit en Obama stond alweer breed glimlachend een balletje te slaan op zijn favoriete golfbaan op Martha’s Vineyard.

Veel Amerikanen zijn sowieso kritisch over Obama’s golfverslaving. Onlangs stond hij voor de 200ste keer op de golfbaan sinds hij aantrad als president. Zijn voorganger, George W. Bush, hield ook wel van een potje, maar snapte dat dit voor de beeldvorming niet zo handig is als aan de andere kant van de wereld Amerikanen worden geslacht.

Obama is ook een begenadigd basketballer. Hij heeft een soepele linkshandige jumpshot. Als Obama zo graag wil sporten, kan hij misschien beter zijn sneakers tevoorschijn halen en driepunters gaan oefenen op het basketbalveld in de achtertuin van het Witte Huis.

Die volkssport heeft toch een andere uitstraling dan het meer elitaire golf, het kost de Amerikaanse belastingbetaler geen cent en er hoeven geen bruiloften voor te worden verstoord. Dus Obama: go shoot some hoops!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Kuifje

  Obama is nu eenmaal een president die met veel weg komt waar andere presidenten niet mee wegkomen omdat Obama’ s grootste supporters te vinden zijn in de media en Hollywood.

  De media verdedigen Obama vaak als er weer een schandaal is (of negeren een schandaal door er niet/weinig over te vermelden) of verdedigen Obama bij een bepaald beleidspunt. Niet altijd natuurlijk maar wel vaak. Dus over het algemeen krijgt Obama een gunstige “pers”.

  http://pearlsofprofundity.files.wordpress.com/2013/03/obama-lapdogs-1.jpg

 2. tarkusnl

  Artikel met veel Story- en Privé-gehalte

  1. Costa

   Mee eens.

   Wat is het nut van dit artikel? Het lijkt erop dat een domme fout van Obama’s hulpen wordt gebruikt voor een makkelijke velediging.

 3. joga

  Obama doet het presidentschap als hobby er bij, zeker nu hij niets meer te vertellen heeft in het congres.

 4. Seneca

  Obama? BAH!!!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.