Pauw noemt Nederlandse moslimterrorist ‘gevallen held’

Wat een epic fail.

Ik geloof dat ik niet goed word. De VARA-talkshow Pauw wil graag van iedereen weten wie de held van 2014 is, en ook wie de ‘gevallen held’ van het jaar is. Onder die laatste groep worden niet alleen Bill Cosby, Onno Hoes en Camiel Eurlings – allemaal terechte namen – maar ook de Nederlandse moslimterrorist Muhajiri Shaam geschaard. Ja, echt.

De aankondiging voor de verkiezing en speciale uitzending op 22 december luidt als volgt:

Het was jaar van de opkomst van IS (James Foley, jihadi Muhajiri Shaam). Het was een jaar voor politici om in woord en daad het verschil te maken (Timmermans, Rutte en Aboutaleb). En zoals altijd waren er gewone mensen die bijzondere dingen deden (Ben Oude Nijhuis, Ebola-verplegers en Frans van der Lugt). De sport bracht ons in vervoering (Van Gaal, Schippers en Wust). En natuurlijk zorgden gevallen helden voor goed gevulde talkshows en voorpagina’s. Aan u om uw voorkeur uit te spreken. Aan ons om er op 22 december een mooie uitzending van te maken.

Stemmen kan hier. Op pagina twee, bij het lijstje ‘gevallen helden’, wordt Muhajiri Shaam het “symbool van IS-strijder” genoemd:

pauw_fail2

Voor wie is vergeten wie die Muhajiri Shaam ook alweer is: dat is een Nederlandse radicale moslim die naar Syrië is afgereisd, zich heeft aangesloten bij de aan Al-Qaeda gelieerde terreurorganisatie Jabhat al-Nusra en er vervolgens op los heeft zitten dreigen tegen de Nederlandse overheid. Dat is fout nummer één van Pauw: al-Nusra is net als ISIS een terreurorganisatie, maar het is toch echt net even wat anders.

Muhajiri Shaam is degene die ervoor heeft gezorgd dat Nederlandse militairen niet meer in uniform naar hun werk mogen. Dankzij types als Muhajiri Shaam wordt het Binnenhof extra beveiligd, en moeten we extra alert zijn op polderjihadi’s die nog in Nederland rondlopen. De mogelijkheid van een terreuraanslag is groter dan ooit sinds wij meevechten tegen de moslimbarbaren van ISIS.

Muhajiri Shaam wil niets liever dan een aanslag in Nederland. Zo’n radicale moslimterrorist noemt de redactie van Pauw dus een ‘gevallen held’. Hij is weliswaar geen ISIS-jihadi, maar Pauw vindt het blijkbaar volstrekt normaal om iemand waarvan ze denken dat hij met ISIS vecht een ‘gevallen held’ te noemen. Dat is de tweede fout van het VARA-programma. Knettergek. H/t.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Philippens

  Zo lees ik het niet. Het woord staat tussen aanhalingstekens.

  1. M. Brandenburg

   Het gaat niet om de vorm, het gaat om het verband dat onbewust wordt gelegd, door ene heel foute woordkeuze die in de regel, op links al applaudisserend wordt ontvangen, en op rechts de wenkbrauwen doet fronsen. Het gaat simpelweg om de foute boodschap die door deze belachelijke woordkeuze kan worden gezonden. Echter kritisch kijken naar wat men werkelijk zegt, zal men bij Paul niet zo vaak tegenkomen.

 2. Cresto

  Je lijkt me best een geschikte vent, Philippens.
  Daar een welgemeend advies: zet die roze bril eens af !

 3. tarkusnl

  Hoezo is Bill Cosby volgens u en Pauw terecht ? Er is nog helemaal niets bewezen !! U doet dus impliciet ook mee aan stemmingmakerij

 4. V.K.

  -een soortement van polder Ché Guevara, eerdaags zal er wel een of ander hoofddoek oid opduiken met een Muhajiri print.

 5. Costa

  Meneer is volgens mij ondertussen uit het lijstje gehaald. Toen ik de lijst zojuist probeerde in te vullen zag ik hem er niet tussen staan.

 6. Beukman

  Shaam hebben ze ingeruild voor Moskofiets. Lijkt me van de regen in de drup.

 7. Seneca

  @Brandenburg
  In mijn optiek gaat het niet om links of rechts, het gaat hier om de verheerlijking van een schoft 1e klas, net zoals Che Guavara dat was. Maar en hier komt wel het verschil tussen links en rechts tot uiting: Links beschouwt terroristen als toffe kerels. Ik denk hierbij vnl. aan Rosenmöller/Pol Pot en de adoratie van links voor meer van dat tuig.

 8. Ruud562

  De VARA, NOS/NTR, deze publieke omroepen lopen over van politieke correctheid, zijn uitermate subjectief in hun beeld- en verslaglegging. Daarom mijdt ik deze zoveel als mogelijk is.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.