Pauw noemt Nederlandse moslimterrorist ‘gevallen held’

muhajiri shaam
Foto:

Wat een epic fail.

Ik geloof dat ik niet goed word. De VARA-talkshow Pauw wil graag van iedereen weten wie de held van 2014 is, en ook wie de ‘gevallen held’ van het jaar is. Onder die laatste groep worden niet alleen Bill Cosby, Onno Hoes en Camiel Eurlings – allemaal terechte namen – maar ook de Nederlandse moslimterrorist Muhajiri Shaam geschaard. Ja, echt.

De aankondiging voor de verkiezing en speciale uitzending op 22 december luidt als volgt:

Het was jaar van de opkomst van IS (James Foley, jihadi Muhajiri Shaam). Het was een jaar voor politici om in woord en daad het verschil te maken (Timmermans, Rutte en Aboutaleb). En zoals altijd waren er gewone mensen die bijzondere dingen deden (Ben Oude Nijhuis, Ebola-verplegers en Frans van der Lugt). De sport bracht ons in vervoering (Van Gaal, Schippers en Wust). En natuurlijk zorgden gevallen helden voor goed gevulde talkshows en voorpagina’s. Aan u om uw voorkeur uit te spreken. Aan ons om er op 22 december een mooie uitzending van te maken.

Stemmen kan hier. Op pagina twee, bij het lijstje ‘gevallen helden’, wordt Muhajiri Shaam het “symbool van IS-strijder” genoemd:

pauw_fail2

Voor wie is vergeten wie die Muhajiri Shaam ook alweer is: dat is een Nederlandse radicale moslim die naar Syrië is afgereisd, zich heeft aangesloten bij de aan Al-Qaeda gelieerde terreurorganisatie Jabhat al-Nusra en er vervolgens op los heeft zitten dreigen tegen de Nederlandse overheid. Dat is fout nummer één van Pauw: al-Nusra is net als ISIS een terreurorganisatie, maar het is toch echt net even wat anders.

Muhajiri Shaam is degene die ervoor heeft gezorgd dat Nederlandse militairen niet meer in uniform naar hun werk mogen. Dankzij types als Muhajiri Shaam wordt het Binnenhof extra beveiligd, en moeten we extra alert zijn op polderjihadi’s die nog in Nederland rondlopen. De mogelijkheid van een terreuraanslag is groter dan ooit sinds wij meevechten tegen de moslimbarbaren van ISIS.

Muhajiri Shaam wil niets liever dan een aanslag in Nederland. Zo’n radicale moslimterrorist noemt de redactie van Pauw dus een ‘gevallen held’. Hij is weliswaar geen ISIS-jihadi, maar Pauw vindt het blijkbaar volstrekt normaal om iemand waarvan ze denken dat hij met ISIS vecht een ‘gevallen held’ te noemen. Dat is de tweede fout van het VARA-programma. Knettergek. H/t.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!