PETA noemt Gerard Depardieu ‘sneu’ en ‘laf’

PETA wil aandacht. En geld.

De radicale dierenactivisten én dierenmoordenaars van PETA hebben in hun eeuwige verlangen naar aandacht een nieuw target gevonden dat ze publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Het slachtoffer is dit keer de bekende acteur Gerard Depardieu.

Wat is het geval? De Frans-Russische Depardieu heeft beweerd dat hij recentelijk maar liefst twee leeuwen moest doodschieten uit zelfverdediging. Vervolgens heeft hij de dieren ook nog opgegeten:

Volgens Gerard kreeg zijn auto midden in de wildernis panne en verschenen er daarna twee leeuwen die hem en zijn chauffeur de stuipen op het lijf joeg, waardoor hij geen keus had dan de dieren dood te scheten. “De leeuwen stonden voor ons en gingen niet aan de kant. Uren gingen voorbij en wij konden de auto niet uit. De chauffeur was doodsbang. We hadden geen keus en schoten ze af.” Maar daar bleef het kennelijk niet bij. Op de vraag van Independent Magazine of de tamelijk corpulente acteur ze daarna op had gegeten, antwoordde de 65-jarige Fransman resoluut: “Jazeker.”

Er zijn twee denkbare scenario’s: of het is borrelpraat en Depardieu heeft helemaal geen leeuwen doodgeschoten en opgegeten, of… het is wél waar, en in dat geval had hij het volste recht om de leeuwen dood te schieten én op te eten. Als je dan toch dieren doodschiet, eet ze dan ook op. Anders is het zonde.

Maar PETA is razend op Depardieu, want hoe durft ‘ie zomaar twee leeuwen af te schieten. Ingrid Kewkirk, de oprichter van PETA, zegt: “Wat een toeval dat hij op dat moment gewapend was en ze dood kon schieten én dat die leeuwen zo slecht zagen dat ze hem verwarden met een gazelle. Of hij had geen enkele reden om zich te begeven op het territorium van de leeuwen, óf hij is een hardvochtige, laffe, sneue ‘kleine’ man.”

Hoe triest is het om iemand zo hard te veroordelen? Waarom is het nodig om Depardieu een “hardvochtige, laffe, sneue ‘kleine’ man” te noemen, alleen maar omdat PETA vindt dat hij geen leeuwen mag doodschieten? Het antwoord is dat PETA waarschijnlijk weer nieuwe donoren nodig heeft, en in het geval van een radicale dierenorganisatie als PETA, helpt het nog ook om dit soort idiote dingen te zeggen. Helaas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Frits B

    Moet welhaast borrelpraat zijn. En treiteren van de kant van Depardieu. Als de auto dicht is kun je rustig heel langzaam doorijden; leeuwen zijn geen slopers. En opeten kun je ze al helemaal niet. Dat doen zelfs de inboorlingen (in de oorspronkelijke betekenis van het woord) niet.

  2. aquarius

    ja als je dit soort nonsens gaat geloven en er zelfs een column over schrijft , dan is DDS (en uiteraard zijn schrijver die zich deftig “adjunct hoofdredacteur” noemt) toch wel erg diep gezakt .
    Zelfs de schoolkrant zou er geen ballpen aan durven te wagen .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.