Poetins gestapo maakt speech Chodorkovski onmogelijk

Vladimir Poetin goes full dictator.

Iemand kritiek laten uiten op de overheid? Ben je gek ofzo? Dat moet Ruslands dictator Vladimir Poetin hebben gedacht toen hij hoorde dat Michail Chodorkovski, zijn oude vijand, zowaar (via een videolink) een speech wilde geven voor sympathisanten in een hotel.

Een toespraak van Kremlintegenstander Michail Chodorkovski heeft zondag in Rusland geleid tot chaotische toestanden. Dat bericht The Moscow Times. De voormalige rijkste man van Rusland sprak via een videolink in een hotel in Sint-Petersburg.

De reactie van de politie loog er niet om. Nog voor Chodorkovski kon beginnen viel de politie het hotel binnen, zogenaamd om te zoeken naar drugs. Even later probeerden zij het hele gebouw te evacueren vanwege een (fictieve, dat moge duidelijk zijn) bommelding. Toen ook dat niet werkte werd de stroom afgesloten. Helaas voor Poetins jachthonden waren de organisatoren daar op voorbereid: ze hadden batterijen ingeslagen en gebruikten die vervolgens om ervoor te zorgen dat het feest toch kon doorgaan.

Het bewijst maar weer eens dat Poetin doodsbang is voor de in Zwitserland wonende Chodorkovski. Er zijn niet veel mensen waarvan hij onder de indruk is, maar de oud-Yukos topman is duidelijk wel zo iemand. Heel gek is dat natuurlijk niet: je moet behoorlijk charismatisch, slim, niets-ontziend en Machiavelliaans zijn geweest om rijk te worden in de jaren na de val van het Sovjet regime, zoals Chodorkovski gelukt is. Als iemand een effectieve oppositie kan opzetten is hij het.

Blijkbaar is dat voor Poetin reden genoeg om het onmogelijk te maken voor Chodorkosvki om (potentiële) sympathisanten te bereiken. Iedere andere dictator zou op dezelfde manier reageren: ingrijpen, de gestapo er op af sturen en de boel helemaal ontregelen. Met een beetje mazzel voelt de oppositie zich dusdanig geïntimideerd dat ze zich terugtrekken en de rest van hun leven als zoutzakken op de bank – en voor de tv – blijven zitten.

Zou Poetin Mein Kampf hebben gelezen? Of heeft hij slechts het één en ander opgestoken van zijn vrienden, zoals Bashar al-Assad (Syrië) en Ayatollah Khamenei (Iran)?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. joga

  Onze “vrienden” Obama, Erdogan, EU, etc.” doen precies hetzelfde, maar benadelen ons daarbij veel meer.

 2. Willie.F

  Ongelooflijk dat deze dief en crimineel die zich verrijkte in het toen corrupte Rusland met miljarden over de rug van de Russen zijn gezicht daar nog durft te laten zien.

 3. Anna

  Hebben de NAVO en VS die miljarden stelende crimineel onder hun gelederen om gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen de Rusland. Moet hij op hun bevel proberen de Russische bevolking op te stoken zoals ze hebben gedaan in alle andere landen en recent in Oekraïne. Amerikaanse Victoria Nuland die vertelt dat de Amerikanen 5 miljard dollar hebben uitgegeven om in Oekraïne de burgers op te jutten en een “regime change” te veroorzaken.
  Poetin is iedereen voor. De EU kan nu zelf de pijpleidingen bouwen en financiëren. NAVO, VS en EU hebben er alles aan gedaan om de South Stream te ondermijnen. EU bedrijven en ondernemingen zijn de grote verliezers. Wij zijn nu afhankelijk van de grote mensenrechtenschenders Qatar en Saoedi Arabië.Onze goede handelspartner en energie leverancier moet kapot. Tenslotte is Obama de grote vriend van de gruwelijke dictator de koning van Saoedi-Arabië. h

 4. Avander

  @Willie F.
  Beste Willie, wanneer ieder met het geschetste verleden zijn gezicht in Rusland niet meer zal laten zien wordt het heel leeg in de elite van Rusland, om maar niet te spreken van Europa.

 5. Anna

  In Oekraïne hebben ze een paar dagen geleden in het parlement weer eens flink gevochten omdat er drie vreemdelingen ministersposten hebben gekregen waaronder twee Amerikanen. Daar was niet iedereen gelukkig mee. Proberen de Amerikanen in de toekomst ook hoge posten in de Russische Doema te bemachtigen met die grote crimineel Michail Chodorkovski aan de leiding. Dat zagen we ook in de Balkan en Oekraïne gebeuren.
  Die Amerikanen brengen intussen heel Europa naar de filistijnen. Wat is die top binnen Brussel toch een onderdanig dom buigend volk.

 6. Cresto

  Als minister in de regeringsploeg van Boris Jeltsin wist Michael Chodorkovski het oliebedrijf Yukos voor een habbekrats in persoonlijk eigendom te verwerven. Hij betaalde 300 miljoen dollar, terwijl het bedrijf op dat moment al zeker 5 miljard waard was ! Ook andere bestuurders onder Jeltsin haalden dat soort grappen uit; deze personen werden nadien als oligarchen aangeduid.
  Poetin heeft zo’n 10 jaar geleden de oligarchen in Rusland aangepakt. Hun door diefstal en corruptie verkregen vermogen werd onteigend en de schuldigen kregen een (levenslange) gevangenisstraf. Dankzij de amnestiewet van 2013 kwamen zij weer vrij. Zij kregen wel de voorwaarde opgelegd zich niet meer publiekelijk te uiten over hun misdaden.
  In dat licht is het niet meer dan terecht dat Poetin de speech van de oud-topman van Yukos heeft willen verhinderen.
  NB. Chodorkovski’s vermogen wordt overigens nog steeds op meer dan 1 miljard euro geschat. Het wordt beheerd door Stichtingen die als vestigingsadres Amsterdam hebben !

 7. Philippine

  Bovendien heeft Rusland nu tot een harde koerswijziging besloten.
  Gazprom levert vanaf volgend jaar alleen nog via North Stream Duitsland en via Turkije gas aan de EU.
  De EU moet zijn pipelines nu zelf financieren en bouwen.
  Volgens mij heeft Cresto 12:28 gelijk.

 8. W.H.J. Reiss

  Als ik de commentaren lees, vooral van Cresto, dan is hier weer een onnoemelijk dom verhaal geschreven !
  En dat telkens weer !
  Hou het eens kort bij huis. Hoe heeft men hier de helden van de natie, Hr. Janmaat, Hr. Fortuin en Hr. Wilders behandeld ? Zij waren het die het licht zagen waar het bij velen duister was (en nog is) ! En wat is hun beloning ?

 9. Antivenin

  Wat Poetin openlijk doet, doet onze elite in het geniep. Zie Wilders, Janmaat, Fortuyn, Moscowitz, cartoontekenaars enz. enz.

 10. ikweetwatikwil

  Ik denk , dat Michael v d Galien niet vatbaar is voor waarheden.

  In zijn ogen hoor je een hekel te hebben aan de Russen en aan de PVV. Wat die ook doen, het zal altijd fout zijn.

 11. Chef-70

  Volgens mij krijgt Michael van der Galien veel centjes vanuit Washington op zijn bankrekening bijgeschreven iedere maand.

 12. Cresto

  Van der Galien wordt niet betaald door Washington. Met alle respect, maar daarvoor is DDS toch te marginaal.
  Wie zeker wel wordt betaald door de USA is Rob de Wijk, directeur van het Instituut voor Strategische Studies, het vroegere Clingendael. De Wijk spuit dan ook iedere week zijn gif en gal over Poetin in Dagblad Trouw. En natuurlijk over Amerika en Obama geen kwaad woord. Want: Wiens brood men eet,…

 13. Marcel Buurman

  Chodorkovski heeft in de wilde jaren na de val van de Sovjet-Unie door gebruik te maken van de chaos zijn zakenimperium kunnen opbouwen. Net als veel andere Russen die nu miljardair zijn.
  Het verschil met die miljardairs die nu nog steeds stinkrijk zijn, is dat die niet nog een restje geweten hadden en gingen ijveren voor een echte democratie. Omdat Chodorkovski dat wel deed, en kritiek op Putin durfde te uiten, is hij in de bak beland en is Yukos vernietigd.
  Putin beschermt degenen die trouw zweren aan de Grote Leider. Anderen breekt hij. Zo doen dictators dat.
  Chodorkovski is geen heilige, maar wel als je hem vergelijkt met de schoft Putin.

  1. toetssteen

   http://politiek.thepostonline.nl/2014/09/05/hoe-het-westen-een-oorlog-dreigt-te-wandelen/

   Ik zou als ik u was nog maar eens nalezen hoe geweldig die oligarchen waren voor Rusland. Vergeleken daarbij is Putin niet veel anders dan een realist die genoeg zetten vooruit denkt om de banksters achter het net te laten grabbelen in hun zucht naar een nieuwe oorlog. Gewoon om de dollar te redden.

 14. Beukman

  Interessante reacties hierboven. Alleen Marcel Buurman geeft een glasheldere en bondige anayse van het gebeurde.
  Het verdedigen van de stalinist en anti-democraat Putin in de meeste overige reacties roept herinneringen op aan de redactionele stukken in de Waarheid uit de periode-Paul de Groot.
  Jongens en meisjes, Chodorkovski maakt gewoon gebruik van zijn recht op een vrije meningsuiting. Putin probeert daar een stokje voor te steken. Wie is er dan eigenlijk fout bezig? Zo moeilijk is het niet.

  1. toetssteen

   Buurman geeft geen analyse Beukman, tenzij jij niet meer weet wat het woord analyse inhoud of meent dat de reaguurders dat niet weten.
   Wat Duk doet in de link op TPO is het vergaren van feitenmateriaal en daaruit een analyse (en dan ook nog met een paar slagen om de arm) trekken. Buurman zuigt net zoals een stel commenters op de Joop. Ze zeggen niets, maar zuigen. Beweren van alles, maar weigeren te komen met echt bewijs. Logisch, want dat is er niet.
   Maar zeer intellectueel vullen ze de leemte op met ‘hoezo’, ‘waarom’ , ‘leg eens uit’ terwijl ze zelf aanname na aanname ventileren.
   Feitelijk vraagt men dan om dat te bewijzen, waar nog geen snippers bewijs voor is, gewoon om dat ze zelf geen bewijs hebben, maar zouden willen het wel te hebben… Begrijp je?
   Vrij vertaald komt het erop neer: bewijs jij maar even dat god niet bestaat.

   Nee Beukman, zíj moeten bewijzen dat ie wel bestaat en idem zo met dat zogenaamde niet bestaande bewijs inzake Putin enzovoort.

   1. toetssteen

    inhoudt.

 15. Bes Tolen

  De Nederlanders wordt wijs gemaakt dat ze rijk zijn. Dat valt nogal tegen. Per saldo is het bezit minus de schulden zo ongeveer de totale waarde van de eigen woonhuizen. Let op: eigen. Dat wil zeggen dat er op de woonhuizen een groot bedrag aan schulden zit. Daar tegenover staat een ongeveer gelijk bedrag aan andere bezittingen zoals overig onroerend goed, effecten, eigen bedrijven inclusief aanmerkelijk belang van groot aandeelhouders in BV’s, NV’s, e.d. We zijn sterk verarmd in de periode 2008-2012. Daarvoor ook al in bepaalde jaren. Hoera dus voor onze machtige vrienden. Amerika en Engeland hebben veel bezit verworven in Nederland. Dat proces gaat nog steeds door maar er wordt geen aandacht aan geschonken door de politiek, die onze belangen niet beschermt. Onlangs kon gemeld worden dat nu heel Amsterdam Zuid-Oost in Amerikaanse handen was gekomen. Een zekere Marcel Buurman zal er blij en tevreden mee zijn en Van der Galiën? Rusland onder Poetin, Medvedev c.s. is nog het enige echt onafhankelijke land in Europa. Logisch toch dat de steenrijke oligarchen uit de voormalige Sovjet Unie daar een einde aan willen. Wiens steun hebben ze? Zal Rusland ook vallen? Dan is het Romeinse Rijk met al haar complete leugens waarvan de godsdiensten een belangrijk onderdeel vormen, weer hersteld. De waarheid is al tweeduizend jaar zoek. Die mag niet worden gekend.

 16. Beukman

  Ik refereer aan Buurmans reractie van 21.19, toets. Vertel me eens wat daar feitelijk niet van klopt.

 17. Amerikaanse psychiaters verklaren Poetin een autist – De Dagelijkse Standaard

  […] dat het ultiem autoritaire gedrag van Poetin niet opmerkelijk is. Daar zit vrijwel zeker iets […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.