Racismeroeper bedreigt Zwarte Pieten

Geen categoriedec 01 2014, 9:00
"I kill you."
Een Sinterklaasfeest in Winschoten is gisteren weer eens goed verpest door de één of andere labiele professionele racismeroeper. Ondernemers in het centrum van de stad hadden een stuk of tien Zwarte Pieten ingehuurd om winkelende consumenten een beetje te vermaken. Wie vindt dat nou niet leuk? Al die Pieten overal die kunstjes doen, met pepernoten strooien en snoep weggeven; gezelliger wordt het niet.
Helaas dacht een onbekende man daar net een beetje anders over. Blijkbaar geïnspireerd door het anti-Zwarte Piet gezeur de laatste tijd liep hij op drie Pieten af en dreigde hij ze neer te steken:

Een winkelier probeerde de man rustig te krijgen. Dit leek in eerste instantie te lukken, maar even later kwam hij terug en zei tegen de pieten: “This is racism”. Omstanders belden vervolgens de politie. Agenten konden de man uiteindelijk aanhouden. Hij bleek achteraf geen wapen bij zich te hebben.

Niet gek, maar de Pieten en omstanders zijn behoorlijk geschrokken van deze malloot. Politiewoordvoerder Wouter de Vries laat weten dat "wat een leuke middag had moeten worden," mooi "verpest is door zoiets."
Wat zal opperhuilebalk Quinsy Gario trots zijn. Dit is immers precies wat hij hoopt te bereiken: verpeste Sinterklaasfeestjes, boze racismehuilers, ontzette omstanders die zich wezenloos zijn geschrokken, en een verpeste dag die zo leuk had kunnen zijn. In zijn ogen verdienen deze arme mensen niet anders; moeten ze deze mooie (sorry! Ik bedoel natuurlijk buitengewoon racistische, etc. enzo) traditie maar niet in ere proberen te houden.
Wat zou het geweldig zijn als het Openbaar Ministerie deze zaak aangreep om een punt te maken door de dreiger in kwestie niet alleen te vervolgen, maar ook meteen een flinke straf tegen hem te eisen. Pak hem maar aan, beweer maar dat hier sprake is van 'bedreiging met terroristisch oogmerk' (probeert de bevolking of een deel van de bevolking vrees aan te jagen), en ga er keihard in - ja, voluit en met gestrekt been.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten