Waarom we nooit mogen toegeven aan de Zwarte Piet-haters

Geef één vinger en ze nemen de hele hand.

Het Sinterklaasfeest barst bijna los. Honderdduizenden kinderen in Nederland krijgen over een paar nachtjes slapen (als ze al kunnen slapen) cadeautjes van Sinterklaas en Zwarte Piet. Er is niets leuker dan Pakjesavond. Helaas wordt het feest dit jaar overschaduwd door de Zwarte Piet-haters.

De ‘discussie’ over Zwarte Piet, die dit jaar in juni al losbarstte toen Knevel & Van den Brink een paarse Piet liet zien als een alternatief voor Zwarte Piet (nog steeds vraag ik me af waarom de EO hiermee is begonnen), is dit jaar compleet uit de hand gelopen door de tegenstanders van de oer-Hollandse traditie.

De tegenstanders riepen op tot geweld – ze wilden Zwarte Piet tot moes slaan – en dat is wat wij kregen. Er werden complete Sinterklaasfeesten geannuleerd uit angst voor geweld. Het is te zot voor woorden.

Tijdens de landelijke intocht hielden radicale activisten zich niet aan de regels voor een demonstratie. Eén 15-jarig meisje uit Almelo werd zelfs een blauw oog geslagen door een 31-jarige man omdat zij verkleed ging als Zwarte Piet. Hij kwam weg met een simpele taakstraf van twintig uur.

De media hebben een belangrijke rol gespeeld in het aanwakkeren van de ‘discussie’, omdat zij types als Quinsy Gario, die niemand ooit serieus zou moeten nemen, een podium geven. Vanavond zendt de VPRO een documentaire uit van Sunny Bergman. Zwart als roet, heet het. Uiteraard met als boodschap dat Zwarte Piet racistisch is en dat er sprake is van zoiets als ‘wit privilege’.

De linkse media weten van geen ophouden.

We moeten geen centimeter wijken voor de Zwarte Piet-haters. De haters zeggen dat Zwarte Piet racistisch is, terwijl Zwarte Piet dat niet is. De haters, die met heel weinig zijn maar wél heel hard kunnen schreeuwen, doen het voor de aandacht. De haters positioneren zich als slachtoffer van de blanke man omdat ze er geld aan willen verdienen.

Niet voor niets verkoopt Gario t-shirts met zijn boodschap erop. Niet voor niets verkondigde hij aan het einde van het interview met Sven Kockelmann in Oog in Oog dat hij met allerlei boekjes bezig is die kunnen worden gekocht. De eurotekentjes in zijn ogen gloeiden de huiskamer in.

De race hustlers, want dat zijn het: ze zetten immers huidskleur in voor persoonlijk gewin, willen hun wil opleggen aan de rest van Nederland. Dat moeten we niet toelaten. Want dit is niet waar het eindigt. Ik zag vandaag deze tweet voorbijkomen. Ik lachte me een ongeluk, want het is overduidelijk een parodie:

Er is zelfs een Facebook-pagina met meer dan 120.000 likes: Witte Kerst Is Racisme. Hilarisch. Maar wat als het écht zou zijn? Straks halen we de kerstboom nog weg omdat we bang zijn voor de reactie van moslims. Oh, wacht.

We moeten geen deken van politieke correctheid over ons land laten leggen door de radicale minderheid die alles racistisch vindt om er zelf beter van te worden. Als we dat wel doen, dan betekent dat het begin van het einde van onze vrijheid, onze cultuur en uiteindelijk ons bestaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. Michael van der Galien

  Na de oorlog tegen Sinterklaas zal de oorlog tegen Kerst vrijwel zeker losbarsten.

  1. Frank Verhoef

   @ Michael. Dat gaan ze in ieder geval proberen, ja. Daar ben ik van overtuigd.

 2. jofele jood

  Als dit zo is mag er van mij een burgeroorlog uitbreken Michael, ik heb het wel een beetje gehad met die flauwekul.

  1. Epimenides

   Die oorlog tegen de burger is al een paar jaartjes aan de gang.

 3. Realist

  Zo is het, tot hier en niet verder.

 4. reageerbuis

  Hun doel is om onze tradities te vernietigen. Na Zwarte Piet zullen er meer volgen waar ze hun pijlen op gaan richten

  1. latraviata

   De verjaarskalender op de plee??
   Waarom heffen we niet gelijk heel Nederland op. Ik word hier toch zo droevig van en ook een beetje racistisch, dat hebben ze wel bereikt.

 5. peterdeRuyter

  Nee Verhoef, het is niet uit de hand gelopen door de kwinsie kario’s en andere onsympathieke negers, klierende zuigers en meelopers, maar door de FACILITEURS. Dat is het slijm, dat in de Nederlandse rechtbanken huist, de laffe hoofden van politie – kaderleden van D’66 lijkt het wel – en de premier van dit gore kabinet, die niet eens de traditie durft te verdedigen en dus ruim baan geeft aan de beroepsklieren. Iedereen moet zich hier thuisvoelen, behalve de oorspronkelijke autochtone bevolking. Maar ook de dutchies treft blaam, die weigeren op te treden. Als in Winschoten ff. 5 of 6 kerels uit de massa naar die schreeuwer en zwarte racist waren gelopen en hem -laat ik zeggen- rechts gericht hadden, was die in elk geval van z’n hype genezen. Nu kun je de galbak vml nog gaan tegenkomen bij Goebje jr ofwel Jeroen Pauw en zijn fijne VARA, deel van de faciliteurs en aanstokers.Allen blank en roodzwart als iedere fascistische anti-fascist, en door u en mij betaald. Pervers land en idem samenleving.

 6. Liefhebber

  Gisteren werd er bij de Bijenkorf in Amsterdam gedemonstreerd. Van de zes pieten aan de gevel zijn er er twee zogenoemde roetveegpieten. Maar dat is duidelijk niet genoeg, het gajes gaat door met terroriseren net zo lang tot de Bijenkorf volledig aan hun eisen tegemoet komt. Toegeven helpt duidelijk niet, het alternatief is vol in de aanval te gaan.

 7. Wachteres

  De ‘oorlog’ tegen Kerst is in feite [in heel Europa] al begonnen.

  Denk aan het gezeur over de kerstboom op een linkse hogeschool in Den Haag.

  http://tinyurl.com/k4twzcj

  In Utrecht werd een aantal jaren geleden aan de autochtonen in een bepaalde wijk waar veel allochtonen wonen, gevraagd of ze geen kerstversierselen/verlichting wilden aanbrengen in hun tuin, dat zou kwetsend kunnen zijn voor de allochtonen in de buurt.

  In Duitsland wordt/werd in bepaalde steden van alles en nog wat in verband met Kerst verboden; geen specifieke kerstversierselen meer in de grote boom die opgericht werd op het plein van de stad en ook de bekende kerstmarkt in Duitsland moest van naam veranderen; midwintermarkt of iets dergelijks, zou het worden.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/11/geen_kerstbomen_meer_in_overhe.html

  https://ejbron.wordpress.com/2013/09/02/berlijn-verbiedt-kerstmis/

  https://ejbron.wordpress.com/2013/12/01/de-stad-bochum-verbiedt-adventskaarsen/

  In GB idem dito, vooral die universiteiten die geld uit het Midden-Oosten ontvangen, willen het liefst een midwinterfeest vieren, in plaats van Kerst.

  En wat te denken van kerstkaarten waar ineens geen prettige Kerst meer wordt gewenst, maar prettige feestdagen o.i.d.

  Het is wel vaker genoemd op internet; na ‘zwarte piet’ komen de christelijke feestdagen aan de beurt.

  Het is aan ons om ons daar met hand en tand tegen te verzetten.

  En dan zijn er ook nog mensen die er niet van willen horen dat onze cultuur stap voor stap zal verdwijnen.

 8. Frank

  1 op de 7 Antilliaanse inwoners van Nederland geniet een bijstandsuitkering, tegen 1 op de 40 Nederlanders. We keren met gulle hand gratis geld uit zonder sociale onrust. En dan zijn Nederlanders racistisch?

 9. Beukman

  Hoewel ik in mijn hart een aanhanger van ZP ben en de heer Gario verdenk van racisme, wil ik hem toch bedanken. Zijn actie heeft uitgelokt dat de ratten uit hun riolen zijn gekropen en zich kenbaar hebben gemaakt, onder andere op de website van de Dagelijkse Standaard.
  Als mijnheer Gario niet had gedaan wat hij heeft gedaan, was het wel iemand anders geweest, want het hing al jaren in de lucht als een gevolg van de toenemende globalisering.
  Ik ben om. Niet omdat ik iets racistisch zie aan ZP, maar omdat ik een echte Hollander ben: opportunistisch, polderend, en altijd afwegend of het sop de kool wel waard is.

  1. Pieter V

   “Ik ben om. Niet omdat ik iets racistisch zie aan ZP, maar omdat ik een echte Hollander ben: opportunistisch, polderend, en altijd afwegend of het sop de kool wel waard is.”

   Geen principes dus. In het verleden noemde men dat landverraders

   1. Beukman

    Wel principes, maar niet op het dogmatische af. Met *die* mentaliteit is Nederland groot geworden, Pieter.

 10. Debbie

  De discussie begint gierend uit de hand te lopen en niet in de minste plaats omdat deze nogal eenzijdig wordt gevoerd. Er is geen gelijkwaardigheid en dat wordt ook niet gewenst. Het wordt misschien tijd dat we ons ook eens gaan richten op zwart privilege.

  Zwart privilege is:

  Een ander zijn huidskleur en het systeem de schuld geven van alles dat fout gaat in jouw leven.

  Een gesloten gemeenschap mogen zijn. Witten mogen geen eigen gemeenschap hebben omdat dat racisme is.

  Iedereen die zwart is broeder of zuster mogen noemen.

  Eigen wijken met eigen tradities en cultuur mogen hebben.

  Trots zijn op je huidskleur en ras, waar dat voor witten racisme is.

  Om het minste of geringste de racismekaart trekken. Ook voor eigen gewin en zonder consequenties als het onjuist is.

  Misdaden zijn nooit ras gerelateerd, zelfs al zijn alle slachtoffers wit en de daders zwart. Omgekeerd is wit op zwart geweld automatisch racisme.

  Zwarte criminelen die net een winkel beroofd hebben, de winkelier in elkaar hebben geslagen en een agent hebben aangevallen worden helden.

  Jezelf uitsluiten van racisme en discriminatie op grond van je huidskleur.

  Kunnen zeggen wat je wilt, hoe racistisch of discriminerend dan ook, zonder voor racist uitgemaakt te worden.

  Protesteren waar het niet is toegestaan en dan beschermd worden door mensen die vinden dat regels die voor witte mensen opgaan niet op jou van toepassing zijn.

  Schoonheid koppelen aan huidskleur. Black is beautiful is geaccepteerd, white is beautiful is racisme.

  Mensen reduceren tot hun huidskleur door woorden als cracker en tatta maar boos zijn als je nigger genoemd wordt, terwijl je dit woord zelf dagelijks gebruikt.

  Anderen verantwoordelijk stellen voor het feit dat je geen gebruik wilde maken van de opleiding die je geboden werd.

  Gelijkwaardige banen eisen met een lagere opleiding dan iemand die wit is en wel jarenlang op school heeft gezeten.

  Het op white privilege gooien als je een dergelijke baan niet krijgt.

  Armoede gebruiken als excuus voor criminaliteit.

  Vinden dat positieve discriminatie een geboorterecht is.

  Het graag hebben over wit privilege maar ontkennen dat black privilege bestaat.

  Nooit een schuldgevoel aangepraat worden over je huidskleur.

  Geen verantwoording hoeven nemen voor slechte keuzes en gedrag omdat die nooit jouw schuld zijn maar de schuld van het systeem.

  Exclusieve zwarte groepjes of clubs mogen oprichten, terwijl dit voor witten racisme is.

  Ongelimiteerd mensen met een andere huidskleur kunnen demoniseren alleen maar voor hun witte huidskleur.

  Opgepakt of staande gehouden worden is altijd racial profiling, en nooit omdat je fout bezig was of omdat je ras daadwerkelijk oververtegenwoordigd is in de criminaliteit statistieken.

  Het verdedigen van een crimineel die net een winkel had overvallen omdat de politieagent die zich tegen hem moest verdedigen blank was.

  Geweld een logische en verdedigbare stap vinden om ideologisch gezien te komen waar je wilt zijn.

  Morele superioriteit claimen.

  Verwachten dat waar je een minderheid bent, je toch het meest prominent in beeld zult zijn, is dit niet het geval dan is het white privilege.

  Een overwegend blank land beschuldigen van witheid maar dit niet op vinden gaan voor overwegend zwarte landen.

  Het niet belangrijk achten van de blanke slavernij of de effecten daarvan op de hedendaagse Europese samenleving.

  Het negeren van hedendaagse slavernij of slavernij bedreven door mensen van het eigen ras.

  Het geen rekening hoeven of willen houden met andermans cultuur en volledige aanpassing daarvan eisen als iets je niet bevalt.

  Het mogen generaliseren op basis van huidskleur.

  Boos zijn als je van racisme beschuldigd wordt.

  Racisme binnen de eigen groep naar andersdenkenden toe acceptabel vinden.

  Van mensen eisen dat zij net zo denken over witte mensen als jij, of ze buiten de groep plaatsen.

  Geëxcuseerd worden als je gaat rellen en winkels leegroven als je het ergens niet mee eens bent.

  Criminele witten zijn slecht, criminele zwarten zijn altijd slachtoffer van een systeem.

  Rijke witten zijn slecht, rijke zwarten hebben hun rijkdom verdiend.

  Alleen tegen wit racisme zijn maar het binnen de eigen kring niet willen zien of aanpakken.

  Bij veel sportevenementen voornamelijk je eigen ras zien ongeacht in welk land je ook woont.

  Je huidskleur gebruiken voor media aandacht.

  Journalisten die alleen een witte huidskleur vermelden als het om criminaliteit gaat.

  Een taboe op het benoemen van zwart racisme.

  Gekleurde berichtgeving in de media omdat witte journalisten bang zijn voor racist te worden uitgemaakt.

  Mensen beoordelen op basis van hun huidskleur in plaats van op karakter.

  Iedere situatie door een zwarte bril bekijken en beoordelen en je nooit in een ander in hoeven leven want het draait alleen om wat jij denkt en voelt.

  Geen dialoog aan te willen gaan maar het exclusief over wit racisme en wit privilege te hebben.

  Nooit een hand in eigen boezem hoeven steken.

  Kritiek of een kritische houding van de ander afdoen als racisme om zo geen discussie te hoeven voeren.

  Geërgerd zijn als witten een kritische mening geven over zwarte mensen maar omgekeerd ervoor geprezen willen worden.

  Wereldkundig willen maken waar zwarten beter in zijn dan witten, maar omgekeerd het racisme vinden.

  Een baan mogen hebben die gerelateerd is aan speciale rechten opeisen voor je eigen ras.

  Nooit verantwoordelijk gehouden worden voor het mislukken van de multiculturele samenleving terwijl je daar net zo’n groot aandeel in hebt.

  1. joga

   Amen !!!!

  2. Moose

   Helemaal mee eens!

 11. Pimsch

  Radicalisme werkt uitstekend bij debielen. Zelfs ons relatief hoog opgeleide volk heeft er nog miljoenen. Aan de andere kant van het IQ-spectrum zitten de romantici. Ook miljoenen. Schreeuwen, razen, tieren, zuipen, snuiven, death metal, opera, ISISvideo’s, harde porno. Daarom wordt er gestemd op neppartijen als PvdA, GroenLinks, D66, VVD. Door zulke beesten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.