LPF-taferelen bij D66. Waar zijn de media?

Geen categoriedec 01 2014, 15:00
D66 knikkert raadslid zonder pardon uit fractie.
Ai, ai, ai. De partij van Alexander Pechtold heeft een groot probleem. Het Zwolse D66-raadslid Orhan Cetin is uit de fractie gezet. En hoe. Met knallende ruzie. Zijn pagina op de site van D66 geeft zelfs een 404-error.
Toen hij uit de fractie werd gezet, vroeg D66 aan Cetin of hij zijn zetel wilde inleveren. Dat wilde hij niet. Hij neemt zijn zetel mee en gaat lekker in zijn eentje in de gemeenteraad van Zwolle zitten. Dat zegt veel over de relatie tussen Cetin en zijn voormalige partij.
Maar er is meer bewijs dat er sprake is van LPF-taferelen bij D66. De Zwolse D66-fractievoorzitter Sonja Paauw beweert in een speciale verklaring dat Cetin "de D66-standpunten onvoldoende naar voren brengt", en:

ook de samenwerking met hem en de rest van de fractie verliep moeizaam. Na een periode van intensieve begeleiding heeft de fractie geen vertrouwen meer in verbetering.

Ook trapt de fractievoorzitter van D66 nog even flink na: "Raadslid ben je voor de mensen in de stad en wij zagen onvoldoende kwaliteit en betrokkenheid terug in zijn bijdragen." Deze verklaring wijst erop dat er de sfeer D66 in Zwolle allerminst prettig is (geweest).
De vraag is nu: duiken de linkse media erbovenop, of laten ze dit verhaal links liggen? Ik vermoed, nee, weet wel zeker, dat de linkse media er niks mee zullen doen. Sterker nog, tot nu toe bericht bijna niemand erover, blijkt uit deze zoekactie bij Google Nieuws.
Alexander Pechtold is het lievelingetje van de linkse media. Dat hoeft geen betoog. Pechtold hoeft zich dan ook geen seconde te verantwoorden over wat er is gebeurd in Zwolle. Immers, D66 is de PVV niet, dus dan is het ineens geen nieuws meer dat een raadslid met slaande deuren een fractie moet verlaten.
Het is diep triest, maar zo gaat dat hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten