Waarom we nooit mogen toegeven aan de Zwarte Piet-haters

Geen categoriedec 01 2014, 16:00
Geef één vinger en ze nemen de hele hand.
Het Sinterklaasfeest barst bijna los. Honderdduizenden kinderen in Nederland krijgen over een paar nachtjes slapen (als ze al kunnen slapen) cadeautjes van Sinterklaas en Zwarte Piet. Er is niets leuker dan Pakjesavond. Helaas wordt het feest dit jaar overschaduwd door de Zwarte Piet-haters.
De 'discussie' over Zwarte Piet, die dit jaar in juni al losbarstte toen Knevel & Van den Brink een paarse Piet liet zien als een alternatief voor Zwarte Piet (nog steeds vraag ik me af waarom de EO hiermee is begonnen), is dit jaar compleet uit de hand gelopen door de tegenstanders van de oer-Hollandse traditie.
De tegenstanders riepen op tot geweld - ze wilden Zwarte Piet tot moes slaan - en dat is wat wij kregen. Er werden complete Sinterklaasfeesten geannuleerd uit angst voor geweld. Het is te zot voor woorden.
Tijdens de landelijke intocht hielden radicale activisten zich niet aan de regels voor een demonstratie. Eén 15-jarig meisje uit Almelo werd zelfs een blauw oog geslagen door een 31-jarige man omdat zij verkleed ging als Zwarte Piet. Hij kwam weg met een simpele taakstraf van twintig uur.
De media hebben een belangrijke rol gespeeld in het aanwakkeren van de 'discussie', omdat zij types als Quinsy Gario, die niemand ooit serieus zou moeten nemen, een podium geven. Vanavond zendt de VPRO een documentaire uit van Sunny Bergman. Zwart als roet, heet het. Uiteraard met als boodschap dat Zwarte Piet racistisch is en dat er sprake is van zoiets als 'wit privilege'.
De linkse media weten van geen ophouden.
We moeten geen centimeter wijken voor de Zwarte Piet-haters. De haters zeggen dat Zwarte Piet racistisch is, terwijl Zwarte Piet dat niet is. De haters, die met heel weinig zijn maar wél heel hard kunnen schreeuwen, doen het voor de aandacht. De haters positioneren zich als slachtoffer van de blanke man omdat ze er geld aan willen verdienen.
Niet voor niets verkoopt Gario t-shirts met zijn boodschap erop. Niet voor niets verkondigde hij aan het einde van het interview met Sven Kockelmann in Oog in Oog dat hij met allerlei boekjes bezig is die kunnen worden gekocht. De eurotekentjes in zijn ogen gloeiden de huiskamer in.
De race hustlers, want dat zijn het: ze zetten immers huidskleur in voor persoonlijk gewin, willen hun wil opleggen aan de rest van Nederland. Dat moeten we niet toelaten. Want dit is niet waar het eindigt. Ik zag vandaag deze tweet voorbijkomen. Ik lachte me een ongeluk, want het is overduidelijk een parodie:
Er is zelfs een Facebook-pagina met meer dan 120.000 likes: Witte Kerst Is Racisme. Hilarisch. Maar wat als het écht zou zijn? Straks halen we de kerstboom nog weg omdat we bang zijn voor de reactie van moslims. Oh, wacht.
We moeten geen deken van politieke correctheid over ons land laten leggen door de radicale minderheid die alles racistisch vindt om er zelf beter van te worden. Als we dat wel doen, dan betekent dat het begin van het einde van onze vrijheid, onze cultuur en uiteindelijk ons bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten