Weer hommeles: VVD wil PvdA-wet niet uitvoeren

Dwarsliggen VVD-ministers zou politieke afrekening zijn.

De SP wil zo snel mogelijk een debat met premier Mark Rutte over de opstelling van de VVD-ministers Stef Blok en Edith Schippers bij de aanscherping van de wet voor topinkomens in de publieke sector.

Blok en Schippers lieten gisteren weten dat het te kort dag is om bij de woningcorporaties en de zorginstellingen de wet per 1 januari in te voeren. De wet is afkomstig van PvdA-minister Ronald Plasterk.

Persbureau ANP meldt dat SP-Kamerlid Ronald van Raak daar laaiend over is.

“Ministers die wetten frustreren moeten maar eens nadenken of ze wel minister kunnen zijn. Hier is sprake van een politieke afrekening en vereffening door de VVD en dat is heel erg slecht voor het landsbestuur.”

De aanscherping van de wet op de topinkomens in de publieke sector werd maandag aangenomen in de Eerste Kamer, maar zonder steun van de VVD.

Het het er inderdaad alle schijn van dat Blok en Schippers wraak willen nadat vorige week mede door toedoen van drie PvdA-senatoren de Eerste Kamer Schippers zorgwet wegstemde. Blok ontkent natuurlijk, maar feit is dat de temperatuur in het kabinet al tot onder het nulpunt was gedaald en dat deze actie van de VVD-ministers de sfeer er niet beter op zal maken.

VVD en PvdA overleven de feestdagen, maar zullen niet samen rond het Kerstdiner zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. arie_jansz

  Ach…topinkomens en VVD.

  Natuurlijk moet de zorgsector-directeur en de CEO van de woningbouwstichting wel hun dik gesubsidieerde Villa in Wassenaar kunnen blijven betalen.

  Typisch VVD, hebben, houden en halen.

  1. loritta

   Uw reactie komt ook uit de grond van mijn hart!

 2. lic

  Grappig toch: de VVD als grootste vriend van de graaiers in de publieke sector.

  En verbazen doet het allang niet meer.

  1. Pieter V

   Verbazingwekkend!
   Vooral als je jezelf realiseert hoeveel van die gigagraaiers in de (semi)publieke sector van PvdA huize zijn.

 3. Cresto

  “There is something rotten in Rutte 2”.

  Saillant: de partner van Minister Schippers is zelf grootgraaier in een ziekenhuis.
  Heeft Edith toch nog een jaar extra voor manlief geregeld !

 4. Locke

  Er zijn verdienmodellen onder gasten in de semi publieke sector die per jaar meer binnen harken dan de totale huurinkomsten van alle panden opgeteld op A1 locatie in een gemiddelde stad. Maar ja zij zijn dan ook hoog opgeleid en het werk dat ze doen rechtvaardigt dat inkomen, de kloot met zijn zaak had maar moeten doorstuderen. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

 5. Limburgse Kuifje

  Weet iedereen het nog? Het ophogen van de AOW leeftijd van 65 jaar naar 67 jaar was in 24 uren geregeld.

 6. Limburgse Kuifje

  Van mij mogen ze echt een topsalaris verdienen. Ze willen namelijk graag ondernemer spelen. Maar dan moet er wel een voorwaarde aan verboden zijn en die luidt:

  Als je er een rotzooitje van maakt dan draag je het verlies dus ook, oftewel maakt je toko miljoenen verlies (lees o.a. Vestia en Rochdale etc) dan betaal je het verlies in klinkende munt terug (jij dus ook failliet).

  Oh nee, dat kan niet want we zijn alleen maar bestuurder!

 7. Jacobus

  Dit verzet van de VVD plaatst hun scherpe verwijten aan het adres van de PvdA over het ontbreken van steun van drie Eerste Kamerleden voor de beperking van de vrije artsenkeuze wel in een bijzonder licht. In retrospectief is dat toch wel een tikkeltje hypocriet te noemen.

 8. luis_indepels

  Om met Jolande Sap te spreken. Zo trekt u de stekker er uit…

 9. toetssteen

  Oordelend naar wat ik erover gehoord heb, wordt die wet wel degelijk doorgevoerd, maar niet per 1/1/15. Het zal wat langer duren omdat de aanlooptijd veel te kort was.
  Ik zou daarom niet dezelfde voorbarige conclusie willen trekken als Ronald van Raak vanmorgen op de radio deed.

 10. toetssteen

  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/20901211/__Zorgverzekeraars_zijn_overbodig__.html

  Er is trouwens helemaal geen marktwerking in de zorg. De overheid zit er tot aan de nekharen in. Vandaar ook die praat en vergaderclubjes in de tussenlagen, ook wel managers geheten.

  Dat specialisten en verplegend personeel meer krijgen, zal me een zorg zijn. Als je ze niet goed betaalt, vertrekken ze. Wat wel moet en dat geldt idem voor tandartsen, is het numerus fixus opheffen. Het is te gek voor woorden dat specialisten en tandartsen bepalen hoeveel studenten er mogen afstuderen. Gewoon vrijgeven dus, komen er meer specialisten, neemt de concurrentie toe.

 11. toetssteen

  Sorry, die post op 15.39 hoort helemaal niet op DDS. Foutje gemaakt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.