‘Wilders wilde belastingbetaler laten opdraaien voor advocaatkosten’

Of de belastingbetaler even ruim een half miljoen euro wilde ophoesten. MET UPDATES.

Na het vorige proces in 2011, waarbij Geert Wilders volkomen terecht werd vrijgesproken van haatzaaierij, probeerde de PVV-leider vorig jaar nog de advocaatkosten voor het proces vergoed te krijgen van de Tweede Kamer, en dus van de belastingbetaler. Het ging om een bedrag tussen de 500.000 en 600.000 euro om toenmalig advocaat Bram Moszkowicz te kunnen betalen, aldus de Volkskrant, die schrijft:

De torenhoge claim van Wilders is na felle discussies achter gesloten deuren afgewezen door het bestuur van de Tweede Kamer, het presidium. Bronnen in het presidium bevestigen deze gang van zaken.

Fracties kunnen bij het presidium rekeningen indienen van goederen en diensten voor ondersteuning van het functioneren van de eigen fractie. Als het daar niet onder valt, ontstaat er discussie. De advocaatkosten voor het haatzaaiproces werden door betrokken ambtenaren en de meeste fractiesecretarissen in het presidium beschouwd als privékosten. Bovendien vonden ze de declaratie niet erg concreet.

PVV-Kamerlid Martin Bosma, die toen als fractiesecretaris de rekening naar het presidium van de Tweede Kamer stuurde, zegt tegen de krant dat hij zich er niets van kan herinneren. Wel is de rekening van Moszkowicz “keurig betaald”, onder andere voor een groot deel dankzij de Amerikaanse islamkenner Daniel Pipes, die meer dan 100.000 dollar heeft gegeven om Wilders te helpen.

Nu is het natuurlijk de vraag hoe erg het is dat Wilders de belastingbetaler wilde laten opdraaien voor de vrij hoge advocaatkosten. Kennelijk dachten hij en zijn fractiegenoten dat het wel oké zou zijn om het in ieder geval te proberen. Wilders vond dat hij terecht stond als Kamerlid, en dat daarom de Tweede Kamer wel mocht betalen. De SP was het er zelfs mee eens, maar de andere partijen in het presidium niet:

PvdA, VVD, D66 en CDA spraken zich uit tegen de claim van Wilders, die door zijn vertrouweling Martin Bosma werd gedaan. De SP, die vindt dat er ruim kan worden gedeclareerd, steunde de PVV. Beide fracties zijn financieel rekkelijk, waar de anderen preciezer zijn.

Een lid van het presidium over de rekening die Wilders vergoed wilde hebben: “Ik zag die rekening en dacht: zo zo, die man weet van declareren. Er waren geen onderliggende stukken. Het ging om een bedrag van tussen de vijf en zes ton.”

Wat je er ook van vindt dat Wilders de belastingbetaler de advocaatkosten wilde laten betalen, het is belangrijk dat de PVV-leider beseft dat hij de rekening voor het nieuwe proces tegen hem niet opnieuw kan sturen naar het presidium. Hij moet het geld ergens anders vandaan zien te halen. De gemiddelde Nederlander wil dat Wilders wordt vrijgesproken (of dat lukt is een tweede, want de wet is vrij helder), dus waarom wordt er geen donatiecampagne gestart? Er zijn vast genoeg mensen die wat kunnen missen.

UPDATE: PVV-Kamerlid Bosma reageert op Twitter: volgens hem is de rekening nooit besproken in het presidium en ook nooit ingediend bij de Tweede Kamer.

UPDATE II: Heeft de Volkskrant de boel bij elkaar zitten hoaxen? Volgens Das Kapital wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

98 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Bij Hr. Wilders wordt zulks breed uit gemeten door de media. Het stelen en roven van PvdA/VVD bestuurders komt amper aan bod. Bij Hr. Wilders is het eenmalig (hopen we), maar bij PvdA/VVD is het continu ! Dat er een Wet moet komen om de lonen in de semi-overheidssector te maximaliseren laat de graaicultuur (ook cultuur) van betreffende partijen naar voren komen. En dan spreken we over andere bedragen (jaarlijks).

  1. hans-e-pans

   Dit soort berichten doen vermoeden dat er binnenafzienbare tijd weer verkiezingen te verwachten zijn.

   Of heb ik het mis?

 2. gerrit52

  ja, dat is een goed voorstel. doneren! hr bosma, begin een actie! ik doe mee! je kunt in dit land beter drie mensen doodrijden dan krijg je vrijspraak, maar o wee als je de waarheid roept.

 3. Cresto

  Het omstreden artikel is al ontmaskerd als een hoax.
  De Volkskrant heeft hier patent op.

  1. MicMokum

   Ik hoop dat de Volkskrant dan aangeklaagd zal worden voor smaad.

   1. Sjonny

    Ze zijn bij de Volkrant niet dom en die Bosman heeft al vaker gelogen heb ik gelezen. Voorlopig geloof ik het verhaal wel hoor.

  2. bandini

   Ze moeten toch iets doen om de PvdA omhoog te praten in de peilingen. Wat kun je dan beter doen dan de grootste tegenstander verdacht te maken!

   1. hans-e-pans

    De gratis krantjes die in dorpen en steden in heel Nederland wekelijks gratis worden verstrekt noemt men vaak “het suffertje” of iets dergelijks.

    Daarom wil ik voorstellen om de dagelijkse uitgave van de Volkskrant “de leugenaar” te noemen.

 4. staleo

  Hoeveel advocaatkosten betalen wij jaarlijks voor onze uitgeprocedeerde gelukzoekers?
  Ik denk dat dit een veelvoud zal zijn, en dit komt jaarlijks terug maar hier hoor je niemand over.
  De strontkar begint weer langzaam op gang te komen, om de PVV en Wilders te millimeteren.
  Probeer eens op faire wijze te debatteren met Wilders, in plaats van altijd die achterbakse methodes te gebruiken.

 5. lic

  Dus ik moet wel meebetalen aan de politieke aanval op Wilders, maar de verdediging moet hij zelf betalen. Als ik zou moeten kiezen, zou ik eerder alleen meebetalen aan zijn verdediging.

 6. Daniel

  Martin Bosma:
  Onzin in Volkskrant. De rekening van Moszkowicz: nooit ingediend bij de Kamer. Nooit besproken in Presidium.

  Waar een dikke duim niet toe kan leiden.

 7. Gielah

  Wat een onzin weer allemaal!
  En hoezo vallen advocaatkosten van Wilders onder privé-uitgaven?
  Het wordt hem potdorie door deze onrecht-staat áángedaan allemaal!
  Alleen al de stress, die deze politiek- correcte vileine elite-figuren hem aandoen, zou hem op de een of andere manier vergóed moeten worden…
  het is namelijk een vorm van iemand vervolgen om der gerechtigheid wille..
  en zou hij daar zelf dan ook nog eens voor moeten betalen?

  Nooit… helemaal nooit!

  Laat de vervuilers betalen… te weten 80% van de politici en hun ambtenaren, 95% van de mediamedewerkers, een meerderheid van de voorgangers in de kerken.

  Als de staat mensen om het spreken van de waarheid vervolgt – en als wat Wilders zegt volgens hen NIET de waarheid is… laat hen dat dan eindelijk eens trachten áán te tonen! …. dan mag de staat daar ook zelf voor dokken… én… als ik mijn zin zou krijgen… daar ook nog een heel behoorlijk smartegeld bij tóe moeten geven aan het slachtoffer, te weten meneer Wilders.

  Door te stellen dat dan eigenlijk de belástingbetalers betalen… maakt men het diffuus en zet men hebzuchtige en voor vrijheid en waarheid onverschillige mensen tegen meneer Wilders op… is dat de bedoeling?
  Alles wat de staat heeft ( gepikt) komt tenslotte van ons, de belastingbetalers.
  Zo betaal ik mee aan heel veel zaken, waar ik principieel op tegen ben… maar als nette staatsburger accepteer je dat en schik je je.
  Nu… voor Wilders wil ik als belastingbetalers bést dokken!
  Ik wil dat zelfs ook nog wel als privé-persoon, dus extra.. bovenop wat ik aan belasting afdraag… hoewel dat natuurlijk niet juist is omdat – nogmaals – de tegen het recht strijders met hun stomme ‘recht’ zaken ( onrecht-zaken) met het gelazer begonnen zijn en steeds opnieuw beginnen – als fretten – en zij DUS gehouden zijn er ook voor te betalen… zij het dan… helaas… met geld waar Nederlandse staatsburgers voor hebben moeten werken.

  En voorts…. nee, het zou mij ook niet verbazen als de Volkskrant weer vuile spelletjes aan het spelen zou zijn…. maar dan vast en zeken sámen met de onrechtvaardige overheden.

 8. G-krul

  Minister Kamp kost de belastingbetaler tussen 50 en 100 miljard met zijn windmolentjes. Waar hebben we het over?

 9. joga

  Wilders heeft volledig recht op vergoeding van kosten, aangezien anderen een rechtszaak hebben aangespannen en verloren. Wanneer dit V.K.- verhaal een hoax is inderdaad de krant aanpakken voor smaad. Hetzelfde is het geval voor een nieuw proces. Aanklagers laten betalen voor alle kosten, inclusief verdediging van Wilders. Via de politie-formulieren weten we precies wie het zijn en het zal ze weerhouden van nieuwe achterlijke acties in de toekomst.Het moet eens een keer afgelopen zijn met het fulmineren tegen de grootste en eerlijkste klokkenluider van Nederland, die ons wil beschermen tegen de landverraders. Zelfs met z’n leven.

 10. beppie

  En je kunt ook nog stemmen bij VK de uitslag is geen verrassing. Privé of politiek ik dacht dat proceskosten bij vrijspraak soieso bij de staat lag. Niet alleen Wilders maar ook Mosko krijgt nog even een duw.

 11. theodorush

  Wat dat betreft kun je maar beter een kinderneukende PG zijn die krijgt zijn proceskosten wel vergoed van zijn vriendjes (Opstelten).

 12. Willie.F

  Ik begon direct te denken aan de advocaatkosten van ene Demmink.

 13. carthago

  Natuurlijk moet geert met alle middelen die hij zelf niet heeft verdedigd worden,dat is toch wel het minste wat iemand die de moed heeft het beetje overgebleven vrijheid in nederigland te verdedigen,Frank!Als de tiran juncker twee miljoen in zijn zak mag stoppen per jaar mag geert van mij 10 miljoen per jaar om juncker er uit te werken.

 14. monach

  Laat die mensen die aangifte tegen hem hebben gedaan maar voor de kosten opdraaien.

 15. Kuifje

  De hetze tegen Geert Wilders blijft doorgaan. Met kranten als de Volkskrant voorop.

  Een van de agendapunten van de media is het kapot maken van Geert Wilders.

  Dat hebben we b.v gezien na de “minder” uitspraken van Wilders waarbij de media als een katalysator fungeerden om mensen op te hitsen tegen Wilders.

  Hetzelfde hebben we gezien ten tijde van Pim Fortuyn. Die is monddood gemaakt door een linkse activist die is opgehitst door de media.

  En nu weer weer de hoax van de Volkskrant om Geert Wilders zwart te maken.

  Wat we helaas zien , en niet alleen in Nederland maar ook in de VS, is dat de journalistiek in veel gevallen vervallen is tot een soort (verkapt) activisme.

  Het gaat niet meer om degelijk en verantwoord journalistiek onderzoek maar om agenda punten ,die de media hebben, te realiseren.

  En een van die agenda punten die de media hebben is om Geert Wilders en de PVV kapot te maken.

 16. Lambertus Lamstraal

  Opvallend hoe snel en makkelijk de MSM propaganda wordt overgenomen zonder enige twijfel of wederhoor. Doet een beetje denken aan de MH17 copy-paste stukjes…

  Misschien een goed idee voor de auteur om in het vervolg toch vooral door te vragen? Zo ongeveer zoals de reaguurders wel doen?

 17. W.H.J. Reiss

  Ik hoor geen tegengeluid van onze ‘domkoppenbrigade’. Beukman, Jacobus, ziek ?

  1. Theo345

   Zou je dit debat niet willen vervuilen met dit soort ad-hominems, Reiss?

   1. W.H.J. Reiss

    Deze 2 doen net of ze ‘dom’ zijn. Krijgen overal antwoord op van deze en gene. En dan steeds maar weer met een ‘achterlijk’ antwoord komen. Zij doen dit met opzet. Als U dat niet ziet is dat Uw probleem, maar val mij er niet mee lastig ! Ik vertel de waarheid zoals het uit de mond komt. Dat stiekeme gaat U maar bij Uw vrienden zoeken !

    1. Beukman

     Stel je niet aan, Reiss. Wees liever blij dat je in het almaar kleiner wordende DDS-wereldje af en toe nog iemand tegenkomt die het niet met je eens is.

 18. H.Vaes

  Er zal de komende tijd nog veel bagger op PVV afkomen, notabene betaald van ons belastinggeld…de publieke omroep…… Maar dat is heel normaal…dat mag volgens de gutmensch.
  Maar als je ten onrechte beschuldigd wordt en daarna vrijgesproken…..dan moet je ook nog je verdedigingskosten zelf betalen??????
  Nee natuurlijk niet……alleen maar als het de PVV betreft.
  KLOTELAND. Het wordt inderdaad tijd voor de PVV met 76 zetels.

 19. APvdHoeven

  Ik zou het meer dan terecht vinden als de advocaatkosten in dit geval op de aanklagers en zo die niets hebben op de staat verhaald werden.
  Het ging hier om een politiek proces, aangespannen om politieke redenen en door een politiek beïnvloede justitie en rechtelijke macht doorgevoerd.
  Een demonstratie van linkse activisten die werd opgepikt door de elitaire kliek wat een rechtbank onmiddellijk “niet ontvankelijk ” had moeten verklaren.
  De rechtspraak in Nederland is er niet om politieke
  propaganda te bedrijven .

  1. Gielah

   Zucht….!
   De rechtspraak in Nederland lijkt zich wél in te spannen om bepaalde politieke ideeën…. de mijne bijvoorbeeld…. héél erg te ontmoedigen… en erger!

   Dat betekent dat de rechtstaat hier in féite al niet meer bestaat.

 20. Nico2000nl

  De standaard is hier dagelijks Wilders Bashen tegenwoordig… Rutte Propaganda Vodje geworden…
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3818716/2014/12/27/PVV-rekening-advocaat-nooit-ingediend.dhtml

 21. arie_jansz

  Er gaan hier nogal wat mensen op zeer creatieve wijze met deze ernstige beschuldigingen om…iedereen veegt zijn/haar straatje schoon.

  Maar welke politieke partij is nu zo stom om maffia-maatje Moszcowitz in zee te gaan?

  Natuurlijk volgt er dan een gepeperde rekening, de man is berucht om zijn uurtarief.

  Dat er dan eventjes 500 tot 600.000 euro moet worden afgetikt verbaasd mij niet.

  Dat vervolgens de PVV het lef heeft om deze rekening bij de belastingbetaler neer te leggen, is wel heel brutaal.

  Overigen had dit medium IEDERE partij aangepakt die te dure advocaten op kosten van de belastingbetaler probeert te declareren, dus jankgedrag van de reaguuurders hier.

 22. jofele jood

  Ik zou niet weten waarom het brutaal zou zijn als Wilders al die rekening ingediend zou hebben, de man is aangeklaagd en onschuldig bevonden, dus waarom zou hij die kosten ter verdediging op moeten brengen?

  Dat zou een mooie zaak worden, een stel debielen klaagt je aan op vage gronden en jij zou dan maar de kosten moeten dragen.

  1. Sjonny

   Die Wilders heeft een grote bek met alleen maar onzin en daarvoor moeten wij betalen. Werk me elke dat het schompes en mag betalen voor de hobbies van die gek.
   Toen mij mee mocht regeren liep hij weg om minder minder te gillen waar niemand wat mee opschiet.
   Jij bent een jood, dus dat moet jij snappen.

 23. ikweetwatikwil

  Arie Jansz. Waarom negeert u de link van Nico 2000nl

  Verder ben ik het eens met jofele jood.

 24. Gielah

  Altijd weer leuk… als je mensen tegenkomt die zó ongelooflijk naïef zijn ( of zo erg jong) dat ze iets lelijks van Bram Moszkovicz durven zeggen terwijl de zogenaamde volksvertegenwoordigers ons allen vééél ergere dingen aandoen…. en véél brutaler zijn… en véél harder liegen!

  Beste Arie Huppelepup… vergeleken met de zogenaamde elite van Nederland is onze Bram een wit, onschuldig zieltje… een zondagsschoolmeester… wat zeg ik… een kerstengel met gazen vleugels!

  Beloof me dat u veel en vaak op DDS blijft rondlezen… vooral bij de reageerdersafdeling… want u hebt nog veel te leren.
  De wereld is slecht en hard, beste kerel… en zéker op posten waar men zich zogenaamd rechtschapen voordoet.

  We mochten willen dat er in ons parlement meer mensen waren met de eruditie en het karakter van Mr. Moszkovicz….. want al hééft de man ontegenzeggelijk fouten en zwakheden… vergeleken bij wat er allemaal in Den Haag en bij zorginstellingen en onder de vaderlandse managerskliek rondstruint …en daar de eigen zakken vult…. is hij alleen maar behept met een paar minieme póppenzonden!

  1. Sjonny

   U bent vast erg oud want u vertrouwd die moskowits. Kinderen zijn niet zo dom. Hij is trouwens door de rechter ook veroordeelt. Wist u dat?

 25. Beukman

  Interessant. Bosma beweert zich niet te herinneren de rekening bij het presium te hebben ingediend. Nu zijn er in het verleden wel vaker gaten geconstateerd in het geheugen van Bosma, maar de bal ligt niettemin weer bij de Volkskrant: die zal de beweringen hard moeten maken.
  Ik weet niet of de stukken van het presidium openbaar zijn of mogen worden gemaakt, maar zoja, dan zou dit niet al te moeilijk hoeven zijn. Zoals een van de leden opmerkt: “Ik zag die rekening en dacht: zo zo, die man weet van declareren. Er waren geen onderliggende stukken. Het ging om een bedrag van tussen de vijf en zes ton.”

  Los hiervan: wat mij betreft heeft Wilders recht op een goede verdediging, wat voor zakkenwasser ik hem verder ook vind. De vraag is dan: waarom heeft ie daartoe een bewezen charlatan en oplichter Moszkowicz uitgekozen? Bram is in het verleden op DDS regelmatig de hemel ingeschreven, men sprak zelfs de hoop uit dat hij een plekje op de kieslijst van de PVV zou krijgen. Inmiddels weet wel men beter: Bram maakte er een potje van met zijn declaratiegedrag. In de fractie van de PVV, die bekend staat als totaal onkreukbaar, zou hij dus misstaan hebben.
  Zo ook hier – als het klopt wat de Volkskrant schrijft. Een externe accountant gaf het advies om Brams exorbitante rekening niet te vergoeden, omdat totaal niet duidelijk was hoe de kosten waren opgebouwd.
  De waarheid moet toch te achterhalen zijn?

  1. Sjonny

   Daar heeft u gelijk in. Wilders is een zakkewasser maar heeft recht op verdediging. Snap niet waarom hij dan een oplichter als Moskowitz wil hebben. Die rekening klopt natuurlijk geen hout van. Snapt iedereen behalve die Geert.
   Die zakkewasser kost ons trouwens veel geld. Kan hij zichzelf niet voor verzekeren? Dan hoeven wij die grappen niet allemaal te betalen.

 26. arie_jansz

  Excusez Gielah,

  Hebben wij vroeger samen geknikkerd?

  En een man als Moszcowitz, die miljoenen heeft verdient en nu op de pof van Gordon leeft en in bezit van strafblad en onderdeel van een criminele familie?

  Wie is er dan naïef….Pechtold in zijn oude kredietbrief Saab 900 of Bram M. Met zijn in beslag genomen Aston Martin.

  “Geef mij het merk auto van de man en ik zeg u wat voor persoon het is”. Arie 2:77

  1. Jacobus

   Die Gielah noemt moskovits een kerstengel met gazen vleugels en een wit onschuldig zieltje. LOL!!!

   1. D. G. Neree

    Nee, ze zegt: ‘vergeleken met….’ Dat is een stijlfiguur. Wat is het toch moeilijk om begrijpend te lezen

 27. Napoleon

  Wilders bij verkiezingen minimaal 30 zetels.Is 2,4 miljoen kiezers.6 ton advocaatkosten gedeeld door 2,4 miljoen =25 eurocent per kiezer.Daar krijg je niet eens 1 Volkskrant voor.En ik geniet al jaren van Wilders en dat zonder abonnement!

 28. beppie

  Voor de goede orde @Arie_Jansz Bram heeft GEEN strafblad. En even naar de echte bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/23495773/__Advocaatkosten_Wilders_veel_lager__.html

  Bovendien zijn de besluiten van het presidium openbaar in te zien bij tweedekamer.nl Geen enkele vermelding!

 29. HenkieAltea

  @ Frank,haat je Geert Wilders?

  Want van jou heb ik nog geen positief artikel over Geert Wilders gelezen,en als je dan ook nog eens de leugens uit een links leugenaartje gaat bevestigen.
  Dan is mijn vraag,wat voeg je toe aan de Nederlandse mores?
  Dat de PVV in maart de grootste partij zal worden is zeker,en dat komt door mensen zoals jij.
  De kiezer heeft het nu genoeg keren mee gemaakt dat links Nederland met leugens Geert Wilders zwart probeert te maken,en na de verkiezingen hoor je niets meer over,net zoals bij de vorige verkiezing.
  Toen zou onze minister van buitenlandse zaken,ja huilie,huilie Timmermans naar Saoedi Arabië gaan om de boel te redden want door de eerlijke uitspraken van Wilders zou Nederland bijna failliet gaan.
  Leugens, niks meer dan leugens van de linkse kliek.

  1. Sjonny

   Gaat de PVV meedoen in alle provincies? Anders kan ze toch niet de grootste partij worden?
   Kan me ook niet voorstellen dat zoveel Nederlanders zo dom zullen zijn. Iedereen ziet toch dat stemmen op Wilders wegooienvan je stem is?

   1. HenkieAltea

    Je weet er niet veel van,maar toch een mening hebben.
    Kijk eens naar het aantal zetels van de PVV in de eerste kamer.
    Maar nog beter,ga naar de site van de PVV,en lees het verkiezingsprogramma, die als beste werd beoordeeld door het CPB.

    1. Sjonny

     Daar ging mijn vraag niet over. De PVV mensen hebben in de meeste provincies ruzie en ze weten nog niet of ze weer mee gaan doen aan de verkiezingen. Dan kun je ook niet zeggen dat ze bij de volgende verkiezingen de grootste worden. Ik geloof dat ook niet. Het is een grote bende in die partij dus volgens mij gaan ze weer verder verliezen.
     Ik weet er meer van dan jij dat is wel duidelijk.

     1. HenkieAltea

      Onderbouwd nu eens wat U zegt.
      In welke provincie hebben ze ruzie dan?
      Maar het wordt met de provinciale verkiezingen een grote zege tocht voor de PVV.
      De mensen hebben het gehad met al de leugens van de regeringspartijen, en heeft U al het verkiezingsprogramma door gelezen?

 30. Noordermiede

  Het presidium van de Tweede Kamer bestaat uit: Van Miltenburg (VVD) Heijnen (PvdA) Martin Bosma (PVV) Voordewind (CU) en Neppérus (VVD). Griffier is mevr. J. Biesheuvel. Vervangers: Arib (PvdA) Fleur Agema (PVV) Van Bommel (SP) Koolmees D66 Bisschop (SGP) en Harbers (VVD).
  Ik zou zeggen kies uw judas er maar uit. De verklaring van Bram M. in De Telegraaf roept vragen over het goochelen door bronnen met getallen, om Hoedemans strontkar zo opgetuigd mogelijk te maken om over Wilders/PVV en zijn ruim 2 miljoen potentiële kiezers heen te rijden.

 31. JanvanEechoud

  “Of de belastingbetaler even ruim een half miljoen euro wilde ophoesten.”.
  Ben wat aan de late kant…. Dit klinkt goed en zou eerlijk zijn.. Ff verder lezen….

 32. JanvanEechoud

  Met dank aan Gielah.
  “Beste Arie Huppelepup…
  Beloof me dat u veel en vaak op DDS blijft rondlezen… vooral bij de reageerdersafdeling… want u hebt nog veel te leren”.
  Te leren en wij hebben dan genoeg te lachen, Gielah 🙂
  En ik heb gelukkig ook niet met Arie geknikkerd….
  Mvg, Jan v. E.

 33. D. G. Neree

  Na Trouw valt nu ook weer de Volkskrant door de mand als agitpropkrantje.
  Ze dachten slim te zijn en tegelijk Wilders en Moszkowicz (Waarom heeft die man zo’n ononthoudbare naam) in een kwaad daglicht te zetten.

  Wanneer wordt de hele journalistieke kaste van Nederland eens aan de kaak gesteld? En wat DDS betreft: zouden jullie niet wat nuttigers kunnen doen dan iedere dag het nieuws van deze leugenfabrieken te volgen?

  1. Sjonny

   Is al bewezen dat de Volkskrant liegt? Ik geloof daar niks van en Bosma kan we goed liegen.

   1. HenkieAltea

    Wij noemen de Volkkrant al het leugenaartje.
    Maar Wilders heeft beveiliging nodig,en tegen wie?
    En Nederland heeft nog geen euro in het buitenland verloren door Wilders,nee hij is de enige politicus die door het buitenland gevraagd wordt om een lezing te geven.
    Maar het zijn gehersenspoelde mensen die de media in Nederland verzorgen,dat is te lezen in het boek van Martin Bosman.

 34. jofele jood

  De Volkskrant is niet in zijn eerste leugen gestikt, was er laatst ook niet een hoax over martelpraktijken? Ik heb zomaar het idee dat de VK de komende week gaat rectificeren.

  1. Sjonny

   Je kunt ook Bosma en Moskovitz geloven maar van die figuren koop ik geen tweede hans auto.
   Jij wel?

   1. D. G. Neree

    Het zijn ook geen autohandelaren, grapjas.

   2. HenkieAltea

    Zo de waart is vertrouwd hij zijn gasten.

    1. Sjonny

     Het is toch de waard die zijn gasten vertrouwt?

     Ik ben niet echt goed in taal maar dit weet ik toevallig wel.

 35. D. G. Neree

  Sjonny, als het niet waar is wat ze schrijven dan liegen ze.

 36. Gielah

  Beste meneer van Eechoud.
  Ik ben een van de vele mensen, die ruim een jaar geleden plotseling een ban kregen van DDS.
  Geen van ons kreeg een reden daarvoor te horen, hoe vaak we ook beleefd informeerden naar het waarom.
  In mijn geval heeft Joost Niemöller nog om opheldering gevraagd… maar die kreeg alleen te horen dat er niet aan te tornen viel.
  O.K.
  In die tijd waren er hier nog heel wat zeer goed onderlegde reageerders actief, verstandige, beschaafde mensen die hun Nederlandse taal ook goed hanteerden…. en daarnaast had je natuurlijk een aantal klierige (overheids)trollen, maar die bleven toch een marginaal en te negeren verschijnsel… omdat de bijdragen van een ruime meerderheid dus wél de moeite waard waren…. en je de ruis in de coulissen maar op de koop toe nam.
  Weet u…. ik mis die kanjers van toen.
  Nu komen er hier …. bemerk ik….véél minder reageerders dan toen het geval was ( wellicht zijn enkelen van hen, net als mijn lieve echtgenoot, gedurende dat jaar overleden) maar nu lijken de klieren en de zuigerds en de emmeraars dus naar verhouding meer aanwezig.
  Ik constateer met enige verwondering dat zij NIET geband zijn… hoewel ze ook tóen al weinig anders deden dan schamperen en insinuerende vragen stellen en de bijdragen van dié anderen, die regelmatig hun misnoegen opwekten, per ongeluk/expres verkeerd of maar half lezen…. en dan vervolgens lekker tekeer gaan over dat met opzet verkéérd gelezene.

  Ja… wij kennen de methoden.
  Toch kreeg dát spul nimmer een ban.
  Dat geeft te denken, toch?

 37. D. G. Neree

  Martin Bosma zegt helemaal niet dat hij het zich niet herinnert, maar dat het gewoon niet waar is. Bram Moszkowicz zegt ook dat het gewoon niet waar is wat de Volkskrant schrijft.

  Maar ja, Wilders, Bosma, Moszkowicz, het zijn natuurlijk onbetrouwbare leugenaars voor de nieuwe garde reageerders en schrijvers van DDS, net als Putin een dolle hond is en het liefst net als Gadafi doodgemarteld moet worden

 38. arie_jansz

  Inderdaad D.G. Neree!

  Als het niet waar is dan liegt VK en als het wel waar is, dan liegen de PVV en Moszcowitz.

  Ik zet mijn geld toch maar op VK…

  1. Sjonny

   Ik ook, Moskovitz en Bosma zijn beruchte Leugenbeesten die je beter niet kunt geloven hoor.

   1. D. G. Neree

    och och, wat zijn jullie het ens met elkaar. En dat zonder 1 spat argumentatie. Over onderbuikgevoelens gesproken!

  2. D. G. Neree

   Je kunt dan beter even checken of dat verzoek tot het betalen ook werkelijk ingediend is. Zoakls Toetssteen al aangaf zijn de stukken openbaar.
   En de Volkskrant betrouwbaar noemen is echt de lacher van het jaar. Het diskwalificeert je al meteen als volwassen gesprekspartner.

 39. arie_jansz

  @gielah…

  U zult wel het nodige hebben gezegd voordat u werd geband, maar dat u hier een pleidooi houdt om andersdenkenden als uzelf, zoals Beukman en Jacobus een ban aan te smeren is toch buiten alle proporties.

  Maar ik zal het wel weer niet goed gelezen hebben en natuurlijk bedoelde u heel iets anders.

 40. D. G. Neree

  Gielah, helemaal met je eens. DDS is een napratertje geworden van de MSM en de motivatie om hier iedere dag te komen lezen is na het vertrek van het merendeel van de reageerders helemaal afgenomen.
  Het argumentloze wildersbashen en de hijgerige oorlogsrethoriek tegen Rusland wordt idd door de nieuwe reageerders toegejuicht, maar echte argumenten worden er niet voor gegeven. Beetje een incrowdkluppie aan het worden hier, met steeds minder leden.

 41. arie_jansz

  @D.G. Neree en @Gielah

  Het is helemaal gratis hier hoor en daar horen ook goedkope artikelen bij.
  Of had u nu verwacht dat Wilders en zijn partij van koorknapen nooit eens een foutje zullen maken?

  Ik zag dat Gielah (toffe nostalgische web 1.0 site) en uzelf al heel druk bezig zijn op het net. Ga vooral daar verder zeiken en laat DDS haar werk doen.

  1. D. G. Neree

   Jij maakt het helemaal bont. Wie ben jij om me te vertellen waar ik al of niet actief mag zijn? Kun je soms niet tegen weerwoord? Waarom begin je niet samen met een paar anderen hier een close harmony barbershopband?

 42. janast

  Het zou mij absoluut niet verbazen als bovenstaande berichtgeving juist is. Het verhaal wordt door meerdere bronnen binnen het presidium bevestigd. Bosma had weer eens last van zijn ( erg selectief ) geheugen en Moszkowicz is ook niet erg betrouwbaar te noemen. Wilders is door zijn haatzaaierij en discriminatie van bepaalde bevolkingsgroepen, een groot gevaar voor de Nederlandse samenleving en de positie van Nederland in de rest van de wereld. De gevolgen hiervan zijn voor zijn eigen rekening en zeker niet voor de belastingbetaler.

  1. Sjonny

   Hier ben ik helemaal mee eens. Wilders is groot gevaar en kost ons veel geld omdat hij Nederland onpopulair maakt in het buitenland.

   1. HenkieAltea

    Wilders kan nooit meer kosten dan de vrije import van gelukzoekers, en dat gaat een keer fout lopen voor de uitkeringstrekkers in Nederland.
    Want op is op,want je kan de euro maar een keer uitgeven.

 43. Noordermiede

  Je kunt de vileine berichtgeving van de Wilders haters in de Volkskrant ook uitleggen als totale paniek bij de Rode redacties om de massaal vertrokken PvdA stemmers terug te krijgen.
  Helaas bewijst de berichtgeving in de andere media
  (Elsevier, AD en Telegraaf) Geert Wilders en zijn PVV een grote dienst met het plaatsten van hoor en wederhoor.

 44. Julius

  Boefjes zoeken elkaar altijd op en kunnen altijd rekenen op een schare maffiamaatjes.

  Overigens wel een flink bedrag voor die flutshow waarvan iedereen bij voorbaat al wist dat er vrijspraak zou volgen. Een goedkoop prodeo advocaatje had het voor een fractie van dat half miljoen (laat het even tot je doordringen) geregeld. En dan ook nog “het volk” (echt zo’n PVV uitdrukking) laten betalen?

  Geertje wordt met de dag gekker.

  1. HenkieAltea

   Geert,of zijn bashers?

 45. Beukman

  Nerre schrijft:
  “Martin Bosma zegt helemaal niet dat hij het zich niet herinnert, maar dat het gewoon niet waar is.”

  In de krant wordt Bosma als volgt geciteerd:
  “PVV-Kamerlid Bosma, die als fractiesecretaris de rekening indiende, zei vorige week in reactie op de hoge claim: ‘Ik kan me dat niet herinneren.’ ”

  Bosma kan zich wel vaker iets niet herinneren, maar de Volkskrant zal nu toch echt haar bronnen moeten openbaren om Bosma te ontmaskeren als een leugenaar. Zolang dat niet gebeurd is, lijkt het me niet verstandig om een schuldige aan te wijzen.
  Het enige dat niemand kan ontkennen, is dat Wilders in zee is gegaan met een advocaat die zijn familienaam en zijn vak te grabbel heeft gegooid. Lees ook het recente interview met een van zijn broers, die zich al die tijd afzijdig hield maar zich nu geroepen voelde om de aantijgingen van zijn broer Bram te rectificeren.

  1. Sjonny

   Ik ga mijn geld niet op die Bosma zetten. Als ik moet wedden wed ik dat hij liegt. Hij heeft vaker gelogen en de Volkskrant schrijft dat niet zo maar in de krant.

   We wachten rustig af maar dat de PVV ons veel geld kost is wel zeker. Hopelijk worden ze bij de volgende verkiezingen weer een stukje kleiner of krijgen ze weer ruzie met elkaar en lopen er weer een paar weg om zonder werken wachtgeld te krijgen.

   1. Kuifje

    ” en de Volkskrant schrijft dat niet zo maar in de krant.”

    Je bedoelt dat de media nog nooit gelogen hebben over b.v Wilders? En we alles moeten geloven wat we in de krant lezen?

    Hoedeman raakte in het verleden al eerder in opspraak met een artikel dat hij in november 2006 schreef over martelpraktijken door Nederlandse militairen in Irak.

  2. toetssteen

 46. Antivenin

  Een nieuwe dag, een nieuw anti-Wilders-stukje in DDS. What else is new?

  Niet meer dan terecht dat de belastingbetaler opdraait voor de kosten van de verdediging van Wilders in een politiek proces. Schandalig als hij dat zelf heeft moeten betalen. Dit land begint steeds meer op de Soviet-Unie te lijken!

  1. Sjonny

   Volgens mij wilde ze het wel betalen maar de rekening van Moskovits klopte van geen kanten.

 47. Beukman

  @ Toets
  Had ik al gezien. Het vreemde is echter dat er op de site van de TK ook niets te vinden is van de vergoeding van €22.705 die wél vergoed is, terwijl die ook via het presidium verliep. Kennelijk is niet elk besluit van het presidium opgenomen in de lijst van jouw link. Het is nu aan de Volkskrant om de claim hard te maken. Ik vind het overigens nogal opgeblazen allemaal. Er zijn Geurt wel ergere dingen aan te rekenen dan dit, mocht het überhaupt waar zijn.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Het is een officiële lijst van de Tweede Kamer. Hij is van 2013, dus wellicht dat wat jij bedoelt op de lijst van 2014 staat.

 48. Beukman

  Sjonny schrijft:
  “de Volkskrant schrijft dat niet zo maar in de krant.”

  Nee, maar dat betekent nog niet dat het allemaal waar is. Het is nu aan de krant om de claims hard te maken.

 49. huuskesjong

  Froef is weer eens niet op de hoogte! Zel, joh, lees eens wat erover in Elseviers Magazine staat!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 50. Noordermiede

  Gaaaap. Je kon erop wachten de walgelijke en miezerige reacties over de Volkskrant hoaxt om Geert Wilders te beschadigen. De onmacht en onkunde van de Wilders haters en PVV bashers uit zich in de emo-porno die we tot brakens toe van de Gekke Gerritjes over ons uitgestort krijgen.

  1. HenkieAltea

   Allemaal Sociale dienst fanaten!

 51. V.K.

  -€600.000,- is toch peanuts wanneer je dat vergelijkt met bijvoorbeeld een doordeweekse barbecue van PvdA/Koenders.

 52. W.H.J. Reiss

  Het is hier vandaag “Debielen bal” ! Laat je toch niet ophitsen door een paar ‘domkoppen’. Wie ben jezelf als je reageert op een ‘Sjonnie’ ! Hij had er ook ‘Gekke Henkie’ kunnen zetten. De andere dwazen zijn inmiddels toch ook duidelijk waarneembaar.
  DDS bedenk zelf eens wat i.p.v. alles klakkeloos over te nemen. Of zijn de hierop inspringende ‘Sjonnie’s’ jullie ideaal !

  1. Sjonny

   U loopt achter Wilders aan en schelt anderen uit voor debiel?
   Je moet maar durven!

 53. Noordermiede

  Die Sjonny toch…Weet niet welke demonen je raadpleegt als dagelijkse stumper om Geert Wilders te beschadigen.
  Wie weet ben je een nazaat van NRC-journalist Max Blokzijl.

  1. Sjonny

   Ik begrijp echt niet dat er mensen zijn die Wilders echt geloven. De dagelijkse standaard geloof ik ook niet. Waarom ben ik een stumper?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.