ChristenUnie wil verplicht burenbezoek

Screen Shot 2015-01-02 at 12.57.41
Foto:

Helemaal van lotje getikt.

Ah. Wat een fantastische proefballon van de ChristenUnie, een partij die blijkbaar van gekkigheid niet weet wat het moet doen en dan maar met dit soort wanstaltige ideeën aankomt.

Mensen zouden één keer per maand een alarm moeten krijgen, zodat ze even bij de buren checken hoe het met hen gaat. Dat stelt Inge Jongman voor. Zij is de fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Groningse gemeenteraad.

Het voorstel is een reactie op de dood van een Groninger. Die lag drie jaar dood te zijn in zijn huis, zonder dat iemand dat doorhad. Jongman: “Ik vind het zo diep triest en niet voor te stellen. Hoe kan het nou dat zijn buren van niets weten?”

Haar oplossing is dus om mensen te dwingen om regelmatig een bezoekje te brengen aan de buren, gewoon om te zien of ze nog leven. “Of ik Arie Slob in de Tweede Kamer moet bellen of dat het hier in de stad geregeld moet worden. Maar ik vind dat we meer naar elkaar moeten omkijken.”

Veel gekker dan dit wordt het niet. Gelukkig beseft mevrouw dat het lastig wordt om dit daadwerkelijk af te dwingen omdat “sommige mensen helemaal geen contact met elkaar willen” (joh wat gek. Je kiest je buren immers niet), maar ze wil het idee toch in de praktijk brengen; het liefst in samenwerking met de fractie in de Tweede Kamer.

In 2014 was het de Partij voor de Dieren die zich met enige regelmaat volkomen voor gek zette, maar blijkbaar wil de CU dit jaar de mantel opeisen voor “meest knotsgekke partij.” Op zich jammer – met name Kamerlid Gert Jan Segers zegt regelmatig verstandige dingen over Turkije – maar ergens ook wel weer sympathiek. Het wordt immers een beetje saai als alleen de PvdD zichzelf voor schut zet.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!