Dijsselbloem ziet betere tijden voor de PvdA aanvangen

Dromen is mooi, Jeroen Dijsselbloem. Maar weet wel het verschil te maken tussen wens en verwachting.

Dat men binnen de PvdA in een volstrekte toestand van totale ontkenning leeft, is vandaag wel weer een stukje duidelijker geworden. Minister van financiën Jeroen Dijsselbloem heeft zich namelijk laten verleiden iets over de toekomst van zijn partij te zeggen.

Voor de PvdA wordt regeren in de tweede helft van deze kabinetsperiode aantrekkelijker, voorspelt minister Dijsselbloem van Financiën. Het wordt economisch beter, er valt meer geld uit te geven. PvdA’er Dijsselbloem, een van de geestelijk vaders van het kabinet, vraagt de weggelopen PvdA-kiezers daarom enig geduld te hebben met het kabinet.

Ten eerste vind ik het knap dat het voor Dijsselbloem kennelijk al vast staat dat het de aankomende twee jaar beter zal gaan. It ain’t over till the fat lady sings, dus we zullen echt 2015 en 2016 moeten afwachten voordat we daar iets zinnigs over zeggen. Die twee jaren bij voorbaat al tot economische succesverhalen uitroepen is op z’n minst voorbarig te noemen.

Ten tweede omzeilt Dijsselbloem handig dat het grootste probleem van de PvdA niet de economische toestand is, maar een imagoprobleem. De achterban neemt het de partij gewoon hartstikke kwalijk dat ze in zee zijn gegaan met de VVD. Los van het waarheidsgehalte, overigens, is voor de PvdA-achterban de VVD nog altijd de partij die in 2010 in zee ging met Geert Wilders. De partij bezuinigde op uitkeringen en kunstsubsidies, en wilde zelfs het budget voor ontwikkelingssamenwerking kortwieken. Hoe goed het economisch gezien ook zal gaan de aankomende twee jaar, en hoe optimistisch PvdA-kiezers daar misschien ook van gaan worden: de samenwerking met de VVD zal er niet door verdwijnen of minder zwaar worden aangerekend.

Derhalve doet Dijsselbloem er goed aan z’n gordel goed om te doen. 2015 wordt geen jaar waarin het rustiger wordt voor de PvdA. Integendeel zelfs, dus ik adviseer de bewindsman zich schrap te zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

61 reacties

 1. Wouters

  Aangaande Dijselbloem’s voorspellingen:
  ”…dus we zullen echt 2015 en 2016 moeten afwachten voordat we daar iets zinnigs over zeggen.”

  Aangaande Tim’s voorspellingen:
  “2015 wordt geen jaar waarin het rustiger wordt voor de PvdA. Integendeel zelfs, dus ik adviseer de bewindsman zich schrap te zetten.”

  Klaarblijkelijk werkt de glazen bol van Tim beter dan die van Dijselbloem. Ik zou die glazen bol van Tim ook wel eens op willen meten, van volgens mij heeft deze 2 maten.

  1. -Harry

   Wouters 14.20 ,

   net als een ei , zeg maar ?

   1. Wouters

    Wilt u zeggen dat u een ei gebruikt als glazen bol? Dat verklaart wel het één en ander…

    1. -Harry

     Nee Wouters , ik probeerde je alleen maar te helpen uit te leggen dat rond toch onrond kan zijn .
     Er zijn er hier die kans zien om ALLES verkeerd te interpreten immers ?
     En een voorbeeld dat dicht bij hun eigen “ik” komt , is het duidelijkst .
     En een ei leek me daarvoor prima .

 2. W.H.J. Reiss

  SamSom is de mongool aller mongolen !
  Maar dit type is een goede 2e ! Ik zeg alleen al het woord accijns bij benzine. Doordat velen (ook bedrijven) in het buitenland gaan tanken brengt deze maatregel geen cent op. De benadeling per consument met auto schat ik op Euro 600,– per jaar. Als de consument dat zou kunnen besteden in de economie zou dat een ‘boost’ geven ! Hij had beter kunnen gaan zuipen met Juncker, dan waren we van deze mongool af geweest !
  En dan heb ik het nog geeneens over andere belastingverhogingen gehad en ons belastingstelsel.

  1. Maaike

   Jaloers Reiss? Denk het eigenlijk wel. Succes met je bedrijfje (iets met financieen toch?)

   1. W.H.J. Reiss

    Domme gans. Ik benoem iets, hetgeen jullie kotsers nog nooit gedaan hebben. Ga koken ‘relnicht’ !

    1. Maaike

     Je bedoelt dat je het hier vol gooit met grof taalgebruik. Je zet jezelf ermee te kijk Reiss, en nogmaals, dat is geen positieve reclame voor je bedrijf.

     1. Avander

      Praten over het fatsoen van een ander en zelf met onbewijsbare plattitudes komen is nou echt PvdA retoriek. Ik vind U inderdaad een domme gans, kook maar niet want het zal wel rode kool worden

     2. -Harry

      Tussen het rooie schorriemorrie vind je ook geen klanten , daar heb je ander publiek voor nodig !

     3. Maaike

      Avander: kook maar niet want het zal wel rode kool worden. Zelden zo’n slechte grap gelezen.

     4. Niek Verheyen

      Altijd maar schoppen op de achillespezen, Maaike? En dan hopen dat de getroffen speler terugschopt en een rode kaart incasseert?

      Voetballers hebben een broertje dood aan dat soort medespelers. Jij hoort bij dat soort, dat is onderhand wel duidelijk.

    2. Maaike

     Ik voer gewoon weerwoord Niek. Als sommigen menen mij te mogen uitschelden zal ik ze van repliek dienen.

     1. arie_jansz

      Ach gut, schoppen op achillespezen?

      Beste Niek, als je een beetje kerel was, kwam je voor Maaike op…

      Waanzin dat er hier mensen rondhangen die alleen maar willen kwetsen en schelden..

      Flinke kerel dat jouw politieke mening niet bestand is tegen normale omgangsvormen.

      Bah!

     2. -Harry

      Als je nou een vrouw bent , die de islam verdedigt , zou het dan niet logischer zijn dat je zwijgt als er mannen aan het woord zijn , M. ?
      Als voorschotje op de door jou gepropageerde toekomst .
      Dat past beter in het islamitische plaatje .

     3. Maaike

      Harry, kom terug met iets beters alsjeblieft. En het is jouW gepropageerde toekomst. Bezittelijke voornaamwoord. Kreeg ik al op de lagere school.

     4. -Harry

      M., 19.52,

      Even nalezen , misschien ?

      Je slaat WEER de plank mis !
      Heb je die lagere school wel afgemaakt ?

      En je kunt wel blijven door etteren dat men je grof en beledigend bejegent , Door je ge getreiter , je gezuig , je zieken , lok je allerhande dergelijke reacties uit . Je ziet kans heel redelijke mensen het bloed onder hun nagels vandaan te halen .
      En dan vervolgens gaan liggen piepen .

      Ik zie wel overeenkomsten met een bepaalde bevolkingsgroep .
      Om je een beetje op weg te helpen welke groep dat is , de eerste letter is een : M !

     5. Maaike

      Weer een paar taalfoutjes, beste Harry. Het geeft niet knul, je kunt gewoon niet beter. En jeetje, als ik nu al het bloed onder je nagels vandaan haal, met een beetje kritiek, hoe moet het echte leven dan wel niet voor je zijn Harry.

 3. Jacobus

  Tim heeft gelijk dat de PvdA een imagoprobleem heeft. De partij geeft leiding aan enorme bezuinigen en ingrijpende hervormingen te midden van een zeer diepe economische crisis. Daar zijn veel burgers ontevreden over en dat lot treft meer regeringspartijen die serieus verantwoordelijkheid nemen. Dat is ook de reden waarom de PVV wegdook toen het spannend werd, bezuinigen en hervormen vinden de kiezers niet leuk.

  Snap wel zijn redenering dat die situatie de komende jaren kan verbeteren maar daarvoor is wel nodig dat het Kabinet de klus afmaakt en resultaten kan tonen.

  1. W.H.J. Reiss

   Jacobus de domkop is nu ook al rekenmeester ! En komt ook het opgestoken vingertje van zijn meesteres Maaike.
   Grote onbenul, als het in de USA in 2015/2016 slechter gaat, dan kunnen we het hier wel schudden.
   Dat ik nog op deze mongool reageer…………

   1. Maaike

    Dag Reiss, hoe is het met je bedrijfje?

    1. W.H.J. Reiss

     Domme gans. Moet je andermaal voor je andere imago opkomen !

     1. arie_jansz

      Hoe diep kun je zakken Reiss?

      Je bent echt het laagste dat ik hier meemaak.

    2. Avander

     Dit is geen onfatsoen Maaike, maar dom en dom sarren. Er zijn nog mensen die hun nek uitsteken en werken in hun bedrijf om zich wetgedwongen te laten uitkleden om Uw slag, uitvreters en nonvaleurs aan het eten te houden.

     1. Maaike

      Wie linkt er nou zijn bedrijf aan deze website, en levert vervolgens zulke grove commentaren? Daar ga je, als beetje bedrijf, je financieen toch niet aan toevertrouwen? En je jaarstukken door laten ondertekenen? En wie heeft u verteld dat ik niet werk?

    3. Niek Verheyen

     Reiss, niet meer op reageren. Deze mevrouw is de onnozelheid ten top.

   2. Jacobus

    Dat is juist, Reiss, als de mondiale economie instort en onze economie ook, dan heeft de PvdA een minder goed te vertellen verhaal.

   3. -Harry

    Inderdaad Reiss ,
    neem ik me ook iedere keer voor , maar dan plempt ie weer zo’n wereldvreemde en irritante reactie neer , dat ik het toch niet kan laten .
    Dergelijke lui maken een soort junk van je , een regeerjunk .
    En hij is de dealer van die rotzooi .
    Moet nog even uitvissen wat de rol is van zijn secretaresse in deze .

    1. Maaike

     Ja Harry, het is een complot!

     1. -Harry

      Nou , Maaike ( sorry hoor ik ga er niks over zeggen , maar ik vind het wel zo’n rotnaam , niet persoonlijk bedoeld , natuurlijk maar voortaan noem ik je wel M .) , je kunt je als niet-socialist niet voorstellen dat dit toeval is , zoveel van die subversievelingen op EEN site , die haast rond de klok aan het trollen zijn . Ze zijn het allemaal dik met elkaar eens en werken als verlengstuk (sommigen als secretaresse of zo ) nauw met elkaar samen .
      Dus ofwel iemand heeft jullie hier neer geplempt om de site actief te houden , of een rooie partij die bang is voor de aanstaande verkiezingsuitslag doet een noodsprong , of een of andere imam heeft jullie opdracht gegeven om mee te werken aan ” het project ” .
      Geleidelijk aan wordt het meestal wel duidelijker .
      Feit is , dat jullie met alle drie sympathiseren .
      Wie van de drie ?

     2. arie_jansz

      Ach Harry en Reiss… ordinair en ranzig.

     3. Maaike

      Weet je Harrie, ik kom hier met commentaren omdat ik het gewoon leuk vind! Is dat niet een verrassing?

  2. Adrianus 43

   Jacobus je moet geen onzin verkopen.Iedereen weet dat Wilders door het CDA gewipt is door terug te komen op de afspraak van de korting op de ontwikkelingshulp .

   1. Adrianus 43

    Het CDA kwam hier op terug!!

   2. Jacobus

    Dat punt gebruikte Wilders als smoes om te kunnen duiken. Politiek doorzichtig en laf.

    1. cmsuijkerbuijk

     En als je dát niet geloofd, dan is er hier nog een: http://nos.nl/artikel/614722-val-rutte-i-door-gesteggel-cda.html

     1. VVM

      Daar gaat die gladdekker niet op reageren mark my words, hij heeft zijn leugenachtige keutel gedropt and thats it.

    2. -Harry

     Jacobut ,

     We hebben maar EEN politicus , die zijn leven dagelijks in de waagschaal stelt om ons land te redden .
     Hij loopt de hele dag met een kogelvrij vest aan .
     Kan nooit eens spontaan ergens naar toe , loopt de hele dag met een stel lijfwachten rond vanwege de dreiging van die achterlijke idioten die jij maar steeds in bescherming neemt .

     En Wilders is laf ?

     Ik krijg toch al vaak buikkramp van je totaal verkeerde visie op het bestaan , hoe bestaat het , denk ik dan , ook in deze sla je de plank volledig mis !

     Wilders is een held die iedere dag zijn nek uitsteekt , ook jij hebt aan hem te danken dat je straks niet verplicht 5 keer per dag met je kont in de lucht een of ander debiel fenomeen aan hoeft te roepen .

  3. -Harry

   Oh , oh , oh !

   ” De partij geeft leiding aan enorme bezuinigingen en ingrijpende hervormingen te midden van een zeer diepe crisis ” .

   Nou , nou !

   Die bezuinigingen waren voor ons alleen lastenverzwaringen waarbij heel veel mensen enorme financiele schade hebben opgelopen , faillissementen incluis . Alleen de pomphouders al . Onder mijn klanten zijn ook al zo’n twintig bedrijven omgevallen .
   Nee , prima beleid !
   We helpen prima bedrijven om zeep om de moskeebezoekers te sponsoren .

   Bezuinigen doe je door onkosten te verminderen , zorgen dat je een kleinere overheid krijgt , zorgen dat er geen gigantische blunders worden gemaakt en dat uitkeringen aan lui die hierheen komen en nooit aan het werk zullen geraken , gestopt worden , bij voorbeeld .
   De laatste cijfers die ik heb kunnen vinden waren van jaren terug , toen had al 65% van de allochtonen een uitkering . Toen begon de crisis amper , dat is nu gegarandeerd veel hoger !
   Volgens iemand in de politiek , kost ons dat 7.2 MILJARD per jaar , dat bedrag is door niemand tegen gesproken , dus het zal best veel te laag zijn .
   Anders had het misselijke kereltje P . daar wel over begonnen .

   Een ander drama is die EU waar de Eurofiele pvda zo voor is , het is een bodemloze put .
   Nog even buiten de bespottelijke opdracht die ze verstrekken om hier al die ongeschoren en ongelikte figuren toe te laten .

   Als we gewoon de EEG gehouden hadden , was die hele crisis waarschijnlijk zo goed als ongemerkt aan ons voorbij gegaan .

   En die 7,2 miljard die die lui ons kosten ( er waren ook al berekeningen van een ander, van 17 miljard , als ik me niet vergis ) ,
   Als we dat geld niet verbrast hadden aan die boerka-trutten met begeleiding , hadden we helemaal niet hoeven bezuinigen .
   Die lui moeten iedere dag onderdak , iedere dag eten , iedere dag kunnen slapen , we moeten hun ziektekosten betalen , hun huishuur , hun onroerendgoedbelasting , hun reinigingsrechten , etc . etc . etc .
   Iedere dag kost dat onvoorstelbare bergen geld .

   Nu zijn hier sommigen die waarschijnlijk nog nooit zelf een dubbeltje hebben hoeven verdienen , eeuwig werkeloos , chronisch ambtenaar of zo iets , maar als je iedere paar weken die blauwe enveloppen in de bus vindt en dan weer grote sommen geld over mag maken naar een overheid die het over de balk dondert , dan zou je de hele verdomde rotbende opblazen .

 4. Joop Klepzijkert

  Is juncker niet de man wiens hoofd op het hakblok ligt aangaande ongeoorloofde Luxemburgse staatssteun aan Hommerson?

 5. Baksteen

  Nieuwsuur is blijkbaar al aan het voorsorteren voor de verkiezingen in maart. Gisterenavond een uitgebreide commercial voor deze partij onder het mom van een verslag. stuitend.

 6. Maaike

  Heb je een stukje van internet geplukt Tim, of heb je het interview in de volkskrant gelezen? De achterban neemt het de PvdA niet kwalijk dat ze in zee zijn gegaan met de VVD omdat die in het kabinet hebben gezeten met de PVV. De achterban heeft een probleem met het overhevelen van overheidstaken naar de private sector. Verworvenheden als zorg voor iedereen, een vaste baan en een pensioen. Daar hebben PvdA-ers het moeilijk mee, in samenwerking met de VVD, die daar een hele andere visie op heeft. En toch hebben beide partijen het aangedurft zaken die er nog lagen aan te pakken. Als de economie straks weer wat beter loopt zal de PvdA daar ook de vruchten van plukken.

  1. cmsuijkerbuijk

   Maaike
   17 januari 2015 at 15:22
   “Als de economie straks weer wat beter loopt…………”
   Als, als, als. Hoe lang wordt dit liedje nou al gezongen? En hoeveel keer was de crisis nu toch écht over? En hoe dikwijls was Griekenland nu toch écht op weg naar herstel en hoefde geen hulp meer (van o.a. Nederland)?
   Als de kat een kulleke had gehad, dan was het een kullekeskat geweest, zeggen ze hier. (Als de kat een piemeltje had gehad, dan was het een kater geweest)
   M.a.w.: Wensdenken van deze minister. Meer niet!

 7. halo1

  Onzin Dijsselbloem.. de nadelen van die zo leuk lijkende linkse politiek worden de mensen nu steeds duidelijker: aanzuigende werking, verloedering, geldsmijterij, rottigheid….lust u nog peultjes!!?? De toekomst is voor rechts..er mogen idealiter nog 2 PVDA-leden in de TK blijven zitten : als fossiel…om te lachen!

  1. Jacobus

   Nu nog even wachten of de linkse mensen, globaal 50% van het electoraat, daar ook zo over gaan denken.

   1. -Harry

    Als je beziet dat het hele onderwijs van kleuterschool tot en met de universiteiten door het rode indoctrinerende gebroed zijn gekaapt , waar de kindertjes vanaf hun derde jaar of zo al gehersenspoeld worden , daarna door de bloedrooie media ook nog eens zo onder handen worden genomen , dan is het nog een wonder dat slechts ongeveer de helft-volgens jouw opgave – met diezelfde aandoening als jij behept zijn geraakt jacobut .

    Maar ik heb het gevoel , dat er veranderingen aan zitten te komen !

    1. arie_jansz

     Knap nagepraat Harry, ook nog een eigen mening?

     1. -Harry

      Als jij weer een zinvolle bijdrage leert a-j , dan wordt dat de premiére .

      Het probleem is dat jullie rooien er zó weinig van snappen dat we van alles uit de kast moeten halen om hier en daar een ooglid te doen oplichten .
      En dan nog zien jullie (rooien) het niet !

      Als iemand hier wat beweert en hij zoekt daar een passende link bij , is dat nog geen bewijs !
      Ik heb daar allemaal geen zin in.

    2. Maaike

     Dat we allemaal Harries worden, bedoel je dat Harry?

    3. Wachteres

     Helemaal mee eens, Harry. Het onderwijs is jarenlang door links vernield. Ik kan er over meepraten.

     Trouwens de comissie Dijsselbloem heeft dat in 2007onderzocht en erkend. 15 jaar lang heeft de regering [meestal PVDA onderwijsministers] er een zootje van gemaakt.

     En ik zat daar middenin. Onderwijsvernieuwing op onderwijsvernieuwing – middenschool – modulair onderwijs – zelfstandig leren enz. enz.

     Het heeft bakken geld gekost, zonder enig zinnig resultaat.

     Ik kan er een boek over schrijven.

     http://nl.wikipedia.org/wiki/Parlementair_onderzoek_onderwijsvernieuwingen

     1. Jacobus

      Volgens mij moet je even narekenen welke partijen de afgelopen 15 jaar ministers van Onderwijs leverden. Je fantasie hierover klopt niet met de werkelijkheid.

     2. toetssteen

      @Jacobus
      U hebt Jos van Kemenade gemist.

     3. Wachteres

      @ Toets, was van Kemenade maar de enige onderwijsramp geweest.

      Helaas heb jij niet nagerekend, Jacobus. Zou ik maar doen in ’t vervolg. Het wordt een beetje zielig als je me alleen maar probeert te vangen op feiten en niet met tegenargumenten komt.

      Hier de feiten en je krijgt het lijstje ebij:

      1973 – 1977 Jos van Kemenade

      1981 – 1982 Jos van Kemenade

      Met hem begon de onderwijsvernieuwingsellende

      1989 – 1994 Jo Ritzen

      1994 – 1998 Jo Ritzen

      9 jaar de grootste ramp uit de onderwijsgeschiedenis.

      Door hen zijn de onderwijsvernieuwingen erdoor gedrukt.

      En tussendoor waren er steeds PVDA onderwijs-staatssecretarissen.Want de PVDA moet en zal het onderwijs in handen hebben en de rampzalige vernieuwingen kwamen en komen echt steeds van die kant.

      De middenschool was een troetelkindje van de PVDA. Ook toen dachten ze al dat iedereen gelijk was en dat er dus genivelleerd moest worden. Het liefst hadden zij het gymnasium van de baan geveegd. Voor een deel is dat hen ook gelukt.

      Na het onderzoek kwamen er weer PVDA ministers, waaronder Plasterk en Jet Bussemaker.

      Vanwege Jet heb ik mijn lidmaatschap van de PVDA opgezegd.

      En tot nu toe schaam ik me alleen maar dat ik ooit lid geweest ben van die partij.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_ministers_van_Onderwijs,_Cultuur_en_Wetenschap

 8. Joop Klepzijkert

  deflatie en minder inkomsten voor de overheid zijn nou toch geen positieve berichten voor de partij vd afpakkers. Er valt niet veel meer af te pakken van de burger, dus moet de overheid echt gaan bezuinigen. Wat inhoud minder subsidie’s geven aan clubs en ambtenaren ontslaan. Ambtenaren en allochtonen is het stemvee van de partij vd akeligheid.

 9. Eminem2

  Hoe waardeloos ik de PvdA ook vind, toch dwingt Dijsselbloem wat bewondering bij me af door de manier waarop hij hier dapper tegen de wind in fietst. Na 2 verloren verkiezingen vorig jaar en er al sinds kort na de start van Rutte-2 zeer slecht voor staan in de peilingen toch zo’n positief verwoord verhaal neer te kunnen zetten. Ik zou hem dat echt niet na kunnen doen onder vergelijkbare omstandigheden…

 10. toetssteen

  Natuurlijk gaat het beter Dijsselbloem! De ECB kan het nullen bijdraaien bijna niet bijbenen, staatsobligaties en een gierende deflatie.
  Gaat super! Idem in de US.
  Betalen op spaargeld, maakt dat de burger geld uit gaat geven! De prijzen lopen immers terug.

  Laat maar, velen zullen het nog niet doorhebben als mister blueprint de methode Cyprus toepast.

  1. toetssteen

 11. Mike V.

  Typisch PVDA. Ze snappen het niet, we moeten het nog een keer uitleggen. Als je het maar vaak genoeg herhaald wordt de grootste leugen geloofd. Er breken betere (bittere) tijden aan. Dus het gaat goed met de PVDA. Aldus de PVDAartsleugenaars.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.