Eis: levenslang voor terreurimam Abu Hamza al-Masri

In de VS doen ze niet moeilijk over harde straffen voor terroristen. 

Kijk, dit is een van de redenen waarom ik de Verenigde Staten bewonder. Ze doen totaal niet moeilijk over het bestraffen van terroristen. Ze krijgen gewoon de volle mep:

De radicale imam Abu Hamza al-Masri (56) moet levenslang de cel in. Dit eisten Amerikaanse aanklagers vrijdag in het proces tegen de uit Egypte afkomstige man. Hij was in mei al schuldig bevonden aan steun aan terrorisme.

De aan de VS uitgeleverde Abu Hamza al-Masri, die zijn linkeroog en zijn twee handen mist, is een bekende terreurimam die onder anderen actief was in Londen, de VS en Jemen.

Hamza al-Masri had een groot netwerk van sympathisanten en moslimterroristen in Engeland, hij wilde een trainingskamp voor jihadi’s opzetten in de VS en hij is betrokken geweest bij een ontvoering in Jemen, waarbij vier toeristen zijn overleden.

Ook onderhield hij contacten met Richard Reid (Abdul Raheem), bekend van de bomschoen waarmee hij een vliegtuig wilde opblazen in 2001, en Zacarias Moussaoui, de twintigste kaper van 9/11. Kortom, een prototype-moslimterrorist met veel invloed in het wereldje van radicale moslims.

Als deze terreurimam voor de rest van zijn leven achter de tralies belandt – dus tot de dood erop volgt – dan is de wereld weer een stukje beter geworden. De wereld heeft er geen enkele baat bij dat dit soort figuren vrij over straat lopen. Hamza al-Masri zou waarschijnlijk doodleuk doorgaan met het plannen en plegen van aanslagen.

Hopelijk kan de VS nog wat meer met hem dan hem alleen maar levenslang in de cel stoppen. Misschien blijkt Hamza al-Masri ook nog een waardevolle informatiebron. In dat geval slaat de VS twee vliegen in één klap met deze rechtszaak. Dat zou fantastisch zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Joop Klepzijkert

  Frank, dat je de VS bewonderd omdat ze ratten straffen zoals het hoort begrijp ik nou echt niet.

 2. carthago

  In nederigland een taakstraf en daarna outkiering.

 3. Jacobus

  Frank bewondert Amerika omdat ze terroristen bestraffen maar is hij ook wel content met de doodstraf en het harde straffen in Abu Graib en Guantánamo Bay?

 4. Anna

  Alleen als de VS zelf wordt bedreigd of benadeeld dan nemen ze maatregelen. Zij doen alleen maar wat als ze er zelf veel voordeel bij hebben. Amerikanen kennen maar één belang en dat is eigenbelang. Geen enkele bewondering meer voor die Amerikanen. We hebben ze intussen goed leren kennen. De vrienden van Qatar en Saoedi-Arabië.

 5. Freek

  Je zal er van versteld staan hoeveel hij nog kan doen vanuit de gevangenis, zie de leiders van aryan brotherhood.

  Als amerika zich niet overal mee zou bemoeien dan zou het ook een hoop haat en ellende schelen. Ron Paul heeft daar interessante dingen over gezegd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.