FBI pakt jihadi op die aanslag op Capitool wilde plegen

Wéér een ‘lone wolf‘ die niets met de islam te maken heeft. Toch?

En ze hebben er weer een te pakken in de Verenigde Staten. De 20-jarige Christopher Cornell uit Cincinnati, Ohio bereidde een aanslag voor op het Capitool in Washington DC, het Amerikaanse Binnenhof. Hij had vanalles in huis gehaald voor de terreuraanslag: een semi-automatisch vuurwapen, veel munitie én explosieven. Hij had zelfs opgezocht hoe hij zelf bommen moest maken, aldus de FBI. Hier een foto van de man:

christophercornell

Cornell is niet zomaar een terrorist. Hij is de zoveelste jihadi die het heeft gemunt op het vrije Westen. Hij heeft bij zijn arrestatie gezegd dat hij niet werd gesteund door een terreurgroep uit het Midden-Oosten, maar hij had het wel over de dode terroristenleider Anwar al-Awlaki, die leiding gaf aan de terroristenafdeling van Al Qaeda in Jemen, de terreurgroep die ook verantwoordelijk is voor de aanslagen in Parijs vorige week.

Ook zat Cornell op Twitter onder de naam ‘Raheel Muahrus Ubaydah’ en zette hij artikelen en video’s online waarin hij verklaarde dat hij ISIS steunde. In een gesprek met een informant van de FBI zei hij: “I believe that we should just wage jihad under our own orders and plan attacks and everything, I believe we should meet up and make our own group in alliance with the Islamic State here and plan operations ourselves.”

Oftewel: de Amerikaanse jihadi wilde namens ISIS zoveel mogelijk Congresleden, medewerkers en omstanders vermoorden. Ze mogen in de VS blij zijn dat een informant van de FBI hem goed in de gaten hield, anders had dit verhaal heel anders kunnen uitpakken. Gelukkig weten ze in de VS wel raad met jihadi’s die aanslagen willen plegen: die gaan gewoon tientallen jaren de cel in. Zouden wij ook eens moeten doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Pimsch

  Zo’n lieve schat wilde stoute dingen doen. Zijn gezicht niet van haat vertrokken tot een boze grimas. Zijn geruste gemoed. Heeft iets weg van een IRA-lid. Alleen die absurde lange baard: helemaal los van de wereld. Hij kent de Bergrede van Mohammed van buiten:
  Zalig zijn de krijgszuchtigen, want zij zijn de kinderen Gods. Zalig zijn de hardvochtigen, want zij zullen de aarde be-erven. Zalig zijn de vervolgers, want hen is het Koninkrijk der hemelen. Zalig zijn de onbarmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ontvangen.
  Capitool mislukt: dan maar Hollywood. Veel Joden, veel westerse propaganda, veel idolen.

 2. Michel801

  Aanslagen hebben niets met islam te maken volgens het lijstje van Pechtold. Wereldvreemde man met gemanipuleerde lijstjes!

  http://www.thelocal.de/20150114/palestinians-admit-attack-on-wuppertal-synagogue

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.