Frankrijk schaft falende jaloezietaks af

Geen categoriejan 02 2015, 11:02
Franse miljonairs hoeven niet langer bang te zijn dat de overheid de boel komt afromen.
Och, wat sneu voor onze linkse vrienden: er is weer een socialistische proefballon doorgeprikt. De jaloezietaks van 75 procent voor alle Fransen die meer dan één miljoen euro per jaar verdienen, is sinds gisteren afgeschaft. De reden: het werkt voor geen meter.
De toenmalige socialistische presidentskandidaat François Hollande deed tijdens de verkiezingscampagne in 2012 een belofte: hij zou de jaloezietaks hoe dan ook invoeren. Iedereen die "te veel" verdiende, zou eraan moeten geloven. Want waarom zou een hardwerkende Fransman zijn eigen geld mogen houden? Te gek voor woorden natuurlijk. De stáát, die heeft pas recht op al dat geld.
Het mooie was dat de miljonairs van Frankrijk massaal in opstand komen tegen de onrechtvaardige jaloezietaks van Hollande. Zo vertrok Gérard Depardieu naar Rusland, en ruilde Bernard Arnault Frankrijk in voor België. Ook maakte de Franse Raad van State gehakt van de ultralinkse plannen van Hollande. Uiteindelijk is de belachelijke hoge belasting op hard werken maar afgeschaft:

Het eindresultaat is uiteindelijk, na twee jaar van politiek gekrakeel en borstklopperij, gering: in totaal werden niet meer dan een kleine 500 bedrijven, goed voor een duizendtal topverdieners, door de rijkentaks getroffen, en zal de maatregel volgens het Franse ministerie van Financiën 420 miljoen euro opgebracht hebben. Peanuts in een land met een staatsschuld van meer dan 2 biljoen euro.

De maatregel werd daarom niet verlengd en doofde gisteren in alle stilte uit.

De jaloezietaks leverde slechts 420 miljoen euro op. Dat is bijzonder weinig, zeker als je je realiseert dat óók veel geld Frankrijk heeft verlaten toen Hollande aan de macht kwam en beloofde werk te maken van het pesten van hardwerkende Fransen. Een mislukking van epische proporties. Laat het een waarschuwing zijn aan de linkse partijen in Nederland. Jullie enorme nivelleringsdrang is niet alleen ziekmakend jaloers, het is ook nog eens bijzonder ineffectief, dom en schadelijk voor het land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten