Salafisten patrouilleren weer door Haagse Schilderswijk

Geen categoriejan 02 2015, 10:00
En wegkijkburgemeester Jozias van Aartsen zag dat het goed was.
Wie dacht dat de Haagse gemeente en politie na de hete zomer vol pro-ISIS-demonstraties wel zou stoppen met de samenwerking met de salafisten van de As-Soennahmoskee, heeft het mis. Tijdens Oud en Nieuw liepen vrijwilligers van de salafistische moskee te patrouilleren door de wijk, als een soort vertegenwoordigers van de Haagse politie, zodat de politie niet zelf overal tegen zou hoeven optreden.
Voor de helderheid: het salafisme is een fundamentalistische en radicale stroming binnen de islam dat in het vrije Westen wat mij betreft niets, maar dan ook helemaal niets te zoeken heeft. Het salafisme vormt de kern van de islamitische terreurorganisatie ISIS, maar dat is kennelijk geen enkel bezwaar voor Den Haag. De patrouille zag er zo uit:
https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/550395688086159360
Nausicaa Marbe schrijft er vanochtend over in haar Telegraaf-column:

Juist uit de Schilderswijk komt hét jaarwisselingnieuws: brigades van de salafistische As-Soennah moskee patrouilleerden als vrijwilligers in de nieuwjaarsnacht. Dat meldde ex-PVV'er en islambekeerling Arnoud van Doorn op Twitter: "Patrouilleren met de broeders van moskee As-Soenah." Op de bijgeleverde foto een zaal vol mannen die vesten dragen met de naam van de moskee erop, maar dan vermeld als 'stichting'. Van Doorn: "Bewoners waarderen en respecteren toezicht door vrijwilligers van moskee As-Soenah. Eigenlijk zouden we het best zonder de politie af kunnen."

Zie ook deze tweet van Van Doorn:
https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/550625462154964992
Marbe gelooft geen seconde dat de Haagse Schilderswijk veiliger wordt van salafistische patrouilles:

Dit jaar werd de salafisten weer een wijk toegewezen voor surveillance. We lezen op Facebook: "Moge Allah, de Verhevene, alle vrijwilligers belonen voor hun inzet." Een waarlijk islamistisch festijn, dat Haagse preventiebeleid. Met als resultaat: schijnveiligheid. Alsof een wijk veilig wordt door samenwerking met salafisten. Als zij noodzakelijk zijn voor rust op straat, dan heeft de stad diepere schade opgelopen dan door nieuwjaarsvandalisme.

Ik ben het honderd procent eens met Marbe. De gemeente en politie zouden zich niet door salafisten moeten laten vertegenwoordigen op straat. Het was burgemeester Van Aartsen die deze zomer volhield dat er geen grenzen waren overschreden toen er werd opgeroepen tot het doden van Joden, en het is Van Aartsen die het nu wel prima vindt dat salafisten, als een soort handhavingsinstrument van gemeente en politie, door de Haagse Schilderswijk patrouilleren. Het is te zot voor woorden. Van Aartsen gaat voor de zoveelste keer de mist in. Het wordt tijd dat hij nu echt naar huis wordt gestuurd wegens incapabel bestuur.
Lees verder op pagina twee voor Kamervragen van VNL aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) over deze bizarre actie van gemeente en politie.
Dit zijn de Kamervragen die Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes (VNL) hebben gesteld aan Opstelten:

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de samenwerking tussen de Haagse politie en een salafistische moskee.

1. Bent u bekend met de berichten 'Politie buigt voor Haagse salafisten'* en 'Een veilige buurt met Oud&Nieuw'**?

2. Kunt u aangeven waarom de Haagse politie ook dit jaar weer een samenwerkingsverband is aangegaan met de salafistische As-Soennahmoskee?

3. Waarom bent u van mening dat de Nederlandse overheid zich op straat moet laten vertegenwoordigen door een salafistische moskee? En begrijpt u dat dit een meer dan verkeerde ontwikkeling is?

4. Deelt u onze visie dat een fundamentalistische islamitische instelling, zeker één waarvan een woordvoerder in het recente verleden stelde dat zij niet geloven in de universele rechten van de mens en dat de Nederlandse samenleving gestoeld is op een goddeloos fundament, geen partner dient te zijn van onze seculiere overheid? Zo neen, waarom niet?

5. Bent u bereid de politie de samenwerking met de As-Soennahmoskee, nota bene op het terrein van de openbare orde, permanent te laten staken? Zo neen, waarom niet?

*http://www.telegraaf.nl/premium/opinie/23511095/__Politie_buigt_voor_Haagse_salafisten__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email
**http://www.al-yaqeen.com/nieuws/nieuws.php?id=2562

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten