Gooi die tank maar vol!

Geen categoriejan 14 2015, 13:00
Tanken is spotgoedkoop. Nou ja, relatief dan.
'Olieprijzen schieten omlaag en dat scheelt dagelijks euro’s aan de pomp. Gisteren kostte een liter Euro 95 bij enkele pompen nog maar 1,37 euro. Een feestje voor tankende automobilisten.' Dat bericht De Telegraaf.
In de ogen van PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren is dit natuurlijk ongelooflijk slecht nieuws - al die goedkope brandstof wordt er zo doorheen gejaagd! - maar voor iedere weldenkende Nederlander is het juist reden om vandaag even helemaal los te gaan. 1,37 euro per liter? Natuurlijk is het vergeleken met het (nabije) buitenland nog altijd een redelijk fors bedrag, maar voor onze begrippen is het toch echt spotgoedkoop.
Kijk maar, dit is hoeveel geld u bespaart (volgens de krant voor wakker Nederland):

Sinds juli vorig jaar zijn adviesprijzen voor tankstations per liter 30 cent gedaald. Gezien de duizend liter per jaar die een gemiddelde automobilist tankt, scheelt dat op jaarbasis ruim 300 euro. Voor dieselrijders is de besparing 250 euro, zegt Paul van Selms van UnitedConsumers.

300 euro besparing voor gewone benzinerijders, 250 voor dieselrijders. Dat noem ik nog eens een mooie lastenverlichting. En dat terwijl de overheid de BTW flink heeft verhoogd.
Wat een mazzel.
Laten we hopen dat de prijzen nog even blijven dalen, niet alleen omdat de staat dan uiteindelijk toch echt minder BTW-inkomsten krijgt (hoeveel kunt u dagelijks tanken, op een gegeven moment is de tank vol), maar ook omdat u dan alsnog - en eindelijk - een verdiende meevaller krijgt. Dat kunt u ongetwijfeld wel gebruiken tijdens de nachtmerrie-jaren onder Rutte II.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten