Hans Teeuwen: laten we het vooral NIET over de islam hebben!

“Misschien moeten we eens nadenken over het verband tussen religie en gedrag. NEE!”

Onze vrienden van het altijd sterke GeenStijl hebben vandaag een nieuwe video online gezet waarin Hans Teeuwen professionele wegkijkers op de hak neemt.

Zoals altijd bij Teeuwen moet u de video, die maar 1 minuut en 35 seconden duurt echt even kijken. Hij pakt politiekcorrecten in die anderhalve minuut namelijk keihard aan… niet door ze van alles en nog wat te beschuldigen, maar – heel simpel – gewoon door hun eigen woorden te herhalen. Een betere manier om ze voor gek te zetten is er niet; hun eigen idioterie doet ze de das om.

“Laten we het eens hebben over de kruistochten, over de slavernij, laten we het eens hebben over dat er alleen maar blanke mannen in The Beatles zitten!” En oh, “laten we eerst eens heel duidelijk vaststellen dat de aanslagen in Londen, dat de aanslagen van 9/11, dat de aanslagen in Madrid, dat al die bedreigingen en dat al die onthoofdingen natuurlijk niets te maken hebben met geloof.”

Zo redeneert politiekcorrect Europa inderdaad: je mag de link met mainstream islam alleen leggen als je iets aardigs zegt. Doe je dat niet, dan is het verboten.

Overigens is het goed dat het debat over de islam meer op gang lijkt te komen in Nederland, maar het is van  het grootste belang dat moslims zélf ook de discussie met elkaar aangaan en moeilijke, lastige vragen durven te stellen. Te veel moslims erkennen het ‘gezag’ van middeleeuwse en moderne ‘theologen’ (met een middeleeuwse houding), die voor hen bepalen wat hun geloof dient te behelzen. Het gevolg is dat er niet alleen veel aan te merken is op de Radicale Islam, maar ook op Mainstream Islam.

Moslims kunnen daar pas iets aan doen als ze het recht opeisen om theologen te negeren (wat niet raar is aangezien de Koran erop aandringt dat er geen clergy is; geen priesters, geen mensen die boven anderen staan in religie, behalve profeten dan), de koran volgens eigen inzicht te interpreteren… en om de hadith en de sunna in de prullenbak te gooien, waar ze thuishoren (ze zijn a. onbetrouwbaar en b. je hebt het over gedrag van bijna 1500 jaar geleden).

Tot moslims daar zélf iets aan doen kunnen niet-islamitische westerlingen roepen wat ze willen over de aard van de islam, maar zal het weinig uithalen. Nou ja, behalve dan dat iedereen ervan doordrongen is dat het probleem groter is dan lange tijd werd aangenomen, wat op zich wel weer winst is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. zomaar

  grandioos verwoord door Hans .

  prachtig hoe hij de islam lovers en fanaten te kakken zet .

 2. arie_jansz

  Lekker luchtige toon…goed om een punt te scoren!

  Een verademing vergeleken bij de commentaren die ik van hardcore PVVers hier lees…

  meer Hans is altijd goed!

 3. DeKadt

  Deze enorme optocht in Parijs begint al gelijk op de verkeerde voet: door het gezeik om Marine Le Pen niet uit te nodigen. Moet je nagaan: de partij die ruim een derde van hele Franse electoraat heeft, wellicht de volgende president, de vertegenwoordiger van een enorme massa beweging, wordt eventjes opzij gezet door een stelletje linkse elitisten, waarbij Hollande zich zo wat laat ringeloren door die types, is een regelrechte schande.

  De linkse lobby probeert dit ‘feestje’ voor zichzelf te houden en de politiek correcte meute van Merkel, Schultz etc laat zich graag bedienen natuurlijk. Dit is een ongekende blamage natuurlijk. Deze aanslagen gaan nog enorm nadreunen de komende jaren. Letterlijk en figuurlijk. Want de dreigingsanalyses zijn donkerrood. Er wordt nog heel wat verwacht de komende tijd.

  Maar de Rutte’s van deze wereld durven nog te beweren dat er geen oorlog is met extremisten. We gaan een nog zwaardere pijp roken met z’n allen. Het is alle hens aan dek in Europa. Who’s next?…

  1. arie_jansz

   Wel raar…heet je nogal bene “Pen” en dan mag je niet komen

 4. borgpen2

  Ook dit is weer paarlen voor de zwijnen.
  Het helpt niet.Het enigste wat ons bange poeperds kan veranderen is een aanslag zeer dichtbij.Maar ook dat zal de meelopers van vandaag in Parijs niet uit hun Stockholmsyndroom halen.En zij bepalen uiteindelijk wat we mogen zeggen en denken.Arm Europa, gekaapt door een kaste die we zelf op het paard hebben gezet.

 5. JanvanEechoud

  Zou toch een fantastisch idee zijn om het wel over de kruistochten en de slavernij te hebben?
  Dat aantoonbaar veel meer slaven naar het midden oosten werden gedreven. .. én vermoord dan de “westerse” slavernij?
  Dat aantoonbaar de kruistochten een zeer late reactie waren op de veroveringen

 6. JanvanEechoud

  Veroveringsdrang van de islam?
  (Klote mobiel!)
  Mvg. Jan van Eechoud

 7. JanvanEechoud

  Zucht, Michael, e.a.
  Is het echt een gen wat wordt gemist bij een deel van de bevolking?
  Hoe kan ik anders zo’n verschrikkelijke haat verklaren op links en bij vele moslims geestelijke leiders?

  Terwijl pvvers het permanent hebben over kritiek op de islam en wat wij vinden, wegkijkers, wordt steevast 20% van de kiezers persoonlijk geschoffeerd over uitspraken, die als je ze goed analyseert, niet gaan over de mens maar over een indoctrine, voor anderen een religie.

  Gezond verstand gebruiken is helemaal zoek!

  Ik wens iedereen een portie zachtmoedigheid toe. Ook mijzelf. Het wordt steeds moeilijker om zachtmoedig te blijven.
  Mvg.

  1. borgpen2

   Wat zegt u nu precies? Graag even uw tekst nalezen.

 8. Jasterke

  fascisten zijn de zachtmoedigen van geest….eh. toch ?

 9. anna67

  Nu waren er wel moslims tijdens het Parijse gebeuren, maar:

  GEEN ENKELE HOOFD DOEK, GEEN ENKELE HOOFDDOEK, GEEN ENKELE HOOFDDOEK

  te zien.

  Terwijl ik de hele middag op tv heb zitten turen.

  Vertel mj maar eens hoe

  DAT KAN

 10. anna67

  Of is het zo dat de Nederlnandse tv positief discriminerend op hoofddoeken inzoemt bij manifestaties in eigen land??????????????????????????????????????????????????

  Bah, ik krijg weer een heel vieze smaak in mijn mond.

  Voor mij wordt Arnold Karskens onze president. Vanochtend op WNL/

  Die weet methoden genoeg om de gewelddadige Islam te keren/ weren en/of onschadelijker te maken.

 11. Jacobus

  Ja, laten we, als we inzicht willen krijgen in de de al dan niet causale betrekking tussen geloofsinhoud en gedrag van gelovigen, cabaretiers raadplegen. Die studeerden ervoor en kunnen er zo geestig over rapporteren. En ook reuze bondig: in 1:35 minuut.

 12. nick

  Gelukkig hebben we Hans Teeuwen! Voor de balans noodzakelijk en ik moet altijd wel om hem lachen ( in tegenstelling tot zijn linkse zure collega’s) en dat is gezond! Hij kan het zo ‘mooi’ brengen, de gedachtes van heel velen.

  Verder gewoon de Shaira verbieden in ons land en in ieder westers land welke geterroriseerd wordt door de achterlijke Islam.

  ( Zo jammer van DDS…heb gewoon geen zin meer om er energie in te steken terwijl ik goed realiseer dat dat nu juist de bedoeling is van die invasie trollen hier. Maar het zal ze nooit lukken PVV stemmers op andere gedachten te brengen, juist hun kortzichtige en stupide gezwets bevestigd dat een heel andere koers hoogst noodzakelijk is, ze zijn de wake-up call die ze juist niet willen zijn, dom dommer domst… )

 13. Mike V.

  Held Hans, niet alleen is hij de Koning van de lach maar ook de spiegel van de echte idioten, die de kleren van de Keijzer aanbidden als een gouden kalf.

 14. Mike V.

  Ik sprak gisteren met een “gematigde” moslim van noord-west-afrikaanse komaf. Hij zei dat we deze toestanden (lees geweld ende ellende) allemaal aan onszelf te wijten hebben omdat wij ons niet bekeren tot het echte geloof met de echte profeet met zijn malle boek en dito leer. Oh ja, en een uitkering krijgen is niet haram maar is gewoon Jizya. Na nog een aantal van dat soort onzinuitspraken heb ik maar een haram-biertje gedronken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.