Hans Teeuwen: laten we het vooral NIET over de islam hebben!

Geen categoriejan 11 2015, 15:00
"Misschien moeten we eens nadenken over het verband tussen religie en gedrag. NEE!"
Onze vrienden van het altijd sterke GeenStijl hebben vandaag een nieuwe video online gezet waarin Hans Teeuwen professionele wegkijkers op de hak neemt.
Zoals altijd bij Teeuwen moet u de video, die maar 1 minuut en 35 seconden duurt echt even kijken. Hij pakt politiekcorrecten in die anderhalve minuut namelijk keihard aan... niet door ze van alles en nog wat te beschuldigen, maar - heel simpel - gewoon door hun eigen woorden te herhalen. Een betere manier om ze voor gek te zetten is er niet; hun eigen idioterie doet ze de das om.
"Laten we het eens hebben over de kruistochten, over de slavernij, laten we het eens hebben over dat er alleen maar blanke mannen in The Beatles zitten!" En oh, "laten we eerst eens heel duidelijk vaststellen dat de aanslagen in Londen, dat de aanslagen van 9/11, dat de aanslagen in Madrid, dat al die bedreigingen en dat al die onthoofdingen natuurlijk niets te maken hebben met geloof."
Zo redeneert politiekcorrect Europa inderdaad: je mag de link met mainstream islam alleen leggen als je iets aardigs zegt. Doe je dat niet, dan is het verboten.
Overigens is het goed dat het debat over de islam meer op gang lijkt te komen in Nederland, maar het is van het grootste belang dat moslims zélf ook de discussie met elkaar aangaan en moeilijke, lastige vragen durven te stellen. Te veel moslims erkennen het 'gezag' van middeleeuwse en moderne 'theologen' (met een middeleeuwse houding), die voor hen bepalen wat hun geloof dient te behelzen. Het gevolg is dat er niet alleen veel aan te merken is op de Radicale Islam, maar ook op Mainstream Islam.
Moslims kunnen daar pas iets aan doen als ze het recht opeisen om theologen te negeren (wat niet raar is aangezien de Koran erop aandringt dat er geen clergy is; geen priesters, geen mensen die boven anderen staan in religie, behalve profeten dan), de koran volgens eigen inzicht te interpreteren... en om de hadith en de sunna in de prullenbak te gooien, waar ze thuishoren (ze zijn a. onbetrouwbaar en b. je hebt het over gedrag van bijna 1500 jaar geleden).
Tot moslims daar zélf iets aan doen kunnen niet-islamitische westerlingen roepen wat ze willen over de aard van de islam, maar zal het weinig uithalen. Nou ja, behalve dan dat iedereen ervan doordrongen is dat het probleem groter is dan lange tijd werd aangenomen, wat op zich wel weer winst is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten