Links college Utrecht strooit met belastinggeld voor nieuwjaarsfeest

80.000 euro voor een paar drankjes.

Hoe herken je een links nieuwjaarsfeestje? Door de grote hoeveelheid belastinggeld die wordt verbrast om maar liefst twéé speciale feestjes te kunnen geven: een voor de ambtenaren en een voor de ambtenaren plus de rest van Utrecht.

Het Utrechtse college van VVD, D66, SP en GroenLinks geeft in totaal een bedrag van 80.000 euro uit aan nieuwjaarsrecepties:

Het borrelbudget voor de nieuwjaarsreceptie bedraagt 60.000 euro. De fuif vindt vanavond plaats in het gloednieuwe Stadskantoor naast station Utrecht Centraal. Burgemeester Jan van Zanen (VVD) spreekt zo’n duizend genodigden toe en er zijn optredens van studentenorkesten.

Eerder vandaag was er al een ambtenarenreceptie met een feestbegroting van 20.000 euro.

Vorig jaar was de receptie van Utrecht 5.000 euro goedkoper dan dit jaar. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Terwijl honderdduizenden Nederlanders werkloos zijn en de eindjes maar amper aan elkaar kunnen knopen, geven ze in Utrecht een enorm duur feest van uw en mijn belastingcenten.

Ik hoor sommige lezers al klagen. De VVD is niet links, dus het is geen links college. Dat is onzin, want de VVD gedraagt zich in dit geval wél links. Geen fatsoenlijke rechtse partij zou akkoord moeten gaan met zo’n enorm bedrag voor een paar borrels op nieuwjaarsrecepties waar de gemiddelde inwoner toch niet op komt dagen, omdat die wel iets beters te doen heeft, zoals werken om brood op de plank te krijgen en, ja, de belastingen te kunnen betalen.

Dat het ook anders kan, bewijzen Amsterdam en Rotterdam: in de hoofdstad is geen cent uitgegeven aan een nieuwjaarsreceptie omdat er particuliere sponsors zijn gevonden (lezen jullie mee, wethouders van Utrecht)? Rotterdam geeft slechts 10.000 euro uit. Zo kan het dus ook. Waar is in hemelsnaam het fatsoen gebleven?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. arie_jansz

  Wat is er links aan de VVD en D66?

  1. Cresto

   Lees eerst het artikel helemaal, voordat je met azijn gaat knoeien, Arie.

   1. Costa

    Een gedraging die relatief veel vaker voorkomt bij linkse partijen maar die niks met politieke ideologie te maken heeft is niet meteen een linkse gedraging. Om de VVD toch als een linkse partij te bestempelen is van de zotte.

    Stel nou dat een deel van de leden van de TK graag voetbalt en dat 70% van deze leden bij rechtse partijen zitten. Volgens de logica van dit artikel is voetbal dan een rechtse gedraging. Als de GL kamerleden besluiten om een potje te gaan voetballen, is GL dan ook ineens een rechtse partij?

    Probleem in dit artikel zit ‘m erin dat het excessief uitgeven van geld aan een feestje als een linkse gedraging wordt gezien. Dit is niet zo, al komt het wel vaker voor bij linkse partijen.

    On-topic: Inderdaad belachelijk dat er zo veel geld wordt uitgegeven aan een feest. Of je nou links of rechts ben, het blijft belachelijk.

   2. Seneca

    Ik woon in Utrecht en kots op de lokale politiek en haar vertegenwoordigers. Jan van Zanen (VVD) spant de kroon met zijn grollen en grappen maar van Utrecht een bewoonbare stad maken, ho maar! Ja ik ga verhuizen dus….

 2. Jasterke

  In Utrecht zat er nog wat in het varken
  met eh. Moed, Beleid & Trouw bijeengespaard
  dus gaat men daar vanavond aan de borrel,
  .
  want zo’n Gloednieuw-jaar is best ’n feestje waard…
  neem dat nu niet weer sceptisch op de korrel,
  men heeft er hard genoeg voor moeten zweten !
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 3. V.K.

  -Volgend jaar van fuifnummer de Roest achter de tap als taakstraf, likt me een goede bezuiniging.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.