‘Moslimterroristen staan klaar om aanslagen te plegen in Nederland’

De jihad komt waarschijnlijk naar Nederland.

Tenminste, dat is wat een bron binnen een Europese inlichtingendienst vrijdag tegen CNN vertelde. Volgens de bron telt west-Europa op dit moment een stuk of twintig slapende terreurcellen die elk moment kunnen toeslaan. In totaal zou het gaan om tussen de 120 en 180 terroristen.

Ziekmakend natuurlijk – helemaal als je beseft dat de politie toegeeft niet voorbereid te zijn op een terroristische aanval – en bijzonder zorgwekkend. Zeker ook omdat de bron Nederland als één van de mogelijke doelwitten noemt.

Frankrijk, Duitsland, België en Nederland moeten voorbereid zijn op de mogelijkheid van aanslagen door de terreurcellen. In België is de dreiging op dit moment acuut, maar dat geldt mogelijk ook voor Nederland. Het is de eerste keer dat ons land zo nadrukkelijk wordt genoemd.

“De zorg over deze slapende cellen in Europa is op dit moment enorm groot,” aldus de bron. “De huidige situatie is als een auto-ongeluk dat zich in slowmotion voor onze ogen voltrekt.”

Minister Opstelten zei eerder al dat hij zich ernstig zorgen maakt over een mogelijke aanval, maar heeft het dreigingsniveau nog niet veranderd. Volgens hem is de kans op een aanslag “substantieel” maar is er geen concrete dreiging. Met andere woorden, de inlichtingendiensten zijn niet op de hoogte van een specifiek plan van moslimextremisten om iets te doen.

Klinkt leuk, maar het is de vraag of dit komt doordat zo’n plan niet bestaat óf doordat de inlichtingendiensten mogelijke terroristen gewoon niet goed genoeg in de gaten houden. Het is triest om te zeggen, maar de komende weken en maanden zullen we ongetwijfeld ontdekken wat het geval is afhankelijk van of er een succesvolle aanslag wordt gepleegd of dat alle mogelijke terreuracties verijdeld worden zoals (tot nu toe) gebeurd is in België en Duitsland.

We kunnen helaas in ieder geval zeker zijn van één ding: we zullen lange tijd moeten leven met de constante dreiging van een terreuraanslag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

29 reacties

 1. C.oitus

  Eigen schuld dikke bult.

  1. Moose

   Jij snapt het gelukkig

   niet.

   1. C.oitus

    Vertel?

 2. VVM

  En dit alles met dank aan alle politieke partijen minus de PVV die hier al jaren voor heeft gewaarschuwd!

 3. Willie.F

  En dan de Islam de schuld geven, hoe komen ze erbij.

 4. NemTudom

  Waar staan ze eigenlijk niet klaar?? Om met 72 de nacht door te brengen?? Vind het alleen sneu dat lullemans niet mee kan emigreren. Trouwens ze zijn van onder dicht en de bierfles van onder open. Van horen zeggen die terug kwamen.

  1. G-krul

   27 zul je bedoelen. Arabisch lees je van achter naar voor.

 5. Joop Klepzijkert

  soera 5 vers 33

  De vergelding dergenen die oorlog tegen allah en zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde tegen de islam te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden of dat hun handen en voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden. Dat zal voor hen een schande zijn en in het hiernamaals zal er een grote straf voor hun daden zijn.

  Deze vers stond op het briefje, dat de moordenaar Bouyeri met een mes in de borst van zijn slachtoffer Theo van Gogh had gestoken,

  Natuurlijk had het niets met de gematigde islam te maken.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Het Belgisch leger is momenteel Joodse instituten aan het beschermen.
  Goed zo. Meer dan terecht
  Het Belgisch leger is echter ook bezig de handlangers van de islamisten te beschermen; de EUSSR-instituten
  Da’s natuurlijk niet nodig
  Dus laat die Belgen ons maar beschermen; de Islam critici, de Joodse gemeenschap etc

 7. HR

  Het valt wel op dat die landen die in de afgelopen weken te maken hebben met terreur, c.q. aanslagen, Frankrijk en Belgie, er nadien of tijdens direct het leger bijhalen.

  Het is te hopen dat Nederland niet wacht op een dergelijke aanleiding….

 8. Wachteres

  “We kunnen helaas in ieder geval zeker zijn van één ding: we zullen lange tijd moeten leven met de constante dreiging van een terreuraanslag”.

  Met dank aan de EU en aan onze eigen ‘elite’!

  Ik zeg het nogmaals: In 2010 erkende
  Agela Merkel al openlijk dat ‘de multiculturele samenlevinng VOLKOMEN is mislukt’

  Zo’n uitspraak kwam er pas toen de islam Europa binnenstroomde. Voor die tijd was dat niet nodig.

  Rutte viel haar bij. En wat gebeurde er daarna?:

  Ze deden een plas, dronken een glas en lieten de boel zoals die was.

  En de instroom kon onverminderd doorgaan, natuurlijk met het etiket asielzoekers of ‘zielige’ vluchtelingen.

  Merkwaardig dat ik laatst een bericht las dat veel vluchtelingen jonge mannen zijn en nu willen ze hun gezinnen [en familie?] hierheen halen.

  Is er in Nederland één autochtoon die zijn gezin in de steek laat om in zijn eentje te gaan vluchten?

  Ik mag hopen van niet.

 9. Michel801

  Zoals Ayaan al zei:
  moslimextremisme wordt stilzwijgen goed gekeurd door de meerderheid van de moslims.

  http://www.dutchfreepress.nl/de-mythe-van-de-kleine-radicale-islamitische-minderheid/

  Tel uit je winst, beste mensen!

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1542152/2006/08/18/De-gematigde-islam-bestaat-niet.dhtml

 10. JanvanEechoud

  Ik weet nog wel een torentje ergens in Den Haag wat ze van mij mogen opblazen……..
  Wél ff, nét als de IDF, van te voren waarschuwen dat ze een bommetje gaan gooien!!

  Dan sturen wij nog ff een paar politici naar het torentje om het met hun hachje te beschermen…..

  1. Limburgse Kuifje

   Nou Jan dit is niet netjes van je. Je mag dan wel niet zo blij zijn met Rutte en nog wat ministers, maar om ze dood te wensen gaat mij mijlen te ver.

   We moeten goed begrijpen dat we in oorlog zijn met extremisten, oftewel fundamentalisten en dus niet met onze eigen regering.

   1. Antivenin

    Die rose bril waarmee onze elite hardnekkig naar de islam en onze lieve moslims blijft kijken, zal waarschijnlijk pas door een bomaanslag op een stel hotemetoten aan scherven gaan. Nog nooit zo’n hardleers zootje gezien.

    Iemand dood wensen is inderdaad niet erg aardig. Aan de andere hand is het ook niet erg aardig als je met de levens speelt van het volk dat je geacht wordt te vertegenwoordigen…

    1. toetssteen

     @Antivenin
     Mumbai 2.0 kan hier nooit gebeuren. Het zijn er maar een paar. Die paar honderd kunnen met de alertheid van de flitsbrigade all over the place, dat toch nooit voor elkaar krijgen?
     Ik hoop dat het niet gebeurt, maar gezien alle koppen die in het zand steken, vrees ik het ergste.

    2. Wachteres

     Heel juist, @ Antivenin.

     Ik zeg dan ook openlijk dat ik hoop dat de bommen op de juiste mensen vallen.

     Als jullie begrijpen wat ik bedoel.

   2. JanvanEechoud

    Je hebt toch wel door hoe het bedoeld was, L.K.?
    Eerst net als de IDF waarschuwen voor onheil…. en dan zijn er altijd linkschen die hun eigen volk in de vuurlinie schuiven….
    Mvg

 11. DeKadt

  “Le Coran c’est de la merde”. = “De Koran is stront”.

  Over een heftige cover gesproken! Dat er toen al geen aanslagen waren gepleegd! Dit soort teksten gaan wel een stuk verder dan wat we tegenwoordig zien en lezen bij Charlie Hebdo.

  De koran met stront vergelijken zou denkelijk, als Charlie Hebdo toen al zo wereldberoemd zijn als nu, geleid hebben tot de derde wereld oorlog! Ik vraag me af of alle covers en tekeningen van Charlie Hebdo eigenlijk wel kennen? Ik had deze in ieder geval nog nooit gezien.

  1. Jacobus

   En we zijn zo bezig met het behoud van het recht op kwetsen dat we ons niet meer de vraag stellen hoe zinnig dat is.

   1. Qdrpaul

    Jacobus, ik denk dat, hoe je het ook wendt of keert, het recht op kwetsen deel is van de vrijheid van meningsuiting. Uitsluiting van het recht op kwetsen is beperking van de vrij meningsuiting. Vandaar. Dat zul je met me eens zijn.(?) Ik zeg niet dat men moet kwetsen. Ik zeg wel dat men er tegen bestand moet zijn.

    1. Jacobus

     Ik erken voluit het recht tot kwetsen maar vraag me af wat het nut of de zedelijke kwaliteit ervan is. Die vraag stellen is hem beantwoorden.

  2. DeKadt

   Ha, die cover dateert uit 2013. Men heeft toen ook getracht de krant een proces aan te doen:

   http://www.afrik.com/le-coran-c-est-de-la-merde-charlie-hebdo-attaque-en-justice

 12. Ni28

  Asscher zei gisteren dat hij de moslims niet laat vallen. Over autochtone bevolking heeft hij het niet. Nieuwe kiezers desnoods over de lijken. Wilders gaat gelijk krijgen, deze regering riskeert bloed op handen.

  1. zomaar

   je hebt twee soorten van mensen , de een ziet en geeft commentaar op de islamieten , omdat blijkt dat naar ruim 40 jaar , zij nog aan de subsidietiet hangen , en je hebt mensen die dit alles maar nemen omdat hun binnen hun ideologie (de Internationale Sociale , maakbare samenleving ) , de lijders volhartig volhouden dat het allemaal wel meevalt , als je dit rapaille de vrijheid geeft , ons te onderdrukken .

   ruim 40 jaar lang heeft onze samenleving miljarden in deze mensen gestoken , middels extra scholing, extra voorzieningen , extra uitkeringen , hier en daar!! .

   kort samen gepakt alles wat kon, werd gedaan om hen te behagen, en nog was het ooit genoeg , weer werden anderen eisen gesteld , en weer werden deze ingewilligd, te kosten van de autochtonen .

   en nu staat heel IS op hun achterst poten , nu meer en meer autochtonen het vinden , dat hierop en stop moet komen .

 13. HenryJoseph

  Je gelooft toch niet dat ze naar Syrië gaan om daar te vechten? De bedoeling is dat ze daar een opleiding krijgen voor de Jihad in Europa. Het is niet een kwestie van OF, maar WANNEER!

 14. Robert Lemm

  Nederland voert bombardementen uit in Irak. Die worden daar gezien als “aanslagen”. Wie kaatst, kan de bal verwachten.

 15. Robert Lemm

  Nederland voert bombardementen uit in Irak. Wie kaatst, kan de bal verwachten.

 16. VVM

  Dat doet Nederland in een brede coalitie waaronder ook islamitische landen zijn te vinden zoals SA, Bahrein, Jordanië, en de VAE etc.

  De suggestie dat Nederland dit alleen doet is leugenachtig en getuigt van misleiding.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.