Nederlandse politie schildert groot doelwit op de rug

De Nederlandse politie geeft heel expliciet aan niet voorbereid te zijn op een mogelijke terreuraanval. Dat klinkt jihadisten natuurlijk als muziek in oren.

Als je momenteel een aanhanger bent van ISIS of van al-Qaeda op het Arabische Schiereiland, dan heb je een goede dag. Nadat eerder deze week door een verijdeld terreurplot in België eens te meer duidelijk werd dat de politie niet alleen het schild is tussen de aanslagpleger en het slachtoffer, maar ook zelf het slachtoffer is, luidt ook de Nederlandse politie de noodklok. Men geeft aan niet goed voorbereid te zijn op een terreuraanslag:

De beveiliging van politiebureaus, maar ook die van agenten op straat is, als er een terreuraanslag plaatsvindt in Nederland, ondermaats. Dat zegt de politiebond ANPV.

De Nederlandse politie is volgens de bond totaal niet voorbereid op een aanslag van het kaliber zoals die donderdag werd verijdeld in het Belgische Verviers.

Los van of dit nu klopt of niet vraag ik me af of het nu het slimste idee van de wereld is om via de pers dit soort zorgen wereldkundig te maken. Ja, uiteraard heeft de politie de vrijheid om een pleidooi te lanceren voor het vergroten van de capaciteit, maar door dat op zo’n publieke manier te doen geeft de politie eigenlijk een teken van zwakte af. Nu zijn we allemaal mensen en kennen we dat soort momenten allemaal zo nu en dan, maar de politie is een organisatie met een beschermfunctie: die moet ten alle tijden afschrikwekkend overkomen. Ook als ze dat even niet zo zijn, want vergis u niet: de politie is het enige wat in deze maatschappij staat tussen beschaving en volkomen barbaarse wetteloosheid. De preventieve werking die alleen al uitgaat van het bestaan van een politiemacht die mensen kan oppakken en vastzetten, is enorm. Gelukkig maar.

Aan die harde hand van de wet moet dus niet aan getornd worden. Derhalve heb ik een dubbel gevoel bij een dergelijke oproep van de ANPV zoals hierboven genoteerd. Instinctief steun ik de inhoud, maar de manier van uiten vind ik niet verstandig. Dit is namelijk alle motivatie die jihadisten en ander vrijheidshatend tuig nodig heeft om genadeloos toe te slaan en een onuitwisbare klap uit te delen aan onze veiligheidsdiensten.

Daarmee zou het een self-fulfilling propecy worden, en dat kan en mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn van zo’n oproep.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Het zou zo maar kunnen, dat de politie daar binnenskamers met de politiek over heeft gesproken (die moeten daar immers budget voor vrijmaken), maar als die niet thuis geven, dan moét je wel iets anders. Het is de agent op de straat immers, die zijn leven op het spel zet, niet de politieke leiding!

 2. zomaar

  vol verwondering , luisterde ik gisterenavond hoe de Belgische regering in een uur (dag), geregeld had dat oom agent daar zwaarbewapend ter plaatsen is .

  hor oom agent daar van zijn bewakeningstaak ontheven gaat worden , en zijn normale job voort kan gaan zetten .

  en ja de Belgische regering zet hier commando’s voor de inplaats .

  en vol ontnuchtering heb ik het slap geouwehoer af gelopen dinsdag aan gehoord van onze politiekers, alle vielen (wat schrijf braken bijna hun nek over Wilders en de PVV), maar vonden het te vergaan om oom agent beter bewapend de straat op te sturen , speciale troepen militairen in te zetten .

  en vol angst ben ik als mijn vrouw of kinderen, (kleinkinderen ) ergens naartoe gaan waar het druk is !!!.

  oke Rutte en consorten ik ben niet bang dat ze jou uit je torentje schieten , of een van jou (jullie) meelopers .

  ik ben zelfs niet bang dat ze mij overhoop schieten , maar waar ik wel bang voor ben !!. dat mijn vrouw en kinderen (kleinkinderen) overhoop geschoten worden door moslims !!.

  mede door het wegkijken en wanbeleid van jullie en alle vooraf gaande regringen , die vonden dat de islam een verrijking was voor onze samenleving .

  om met de woorden van Wilders te sluiten , ALS er ook maar een burger hier slachtoffer word van islamitische geweld , hebben (alle vooraf gaande regeringen , en partijen ) , BLOED aan hun handen , en dien voor een tribunaal te komen , alwaar zij berecht worden .

 3. aquarius

  En verdere aanvulling op de kop van dit artikel : gezien de lichaamsomvang van de meesten zijn ze ook bijna niet te missen .

 4. Philippine

  Wees maar niet bang.
  Dit blijft heus niet zo.

 5. Anna

  Dus, Wilders heeft wéér gelijk. Wilders (PVV) was de enige partij die van mening is om bij deze grote, ernstige zaken het leger in te zetten werd. Andere partijen beweerden dat de politie islamterrorisme makkelijk aankan. Stel dat ze Wilders in de kaart spelen. Dan laten de andere partijen nog liever de terroristen winnen. Samsom behandelde Wilders op een schandalige wijze.

 6. Anna

  Gezien de verschrikkelijke gebeurtenissen blijkt dat het leger de hele bevolking waaronder ook de politie moet beschermen. De politie hoort in het dorp en de stad. Wilders had weer een goede toekomstvisie die alle andere partijen missen.

 7. Pietje Precies

  Heer Engelbart, ze benoemen gewoon de elephant in the room hoor. Iedereen weet dat heus wel dat open democratieën nooit voorbereid zijn op dit soort aanslagen. We hebben nu heus geen terrorist extra wakker gemaakt….

 8. Twan 21

  want vergis u niet: de politie is het enige wat in deze maatschappij staat tussen beschaving en volkomen barbaarse wetteloosheid.
  ——-
  De Nederlandse politie acht ik niet eens in staat zichzelf te beschermen, laat staan haar taak uit te voeren en ons en onze samenleving te beschermen.

  Als we ons veiligheid willen verhogen zullen we ons zelf moeten bewapenen want als je naar de politietop en onze regering luistert dan hoeven we daar niets te verwachten.

 9. Limburgse Kuifje

  Waar is Jacobus? Heeft die van de overheid een vrije dag gekregen? Een reden temeer om aan te nemen dat die trol hier alleen maar zit om doordeweeks ons te stangen.

  1. arie_jansz

   Ik vermoed dat Jacobus een leven heeft.

   Wellicht ook iets voor jou?

 10. pm10326340

  De Jihadisten zijn ideologisch dermate gemotiveerd dat ze hun acties inzetten zonder zich daarbij te laten afschrikken door wat dan ook. Dus als de politie aangeeft dat ze geen middelen hebben om onze en hun veiligheid te waarborgen dan is dat louter een noodkreet om de politieke kliek in dit land in beweging te krijgen. Dat de politie weinig kan met pacifistische partijen zoals de VVD en de PVDA kan ik goed begrijpen. Je kunt het politieapparaat dan net zo goed ontmantelen. De tijd van Bromsnor en Swiebertje ligt definitief achter ons alleen Opstelten is nog van die generatie.

 11. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/capitulatie.html

  Ach wat, Europa heeft al lang bakzeil gehaald.

  Met dank aan onze verraderlijke, walgelijke, minderwaardige multicultikliek.

  En het eens zo zelfbewuste GB loopt voorop in het dhimmi gedrag; vooral erg diep buigen voor de islam.

  Britten, shame on you!

 12. Willie.F

  Ik kom veel in politiebureaus, je loopt er zo in en uit totaal geen voorzieningen.

 13. HansvR.

  Die Nederlandse militairen komen echt wel op straat. Direct na de eerstvolgende islamofascistische aanslag op Nederlands grondgebied wemelt het rond het Binnenhof van de soldaten en rollend materiaal. Niet om de bevolking of de overheid tegen de terroristen te beschermen maar deze lamlendige overheid te beschermen tegen hun eigen tot de max getergde bevolking. Net als toen, toen Wim Kok c.s. Pim Fortyun hebben laten vermoorden.

 14. Joop Klepzijkert

  Jacobus vind de soera’s van mij erg confronterend, hoewel ze niets met de gematigde islam te maken heeft.

 15. Mike V.

  Er worden in de toekomst, zo heb ik onlangs begrepen, 200 politiebureaus gesloten. Deze hoeven dan in ieder geval niet meer te worden beveiligd voor het islamaddergebroed.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.