Palestijnen gooien eieren en schoenen naar Canadese minister

palestijnsevlag
Foto: Whewes / Wikimedia Commons

Vrienden van Israël zijn niet welkom op de Westelijke Jordaanoever.

Willen Palestijnen nog een eigen staat en in vredig leven met de Israëlische buren of niet? Het begint er meer en meer op te lijken dat ze liever strijdend ten onder gaan dan dat ze constructief meewerken aan de bouw van een eigen land. Palestijnen in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever hebben afgelopen zondag talloze eieren én schoenen staan gooien naar de Canadese minister van Buitenlandse Zaken John Baird.

Canada staat bekend als een goede vriend van Israël, en dat vinden de Palestijnen niet bepaald leuk. Baird werd door Palestijnen van de jongerenbeweging van Fatah bekogeld nadat hij had gesproken met de minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit Riad Maliki. De Jerusalem Post schrijft dat er niemand gewond is geraakt (de Israëlische krant heeft ook een filmpje van het gebeuren online gezet):

No one was hurt in the attack. Some of the vehicles in the convoy took direct hits. Some of the eggs also hit the building housing the Palestinian ministry.

Palestinian policemen managed to stop the protesters from approaching the minister and his entourage.

The protesters carried placards that read: “Canada supports terrorism,” “You are not welcome” and “Baird does not represent the Canadian people.” Other protesters expressed outrage at Maliki’s agreement to meet with Baird. “Dr. Maliki, why are you welcoming this apartheid lover?” read one placard.

Een van de activisten van Fatah zei bij de ‘demonstratie’ dat de Canadese overheid “de zionistische entiteit” volledig steunt. Het is een grove schande inderdaad, dat een democratische natiestaat (Canada) een andere democratische natiestaat (Israël), die continu wordt bedreigd door allerlei islamitische landen en islamitische terreurorganisaties in het Midden-Oosten, volop steunt.

Het is nog een geluk dat er afgelopen zondag ‘slechts werd gegooid met eieren en schoenen, en niet met handgranaten en landmijnen. Maar het zal vast niet lang zo ‘vreedzaam’ blijven, de Palestijnen kennende.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!