Palestijnen gooien eieren en schoenen naar Canadese minister

Vrienden van Israël zijn niet welkom op de Westelijke Jordaanoever.

Willen Palestijnen nog een eigen staat en in vredig leven met de Israëlische buren of niet? Het begint er meer en meer op te lijken dat ze liever strijdend ten onder gaan dan dat ze constructief meewerken aan de bouw van een eigen land. Palestijnen in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever hebben afgelopen zondag talloze eieren én schoenen staan gooien naar de Canadese minister van Buitenlandse Zaken John Baird.

Canada staat bekend als een goede vriend van Israël, en dat vinden de Palestijnen niet bepaald leuk. Baird werd door Palestijnen van de jongerenbeweging van Fatah bekogeld nadat hij had gesproken met de minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit Riad Maliki. De Jerusalem Post schrijft dat er niemand gewond is geraakt (de Israëlische krant heeft ook een filmpje van het gebeuren online gezet):

No one was hurt in the attack. Some of the vehicles in the convoy took direct hits. Some of the eggs also hit the building housing the Palestinian ministry.

Palestinian policemen managed to stop the protesters from approaching the minister and his entourage.

The protesters carried placards that read: “Canada supports terrorism,” “You are not welcome” and “Baird does not represent the Canadian people.” Other protesters expressed outrage at Maliki’s agreement to meet with Baird. “Dr. Maliki, why are you welcoming this apartheid lover?” read one placard.

Een van de activisten van Fatah zei bij de ‘demonstratie’ dat de Canadese overheid “de zionistische entiteit” volledig steunt. Het is een grove schande inderdaad, dat een democratische natiestaat (Canada) een andere democratische natiestaat (Israël), die continu wordt bedreigd door allerlei islamitische landen en islamitische terreurorganisaties in het Midden-Oosten, volop steunt.

Het is nog een geluk dat er afgelopen zondag ‘slechts werd gegooid met eieren en schoenen, en niet met handgranaten en landmijnen. Maar het zal vast niet lang zo ‘vreedzaam’ blijven, de Palestijnen kennende.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. V.K.

  -Protesteren tegen het regerings belang wordt met de dood beloond.

 2. JanvanEechoud

  Dom volk.
  Dom gehouden door hun geestelijke en religieuze leiders.
  Niet het discussieren waard.
  Gewoon Israël steunen, dan komt het goed!

  Hoe goed?

  De Arabieren gaan weer met zijn allen aanvallen.
  Ze verliezen weer.
  Ze beweren weer dat ze gewonnen hebben……..
  Ze rotten verder in hun haat!

 3. JanvanEechoud

  Zou wel een berichtje willen krijgen over een topic.
  Scheelt mij tijd en moeite…..

 4. AJGRaalte

  Ach, als de “Palestijnen” in vrede met de natiestaat van het Joodse volk wilden leven, hadden ze allang een eigen staat gehad.

  Nu is er ook eigenlijk al een Arabische staat die 3/4de van het voormalig Britse mandaatgebied Palestina inneemt, maar die wordt bezet gehouden door een clan uit de Hijaz (nu Saudi-Arabië) waar “Palestijnen” tweederangsburgers zijn.

  Vreemd toch dat dáár nooit over wordt geklaagd.

 5. Mike V.

  NIemand gooit met landmijnen, die graaf je in en camoufleer je. Verder eens met het artikel.

 6. NemTudom

  http://israeltoday.nl/

  Wat we reeds eerder vermelden.

  Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft voorgesteld niet met het Strafhof samen te werken, omdat het bij voorbaat anti-Israël is. ‘Wij zullen ervoor zorgen dat dit Strafhof wordt opgeheven, want dit instituut vertegenwoordigt niets anders dan huichelarij en biedt de terreur rugdekking. In de Syrische burgeroorlog werden meer dan 200.000 doden geteld, en het Strafhof in Den Haag heeft er niets tegen gedaan, evenmin als tegen Libië en tegen andere Arabische landen. In plaats daarvan wil het Strafhof alleen het meest morele leger ter wereld onder de loep nemen.’ Volgens Lieberman gaan daarachter politieke anti-Israëlische beslissingen schuil.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.