PvdA huurt Felix Rottenberg in om PvdA-fractie te zuiveren

800px-Felix_Rottenberg
Foto: Beeldredaktie Partij van de Arbeid / Paul van Bueren / Wikimedia Commons

Paniek in de tent.

Dit is bijzonder, niet in de zin van goed, maar in de zin van opmerkelijk: PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman, u weet wel, die partijvoorzitter die helemaal niet lekker ligt bij lokale PvdA-afdelingen, is nu al bezig met een nieuwe kandidatenlijst voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Als het kabinet blijft zitten, zijn de verkiezingen pas in 2017. De sociaal-democraten weten gewoon dat het referendum van 18 maart niet veel goeds belooft.

Spekman heeft oud-partijvoorzitter Felix Rottenberg om hulp gevraagd. Het is aan Rottenberg om de nieuwe lijst op te stellen. Spekman wil dus dat de nieuwe lijst een lijst wordt waarmee de partijtop radicaal afscheid neemt van de huidige PvdA-fractie. Het Parool schrijft:

Rottenberg deed dat eerder: in 1994 schudde hij de partij op toen hij met een kandidatenlijst kwam waarbij de oude garde het aflegde tegen destijds nieuwe gezichten als Adri Duive­steijn, Rob Oudkerk en Rick van der Ploeg.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Rottenberg met zijn enorme staat van dienst heel goed in gesprek kan gaan met potentiële kandidaten,” laat de woordvoeder van Spekman weten.

Met de fractie is veel gedonder geweest, to put it mildly: in totaal zijn vier Kamerleden uit de fractie gestapt de afgelopen tijd. Twee Kamerleden zijn opgestapt uit onvrede met het ‘leiderschap’ van Diederik Samsom en twee Turkse Kamerleden zijn opgestapt om hun eigen fractie te kunnen beginnen. Ook wordt er volgens de krant geklaagd over het talent van de PvdA-Kamerleden. Het is drie keer niks daar op het Binnenhof.

Het hilarische aan dit bericht uit de krant is dat Rottenberg net doet alsof hij nog niet weet of hij tijd heeft voor de klus. “Als je zo’n lijst op een professionele manier in elkaar wilt zetten, heb je minstens twee jaar nodig.” Wat een grootheidswaanzin. Waarom heeft Rottenberg twee jaar de tijd nodig om een kandidatenlijst op te stellen waar maximaal tien kandidaten op hoeven te staan? Nou?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!