Roemer wil het kabinet ‘kraken’

Emile Roemer heeft zin in de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten.

De voorman van de SP, de marxist Emile Roemer, kan niet wachten tot het maart is. Dan vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten immers plaats. In zijn optiek kan dat alleen maar goed nieuws betekenen: het kabinet zal waarschijnlijk flink wat zetels moeten inleveren. Dat kon weleens het einde inluiden van Rutte II… en als dat niet zo is – ach – dan zijn er andere voordelen te behalen:

“Voor de kerst hebben we gezien wat er gebeurt als het kabinet de meerderheid in de Eerste Kamer verliest. Slechte voorstellen – zoals het beperken van de vrije artsenkeuze – gaan dan niet door. En andersom. Goede voorstellen – zoals het verlagen van topinkomens in de publieke sector – worden ondanks een tegenstem van de VVD tóch aangenomen.”

Zijn conclusie: laat de verkiezingen maar komen! Daarbij schuwt hij het – opvallend genoeg – niet om kiezers een belastingverlaging te beloven.

“Met een grote SP in de Eerste Kamer gaan we dit soort goed nieuws straks steeds vaker horen. Dat biedt perspectief én de sociale vernieuwing die ik graag zie. Met een publieke zorgverzekering voor iedereen, met goede thuiszorg én voldoende plekken in verzorgingshuizen. Met lagere belastingen op arbeid en hogere belastingen op de vermogens van miljonairs.

Zelfs de SP ontkomt tegenwoordig dus niet aan wat liberalisme: door belastingverlagingen te beloven voor ‘gewone’ werkenden toont Roemer aan dat ook hij begrijpt dat lastenverlagingen een positieve impact hebben op de portemonnee van de burger én op de economie in haar geheel.

Opvallend, maar misschien is het nog veel verrassender dat ik voor de eerste keer in mijn leven ook hoop op een goede uitslag voor de SP. Groei van die partij gaat namelijk altijd ten koste van de PvdA. Als we dit onzalige kabinet laten vallen zit er maar één ding op: VVD en PvdA moeten totaal worden afgeslacht bij de verkiezingen. Het neveneffect daarvan is dat SP, GroenLinks en D66 flink groter worden (bah), maar dat moeten we deze keer maar voor lief nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Pimsch

  1. aquarius

   ja dat zullen al de nederlandse huizenbezitters ook geweldig vinden . Maar niet heus natuurlijk

 2. dickyrotterdam

  De enige rol die de SP in de vaderlandse politiek heeft is het ondermijnen van het kapitalisme ! door het stelen van de salarissen van de fractie ook nog de rijkste politieke partij van Nederland met gigantisch veel onroerend bezit! Moet ik dat allemaal nog serieus nemen ? NEE dus

 3. L. Michielsen

  De SP is een antisemitische partij en gestoeld op de ideeen van Mao en Stalin. Alleen daarom is deze partij al verwerwerpelijk te noemen.

 4. Mike V.

  “Roemer wil het kabinet ‘kraken’.” Ik raad hem aan om een giropractiecursus te doen. Da’s vast effectiever dan dat geblaat van die crypto-communist.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.