VVD'er Wiebes eist hogere accijnzen op Belgische benzine

Geen categoriejan 22 2015, 14:00
België moet ónze pomphouders in de grensstreken helpen door de accijnzen te verhogen. Ja, dat vindt staatssecretaris Eric Wiebes echt.

België en Luxemburg moeten hun accijnzen op benzine verhogen om de problemen van de pomphouders in de grensstreken op te lossen.

De staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes, een VVD'er nota bene (!), vindt dat er maar één oplossing mogelijk is om Nederlandse pomphouders in de grensstreken te helpen te overleven (wij Nederlanders gaan namelijk massaal de grens over om boodschappen te doen en de tank van de auto vol te gooien).
Die oplossing zit 'm niet in een verlaging van de accijnzen in Nederland, wat de enige juiste oplossing is, maar in het verhogen van de accijnzen in België en Luxemburg. Aldus Wiebes.

"Grenseffecten leveren voor niemand wat op en zorgt voor ellende voor ondernemers," aldus Wiebes. Het kabinet verhoogde begin vorig jaar de accijns op diesel en LPG, ondanks fel protest van de oppositie.

Het verschil in benzineprijzen met België is 5 cent per liter. "Het zou mooi zijn als België daar wat aan deed," aldus Wiebes.

Het probleem is echter dat de Belgen weer last hebben van de Luxemburgse benzineprijzen, die zijn wel 15 cent lager.

In België schijnen ze wel de accijnzen te willen verhogen, maar in Luxemburg absoluut niet. Gelukkig zijn er daar nog politici met principes die niet bij ieder begrotingstekort of bij iedere roep om hogere belastingen meteen toegeven en de belastingen verhogen. Wiebes moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen dat hij andere landen oproept ook de accijnzen te verhogen.
Een echte VVD'er zou juist de accijnzen verlagen om het weer aantrekkelijk te maken om hier naar een pompstation te gaan. Een echte VVD'er zou niet steeds weer de belastingen verhogen om het begrotingstekort een klein beetje te dichten. Een echte VVD'er zou allergisch moeten zijn voor alles dat riekt naar PvdA-beleid. Helaas zijn er niet zoveel echte VVD'ers meer bij de VVD, in ieder geval niet in de partijtop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten