Geen grap: "Dader schietpartij Kopenhagen geïnspireerd door Charlie Hebdo"

Geen categoriefeb 15 2015, 19:00
Dat hebben ze nu al uitgevogeld?
Triest, triester, westerse autoriteiten. Nadat het Jan en alleman al was opgevallen dat de aanslag op Lars Vilks gevolgd door een aanval op een synagoge in Denemarken verdacht veel overeenkomsten vertoonde met de aanslag op Charlie Hebdo komt Knack.be nu met het volgende 'nieuws':
De Deense premier Helle Thorning-Schmidt liet tijdens een persbijeenkomst weten opgelucht te zijn dat de vermoedelijke dader is uitgeschakeld door de politie. 'Nu is het aan de politie om antwoorden te vinden ', zei ze. 'We weten nog niet wat zijn motief was.'
Dat de man uit Kopenhagen komt, is het enige wat de Deense politie tot nu toe wilde bevestigen. Volgens een woordvoerder is de dader mogelijk geïnspireerd door de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs.
Ze wil dus niets kwijt over de identiteit van de dader, maar de autoriteiten geloven wel dat de aanslag waarschijnlijk geïnspireerd is door die op het Franse cartoon-magazine Charlie Hebdo.
Even nadenken hoor, wat voor soort mensen zouden zich daardoor laten inspireren? Wie ziet zoiets gebeuren en denkt dan bij zichzelf, 'weet je wat, ik ga dat ook doen! Alleen dan niet op een Franse columnist, maar op een Deense... en vervolgens ga ik even grote schoonmaak houden bij een synagoge, omdat 'de joden het kwaad' zijn"?
Ongetwijfeld een lastige vraag, maar laten we er toch even over nadenken. Zou een radicale atheïst iets tegen Lars Vilks hebben? Een radicale christen dan? Een boeddhist? Nee, nee, en nee? En wie heeft er dan iets tegen joden? Nazi's, natuurlijk, maar waarom zouden die het iemand kwalijk nemen dat hij een cartoon maakt van de islamitische profeet Mohammed? Dat is niet logisch.
Het lijkt een copycat-actie te zijn geweest van Charlie Hebdo, een islamkritische cartoonist was het eerste doelwit gevolgd door een aanslag op onschuldige joodse burgers... maar de Deense premier heeft geen idee wat voor motief ten grondslag ligt aan deze vreselijke misdrijven, behalve dan dat het waarschijnlijk 'politiek' is. (Tip: het islamisme is een politieke ideologie)
Tsja. Als Europese leiders nog meer wegkijken kunnen we de seculiere rechtbanken wel al meteen vervangen door sharia-tribunalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten