Het is oorlog

We zijn in de inleidende fase van de Derde Wereldoorlog.

In zijn dagelijkse radioshow zegt Glenn Beck regelmatig dingen waar links helemaal van doordraait. Hij hoeft maar iets te stotteren en ze gaan los: hij is knettergek! Extremist! Gevaarlijk!

Onzin, natuurlijk. De man is gewoon een echte klassiek liberaal die in de gaten heeft wat er gebeurt… en dat vervolgens durft te benoemen.

Case in point, deze videoclip van gisteren:

 

Becks belangrijkste punt is dat de Derde Wereldoorlog er niet “aan zit te komen,” maar er al is. Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn.

Natuurlijk, er wordt nog op lang niet alle fronten gevochten, maar deze nieuwe grote strijd is al wel begonnen. Poetin is Oekraïne binnen gevallen en probeert het Russische Rijk opnieuw op te bouwen. Radicale islamisten (ISIS) hebben hele delen bezet van Syrië, Irak en zijn in opkomst in Libië. Het wordt met de dag onrustiger, er worden terroristische aanslagen gepleegd in Europa… Ja, het geweld is al begonnen.

Vergelijk de huidige situatie maar eens met die van kort voor de Tweede Wereldoorlog, of beter gezegd: de manier waarop die oorlog begon. Het begint met kleine gevechten, de strijd wordt steeds groter, het Westen wordt veel te langzaam wakker… maar uiteindelijk gebeurt dat tóch en gaat het echt helemaal los. De geschiedenis herhaalt zich volledig.

Beck legde dat gisteren perfect uit. Amerika en Europa bleven toen ook lang voor zich uitstaren en probeerden tijdenlang met diplomatieke oplossingen te komen terwijl de vijand al lang begonnen was met vechten, maar uiteindelijk moesten we toch overstag en brak de oorlog in alle hevigheid uit.

Dat zal nu niet anders zijn. Uiteindelijk wordt het Westen wakker en wordt er op grote schaal – en overal ter wereld – gevochten. De enige vraag is of we wakker worden als er nog het één en ander te redden valt of dat we zo lang wachten dat ons een nagenoeg onmogelijke opgave te wachten staat.

Het is tijd voor westerse leiders om wakker te worden. We verkeren al in een staat van oorlog met zowel Poetin als allerhande moslimradicalen. Westerse krijgsmachten moeten onmiddellijk versterkt worden en er moeten plannen worden gemaakt om grote schoonmaak te houden in zowel Oost-Europa als het Midden-Oosten. Vervolgens moeten ISIS en andere moslimradicalen op grote schaal worden aangevallen – waarbij het niet alleen om ISIS gaat, maar ook om vergelijkbare groepen – en moet Poetin terug in zijn hok worden gedwongen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

55 reacties

 1. Swieber

  Volgens Obama bestaat er geen islamitische terreur.

  Immers volgens Obama is islam de religie van de vrede.

  http://www.theblaze.com/wp-content/uploads/2015/02/B-LzfyXCcAAHRHZ.jpg

 2. arie_jansz

  Inderdaad gestoord, corrupt, verslaafd….geen man waar je trots op kunt zijn.

 3. David

  Die Beck is knettergek.
  Huidige situatie vergelijkbaar met begin WW2? Helemaal niet. De EU had zich niet met de Oekraine moeten bemoeien. Laat de islamitische landen hun geschillen onderling uitvechten.
  Het probleem is eerder de slapte van de westerse landen, de overmaat aan begrip voor intolerantie.
  Zolang je kruipt voor intolerantie en bedreiging lok je agressie uit.

 4. nick

  Maar hij heeft (helaas) wel woordelijk gelijk. Geen leugen te bekennen of ontkennen.
  Wanneer wordt men wakker, ik vraag het al zolang….

 5. Gielah

  Ik denk inderdaad dat we al een tijdje in WO III zitten.
  De unieke situatie van nu is echter, dat je normaliter als overheid én de meerderheid van de burgers samen tegen het gevaar strijdt ….
  en dat nu de overheid plus de meerderheid van de burgers met de vijand méé strijdt…. zowel met de dictatuurvijand (EU) als met de islamvijand.

  Is dit ooit eerder zo gebeurd?

  1. Teun

   Dit is nooit eerder gebeurd.

 6. nogmaals

  Zoals gewoonlijk begint Michael (wegens gebrek aan realiteitszin) weer eens Poetin als een Hitler af te schilderen.
  Ik wil daar nu even niet tegenin gaan, want dat is al zo vaak hopeloos gebleken.

  Oke Michael, we hebben dus 2 vijanden en een oorlog lijkt onvermijdelijk.
  Als die 2 vijanden volledig gezamenlijk optrekken, is het voor ons in Europa aan het eind van de dag helaas een volkomen verloren zaak.
  Als ze niet per definitie gezamenlijk optrekken, moet je beginnen met een risico-analyse inzake welke vijand het meeste gevaar oplevert. Zowel m.b.t. de ellende die een oorlog geeft, als m.b.t. de ellende die er na een door ons verloren oorlog over ons heenkomt.
  Met name vanwege dat laatste aspect, is de islam verreweg de meest gevaarlijke vijand voor ons volk.
  Is het dan niet van groot strategisch belang om de minst gevaarlijke vijand aan je zijde te krijgen, ipv tegen je in het harnas te jagen?

  1. Niek Verheyen

   Amen!

 7. Two Ravens Black Kettle

  Onze Russische vrienden en het Westen tegen de doodscultus der islamisten
  Dat is de enige optie.

  Ik laat me geen Russenhaat aanpraten wanneer islamisten overal in Europa dood en verderf zaaien

  1. Niek Verheyen

   Amen!

  2. Niek Verheyen

   En Obama faciliteert deze islamieten waar hij maar kan. Zeer geraffineerd heeft hij in samenwerking met o.a. Erdogan en SA IS volgepropt met wapentuig; op alle mogelijke manieren en via elk gaatje. Alle overgebleven wapentuig van Khadaffi valt momenteel in IS handen. En IS en hun companen in Europa worden met de dag zelfbewuster…………

   Tegelijkertijd manipuleert Obama de Europese landen in een oorlog tegen Rusland. Hoe achterlijk en stom kunnen onze ‘leiders’ zijn…………….

  3. Moose

   Precies, ik schenk zo nog een wodkaatje in

 8. Antidotum

  Geloof mij nu maar, de eerste wespensteken zijn inmiddels uitgedeeld, nog even en het wespennest ontploft, waardoor de wespen in hoog tempo uitzwermen en alles op hun weg dodelijk te zullen steken.

  1. D. G. Neree

   Dat is idd het waarschijnlijkste scenario.

 9. Dennis_WSPK

  We moeten Putin aan onze kant zien te kringen. Hij heeft hetzelfde te vrezen van de islam als Europa. De basis van onze culturen is dezelfde, namelijk het Christendom.

 10. boer met verstand

  Meneer van der Galien, u maakt een grote (bewuste) fout. door Rusland als één van de boesdoeners in dit verhaal op te voeren. Mr. Becks heeft in zijn verhaal Poetin en Rusland niet eens genoemd. In weze is/was Rusland onze bondgenoot in deze strijd. Het westen, de USA en de EU hebben echter een agenda waar dit niet in past. Mr. Becks kanaliseert glas helder de situatie waar we ons in bevinden en waar we op af koersen, maar u maakt feiten loos Poetin(Rusland) tot onze grootste vijand in dit verhaal en laat Isis buiten beschouwing. Niet verwonderlijk inmiddels blijkens de inhoud van veel van uw commentaar artikelen als broodschrijver vanuit Turkije.

  1. Niek Verheyen

   To the point!

   En graag nu eens commentaar Michael van der Galien!!!!!!

   Nooit reageer je op dit soort statements.

   Bij geen reactie moet geconcludeerd worden dat je of bang bent voor reacties uit je eigen biotoop of feitelijk niets anders doet dan stoken………………………………..

   1. D. G. Neree

    Amen!

 11. W.H.J. Reiss

  Voor de 2e W.O. was Rusland niet de vriend van het westen, maar zonder Rusland aan onze zijde hadden we de 2e W.O. niet gewonnen ! Dan waren we 2e geweest !!!

  1. Jacobus

   Jawel hoor, maar dan had het wat langer geduurd.
   Hitler zag na de intocht in Rusland in 1941 al in dat hij de oorlog had verloren.

 12. Jacobus

  Van een Derde Wereldoorlog is geen sprake en de kans dat die uitbreekt is niet groot.
  Er zijn wel op veel plaatsen conflicten maar die zijn allemaal ‘containable’. Oekraïne staat op zichzelf en de conflicten in het Midden Oosten zijn op de keper beschouwd allemaal regionale stammenoorlogen door strijdgroepen die nauwelijks beschikken over zware wapens en ook geen hogere doelstellingen hebben dan elkaar bestrijden met het oogmerk regionale hegemonie te verwerven.
  Mensen die over ISIS fantaseren vanuit het denkschema van Samuel Huntington zien er apocalyptische proporties in, een grote strijd tussen de westerse beschaving en een opkomende islam. Dan krijg dit soort gepraat. Er is echter helemaal geen sprake van een opkomende islam. Er is een grote groep arme, militair zwakke en cultureel ontwortelde landen die overwegend islamitisch zijn maar economisch, politiek en cultureel niets hebben te bieden.

  De Oekraïne is op de keper beschouwd ook een regionaal conflict dat nog wel een tijd zal doorzeuren. Oekraïne is een kunstmatige staat waar Putin zich om begrijpelijke redenen niet bij kan neerleggen. Er komt na veel gedoe wel een of andere vorm van federalisering van dat land.
  Waar het wel symbool voor staat is een verschuivende globale machtsbalans tussen machtsblokken. Voor Europese stabiliteit is daarbij essentieel dat de EU zich snel tot een federaal machtsblok ontwikkelt. Dat proces loopt eigenlijk goed (het heeft een zware economische crisis moeiteloos doorstaan) maar moet zich wel doorzetten in een sterkere politiek-militaire samenhang. Rusland (in essentie ook een zwakke staat) zal streven naar herstel van de oude supermachtspositie. Die moet worden beheerst door een stevig Europa, mede gelet op het teruglopende overwicht van de V.S.

  1. Antidotum

   @ Judas co

   Dream on boy.

  2. nakkie123

   jacoba,

   je hebt me volledig gerust gesteld, ik zal je voortaan direct geloven in alles wat je schrijft.

  3. GenX

   Hallo Alex! Goed gevoel voor humor /”Het proces waarmee de EU zich tot federaal machtsblok ontwikkelt gaat goed, het heeft een zware economische crisis moeiteloos doorstaan”/. :’D :’D :’D

  4. Jacobus

   Ik zie dat inhoudelijk weerwoord niet tot de mogelijkheden behoort. Kennelijk zit ik wel goed.

   1. Moose

    Verkeerde conclusie, men neemt je niet meer serieus.

  5. Theo345

   Zwak punt is je benadering, waar overigens best aardige aspecten in zitten, is de wens dat de EU zich tot een machtsblok ontwikkelt. Dat zal niet lukken; zo is het niet ontworpen. Het is in wezen een handelssamenwerkingsverband dat door voortdurend een te grote broek aantrekken, en door geknoei met de euromunt, probeert een superstaat te worden. Maar dat zal teveel weerstand bij de burgers oproepen, een proces dat nu al nauwelijks beheersbaar is.

 13. Koos_Koets

  Het grootste gevaar van de oorlogshitserij tegen Rusland is dat Putin de moslims tegen ons gaat gebruiken / opzetten.

 14. pm10326340

  De oorlog is inderdaad al gaande. Verder is het Rusland van Putin zondermeer een bondgenoot van de patriottische Europeanen. Dat de moslim Hussein Obama ons in een oorlog met Rusland probeert te manoeuvreren vind ik niet meer dan logisch. Uiteindelijk hebben wet het wel over the finest moment of Islam. Ooit tot staan gebracht bij Poitiers en Wenen zijn ze nu uiteindelijk tot in onze straten opgerukt.

  1. Antidotum

   @pm10326340
   tot twee maal toe is de islam uit Europa verdreven de derde maal is scheepsrecht.

   Sadam Hoessein zei het al, de moeder aller oorlogen is begonnen toen Amerika Irak binnendrong, de fatale uitwerking daarvan is nog steeds gaande en wordt met de dag heviger.

   1. Jacobus

    “tot twee maal toe is de islam uit Europa verdreven de derde maal is scheepsrecht.”

    Op dit soort onzin doelde ik inderdaad.

    1. Teun

     Volgens Jacobus zijn feiten onzin.

 15. Antivenin

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat de vrije wereld niet met een 5e kolonne van 50 miljoen sterk opgescheept. Een legertje jihadi’s met kalashnikovs in ons parlement en dan moet je eens zien hoe snel de Nederlandse leeuw op zijn rug gaat liggen met zijn pootjes omhoog.

  Een paar weken geleden las ik ergens de opmerking: “Vroeger was het anders. Toen was het eten of gegeten worden.” Ik ben bang dat onze wegkijkbrigade op een dag gaat merken dat die natuurwet nog steeds van kracht is. En dat “we dat met z’n allen niet willen’ verandert daar niets aan.

 16. nakkie123

  zoals vele al hier schrijven, 40 jaar geleden was het heel wat anders in onze echte soevereine landen.

  toen was er nog eendracht in het land.
  nu hebben we een giga 5e colonne plus het islamitische deel.

  als ik nu opgeroepen zou worden om mijn land te gaan verdedigen weet ik niet wat ik zou doen, ga ik ten strijde tegen de vijand of rechtstreeks met mijn uzi naar den haag en daarna brussel ?

  ik denk het 2e, wat dat zijn de werkelijke vijanden…

 17. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2020496-honderden-bij-uitvaart-schutter-kopenhagen.html

  Ach, en ons wordt door een linkse trol steeds voorgehouden dat de meeste moslims niets van het fundamentalistisch geweld moeten hebben.

  Ik moet maar eens regelmatig hier het tegendeel bewijzen van de linkse leugens die hier worden verkondigd.

  Het bericht komt van de NOS, dus dat moet wel oké zijn.

  Waarom zou iemand onbetaald steeds zoveel moeite doen om leugens te verspreiden?

  En dat alles ook nog ten faveure van de islam.

 18. Dennis_WSPK

  Natuurlijk. Volgens meneer Jacobus zijn de brandhaarden “containable”. Niet dus. Putin is niet te stuiten en de EU is ook op oorlog uit. ISIS wordt een steeds groter probleem, net als Boko Haram dat steeds grotere delen van Afrika in handen krijgt.

  In de jaren 30 stikte het ook van de Jacobussen die dachten dat het allemaal wel los zou lopen met Hitler en Japan en dat het westen alles onder controle had.
  Dat viel toen ook even vies tegen en de gevolgen zijn bekend. Voordeel was toen nog dat het om duidelijke vijanden ging. Nu ligt dat anders. ISIS is ongrijpbaar, extreem gewelddadig en heeft misschien wel honderdduizenden of zelfs miljoenen aanhangers in Europa rondlopen. Feitelijk is de vijand in ons midden en dat was in de jaren 30 nog niets eens het geval.

  Overigens zou Putin onze vijand niet moeten zijn. Samenwerken is beter, dan staan we sterker tegenover het échte gevaar : de islam.

  Ik spreek meneer Jacobus over 10 jaar nog wel eens. Misschien zijn de oogkleppen dan inmiddels afgevallen. Als we elkaar dan nog kúnnen spreken….

  1. Antidotum

   @Dennis

   De NSB’ers van nu zullen hunkeren naar WWII, waar zij nog weg konden komen met hun verraderlijke gedrag.
   Helaas heeft de ultra fascistische islam, tijdens het mogelijk uitbreken van WWIII, geen respijt voor dit soort westerse volksverlakkers, want …….ook zij worden beschouwd als ongelovigen.
   Dat is het verschil tussen toen en nu.

   Zij begrijpen niet dat geloofsoorlogen, strijden voor je fictie, het meest ranzige en smerigste in de menselijke geest naar boven haalt, zie Isis.
   De rede zal volledig verdwenen zijn, enkel het zij of wij is dan nog van kracht.

 19. Antidotum

  @wachteres.

  Jacobus is doodsbenauwd voor de realiteit, want hij begrijpt dondersgoed wat er komen gaat, vandaar dat hij in de ontkenningsfase blijft zitten, wel zo veilig.
  Dat is goed voor zijn eigen gemoedsrust, realisten weten wel beter.

  Zeker, er zijn veel stromingen binnen de islam, dat is
  een feit, maar als Allah’s bom ook hier barst dan keert de alhier geboren en wonende moslim zich tegen de westerse kaffirs, in het vermaledijde dar al harb waar zij geboren en getogen zijn of verblijven en kiezen zij voor hun profeet.

  Zolang er nog sukkels rondlopen die dit niet begrijpen of willen inzien, snappen niet dat de buik van het paard van Troje langzaam opengaat.

  1. Jacobus

   Welke bom van Allah hier binnenkort gaat barstten gaat Antidotum ons in zijn volgende bijdrage uit de doeken doen

   1. Antidotum

    Judas co

    Daar kom je vanzelf wel achter. Nog even geduld.

    1. Jacobus

     We wachten met spanning af.

 20. van Urk

  Men kan inderdaad wel spreken dat er een soort wereldoorlog is vanwege het feit dat er veel landen betrokken of betrokken voelen aan de conflicten die er nu op deze wereld afspelen! Geschiedkundigen en defensiespecialisten hadden al voorspeld dat de manier van grootschalige oorlogvoering op een andere manier uitgevoerd zal gaan worden met o.a. weinig personeel en meer gebruik te maken van high tech technologie door ontstane conflicten meteen wereldwijd de mond te snoeren met kleine interventiemachten om het ergste te voorkomen! Hoeveel landen hadden b.v. meegedaan in Irak,Afghanistan,Libie of Joegoslavie? Nu houden Rusland,VS en Europa zich bezig met een burgeroorlog in Oekraine en zijn er vele landen inclusief Australie in de ban van een islamitisch terreurbeweging! En als Noord Korea loopt te dreigen dan staan de VS en Zuid Korea niet alleen op scherp maar ook landen als b.v. Japan,China,Taiwan,Australie en Rusland! Voor de tweede wereldoorlog had je nog geen organisatie als de NAVO en we weten als er een NAVO land aangevallen wordt of beroep gaat doen om militaire hulp dan horen de lidstaten daar aan te houden en worden die automatisch door meegesleurd net als landen in het verleden die gekoloniseerd waren door Groot Brittanie,Duitsland of Frankrijk die ook meegesleurd werden door oorlogen op Europees grondgebied en die later ook op hun grondgebied uitgevochten werd!

 21. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/02/21/de-islamitische-staat-dreigt-500-000-migranten-vanuit-libie-naar-europa-te-sturen/#more-83279

  “Als jullie in Libië gewapend geweld gaan gebruiken, dan zullen wij een half miljoen migranten naar je sturen”, dat is ongeveer de inhoud van de verstuurde berichten naar de Italiaanse regering door door IS-Jihadisten in Libië. De minister van Buitenlandse Zaken van Italië, Angelino Alfano, heeft dit afgelopen maandag bevestigd en zei dat Libië de absolute voorrang moet hebben bij de internationale gemeenschap en ook dat er geen minuut meer is te verliezen.

  “Le figaro – France”

  http://tinyurl.com/mswy2gh

 22. Beroepsverbod

  De Islamitische natte droom:
  de laatste grote oorlog, waarna de messias terug zal keren, en er zal vrede zijn, want Islam is vrede.
  Goed artikel op de Azijn bode van Bakas: ” Is zal niet rusten voor Eindtijd is aangebroken.”
  Ooit zullen de Russen het decadente Europa weer uit de brand moeten helpen, net als in 40/45.

 23. D. G. Neree

  Jaja. Europa is straks dankzij de oorlogshandelingen (economische sancties en oorlogspropaganda) tegen Rusland straks aan alle kanten ingesloten. In het Oossten de Russische beer en in het zuiden de moslimlanden.

  En in het westen? Daar ziet Obama met plezier hoe Europa dankzij de EU op instorten staat.

  Met dank aan onze ‘moedige’ politici die iedereen te vriend willen houden

  1. D. G. Neree

   Behalve Rusland dan, iets waar ik stomverbaasd over ben.

 24. Antidotum

  @wachteres.

  Mensen die begrijpen wat er gaande is, en hoe het vernietigende gevaar van heel dichtbij, naar ons loert, met de Allahsjnikovs en de bloedige messen in de aanslag, weten dat er subiet moet worden ingegrepen.
  Maar helaas, degenen die de resolutie van Straatsburg koste wat het kost in stand houden, hebben meer baat bij de partijbelangen en de olie.

 25. GenX

  WOIII associeer ik direct met de beelden van WOII en WOI. Ik kan niet zeggen dat ik het daar nu van vindt getuigen.
  Ik zou de huidige status eerder een wereldordecrisis noemen en die was/is onvermijdelijk, omdat het systeem voor die wereldorde stevig uit balans is (gebracht) en nu zelf weer zoekt naar het evenwicht.

 26. Skogen

  Aub, niet reageren op Jacobus, hij is vroeger namelijk veel gepest.

 27. ElHoussain

  Ja, het is oorlog. Vuile nazi’s !

  Ik hoor niemand hier afstand van nemen, dus de meerderheid is het er mee eens !

  http://www.ninefornews.nl/dromen-drones-zegt-13-jarige-jongen-voordat-hij-omkomt-bij-een-drone-aanval-van-de-cia/

  1. Antidotum

   Dat is ook verschrikkelijk a miskien, en zeker niet de bedoeling, de drones jagen op iets anders.

   Misschien kun je ook bedenken waarom de drones worden gebruikt door Amerika.

   In mijn optiek lopen daar een stelletje krankzinnige soennitische ploerten rond, die kinderen onthoofden en kruisigen moslim of niet, alles voor de goede saeck van Allah, in navolging van de profeet Mohammed (vzm), zolang het maar past in hun ongenuanceerde Soera’s en Hadith.

   Maar daar hoor ik je niet over bro, immers…….dat tuig zijn m.i. jouw broeders in het islamitische geloof, gezien de keuze van je nick, dan maar liever een zeer ongelukkige handeling van het westen bekritiseren dan de ware oorzaak erkennen.. Tfoe!

   Oh ja, in het Nederlands betekent tfoe…kots/spugen.

   Trouwens jouw bijdrage is een oude berichtgeving.

 28. ElHoussain

  stelletje krankzinnige soennitische ploerten
  ——–
  Dus ? Dan maar onschuldigen met drones vermoorden ? Dat is die Westerse beschaving? Met hun slimme bommen? Idioot!

 29. Marcel Buurman

  Dat er een derde wereldoorlog is uitgebroken is een wat voorbarige stelling, en ook is het nog zeer de vraag of dat gaat gebeuren (al is het ook niet geheel ondenkbeeldig).
  De observatie dat de vrije wereld op dit moment met twee belangrijke vijanden wordt geconfronteerd – namelijk de salafisten en de poetinisten – is in ieder geval juist.
  Daarnaast hebben we interne vijanden; vooral het relativisme dat onze waarden ondergraaft.
  Er is veel te doen dus.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.