Identitair Verzet bezet moskee, Wijbenga: 'De extremisten gaan los!'

Geen categoriefeb 07 2015, 15:00
Identitair Verzet is onrechtmatig bezig. Maar 'extremisten'? Die mensen bezetten geen gebouwen maar blazen ze op. En kinderen en vrouwen erbij.
GeenStijl berichtte vanmorgen dat Identitair Verzet een half-gebouwde moskee in Leiden bezet heeft. De activisten - die niet bepaald veel op hebben met de islam, zullen we maar zeggen - hebben een spandoek meegenomen waarop staat: "In Leijen begint de victorie!"
Sneuer dan dit wordt het natuurlijk niet. Blijkbaar denken ze dat ze moderne revolutionairen zijn die het hele land wel even op zijn kop zullen zetten, maar de kans dat ze daadwerkelijk iets van een impact hebben lijkt me vrij miniem. Nederlanders hebben namelijk niet zoveel met dit soort activisme.
En dat is niet zo vreemd: mensen die een gebouw van een ander bezetten handelen in strijd met de wet en moeten dus worden opgepakt. Politieke vragen - hoeveel moskeeën, waar en hoe groot - dienen we te behandelen in de politiek, niet daarbuiten.
Dat gezegd hebbende is het wel weer vermakelijk om te zien hoe de gebruikelijke verdachten meteen paniek zaaien en in de slachtofferrol schuiven. Zie hier een tweet van Ahmed Marcouch, het Tweede Kamerlid voor de PvdA:
Ja, ze moeten worden opgepakt, maar hoe weten we of ze "moslims haten"? Ze hebben duidelijk geen hoge pet op van een megamoskee, maar is dat hetzelfde als een enorme hekel hebben aan iedere individuele moslim? Neen. Zijn maatje Ibrahim Wijbenga, van het CDA, doet er vervolgens een schepje bovenop. De mensen van Identitair Verzet zijn namelijk extremisten pur sang. Jawel, dit is Nederlands eerste eigen ISIS-moment.
Dat ze in strijd met de wet handelen én dat ze moeten worden opgepakt is duidelijk, maar extremisten? Extremisten bezetten geen religieuze gebouwen, maar blazen ze op, Ibrahim - het liefst met vrouwen en kinderen erin. Voorbeeldje: zie hoe ISIS tekeer gaat in Syrië en Iraq. Christelijke pastoors worden daar vermoord, hun kerken totaal vernietigd. Dát is hoe extremisten te werk gaan, niet door een gebouw te bezetten en wat spandoeken op te hangen.
Het blijft opvallend dat bepaalde moslims zo graag het slachtoffer spelen. Je zou bijna denken dat ze zich zo vreselijk schuldig voelen door al het geweld gepleegd in de naam van Allah dat ze niet kunnen wachten om tegen anderen te zeggen: 'Zie, jullie doen het ook!'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten