ISIS moet vandaag nog kapot worden gebombardeerd

Het is een grof schandaal dat ISIS nog steeds niet écht is aangepakt. Een coalitie van Westerse en Arabische landen zou in een mum van tijd gehakt maken van de terroristische organisatie.

Zoals u onderhand ongetwijfeld weet is ISIS gisteren zo ver gegaan om de door hen gegijzelde Jordaanse piloot leven te verbranden. Mu’ath Al-Kaseasbeh is werkelijk op vreselijke wijze afgeslacht; veel erger dan dit wordt het niet.*

De man was een piloot in het Jordaanse leger, een Arabier én een moslim… en juist hij werd op de meest wrede manier geëxecuteerd. Zoals ik wel vaker zeg: de voornaamste slachtoffers van radicale moslims zijn andersdenkende moslims. Zij geloven namelijk dat ze eerst een ‘zuiveringsactie’ moeten uitvoeren in de islamitische wereld zelf: iedereen moet net zo radicaal zijn als zij, anders kunnen ze de eindstrijd (van de wereld) niet winnen tegen het Westen.

Hoe dan ook, de manier waarop Al-Kaseasbeh is vermoord moet reden zijn voor het Westen en diens Arabische ‘bondgenoten’ om nu eindelijk eens door te pakken en ISIS in één grote snelle actie van de aardbodem te vegen.

Ja, ISIS heeft een voor Midden-Oosterse termen vrij effectief leger, maar Jordanië, Libanon, Saoedi-Arabië, Egypte, Amerika én Europese landen hun krachten bundelen heeft de terroristische organisatie geen schijn van kans. Als die landen grondtroepen sturen en massale bombardementen uitvoeren kan Abu Bakr al-Baghdadi – de zogenaamde kalief van ISIS – alvast een plaatsje voor zichzelf reserveren in de hel. Misschien dat hij het dan nog een paar weken uithoudt, maar daarna is het echt einde oefening voor hem.

Tot nu hebben te weinig mensen er bij Westerse leiders op aangedrongen om zo’n grootscheepse aanval op te zetten. Daar moet nu maar eens verandering in komen. ISIS moet compleet en al van de aardbodem worden geveegd; er mag geen enkele jihadist in leven blijven.

Start een offensief en shoot to kill. Het is allerminst nodig om jihadisten gevangen te nemen. Schakel ze gewoon uit en zorg ervoor dat er over een paar maanden letterlijk niets over is van ISIS. Niets. Geen personen, geen vlaggen, niks.

* Overigens is het bijzonder merkwaardig dat ISIS hem verbrandt, zeker aangezien Al-Kaseasbeh een moslim was. Het is namelijk verboden in de islam om mensen te verbranden (wat dan ook de reden is dat moslims zich nooit laten cremeren).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

117 reacties

 1. Dennis_WSPK

  Mee eens. Het westen beschikt over fabelachtige vuurkracht en de meeste moderne wapens. Het is daarom verbazingwekkend dat je al maanden hoort dat ISIS wordt gebombardeerd, maar dat de beweging nauwelijks aan kracht en macht heeft ingeboet.

  Ik kan me niet voorstellen dat de inzet van de meest nieuwe en zware bommen van de USA, gecombineerd met honderdduizenden manschappen, niet in staat zijn om ISIS voorgoed uit te schakelen.
  Ik vrees dat het weer om politiek correctisme draait : écht effectief optreden tegen moslims, dáár beginnen we niet aan, dat kun je niet maken.
  Vooral Obama lijkt hier problemen mee te hebben, met
  steeds gruwelijkere gevolgen van dien.

  1. Kuifje

   “Vooral Obama lijkt hier problemen mee te hebben, metsteeds gruwelijkere gevolgen van dien.”

   Het probleem ligt inderdaad bij Obama die weigert krachtig op te treden tegen ISIS. De wil is er gewoon niet bij Obama om hard op te treden tegen ISIS en andere Jihadisten.

   Obama heeft ook nauwe betrekkingen met het Moslim Broederschap die hij tijdens zijn Caïro speech in 2009 heeft gelegitimeerd.

   En niets voor niets heeft Obama ook goede (persoonlijke) betrekkingen met Erdogan die het Moslim Broederschap ook steunt. En Obama’s anti-Israël houding is ook bekent.

   Misschien dat na de verbranding en de publieke verontwaardiging daarop Obama nu word gedwongen om krachtig op te treden tegen ISIS.

   Alleen krachtig leiderschap uit de VS kan iets tegen ISIS beginnen; de Europese landen (zowel militair als mentaliteit van de burgers) zijn als tijgers zonder tanden.

 2. Antidotum

  Dan is er nog een lange weg te gaan.
  Het omgekomen isistuig wordt aangevuld met soennieten uit de regio’s en dat zijn er, naar ik heb begrepen, miljoenen.

 3. Philippine

  Het hasjemitische koninkrijk Jordanie laat zich van zijn beste kant zien.
  Koning Willem Alexander is een goeie vriend.
  Heeft hij al iets laten horen?

  1. nogmaals

   @Phipippine,
   Ik begrijp uw reactie op deze column niet helemaal.
   Of bedoelt u de aandacht af te leiden van het ISIS-probleem?

 4. Jacobus

  De verbranding van de Jordaanse piloot wordt in de film van ISIS (die 20 minuten duurt) gerechtvaardigd met beelden van burgers die door westerse bommenwerpers zijn verbrand. In de oog om oog, tand om tand-mentaliteit van het Midden oosten is dit een logische redenering: jullie bombarderen onze steden en verbranden burgers, dus wij verbranden de piloot die het aanrichtte.

  Hoe gruwelijk ook, dit is de tragische verwikkeling waarin we beland zijn. Het pleidooi van Michael is slechts een verdere stap in de escalatieladder en daarom in dezelfde logica als die van ISIS.

  Wanneer vinden we eens een perspectief die deze geweldspiraal doorbreekt in plaats van hem te verdiepen?

  1. Napoleon

   Gister bij nieuws-uur eenzelfde malloot die de verbranding als wraakactie de huiskamer in slingerde.
   Het laat weer mooi zien hoe objectief onze media zijn.

  2. carthago

   Vraag het isis,of de vara.

  3. Dennis_WSPK

   Leugens Jacobus. Dat er in het MO gebombardeerd wordt is aan die gekken zelf daar te wijten. Waarom zou de VS bombarderen als er geen aanleiding zou bestaan ? Toch bizar dat dit precies dáár gebeurt ?

   Je moet ISIS niet als een bevrijdingsbeweging zien. Ik weet dat linksen dat graag doen, zoals bij de PLO, Hamas en Hezbollah, maar het zijn allemaal criminele terreurclubs die helemaal niets op hebben met de zielige bevolking, maar niets anders willen dan macht en het vestigen van criminele islamstaten.

   Net als bij Israël probeert men ook bij ISIS een excuus te zoeken. In het Israëlconflict doet men dat door te stellen dat Israël de Palestijnen onderdrukt en “land afpikt” en bij ISIS doet men alsof ISIS een reactie is op westers geweld.

   Wat nog vele malen schandelijker is, is dat 21e eeuwse NSB-ers als Jacobus dit soort leugens durven te verspreiden en steunen. Dat is ronduit crimineel te noemen.

   1. Jacobus

    Ik weet dat het hier gebruikelijk is om zonder enige onderbouwing voor NSB-er of antisemiet te worden uitgescholden maar voor mij is het een reden om niet op dit soort bijdragen te reageren.

  4. Baksteen

   En de manier is, allemaal bekeren tot de fundamentalistische Islam. Wel de goede richting kiezen natuurlijk.

  5. Antidotum

   Jacobus,

   Dat is allemaal isispropaganda.
   Tegenwoordig zijn de drones zeer secuur en precies op het doel gericht.

   Isis liegt omdat ze ongetwijfeld voor hun ongewenste menselijk objecten als schild hebben gebruikt, net zoals Hamas dat doet, om hun terrorfascisme kracht bij te zetten.
   M.a.w. Het westen doet het ook.
   Smeriger leugenachtig tuig bestaat er niet,

  6. Kokkie

   Altijd die misselijk makende omdraai techniek. Dat het in het midden-oosten uit de klauwen loopt is niet meer dan logisch. Immers Allah en satan zijn twee handen op één buik, daar staat het westen helemaal buiten.

  7. nogmaals

   @Jacobus
   Soms moet je oorlog voeren om vrede te krijgen.
   Pas als we (zonodig met veel geweld) ISIS totaal vernietigen, wordt de geweldspiraal doorbroken.
   Of wilt u de geweldspiraal doorbreken door ISIS niet aan te pakken?

   1. Jacobus

    Ik denk ook wel dat het van groot belang is dat ISIS wordt bestreden maar ik betwijfel of het uitvoeren van honderden bombardementen dat doel dichterbij brengt.
    ISIS is een guerrilla-beweging, zoals de Viet Cong en Hamas. Die hebben de neiging zich tussen de bevolking te verschuilen en niet een klassieke oorlog aan te gaan met tanks, bommenwerpers en artillerie, vooral ook omdat ze die middelen niet hebben.
    Ze kruipen dus tussen burgers en bombarderen schiet wel steden aan gort en veroorzaakt honderden burgerdoden maar tast ISIS nauwelijks aan. Dat zou ons na een half jaar bombarderen wel duidelijk moeten zijn.

    1. Primo

     Mooi dan mogen die burgers dus daar gaan klagen i.p.v. dat jij dat voor hen doet en de schuld bij het Westen tracht te leggen.

 5. Nico

  Alleen met bommen lukt het niet. Er zijn ook “boots on the ground” nodig en ook meer dan dat. Met alleen een vijandelijk leger verslaan kom je er ook niet. Om te voorkomen dat het gebied daarna, net zoals Irak na 2003, in chaos vervalt zul je ook een langdurig bezettingsbestuur moeten voeren met een concreet plan om daar een burgerlijke samenleving mogelijk te maken.

 6. aquarius

  Als ik de kop van dit artikel lees denk ik aan mijn kleinzoon van 4 . Die zou ook zoiets zeggen . Maar ja hij is dan ook pas 4 ………

 7. JanvanEechoud

  Aha…. Dus een moordenaar mag je ook maar ” een beetje” straffen”?

 8. Gielah

  Westerse bommenwerpers zijn daar niet voor de gein.
  Er worden ook niet zomaar steden gebombardeerd.
  Wat dat verbranden van burgers aangaat… dat zal islamieten wórst wezen!
  Enerzijds deinzen ze er allerminst voor terug om explosieven en terroristen te verbergen in ziekenhuizen, scholen en kindercrèches… zoals het Palestijnse tuig ons keer op keer laat zien… en binden ze invaliden vast op balkons, om, zodra die mensen door Israëlische bommen getroffen worden en als gevolg daarvan sterven… daar krijsend de wereld kond van te doen: ‘KIJK dan.. KIJK dan.. wat de Israëli’s nú weer gedaan hebben…!’ …
  en anderzijds is hun eeuwige garantie ( die zal blijken een illusie te zijn) om in het paradijs te komen als ze daadwerkelijk sterven door en in het kader van hun strijd tegen niet-moslims… dus alles precies zoals ze dat willen.
  In die zin zijn westerse bombardementen koren op hun zieke molens.

  Toen Hitler-Duitsland uiteindelijk door de geallieerde legers verslagen werd, gebeurde dat ook niet via de dialoog en met waterpistooltjes.
  Ultiem kwaad dient met ultiem militair geweld te worden gestopt.
  De overheid draagt het zwaard niet tevergeefs… zoals het Nieuwe (!) Testament terecht aangeeft… want dat is ter bescherming van burgers.
  Ik schrijf dat er toch maar even bij, voordat een of andere griezel weer over ‘liefhebben’ begint.. iets waar hij zelf niéts van laat zien… maar intussen toch als bijdehandte opmerking in te zetten is in het kader van het al of niet door de overheid betaalde eeuwige tegenstreven.

  In de jaren ’44 – ’45 hoorde je niemand hypocriet klagen dat het verslaan van Hitler “een tragische verwikkeling” was en geen hónd…. laat staan een mens…. gewaagde in die tijd van escalatieladders en geweldsspiralen… toen had men kennelijk nog iets meer gezond verstand dan thans… of betaalde de overheid toen wellicht nog niét voor het verspreiden van leugens?
  Dat zou zo maar kunnen!

  De gewelddadigen ( IS én het hele islamitische toeleveringsbedrijf voor IS, Boko Haram, Hisb’allah, Hamas, Fatach..) dient verpletterend verslagen, de koran dient verboden en moskeeën in wésterse landen dienen gesloten.
  Als daar dan weer een gehuil van protest uit de bekende verdachte hoek over opgaat… dan moge ik alleen maar even herinneren aan de talloze opmerkingen van talloze dwazen, die nu al járenlang iedere christen, die voor zijn of haar geloof uitkomt… naar ‘achter uw voordeur’ verwijzen… terwijl die christenen dus niemand het hoofd afhakken of levend verbranden… en iedereen vindt dat geziek over: ‘houdt uw geloof achter de voordeur” dán heel aanvaardbaar…. nu….. dan is het: ‘ga achter uw eigen voordeur allah dienen’ dus MINSTENS zo aanvaardbaar…. want in moskeeën worden aantóónbaar moordenaars en terroristen opgekweekt!
  Dat nog niet iedere islamiet zich daar daadwerkelijk aan schuldig maakt… ondanks de tot deze wandaden oproepende koran… is meer geluk dan wijsheid… en wie garandeerd ons dat de zonen en dochters van zich keurig gedragende moslims niet gaan radicaliseren… omdat ze geen stageplek krijgen, bijvoorbeeld… of omdat ze zich ergeren dat niet ieder modern gekleed westers meisje zich door hén laat bepotelen…of omdat om de een of andere RARE redenen Marokkanen niet zo heel erg populair blijken te wezen…álles kan die lui tot blinde razernij opwekken… zoals we al úitgebreid ervaren en gemerkt hebben.

  De afkeer van de islam stoelt niet op van haat-vervulde westerse mensen.
  Die stoelt op:
  a. De inhoud van de koran, de ahadieth en de sharia-handboeken.
  b. Het gehoorzamen door islamieten van koran, ahadieth en sharia-handboeken.
  c. Het beestachtige geweld dat moslims, met koran enz. in de hand, overal op aarde aanrichten.
  d. Hun eeuwige gelieg en alle andere misdaden, waar ze in excelleren, als gevolg waarvan onze gevangenissen veel meer van hún soort op te vangen hebben dan van welke andere bevolkingsgroep ook.

  De afkeer ( niet haat…) die Nederlanders en andere westerlingen ten opzichte van moslims koesteren hebben helemaal zelf veroorzaakt en houden ze helemaal zelf in stand.
  En de goede en eerlijke mensen onder hen?
  Die treden uit!
  Die worden ex-moslim!
  Die zeggen: ‘Niet in mijn naam… deze beestachtigheden’.
  Daarna zal geen westerling hen meer scheef aankijken.

  Zo zit dat!

  Ja… dat wordt een hele klus.

  1. JanvanEechoud

   Blijft een feit; Gielah, dat ook ww2 een schokkende gebeurtenis was.
   Er zijn geen goede redenen om steden te bombarderen.

  2. Jacobus

   In deze redenering wordt het perspectief van de ISIS-strijders gevolgd en in die lijn bepleit met hen af te rekenen.
   Niemand betwist dat de ISIS-strijders gruwelijke schurken zijn maar het bombarderen van steden kost vooral burgerdoden en de ellende die we nu zien in de totaal stukgebombardeerde steden in Irak.

   De geallieerden bombardeerden Dresden, Nagasaki en Hirsjima met honderdduizenden doden tot gevolg met het doel de nazís en de Jappen op de knieeën te krijgen. Dat is een militaire logica die ik onmenselijk en zelfs oorlogsmisdadig vind. Het is het criminele pokerspel van generaals over de hoofden van vrouwen en kinderen in stukgeschoten steden en in die cynische logica redeneren Gielah en Michael.

   1. Primo

    Je hebt nu wel een grote bek dat de geallieerden steden zouden bombarderen in hun strijd tegen ISIS, waarbij honderden zo niet duizenden burgerslachtoffers zouden zijn gevallen maar weet je dat gezwets ook te onderbouwen, want ik lees daar niets over.

    1. Jacobus

     Er zijn inderdaad geen cijfers over burgerslachtoffers in Irak maar het is ondenkbaar dat het er niet honderden zullen zijn.

     https://jangruiters.wordpress.com/tag/bombardementen/

     1. Primo

      Mooi, dan is die leugen ook doorgeprikt die je hier dagelijks uit.
      En aan anekdotisch bewijs hebben we niet zo veel.

    2. Jacobus

     Welke leugen is doorgeprikt? Je weet zeker dat er bij de honderden bombardementen die de coalitie uitvoerde nagenoeg geen doden vielen?

     1. Primo

      Je kunt geen cijfers leveren voor je malle bewering, me dunkt dat je dan je gekwaak niet hebt kunnen onderbouwen.

   2. zomaar

    en weer lult onze Jacob erover heen !!.
    iets gevonden voor , een bewijs waar je niet omheen kan!!.

    http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/34-christenen-levend-verbrand-in-nigeria/

    https://ejbron.wordpress.com/2013/12/12/christenen-worden-levend-verbrand-onthoofd-gekruisigd-doodgemarteld-en-in-ijzeren-vrachtcontainers-opgesloten/

    kijk hier even het bijgaande filmpje ?,.

    en probeer dan nog vol te blijven houden dat dit de islam niet is !!.

   3. Nico

    Het bombarderen van Duitse steden had wel degelijk, naast strategisch, ook tactisch nut. Het noodzaakte de Luftwaffe namelijk om een groot deel van hun capaciteit in te zetten om Duitsland zelf te beschermen. Hierdoor had de Wehrmacht aan het Oostfront onvoldoende luchtsteun en kon het Rode Leger vanaf 1943 overwinningen boeken. Zonder deze bombardementen had de oorlog langer geduurd en waren er meer doden gevallen.

    Ik denk echter niet dat het louter vanuit de lucht aanvallen van IS een beslissing zal forceren. Hiervoor is een bezetting en herstructurering van het gehele gebied tussen de Middellandse Zee en de Tigris nodig

   4. HR

    @ Jacobus
    Het is zo makkelijk om alleen maar ongefundeerde kritiek te geven op de mening van anderen.

    De bombardementen op steden aan het einde van de 2e wereldoorlog HEBBEN de Duitsers en de Japanners op de knieën gekregen, punt uit.
    Dat niemand zoiets wil blijkt uit het feit dat we hier praten over het EINDE van de 2e wereldoorlog.

    Het heeft dus geholpen om de oorlog te beëindigen, en dat was de bedoeling.

    Degene die het conflict begonnen was heeft daarvoor een hele hoge prijs betaald, en dat is blijkbaar het enige wat helpt.

    Dat gezegd hebbende is het alleen maar zinvol om de “Jihaadvarkens” af te straffen met een allesvernietigende aanval, niet omdat wij dat willen, niet om onnodig burgerslachtoffers te maken, maar om er voor eens en voor altijd een eind aan te maken.

    1. Jacobus

     Er is eindeloos veel onderzoek gedaan naar de vraag of de bombardementen op Dresden en Hirosjima/Nagasaki nodig waren om de vijand ‘op de knieën’ te krijgen. Daaruit blijkt dat het meer met de behoefte om suprematie uit te drukken dan wel de Russen te imponeren te maken had.

     1. Primo

      Achteraf is het altijd gemakkelijk de geschiedenis te duiden, maar ik kan je verzekeren dat mensen in de kampen in Duitsland en in Japan dolblij waren met die acties.

      Dus jouw mening in deze gedaan vanaf je ergonomische bureaustoel is niet zo relevant.

     2. HR

      @Jacobus,
      Fijn dat je even aangeeft dat er zoveel onderzoek naar gedaan is, altijd prettig om te weten. Het onderzoek is echter gedaan na de 2e wereld oorlog, en de bedoeling van de actie was om deze te beëindigen.

      De actie, het bombarderen dus, heeft succes gehad, de W.O. 2 werd beëindigd, en in het democratische westen kwam zelfs ruimte voor onderzoek.

      Wat is nu je reactie op de stelling dat de bombardementen nodig EN succesvol waren?

      Beetje meer inhoudelijk, Jacobus!

    2. Jacobus

     Het ironische is dat de plannen om Dresden en de Japanse steden te bombarderen met atoombommen ook vanaf ergonomische bureaustoelen werden gemaakt.

     1. Primo

      Gelul, want die bestonden in die tijd nog niet, probeer het nog eens.

      Die beslissingen werden genomen door mensen die met hun poten in de bagger stonden en niet door toetsenbord helden zoals jij.

 9. JanvanEechoud

  Aha…. Dus een moordenaar mag je ook maar ” een beetje” straffen”?
  Er een eind aan maken. Volkomen rechtvaardig.

 10. Jasterke

  Miezerig klein godje…

  ja, dat klinkt best knap veelzeggend
  in deze Moslim-leugenwereld grensverleggend
  àl dat geslacht en broedermoord niet waard
  daarvoor zijn wij nu te ontwikkeld en te fijnbesnaard,
  die Middeleeuwse gruwelen al lang ontgroeid !
  WIJ werken aan een toekomst waar de Liefde bloeit,
  waar straks ons Nageslacht ons dus vol trots zal eren
  omdat wij die Islam zo eensgezind wisten te keren…
  .
  Toch ?

 11. Kuifje

  Obama heeft grote weerstand om ISIS aan te pakken.

  En zolang Obama die houding houd zal er niet veel veranderen.

  Toen Obama in 2012 alle troepen terugtrok uit Irak was Irak gestabiliseerd en Al Qaida in Irak verslagen. (door de surge)

  Obama werd toen gewaarschuwd om wat troepen achter te laten om te voorkomen dat er een vacuüm zou ontstaan.

  Naar die waarschuwingen heeft Obama niet geluisterd met als gevolg dat ISIS in het vacuüm is gesprongen dat is ontstaan na de terugtrekking van alle troepen.

  Toen zelfs ISIS sterker werd en Obama werd gewaarschuwd voor de opkomst van ISIS heeft Obama die waarschuwingen in de wind geslagen en ISIS beschreven als een stel amateurs.

  Pas na de onthoofdingen is Obama onder publieke druk gaan bombarderen en dat ook maar mondjes maat en met tegenzin.

  Onder Obama heeft de VS aan kracht ingeboet en de resultaten zijn duidelijk te zien in het Midden-Oosten waar Jihadisten vrij spel hebben en in het vrije spel van Putin in de Oekraïne die geen enkel respect heeft voor Obama.

  Obama’s Transformed Middle East Burns
  http://www.breitbart.com/national-security/2015/02/03/obamas-transformed-middle-east-burns/

  1. carthago

   Obama heeft de doos van pandorra geopend.

  2. Baksteen

   Obama is de vriend van de Moslimbroederschap en en faciliteert hen op ieder mogelijke manier. Tot nu toe werken alle stappen die Obama, of degenen die hem sturen, heeft genomen uit in het voordeel van deze organisatie die als doel heeft het wereldwijde kalifaat te bereiken en alle joden te vermoorden. Het half half aanpakken van Isis zie ik als onderdeel van deze strategie.

  3. toetssteen

   Dit zei David Petraeus een half jaar terug:

   http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/iraq-war-on-terror/losing-iraq/david-petraeus-isiss-rise-in-iraq-isnt-a-surprise/

   Wat mij betreft heeft de man volkomen gelijk.

 12. zomaar

  Michael , ik denk dat het westen zich verre houd van een inventiemacht , zoals zij dat gedaan hebben in Irak , enz .

  de redenen hiervoor zijn , (denk ik), dat teveel soennitische moslims binnen onze westerse samenleving verblijven , waarvan 73% aanhanger of sympathisanten zijn voor deze IS staat , en alle gruwelijkheden daarom heen,(daarbij ), deze worden immers uit opdracht van hun geloof gepleegd .

  1. Primo

   Dat is inderdaad de reden, de vijfde colonne is reeds jaren binnen onze gelederen en daar schijten onze bestuurders bagger van, wij zijn destijds overgeleverd aan die barbaren met de deal “oil for immigration” .

 13. V.K.

  -Oei, nu is het natuurlijk wachten op al die Arabische/islamitische landen welke onder VN vlag deze daad van Jordanie scherp gaan veroordelen. Ook verwacht ik een boycot van de EU voor Jordanie.

 14. carthago

  En toch blijf ik van mening dat die amerikaanse verlosser uit zijn golfkarretje moet stappen.

 15. hendrikush

  Het is zeer leerzaam om de reakties van Jacobus te volgen. Een undercover moslim kan het niet beter: slim, intelligent, misleidend, verwarrend.
  Kwaad worden heeft geen zin. Hij laat zien hoe mohammedanen zich in ons systeem hebben genesteld. De vraag is hoe je dit kwaad bestrijdt.

  En ik ben nu opnieuw in de “niet op DS reageren” modus.

  1. Jacobus

   Niet reageren lijkt me in uw geval ook de beste oplossing.

   1. nogmaals

    @Phipippine,
    Ik begrijp uw reactie op deze column niet helemaal.
    Of bedoelt u de aandacht af te leiden van het ISIS-probleem?

   2. nogmaals

    @Jacobus
    As u een oplossing ter sprake brengt, ziet u kennelijk ook een probleem. Wat is het probleem dat u ziet?
    Vindt u het vervelend om door zoveel mensen te worden weersproken, en raakt u door uw “argumenten” heen?

  2. Jasterke

   petje af @hendrikush…de enige juist modus bij horken 😛

 16. V.K.

  -Aangezien de steden welke onder het IS vallen door de symphatiserende en meeewerkende bevolking grotendeels al zijn gezuiverd van niet sympathiserende burgers, kan ik me zeer wel vinden in het bombarderen van deze roversnesten.
  -Mensen welke stellen dat het bombarderen een nutteloze wraakactie is, op basis van oog om oog, tand om tand, houden er een ziekelijke haatdragende agenda op na tov anders denkenden.

  1. Jacobus

   Het probleem is dat er geen helder te spotten roversnesten zijn: de strijders van ISIS bevinden zich tussen de burgers, zoals guerilla-strijders altijd doen, van de Vietcong tot Hamas.
   Om die reden hebben bombardementen ook niet het effect dat je ervan zou hopen. De geallieerden schieten totale steden aan puin, maken honderden burgerslachtoffers maar ISIS verzwakt nauwelijks.
   Wat je er wel mee bereikt is dat de burgerbevolking van Irak en Syrië een intense haat ontwikkelt tegen het Westen en daarmee speel je ISIS in de kaart.

   1. Primo

    Geef nu eens een onderbouwing van die honderden burgerslachtoffers waar je maar over kwaakt, ik lees dit nergens.

   2. V.K.

    -Het probleem is Jodocus, jij je altijd maar weer achter VN veroordelingen schuilend als het om Israel gaat, je je als het om het doden van die Jordaanse piloot gaat jij met je smerige agenda, nu niet eens roept om een veroordeling van Jordanie door de VN wetende hoe inconsequent het stemgedrag van die fijne antisemitische vrienden van jou zal zijn.
    Dat jij na jarenlang Israel bashing nu opeens je moraal moet bijstellen om je doel te bereiken, je je leugenachtige propaganda machine nu eens niet kan inzetten en zodoende een vaag verhaaltje betreffende haat van het westen gaat ophangen, dat is natuurlijk te verwachten van een ziekelijke geest .

    1. Jacobus

     Antisemieten zijn mijn vrienden niet. Waar baseer je die nare beschuldiging?

   3. -Harry

    Jacobus 11.11 ,

    Als je nou nog lang zo door blijft zeiken dan komt het geweld inmiddels hierheen .
    Dan ontstaat er pas ECHT schade ! Ook aan jouw nekkie !

    Dat is dan de schuld van de wegkijkers van links en voormalige liberalen en van intriganten zoals jijzelf .
    Ik ben er van overtuigd dat je hiervoor betaald wordt , want niemand is uit zichzelf zo gek om dag en nacht hier de boel te gaan zitten opstoken alleen uit bevlogenheid .

    Je hebt voor jezelf een in jouw ogen geniale strategie opgezet , alleen we prikken er steeds doorheen . Net als die islamitische manier van discussieren . Het lijkt waterdicht omdat het afgevoegd is met overtuigende leugens en dwaalsporen .

    Het maakt ook niet zoveel uit hoe het onderwerp verdwaalt , je blijft je er in mengen om de boel op te stoken . Aan het eind van een discussie gaat het nooit meer over het onderwerp . Maar je blijft er tussen hangen .

    Nogmaals , je moet hier wel voor betaald worden , want wie is er anders zo gek om al die emmers met mest die over hem uitgestrooid worden door weldenkende Nederlanders voor lief te nemen ?
    Een normaal mens was allang vertrokken .

    En dat eeuwige gezeik over collateral damage , denk je dat het voor een militair lollig is om gewond te raken of te sterven ? Die doen hun ding ook voor anderen ! Maar o wee als er een burger sterft !
    Voor een soldaat geeft het niks ???

    Politiek correctisme is maar een rare afwijking .

    Je kunt nog net snappen dat er iets tegen terreur gedaan moet worden , maar dat mag dan geen slachtoffers opleveren !
    Wat kopen we voor dergelijk gezeik ?
    Jij bent een voorstander van de ” gematigde islam ” , die net zo dodelijk is op langere termijn .
    Systeem Aboutaleb . Lange omweg -zelfde doel .

    Oplossen doet dat politiek correcte geneuzel niks .
    Dat gaat nou eenmaal niet , dus daar kun je wel over ophouden .

    Weet je wat WEL helpt Jaco bus ?
    Een heleboel hele grote bommen !
    Uitroeien die fundamentalisten , tot de laatste ellendeling aan toe !
    En dat onderscheid tussen fundamentalisten en die anderen , dat vloeit naadloos in elkaar over .

    Dus : omploegen die bende !

 17. jackholland

  Had gisteren een gesprek met heel aardige bezorgde anti is iraakse mensen. Deze mensen zeggen eveneens dat amerika slechts speldeprikken uitdeelt en in ruil daarvoor olie /geld uit irak ontvangt.Of het waar is weet ik niet.
  Tevens wisten deze mensen te melden dat isisstrijders in europa onder het mom van asielzoekers binnenkomen en bezig zijn een zeer grote groep terroristengroep te vormen in europa met het doel grote aanslagen te gaan plegen.
  Dit is info die zij rechtstreeks uit irak via internet /facebook mail telefoon ontvangen.
  Hun familie woont ca 30 km van de is gebieden. Heb geen rede om aan te nemen dat ze hierover liegen.
  Het verontrust mij zeer.
  Vind het tevens vreemd dat VS die zo n enorme vuurkracht heeft zo weinig voor elkaar krijgt zou het inderdaad waar zijn dat amerika puur achter de olie aan zit en de zak daarom rekt?
  Iraakse mensen wisten ook te vertellen dat is geholpen wordt door erdogan die absoluut geen onafhankelijke koerdenstaat wil dit ivm met grondstoffen en olie die in dat gebied aanwezig zijn.
  Wat is nu de waarheid?
  Kortom het wordt ook hier levensgevaarlijk!

  1. Kuifje

   “Vind het tevens vreemd dat VS die zo n enorme vuurkracht heeft zo weinig voor elkaar krijgt ”
   ——
   Het is niet “Amerika” maar Obama. Het is zijn beleid.

   In de VS staat Obama onder zware kritiek vanwege zijn weigering om ISIS grondig aan te pakken.

   Misschien dat Obama na de verbranding wel word gedwongen ,door de publieke opinie, om ISIS aan te pakken.

 18. Dennis_WSPK

  @Jacobus. Denk je dat als de geallieerden in WO II de Duitse steden niet gebombardeerd hadden, het aantal slachtoffers uiteindelijk kleiner was geweest ? Idem de bommen op Japan ?
  Wat er dan gebeurd zou zijn is dt de oorlog nog járen langer had geduurd en dat er nog vele malen meer doden gevallen zouden zijn, vooral aan niet-Duitse zijde.
  De moordpartijen van Hitler op de Joden zou voortgegaan zijn en steeds weer nieuwe groepen die niet aan het ideaal van Hitler voldeden zouden vermoord zijn. De Japanners zouden hun opmars voortgezet hebben met nog veel meer doden tot gevolg.

  Jammer dat je dit niet snapt. Met ISIS, Boko Haram en Al Shabaab is het niet anders. Als we die met rust laten omdat er anders burgers sneuvelen, zal het aantal slachtoffers nog enorm toenemen. ISIS zal niet stoppen bij welke grens dan ook en nog vele moordpartijen organiseren op vele volkeren.

  Natuurlijk zijn burgerslachtoffers niet prettig en moeten ze als het kan voorkomen worden. Maar dat mag nooit voorop staan. ISIS vernietigen (en liefst ook Bokito Haram etc) moet het hoofddoel zijn en de onschuldige doden die daarbij vallen zijn nu eenmaal niet te voorkomen en vallen in het niet bij de doden die gaan vallen als we deze rotzakken hun gang laten gaan.

  Het is een domme en naïeve gedachte om te denken dat een beleidswijziging van het westen de opmars van deze relioten kan beïnvloeden.

  1. Jacobus

   @ Dennis,

   Ik meen dat de bombardementen van de geallieerden in WO II op Dresden, Nagazaki en Hirosjima moeten worden beschouwd als oorlogsmisdaden. Ik weet dat daarover veel discussie bestaat maar op grond van mijn kennis hadden deze bombardementen geen dringend militaire noodzaak en het aantal slachtoffers was disproportioneel groot.

   Overigens ben ik van mening dat oorlogsvoeren met burgers als inzet per definitie een morele verloedering betreft.

   1. AJGRaalte

    Dus je bent het ook met me eens dat ELK van de duizenden door Hamas & co. op Israelische burgers afgevuurde raket op zichzelf een oorlogsmisdaad is???

    1. Jacobus

     Ja, dat zijn terroristische daden zoals het bombarderen van burgerdoelen door Israel een oorlogsmisdaden betreft.

     1. Primo

      Typisch dat Israël dan niet ter verantwoording wordt geroepen, hoe zou dit nu komen, dat het geen oorlogsmisdaden zijn misschien omdat Hamas zich achter burgers verschuild en Israël er alles aan doet burgerdoden te voorkomen?

     2. AJGRaalte

      @ Jacobus

      Nee, Jacobus, dat zijn OORLOGSMISDADEN.

      Israel bombardeert geen burgerdoelen, alleen heel specifieke militaire doelen die volgens het oorlogsrecht legitiem zijn, want in tegenstelling tot Hamas & co. houdt Israel zich wèl aan het oorlogsrecht.

     3. JanvanEechoud

      Raar dat jij je zo voor de gek laat houden door de MSM, Jacobus.
      Hoe komt dat?
      Lees je geen berichten / kijk je geen video’s waar UN-voertuigen Hamasschoften meenemen als de grond te heet onder hun voeten wordt?
      Zie jij geen berichten over de knock-on-the-door bommetjes van Israel?
      Geen berichten dat de IDF waarschuwt, per briefjes / telefoontjes, minuten van te voren?
      Geen video’s waar je ZIET dat het Hamastuig zich verschuilt achter woningen / vrouwen en kinderen / ziekenhuizen / UN gebouwen?

      Hoe komt het dat je de pakweg 2000 raketten op Israël ziet als “incidentjes” en de weinige malen dat een IDF actie verkeerd afloopt of een individuele IDF-er een sadist blijkt te zijn, vertaalt in een ‘door en door verrot’ Israël??
      Die dan weer consequent door Joodse én Palestijnse rechters en politici in Israël veroordeeld worden voor hun wandaden!

      Laat mij de eerste Jood als rechter, of als generaal in een islamitisch leger maar zien!

      En als je weer met lulkoek aankomt over westerse invloed die de terroristen vrij praat, doe ik je weer in mijn persoonlijke ban….

      Mvg, Jan van Eechoud

 19. vigilante

  Goh wat zijn we ineens verontwaardigd.
  Als WIJ niet de terreur tegen Assad’s Syrie hadden gesteund,was isis nooit zo gegroeid.
  De meeste terreurgroepjes zoals al nusra[polder jihadi’s] zijn grotendeels opgegaan in isis.
  Ik zie nog de zieke reacties vasn pers/regeringen en klootjesvolk; Assad moet weg!
  Het gevolg trosjes polderterroristen waar we nu mee opgescheept zitten.[uit meer dan 80! landen]
  De paar nutteloze coalitie bombardementen aangestuurd door Qatar[1 van de isis financiers]waarbij de panden van tevoren werden ontruimd.
  Staan in geen verhouding tot de vele geslaagde raids van Bashar’s luchtmacht op [en JA de ratten verstoppen zich onder de burger bevolking] al nusra/qaida daesh.
  Boots on the ground?Het Syrische leger vecht al 3.5 jaar..
  Wie zaait zal oogsten;Het steunen van terroristen werkt als een boomerang.

  1. Nico

   Assad is geen haar beter dan IS. Deze bondgenoot van Iran en sponsor van Hezbollah wil niets liever dan een Groot Syrië vestigen en daarvoor Israël, Libanon en Jordanië van de kaart vegen.

   1. V.K.

    _@ Nico,

    Juist.

   2. AJGRaalte

    Nee, idd, maar tussen wat hij zou willen en hoe hij regeerde is nogal een verschil. Onder zijn regime hadden de verschillende minderheden een redelijk goed leven, christenen, Druzen en natuurlijk zijn eigen Alawieten.

    Het westen had zich m.i. buiten die door (een deel van de meerderheid) soeni’s ontketende burgeroorlog moeten houden, dan was de rust allang weer teruggekeerd.

    1. Baksteen

     Inderdaad, de enige manier om dit soort landen te besturen is door de knoet er overheen te leggen, nu kan geen christen, shiiet of alawiet zich er meer vertonen (joden zijn al jaren op). Het feestje is met de zoveelste, door het westen georganiseerde lente, begonnen en daar plukken we nu rijkelijk de vruchten van. De EU en de VS zorgen voor vrede en democratie, ja, ja, ze worden vriendelijk bedankt.

   3. vigilante

    Juist ja zolang je maar blindelings geloofd wat je voorgeschoteld word.
    Arabische lente of Arabische/VS/Nato gekunstelde horror.
    Pijpleiding Iran-Irak-Syrie-Libanon-Europa vergeten?
    Was gepland 2011 vlak vóór die fijne lente.
    Qatar zag liever een pijpleiding via Saoedi-Arabië, Jordanië en Syrië naar Turkije.
    Sadams WMD’s vergeten?dood land in puin
    Ghadaffi”s plan om olie tegen euro”s te verkopen vergeten?dood,land in puin.
    Syrie heeft het zolang volgehouden doordat Rusland en China hun veto uitspraken tegen een totaal oorlog door VS/nato.
    Hisbollah heeft vanaf 2012 geopeerd in het Syrisch Libanese grensgebied om zo het tuig buiten te houden[waarbij veeeel euroterroristen opgevoerd werden als kannonenvoer door al nusra,omdat Hisbollah een écht leger is en geen ongeorganizeerde bende].
    Pas later toen de terreur rap groeide vochtten ze aan de zijde van het SAA.
    Gifaanval Ghouta=Turkije
    Mortieraanval op grensdorp Turkije vanuit Syrie bleek achteraf door Nato lid Turkije te zijn uit
    gevoerd.
    Als gevolg daarvan heeft Nederland daar patriots gestationeerd.
    Assad een hufter?
    Als je denkt vanuit westers oogpunt wel,maar daar koopt de Syrische burger niets voor.
    Hou effe lekker je VS oliedemocratie in het wildewesten.
    In een mohammedaanse zandbak past een harde hand veel beter.

 20. zomaar

  moderator waarom word dit schrijven van mij niet vrij gegeven .

  citaat ”
  zomaar
  Uw bericht wacht op moderatie.

  4 februari 2015 at 10:48
  .

  en weer lult onze Jacob erover heen !!.
  iets gevonden voor , een bewijs waar je niet omheen kan!!.

  http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/34-christenen-levend-verbrand-in-nigeria/

  https://ejbron.wordpress.com/2013/12/12/christenen-worden-levend-verbrand-onthoofd-gekruisigd-doodgemarteld-en-in-ijzeren-vrachtcontainers-opgesloten/

  kijk hier even het bijgaande filmpje ?,.

  en probeer dan nog vol te blijven houden dat dit de islam niet is !!.”

  heb ik een ban!!, zo ja waarom ?.

 21. Dennis_WSPK

  Ik verbaasde mij vanaf dag 1 over de hetze tegen Assad. Oke, hij is bepaald geen democraat, maar onder zijn bewind konden minderheden gewoon leven in Syrië en werd niet het halve land kapotgeknald.
  Syrië was één van die landen waar nu eenmaal een min of meer seculier regime noodzaak is om de islam onder de duim te houden. Egypte en Lybië zijn daar ook voorbeelden van en zo zijn er nog vele op te noemen.

  Wat doet het domme westen ? Die organiseert hetzes tegen de seculiere dictaturen. Vervolgens komen deze ten val of worden in het nauw gedreven en ontstaat er enorme chaos en oorlog in die landen.
  Syrië was toch écht beter af onder Assad en Irak was stukken stabieler onder Saddam. Je kunt zeggen van deze dictaturen wat je wilt : het was 100 x beter dan wat er nu gebeurt in het Midden-Oosten.

  Het is nu eenmaal naïef om te denken dat in het Midden-Oosten islamitische democratieën te vestigen zijn. In Irak is dat geprobeerd na de val van Saddam. De aldaar aanwezige democratische regering kan alleen met heel veel Amerikaanse soldaten in het zadel worden gehouden. De macht reikt niet veel verder dan de hoofdstad. In de rest van het land hadden al snel islamitische gekken de macht in handen en nu is het halve land in handen gevallen van ISIS-demonen.
  Met Syrië idem : het westen het de zeer naïeve hoop dat Assad afgezet kon worden en daarna een democratie zou ontstaan. Het tegendeel is het geval.

  Egypte gaf hetzelfde beeld. De Moslimbroederschap en andere -meer openlijke- salafistenpartijen kregen de macht en meteen ging het land richting een shariadictatuur. Gelukkig greep daar het leger tijdig in en kon erger worden voorkomen. Ook hier de ergelijke blijheid in het westen over de “val van de dictatuur”. Net als in Libië, waar de ellende nu niet te overzien is, mede dankzij het westen.

  Het enige waar je het westen de schuld van kunt geven is van naïeve domheid over de kansen in islamitische landen een volwaardige democratie te vestigen.
  Dat gaat lastig hoor, met een fascistische ideologie die door de meerderheid van de bevolking wordt aangehangen.

 22. Wachteres

  Gruwelijk wat ISIS het Midden-Oosten doet.

  Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat DDS op zijn site mensen toestaat hun waanideeën te ventileren, mensen die het ‘normaal’ vinden en ‘logisch’ dat wij in Europa en in ons land dit soort beesten binnenlaten, omdat wij dit verdiend zouden hebben.

  Zij, en de door hen gekozen regering, weten dat dit ‘scum’ hier bij tienduizenden is en ze weten ook dat er jaarlijks nog veel meer binnenkomen, omdat de EU dat goeddunkt en iedereen die zichzelf tot ‘vluchteling’ verklaart maar binnen haalt.

  Hoe slecht en hoe verknipt in je denken kun je als regering en als mens zijn?

  Onze kinderen en kleinkinderen hebben niets te maken met welk regeringsbeleid dan ook en zij verdienen het niet dat deze demonen ook maar ergens in hun nabijheid zouden mogen verkeren om op die manier een bedreiging voor hun leven te vormen.

  Wij zijn schuldig volgens links; wij hebben in het verleden ook mensen verbrand en we zijn slecht geweest voor Afrika, om een paar voorbeelden te geven van hoe zij denken.

  God-zij-dank hebben onze opvattingen zich, dankzij de Verlichting, ontwikkeld en helaas is de islam – dankzij hun opvattingen die zij uit de koran halen – in de voor-middeleeuwen blijven steken.

  Liberaal/links, want daar heb ik het over, doet alle moeite om de Afrikanen in een slachtofferrol te houden, want waar zouden zij anders met hun gevoelens om ‘goed te doen’ heen moeten en met het geld dat daar met vrachtwagens vol, zonder verstandig beleid, aan wordt besteed?

  Ook in Afrika zelf wordt al gezegd: “Hou daar een keer mee op, zo worden de mensen nooit zelfstandig”.

  Is er ook maar enig excuus voor een heel continent [Afrika] om dat continent niet op te bouwen, wat er in het verleden ook is gebeurd?

  Wat hebben de Joden niet beleefd? Eeuwen van vervolging, onder druk leven, achteruitstelling, wat uiteindelijk culmineerde in een gruwelijke holocaust.

  En binnen 60 jaar hebben zij uit het niets, uit gedeeltelijk woestijngebied, een welvarend, hypermodern land – op Europese leest geschoeid – opgebouwd. Hun uitvindingen op allerlei gebieden zijn een zegen voor de mensheid.

  En zelfs nu wordt hun door de ISLAM en door LINKS geen eigen heel klein plekje grond gegund.

  Moeten wij nog discussiëren met mensen die vol met geïndoctrineerde, grotendeels irreële schuldgevoelens zitten, en zodanig dat zij ons geen eigen werelddeel gunnen, landen die goddomme door onze voorouders met bloed, zweet en tranen zijn opgebouwd.

  Moeten wij nog discussiëren met mensen die erop uit zijn om onze landen, vanwege diezelfde opgelegde schuldgevoelens letterlijk naar de verdommenis te jagen?

  Na mijn ervaringen op DDS zeg ik, nee, dat is zinloos.

  Uit het aangeprate schuldcomplex zijn namelijk ook, ter compensatie veronderstel ik, ongefundeerde superioriteitsgevoelens voortgekomen:

  “Onze opvattingen zijn juist en iedereen die niet zo denkt als wij heeft het bij het verkeerde eind en is derhalve slecht”.

  In heel Europa worden andersdenkenden door deze mensen bewust in een schandalige hoek gedreven.

  We hoeven maar te denken aan de scheldwoorden: racist, fascist, bruinhemd-nazi en we weten waar we het over hebben.

  Ik las net dat UKIP, die alleen maar uit Europa wil, door hen in de hoek van de degenen die de holocaust opnieuw tevoorschijn halen, wordt gedreven.

  Hoe wanstaltig kwaadaardig kun je zijn.

  Ook Pediga krijgt te maken met allerlei valse beweringen. En alleen maar omdat zij een andere opvatting hebben over hoe onze landen zich blijvend gezond kunnen ontwikkelen.

  Discussiëren met andersdenkenden is prima, maar niet als die andersdenkenden halsstarrig blijven geloven in wat zij voor juist houden en als die gedachtegangen onze landen zichtbaar naar de ondergang brengen.

  In Frankrijk zijn al meer dan 750 no-go areas, waar de sharia heerst.

  In Zweden heeft de politie inmiddels een rapport met kaarten gepubliceerd, waaruit blijkt dat er inmiddels 168 zgn. no-go areas zijn in Zweden, waarvan 55 voornamelijk worden bewoond door de rijkelijk in Zweden toegelaten moslim asielzoekers.

  http://weeswaakzaam.com/no-go-zones/

  Dankzij de islam vluchten de Joden, die hier meestal generaties gewoond hebben, uit heel Europa naar veilger gebieden.

  Homo’s die hier eindelijk alle vrijheid hadden, worden weer vervolgd en krijgen met geweld te maken.

  De voor-middeleeuwse opvattingen van de islam krijgen steeds meer zeggenschap in onze vrije, moderne maatschappij. En ik weiger daar nog voorbeelden van aan te halen. Mensen die dat niet willen zien zijn achterlijk of ze hebben kwaadaardige bedoelingen met hun eigen land en volk.

  Wij hadden, ondanks alle gebreken die er nog zijn, een fantastisch vrij en liberaal land.

  En dat wil ik, en velen willen dat met mij, graag zo houden. Maar dat zal niet gebeuren als de islam het hier voor het zeggen krijgt.

  De fundamentalistische islam heeft altijd de opdracht gehad om de wereld te overheersen. Vroeger gebeurde dat door middel van oorlogsgeweld.

  Nu zal dat door politieke machtsmiddelen plaatsvinden; zoveel mogelijk instroom en als ze eenmaal in het land zijn heel veel islamitische kinderen verwekken.

  Erdogan: “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…”.

  Voor liberaal/links schijnen deze woorden, hij is bepaald niet de enige die dat zegt, niet serieus te nemen zijn.

  Of staan zij hier mogelijk achter?

  1. Maaike

   Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, Wachteres, ook als die mening u niet bevalt.

   1. Wachteres

    Goed lezen, Maaike! Een eerste vereiste.

  2. HR

   “Amen”

 23. Dennis_WSPK

  De soort van Jacobus neemt snel in aantal af.
  Ik sprak de laatste weken mensen die voorheen pro-multikul waren en niets van mijn standpunten wilden weten. Tot mijn verbazing gaven ze nu toch wel min of meer toe dat ik gelijk had en staan ze nu een stuk minder positief tegen over islam en arabisme.

  Langzaam zullen de ogen geopend worden bij mensen. Nu maar hopen dat het niet te laat is en dat ons land niet alsnog wordt opgezadeld met een D66-bestuur en een Pechtold als premier, want dan zijn we écht verloren.

 24. Maaike

  Isis van de aardbodem wegvagen, daar ben ik helemaal voor. Probleem is alleen hoe, want alleen met bombarderen kom je er niet, dan zul je ook uiteindelijk grondtroepen moeten inzetten. Dan zul je dus slagkrachtiger aan de gang moeten, dan het halfslachtige van nu. Wie gaat die handschoen oppakken? En dan nog een vraag: hoeveel levens van jongemannen mag dat kosten?

  1. arie_jansz

   Ach Maaike, stel dat wij manschappen sturen, wie zullen dan als eerste lopen te zeiken als er een soldaat sneuvelt?

   1. Maaike

    arie jansz, dat kan ik wel raden. Het is zo makkelijk roepen dat ISIS moet verdwijnen (wie wil dat nou niet), maar als er zonen moeten worden geofferd, wordt het wel heel moeilijk. Ik zou het niet kunnen, in ieder geval.

   2. zomaar

    GroenLinks , CDA, PvdA, VVD, D66 , teveel om op benoemen !!.

    geen van deze partijen willen dat onze jongens een kogel afschieten richting hun vijand , dus zien wij deze beelden dan dagelijks !, alleen met in de hoofdrol westerse jongen mannen en vrouwen .

    en nog gaan de ogen dan niet open bij het IS (Internationalistische socialistische rapaille), en blijven zij de vijand van onze democratie , (hun dictatuur ), verdedigen

    1. Maaike

     zomaar, hoe zou jij het vinden als jouw zoon naar het ISIS gebied wordt gestuurd, met het risico dat je hem nooit meer terugziet?

     1. Primo

      Tja, we hebben nu eenmaal een beroepsleger, dus als je dit wilt voorkomen zal je ander werk dienen te zoeken.

     2. zomaar

      Maaike dat zou ik niets vinden !!, liefst zou ik dan zijn plaats innemen !.

      toch als onze regenten , onze jongens en meisjes , goed bewapend daarheen zenden , zonder dat zij achteraf kritiek krijgen , of verantwoorden moeten wie en hoe zij de vijand verslagen hebben , en of gevangen gezet zijn .

      zou ik het kunnen accepteren , dus de politiek moet heir dan van buiten blijven , met hun achterlijke geneuzel .

  2. vigilante

   Maaike Zoals ik al schreef Assad heeft al jaren boots on the ground.

  3. Baksteen

   Herstel de dictaturen en ondersteun die met de macht van het westen. De tribale maatschappijen in die regio luisteren enkel naar repressie en laat ze dat dan ook met hun eigen mensen oplossen. Niet zeuren over gifgas of napalm, met ongedierte in de tuin ga je ook geen discussie aan. Een oorlog is altijd smerig.
   Of, je trekt je terug, laat de boel de boel, gooi er onbeperkt wapens in en laat ze fijn hun eigen islamitische hel creëren, zoals nu dus.
   Helaas is de islamitische ideologie nooit tevreden met de samenleving die het heeft en kan enkel overleven door te plunderen en dat gaan ze dan ook doen, komen ze (weer) hier naar toe. Toch optie 1 dan maar?

   1. Jacobus

    In elk geval staat vast dat in de hel van het Midden Oosten het Westen altijd een actieve rol had en heeft.

    Zou ons dat niet aan het denken moeten zetten?

    1. carthago

     Nu ik erover nadenk is de beste oplossing voor de middenoosten religieuze tiranniezandbak een parkeerplaats van maken met genoeg ruimte voor olieopslag.

  4. JanvanEechoud

   Je weet dat alles om geld (macht) draait, Maaike.
   De énige reden waarom de wereld niet wordt opgeschoond.
   (Frisse start) mvg.

 25. Pjotter

  Gielah 9.52 hoort op het bureau van Alexander met de fletse visogen te liggen, misschien komt er dan weer een beetje glans in.

 26. Michael van der Galien

  Dringende oproep!

  Houd nou eindelijk eens op met elkaar bewust uit te dagen en / of verrot te schelden, alleen omdat je er een andere mening op nahoudt – en al helemaal met het mailen van de redactie of we ‘de ander’ niet moeten bannen omdat ze ‘de site kapotmaken’ of DDS beschadigen. Ik krijg die mails tegenwoordig van beide kanten en ik heb er he-le-maal genoeg van.

  Iedereen hier is in principe een welkome gast op DDS. We vinden het fijn dat mensen willen reageren, maar het moet nu afgelopen zijn met dit soort wanpraktijken.

  Daarom enkele heldere regels (die streng gehanteerd worden als iedereen zo doorgaat):

  1. Behandel anderen met respect. Geen scheldwoorden gebruiken, niet vloeken. Je mag soms best boos worden, maar als je je comment achterlaat moet je boze vloekwoorden verwijderen voor je je reactie publiceert.

  2. Doe net alsof je elkaar in het echt ziet: dus in het café ofzo. Zou je elkaar daar ook zo behandelen? Dacht het niet. Dus ook niet op DDS.

  3. Houd voor ogen dat je de commentsectie niet plezanter maakt door steeds weer los te gaan. Daar hebben niet alleen wij last van, maar jullie ook.

  4. Het hartgrondig met elkaar eens zijn mag, het elkaar uitmaken voor rotte vis niet.

  5. Houd. Nou. Eindelijk. Eens. Op. Met. Het. Bewust. Uitlokken. Van. Boze. Reacties. Van. Anderen. Ik zie dat bepaalde reaguurders hier bewust anderen op de kast proberen te jagen en vervolgens quasi-verbaasd reageren als die anderen dat daadwerkelijk doen.

  6. De draden onder posts zijn bedoeld voor gesprekken over de post – of het onderwerp daarvan. Veranderingen van onderwerp zijn niet toegestaan. Zeker niet als deze jij-bakken inhouden (maar zullie!).

  7. Als je bepaalde reageerders die in jouw ogen een troll-functie vervullen gewoon negeert, wordt iedereen er beter van. Gewoon totaal links laten liggen als je niet op een normale manier kan omgaan. Doe dat een week en het wordt al heel anders hier.

  8. De volgende reageerder die een redacteur persoonlijk onder handen neemt door ad hominems in te zetten krijgt een permaban. De houding van redacteurs vergelijken met, zeg, die van ISIS behoort vanaf nu dus tot de verleden tijd.

  Zie dit maar als de officiële huisregels. Vanaf nu worden reacties die zich daar niet aan houden gewoon verwijderd. Dat geldt voor iedereen, niemand uitgezonderd.

  1. Nico

   Duidelijk en noodzakelijk. Misschien is het handig om deze regels als sticky topic neer te zetten zodat iedereen ze te lezen krijgt

 27. jackholland

  Het grote probleem van nederland is het feit dat ze islam als een of ander geloofje beschouwen en er wordt gereageerd in de trend van godsdienstvrijheid iedereem mag geloven wat hij wil, boedhist, bagwan katholiek whatever. Islam is echter iets verderfelijks en streeft in principe 1 doel na dat is heel de wereld 1 islamitisch kalifaat met christenen en joden die gedoogd worden als 2e rangsburgers met minder rechten en ondergeschikt aan moslims. (dhimmis)
  Vooral links nederland denkt het zal zo n vaart allemaal niet lopen.Moslims zijn ook gewoon mensen die hun ding doen werken autorijden en af en toe gaan ze naar de moskee so what?

  En daar zit hem nu de fout!
  Iedere moslim wenst diep in zijn hart al dan niet uit angst voor allah,inderdaad dat heel de wereld 1 islamitisch kalifaat wordt. Iedere moslim voelt zich inderdaad een ubermensch tov een niet-moslim .

  Iedere moslim heeft de plicht zodra hij een niet moslim ontmoet deze te vragen zich te bekeren tot islam ,bij weigering dient de niet moslim extra belasting aan moslims te betalen, weigert hij dit ook dan dient de moslim de niet moslim te executeren!

  Voor ieder weldenkend mens een walgelijke afkeurenswaardige inhumane opdracht .

  Maar nu komt het ! BEHALVE VOOR MOSLIMS al dan niet gematigd

  Werkelijk geen 1 moslim gematigd of niet spreekt zijn afkeur uit over de opdracht van mo. Vraag het , probeer het Zoals er werkelijk geen 1 moslim commentaar geeft over wat dan ook uit de koran.

  M.a.w. ook gematigde moslims worden van kinds af aan opgevoed met een haat tegen alles wat niet moslim, moslimproof is.

  Een mooie uitspraak die ik onlangs hoorde :
  De gematigde moslim houdt het slachtoffer vast zodat de extreme moslim de kop van het slachtoffer kan afhakken.

  Iedereen die in islam gelooft is in principe het klinkt rot een in en in verdorven persoon!

  Er wordt over mo gezegd er heeft nooit een beter mens geleefd dan mohammed. En zowel gematigde als extreme moslims zijn het hier 100000000000% mee eens.

  Wat heb je voor moraal als mens wanneer je een persoon als de beste persoon alller tijden bestempelt die zich bezig hield met:pedopraktijken, moord,berovingen ,slavernij, verkrachtingen, relatie met schoondochter,rascisme, vrouwenhaat .
  (voor details lees koran)

  En dit beste mensen wordt achteloos geaccepteerd van moslims want ze zeggen toch dat islam de religie van de vrede is.?

  1. Mas Rob

   “De gematigde moslim houdt het slachtoffer vast zodat de extreme moslim de kop van het slachtoffer kan afhakken.”

   Nu gun ik u graag uw mening over de islam, maar denkt u dat dit soort opvattingen zullen bijdragen aan het bestrijden van het ISIS monster?

   1. Michael van der Galien

    Voor mensen die roepen dat ‘gematigde moslims’ dit soort dingen toestaan: je begrijpt dat de Jordaanse piloot zo’n gematigde moslim was? Dat hij vocht tegen ISIS en dat uiteindelijk op vreselijke wijze met de dood moest bekopen? Je ziet hem zelfs nog een dua (een klein gebed) zeggen op het moment dat het vuur op hem afsnelt.

    Hartverscheurend.

    1. Primo

     Inderdaad, zijn twee handpalmen die hij voor zijn gezicht hield deed mij volschieten met medelijden.

     Het wordt hoog tijd dat er een begin gaat worden gemaakt met het laten inbinden van moslims die niet gematigd zijn, en helaas houdt die achterlijke regel dat er onbelemmerd vrijheid van geloof dient te zijn dit tegen.

     Hoog tijd om die vrijheid van godsdienst eens te heroverwegen of het niet beter zou zijn bepaalde vormen van religie te verbieden.

     1. jackholland

      Iedere godsdienst die vrijheid van meningsuiting ,vrijheid van uittreding, vrijheid van kritiek, niet humaan is tov andersdenkenden VERBIEDEN!!
      (al blijft er dan waarschijnlijk niets meer over )

    2. Mas Rob

     Hear, hear…

     ISIS is een vijand van allen – inclusief moslims – die anders denken dan ISIS.

     1. jackholland

      Islam is naar mijn beleving ISIS light.

    3. JanvanEechoud

     Ik wil de video helemaal niet zien, Michael. Een foto was erg genoeg.

     Wel prijs ik je voor je tolerantie.
     En ik prijs de piloot voor het zich verzetten tegen IS…. maar daar helpt geen “schietgebedje” tegen.

     Toch zou ik van jou best wel willen horen waaróm jij jezelf “tolerant” noemt?

     Gelden de moordopdrachten voor jou niet meer, of niet meer in déze tijd?

     Heeft Allah (meestal schrijf ik Allà, maar ik wil niet cynisch doen) zich vergist? Of heeft Mo zicht vergist?
     Is Mo nog steeds het grote voorbeeld voor jou en je mede Soefi’s?
     Wat vind jij van de “duivelsverzen”?

     Durf je daar een uitspraak over te doen?
     Ben je er misschien zélf nog niet uit?
     Ben je van kindsbeen af opgegroeid in de Islam?

     Pas wanneer ik je hier over hoor, geloof ik dat jijzélf aan het woord bent, en niet je Harddisk….

     Mvg. Jan van Eechoud

     1. Nico

      Ik vind deze vragen getuigen van onwetendheid. U heeft waarschijnlijk een beeld van de Islam gecreëerd aan de hand van allerlei propaganda sites. Opvallend genoeg hanteren zij, net als Wilders, een beeld van de “ware” islam die overeenkomt met het beeld dat Salafisten en aanverwanten hebben.

      Wellicht staat het Soefisme of andere niet gewelddadige vormen van de Islam wel veel dichter bij de ware Islam dan wat Wilders en de Salafisten er van maken. Wellicht dwaalt een groot deel van de moslims als ze terrorisme goedpraten of bagatelliseren.

      Bedenk dat er ook gelovige moslims strijden in het Israëlische leger, bedenk dat de vermoorde piloot ook een gelovige moslim was, een moslim die zijn leven gaf in de strijd tegen het terrorisme. Bedenk dat Al Sissi van Egypte, die de Moslimbroeders hard aanpakt en oproept tot een Verlichting ook een gelovige moslim is. Bedenk dat Atatürk, die islam en staat scheidde en een seculiere republiek stichtte ook een moslim was.

   2. jackholland

    ISIS is volgens mij een uitvloeisel van het islammonster.
    Zonder islam is er geen ISIS
    Zonder ISIS is er nog steeds islam.
    ISIS moet eerst worden aangepakt en vervolgens islam .

 28. jackholland

  Nog een mooie:

  Helaas zijn er veel christenen die een slechter karakter hebben dan jezus.
  Gelukkig hebben de meeste moslims een beter karakter dan mohammed .

  1. Jacobus

   Doet me denken aan die grap van Sam en Moos. Moos loopt op straat en ziet in de verte iemand aankomen en denkt, héé daar komt Sam! Sam loopt op straat en denkt, héé daar komt Moos!
   Toen ze dichterbij kwamen waren ze het geen van tweeën.

   Misschien waren jezus en Mohammed het ook wel geen van tweeën.

 29. zomaar

  Nico

  4 februari 2015 at 14:33

  citaat “Bedenk dat er ook gelovige moslims strijden in het Israëlische leger, bedenk dat de vermoorde piloot ook een gelovige moslim was, een moslim die zijn leven gaf in de strijd tegen het terrorisme. Bedenk dat Al Sissi van Egypte, die de Moslimbroeders hard aanpakt en oproept tot een Verlichting ook een gelovige moslim is. Bedenk dat Atatürk, die islam en staat scheidde en een seculiere republiek stichtte ook een moslim was.”

  waren woorden , helaas komt er iets teveel haat en geweld onze richting uit, die haat zie je in de straat , tevens het geweld .

  ik denk dat ieder van ons , best met de moslims leven kan , (liever schrijf ik nu kon!!), tot het moment van 9/11 , en wij moesten zien hoe blij die moslim , (niet alle) in de straat was , tot het moment er elders weer een aanslag gepleegd werd , en diezelfde moslim in de straat weer blij was, tot het moment ect, ect.

  ja en dan vraag je , je eigen af wat doen die lui hier , zijn het islamitische zendelingen die onze samenleving klaar moeten stomen voor de islam , met medewerking van de Nederlandse (Europese) politiek , kortom wie en welke moslim kan je nog vertrouwen , en jammer dan is haat (haten, vlug een gemeengoed geworden en wantrouw je ieder , die sympathieën heeft met de islam .

  en nogmaals het ligt niet aan de mens , toch wel hoe hij met zijn geloof omgaat , en of hij de voor hem/haar nieuwe samenleving respecteert !, en zich distantieert van het kwade binnen zijn geloof , en letterlijk zowel figuurlijk op gaan wil in de voor hen nieuwe samenleving .

 30. Kokkie

  Allah en satan: Twee onder één hoedje.

 31. JanvanEechoud

  “U heeft waarschijnlijk een beeld van de Islam gecreëerd aan de hand van allerlei propaganda sites”.
  Nee Nico.
  Mijn kennis is ontstaan door veelvuldig naslagwerk van Koran, Ahadith e.a. “heilige” boeken.

  Wanneer je onderzoek zou doen en niet alles blind gelooft zie je dat veel, best wel een redelijk aantal, eigenlijk vindt dat diverse bronnen zoals de Ahadith er niet bij zouden moeten horen!

  En zúlke verklaringen zou ik dan best wel willen horen… om mijn vertrouwen in moslims te herstellen.

  Kan het me ook niet voorstellen dat een moslim zoiets ópenlijk dúrft te verklaren… 🙁

  1. Nico

   “Mijn kennis is ontstaan door veelvuldig naslagwerk van Koran, Ahadith e.a. “heilige” boeken.”

   Ik waag het te betwijfelen. Ik heb eerder de indruk dat U de interpretaties van genoemde boeken heeft bestudeerd, en wel op de door mij genoemde propaganda sites.

   1. JanvanEechoud

    Mispoes, Nico.

    Let wél……
    (bijna) Alle info halen wij van uit het leven.
    We lenen de basiskennis en borduren daar op voort.

    Maar als je op de hoogte bent van de chronologie van de koran, mag je ons vertellen waarom we allà NIET moeten geloven wanneer hij de haatteksten laat prefereren boven de eerdere lieflijke teksten.

    Dan mag jij me vertellen dat Mo het helemaal niet mis had met de duivelsverzen.
    Dan mag jij me laten zien aan de hand van de heilige boeken dat Mo helemáál niet zat te friemelen aan kleine meisjes……
    Succes.
    Mvg.

 32. jackholland

  @ nico

  U vindt uitingen in een boek :wordt geen vrienden met joden en christenen, ongelovigen zijn nog minder dan varkens en apen .En ik kan er nog wel 500 opschrijven.
  Uitingen die moeten kunnen en die vredelievend bedoeld zijn?
  Zijn dit menslievende uitspraken van een vredelievende profeet? M.a.w. Heeft de profeet het goed voor met joden en christenen?
  Of begrijp ik u verkeerd?

 33. Teun

  Bedankt Joop Klepzijkert voor het leesvoer.

 34. Joop Klepzijkert

  In 1 dag kan iedereen die Google kan gebruiken helemaal bij zijn aangaande de islam.
  Ik haat alle religie’s, omdat geloven niet weten betekend. Wie gelooft blokkeert het vrije zorgeloze denken, waardoor er geen oplossingen gevonden worden voor problemen.
  Op het moment dat iemand het bestaan van god aantoont, op dat moment geloof je niet meer, maar dan weet je dat god er is.

  1. JanvanEechoud

   “Op het moment dat iemand het bestaan van god aantoont, op dat moment geloof je niet meer”.

   Das kletskoek, Joop.
   Ik zie de bewijzen wél dat jij bestaat…. en op dat moment kan ik kiezen om van verbazing achterover te slaan…. of om wél… of niet in je te geloven…..

   Mvg.

 35. Gielah

  Niemand kan voor ú het bestaan van God aantonen, geachte heer Klepzijkert…. die dienst kan geen sterveling u bewijzen.
  Eigen ervaringen zijn namelijk niet overdraagbaar.
  Daar hééft een ander dus ook nul komma niets aan.
  Ieder moet zelf ontdekken wat er te ontdekken valt.

  In mijn geval wéét ik dat God bestaat.
  Bovendien gelóóf ik dat ook nog eens… niet in de zin van…. zomaar even aannemen dát…. over dát geloven hebebn we het niet, want dat is MINDER dan weten….
  maar geloven betekent ook:
  a. vertrouwen
  b. gehoorzamen…
  en dat is: náást de eigen ervaring, dus MEER dan weten.

  Maar.. nogmaals… daar kunt ú niets mee.

  Overigens denk ik ook vrij en zorgeloos, hoor…. geen centje pijn!
  Dat denkvermogen kreeg ik namelijk … naast mijn gevoel en nóg zo het een en ander…. ook van God!

 36. JanvanEechoud

  “Niemand kan voor ú het bestaan van God aantonen”.

  Vind ik een manco van je, Gielah.

  Als je met goede argumenten en bewijzen komt heeft de ander geen poot meer om op te staan.

  Mvg.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.