Jordanië stuurt duizenden militairen naar grens met Irak

Jordanië neemt de strijd tegen ISIS bloedserieus.
Zo hoort het:

Jordanië heeft duizenden militairen bij de grens met Irak gepositioneerd. Dat meldt NBC dinsdag. Twee Jordaanse overheidsfunctionarissen zouden tegen de Amerikaanse omroep hebben gezegd dat de militairen naar de grens zijn gestuurd om te voorkomen dat IS-strijders infiltreren in Jordanië. Ook zou de actie bedoeld zijn als machtsvertoon.

Jordanië heeft helemaal begrepen hoe het ISIS moet bestrijden. Niet alleen met woorden, maar ook met daden. En met machtsvertoon, heel veel machtsvertoon. Het islamitische terreurleger van zelfbenoemd kalief Abu Bakr al-Baghdadi kan alleen kapot worden gemaakt als de wereld in actie komt. En dat is precies wat Jordanië nu doet. Het land heeft, na de brute moord op de Jordaanse piloot, gezworen ISIS tot de laatste jihadi te vernietigen.

Omdat het land door deze aanpak natuurlijk de aandacht van de extremistische jihadi’s trekt, moeten ze tegelijkertijd wel de eigen grenzen veel beter bewaken. Als ze niet duizenden militairen naar de grens met Irak zouden sturen, dan zouden ISIS-fans makkelijk de grens kunnen oversteken en aanslagen kunnen plegen op Jordaanse doelen. Dat de jihadi’s daarmee een nog snellere beëindiging van het kalifaat zouden bewerkstelligen, maakt ze geen donder uit.

Zolang westerse landen veel te weinig doen tegen ISIS moeten we hopen dat Jordanië helemaal los blijft gaan op de moslimterroristen. Niet alleen door doelen te bombarderen, maar ook door een flinke inzet van boots on the ground. Als Jordanië dat doet – het komt steeds dichterbij – dan kan de rest van de wereld niet blijven toekijken. Dan moeten de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en ook Nederland de strijd van Jordanië volop steunen en óók grondtroepen leveren.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

25 reacties

 1. Antidotum

  Jordanie heeft inmiddels al 20% kapodtgeploft in het kalifaat.
  Dat zijn zware klappers voor de strontkevers..
  Stond vandaag in te Telegraaf.

 2. cmsuijkerbuijk

  “en ook Nederland de strijd van Jordanië volop steunen en óók grondtroepen leveren.”
  Dat kan niet, want onze piloot is ziek en die twee infanteristen die we nog hebben, hebben ingegroeide teennagels.
  Hoe kóm je er toch telkens weer bij, om onze totáál uitgeklede krijgsmacht overal en nergens in te zetten tegen IS. We.Hebben.Geen.Krijgsmacht.Meer!!! (In de zin van “Krijgsmacht”) Enkel een verzameling wanhopige militairen, die totaal gedemoraliseerd zijn door de constante bezuinigingen en afbraak van onze defensie en door de vele uitzendingen óók nog eens het risico van een kapot huwelijk op de koop toe moeten nemen. Die niet eens zeker zijn, of hun “vredesbaan” er mog is, bij terugkomst van uitzending. Die niet eens allemaal een persoonlijk wapen hebben. En dan wil DDS er nóg een schepje bovenop doen. En dan heb ik het nog niet eens over de oorlogshitserij tegen Putin, want dáár moeten we ook voorál aan mee doen. En liefst in de voorste linies, met onze voorladers uit de tijd van Napoleon en vliegtuigen die zo langzamerhand met touwtjes en elastiekjes aan elkaar hangen, om van de Marine nog maar te zwijgen.
  Wordt er dan helemaal niet meer nagedacht, over de gevolgen van zulke oproepen?
  Misdadig is het. In één woord misdadig.

  1. HR

   @cmsuijkerbuijk

   Ik snap je verhaal wel, er moet ook voor onze militairen haalbaar zijn als er een bijdrage van Nederland komt.
   Ik vind echter wel dat we inmiddels de daad bij het woord moeten voegen….

   Je hebt echter volkomen gelijk dat dit niet ten kostte van onze mensen moet gaan, dus wel een krachtig mandaat en voldoende uitgerust, als we besluiten om een steentje bij te dragen.

  2. Jacobus

   Volgens mij bombardeert Nederland elke dag in Irak.

   Dat zouden we niet moeten doen.

   1. carthago

    WE???Doe jij ook soms mee,jojodocus?
    We zijn wel blij dat je er aan mee betaalt,goed voor je gemoedsrust.

  3. Jacobus

   Volgens mij bombardeert Nederland elke dag in Irak.

   Dat zouden we misschien niet moeten doen.

   1. Chef-70

    Kan iemand die vervelende Jacobus blokken. Komt nooit iets zinnigs uit.

   2. -Harry

    Jacobus ,

    Dan het ” hoofdkantoor ” van de PVV maar wél bombarderen , zeker ?

    Dan weet je tenminste zeker dat er geen moslims getroffen worden .

   3. Moose

    Steek je kop in het zand, want dat is wel de oplossing natuurlijk.

  4. D. G. Neree

   Helemaal mee eens. Ik zie met afgrijzen wat de schrijvers hier allemaal uitkramen. Levensgevaarlijke ophitserij en volkomen onbegrijpelijk, dat men hier alle objectiviteit overboord gooit en op grond van onbewezen stellingen op deze manier zo simplistisch loopt te roepen om oorlog en bloedvergieten. En inmiddels zeggen de schrijvers hier over de Islam hetzelfde als Geert Wilders, maar toch die man blijven verguizen en bespotten.
   Bijzonder vreemd en verontrustend. Is het gewoon naïviteit of wordt hiervoor betaald?

   1. Ali Baba

    @neree.

    Wat is met je warrige tekst nu eigenlijk je punt? Je hebt het over objectiviteit maar zie dat er niet in terug. Kom op, laat je licht eens schijnen.

  5. Ali Baba

   @Suijkerbuijk.
   Haha! Leuk verwoord man! En je hebt nog een punt ook 🙂 de

  6. Roel du Pree

   De enige ‘macht’ die we in dit land nog hebben en waar de (r)overheid nog wel geld voor beschikbaar stelt is de immigrantenmacht.

 3. tonzwart

  @ Jacobus
  Dat zouden we misschien niet moeten doen? Wat moeten we dan wel doen? Misschien zoals de rode traditie wil, een zak met belastinggeld overmaken aan IS en wat spijtbetuigingen omdat we hier nog geen sharia ingevoerd hebben?

 4. Rubens

  Beste jacobus

  wat suggereer je dan wat wij moeten doen als nederland?

  1. Jacobus

   Ik sprak me daar al eerder over uit. Het bombarderen van ISIS is contraproductief. Het versterkt de positie van ISIS omdat het de haat onder de bevolking tegen het Westen versterkt, afgrijselijk veel collateral damage veroorzaakt (veel burgerdoden en enorme materiële schade die de heropbouw van het land vertraagt) en de strijders van ISIS niet echt schaadt.

   1. Rubens

    Beste Jacobus

    je hebt gelijk in je beredenering in hoezeer het de haat tegen het westen meer zal voeden, maar daarbij kom je niet tot antwoord op mijn vraag.

    Hoe zouden wij (nederland) Isis wel moeten bestrijden dan?

    1. Jacobus

     Ik zou me als Nederland beperken tot humanitaire hulp en economische steun aan ontwikkelingsprojecten op de plaatsen waar ISIS niet heerst.

     Voorts moeten we alles doen om de economische bronnen van ISIS af te snijden.

     1. carthago

      Die economische hulp bronnen komen die isishonden echt wel halen op de plekken waar jij ze rond wil strooien.Dream on jodocus.

   2. Ali Baba

    @Jacobus, welke aanpak stel jij dan voor?

 5. lanex

  Ben het toch eens met Jacobus!
  ISIS bestrijden gaat natuurlijk niet met bommen, net als de Taliban toen, ze verschuilen zich en komen terug. Hele steden en dorpen zijn onbewoonbaar door de bombardementen, en waar gaan al die mensen naartoe, dat kunnen we wel raden.
  Het is een islamitische oorlog, laten de islamisten het zelf oplossen!

 6. Joop Klepzijkert

  We zouden die bommen op het hoofd van jodokus moeten kwakken, zijn we eindelijk van het gezeik van die moslim extremist af.

 7. J. C. Th. Kohler

  Frank Verhoef:

  “Zolang westerse landen veel te weinig doen tegen ISIS moeten we hopen dat Jordanië helemaal los blijft gaan op de moslimterroristen. Niet alleen door doelen te bombarderen, maar ook door een flinke inzet van boots on the ground. Als Jordanië dat doet – het komt steeds dichterbij – dan kan de rest van de wereld niet blijven toekijken. Dan moeten de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en ook Nederland de strijd van Jordanië volop steunen en óók grondtroepen leveren.”

  Nu het zelfde stukje nog een keer, maar dan Israel in plaats van Jordanië.

  “Zolang westerse landen veel te weinig doen tegen ISIS moeten we hopen dat ISRAEL helemaal los blijft gaan op de moslimterroristen. Niet alleen door doelen te bombarderen, maar ook door een flinke inzet van boots on the ground. Als ISRAEL dat doet – het komt steeds dichterbij – dan kan de rest van de wereld niet blijven toekijken. Dan moeten de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en ook Nederland de strijd van ISRAEL volop steunen en óók grondtroepen leveren.”

  Voor ISIS lezen: moslimterroristen in het algemeen, i.c. Hamas, Fatah, PLO, etc. Het is opvallend hoe verschillend er gedacht wordt over de strijd van Jordanië tegen de moslimterroristen en de strijd van Israel tegen hetzelfde ongedierte.

  Het zal toch niets met onbewust antisemitisme te maken hebben?

  j.c.th.kohler@online.nl

 8. Mart

  Er zijn maar weinig beroeps millitairen heb ik begrepen.Dus als er”stront aan de knikker” komt word het mobiliseren begrijp ik.Vraag; Hoe moet het dan met de moslem jongeren.Worden die vrijgesteld vanwege hun geloofs overtuiging of dienstweigeren?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.