Katholieke Kerk zwicht voor chronische zeurpieten

Geen categoriefeb 01 2015, 13:00
De Kerk heeft een vrolijke vrouwenvideo moeten verwijderen, vanwege janktokkies.
Zoals menigeen weet ben ik zelf niet religieus en neem ik ook regelmatig hier de ruimte om de Katholieke Kerk te bekritiseren voor acties en opmerkingen die ik als minder gelukkig beschouw. Maar omdat ik geen knip voor de neus waard zou zijn als ik het ook eens voor het Vaticaan opneem als ze het bij het rechte einde hebben, schrijf ik dit artikel maar eens.
Want dat het Vaticaan zichzelf gedwongen zag deze stap te nemen, slaat natuurlijk nergens op:

De rooms-katholieke kerk heeft een video van de website verwijderd nadat er kritiek kwam op vermeend seksisme. Het filmpje was juist bedoeld om vrouwen aan te spreken. Het Vaticaan voert een campagne om aandacht te vragen voor vrouwenonderwerpen.

Deel daarvan is het filmpje Life of Women waarin een 50-jarige hoogblonde Italiaanse actrice vragen stelt als: 'Wie ben je? Wat doe je? Wat vind je van jezelf als vrow'. Volgens critici is de video te sexy. Daarbij zou het de aandacht afleiden van de werkelijke problemen van vrouwen zoals armoede en oorlogsgeweld.

Zelf de "boosdoener" eens kijken om een eigen oordeel te vellen? Bij deze:
https://www.youtube.com/watch?v=W2CRO7B-HOY
Allereerst, te sexy? Ik zie geen borsten, geen billen, en zelfs geen blote buik. Of je moet de lippenstift op de lippen van deze vrouw bedoelen, maar menig katholiek komt met lippenstift zondagochtend in de kerk zitten. Laten we nu niet doen alsof het dragen van lippenstift hetzelfde is als poseren in de Playboy. En ja, deze vrouw (die schijnbaar Nancy Brilli) heet, is zeker niet lelijk. Maar wie laat er dan ook boodschappen aanprijzen door onooglijke mensen? Als je wil dat een boodschap blijft beklijven, dan moet je niet iemand voor de camera zetten bij wie netvliezen onmiddellijk knappen.
Maar de zeurpieten waren nog niet klaar. Ze vinden ook dat je niet mag benadrukken wat het betekent om vrouw te zijn, alleen omdat in Pakistan, Indonesië en India vrouwenrechten onder druk staan. Met die logica kan je alles wel uit je handen laten vallen. Er is immers altijd wel ergens iets de gang is wat belangrijker is waar je momenteel mee bezig bent. Je mag je nergens meer om bekommeren, want in India is de politie te incapabel om een verkrachtingszaak op te lossen. Hoe erg de situatie ook is voor die vrouwen daar, en hoeveel aandacht die problemen ook verdienen.. dat hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van vrouwen die nadenken over wat het betekent om een vrouw te zijn. Misschien een ietwat tautologische discussie, maar verder onschuldig en het hoeft zeker niet ten koste te gaan van aandacht voor barbaarse omstandigheden in het Midden-Oosten en verder.
Sterker nog, juist de zeurpieten die zich drukmaakten om de 'sexy' verschijning van Nancy Brilli kunnen hun tijd beter besteden dan met een onzinnige hetze voeren tegen de Katholieke Kerk. Die proberen met deze video tenminste nog iets positiefs te bereiken; in tegenstelling tot de criticasters die alleen maar het harde werk van anderen aan het slopen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten