Linkse fossielen in actie tegen Geert Wilders

Geert-Wilders-en-Fleur-Agema-Beveiligers-DSC_0203
Foto: Wouter Engler / Wikimedia Commons

De radicale islam gevaarlijk? Welnee. Wilders, die is pas gevaarlijk!

Welkom in de wereld van de linkse fossielen die maar één doel in het leven hebben: het bestrijden van Geert Wilders en de PVV.

Een Comité van Waakzaamheid tegen Herlevend Fascisme wil de oppositie tegen extreem rechts in Nederland bundelen om de democratie te beschermen.

Het Comité bestaat uit “een groep intellectuelen en activisten uit het hele land” (plus Anja Meulenbelt). Nou, dan weet je het wel. Volgens de oprichter van het speciale Waakzaamheidscomité, politicoloog Kees van der Pijl, is Wilders een “neofascist die een burgeroorlogklimaat propageert”, en is de dreiging van de radicale islam complete onzin. Tegen The Post Online zegt hij:

“De dreiging waar steeds over gesproken wordt is voor een groot gedeelte fictief. We leven in een autoritaire samenleving. De angst die momenteel regeert is absoluut disproportioneel. De aanslag in Parijs was verschrikkelijk en de demonstraties daarna indrukwekkend, maar er is ook een nationale zwetstoestand door ontstaan. Er werd gelijk gesproken over islamitische strijders en vervolgens ontstond er een enorm theater.”

Sterker nog, we kunnen beter gewoon thee gaan drinken met de moslimterroristen:

“In het huidige systeem is het zo dat mensen die maar half-half meedoen in de maatschappij snel het verkeerde pad opgaan. Dat heeft helemaal niets te maken met de gevaren waar Wilders steeds op hamert. Steeds naar de moslims wijzen is de strategie van de spanning, het gebruik van angst en desinformatie. Er bestaat een fabel dat je met terroristen niet moet onderhandelen, maar volgens mij is communiceren nog altijd beter dan mensen zomaar weg te zetten als duivels.”

Sneu, sneuer, sneust. Het zijn toch echt radicale moslims die de aanslagen hebben gepleegd in Brussel, Parijs en Kopenhagen. Maar Wilders, die juist waarschuwt voor de gevaren van moslimterroristen, moet worden bestreden? In welke sprookjeswereld leven die linkse fossielen eigenlijk? Man, man, man. Als ik links was, zou ik meteen afstand nemen van de kletspraat van deze ouwe hippies.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!