'Antifascisten' gaan demonstratie tegen salafistische megamoskee blokkeren

Geen categoriefeb 18 2015, 15:00
Want demonstreren tegen de komst van een vrouwendiscriminerende salafistische megamoskee is natuurlijk hartstikke fout.
Als er één islamitische stroming binnen Nederland ongewenst is, dan is het wel de vrijheidshatende, vrouwendiscriminerende, democratie verafschuwende orthodox-salafistische stroming van de islam. We leven immers in Nederland, een vrij en democratisch land waarin vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn. Hoe minder salafisme in Nederland, hoe beter.
Het is geen wonder dat veel inwoners van Gouda helemaal geen zin hebben in de megamoskee die de politiek erdoor probeert te drukken. En het is ook geen wonder dat Pro Patria zaterdag 28 februari om 13:00 uur wil demonstreren tegen de komst van het islamitisch paleis. In Nederland is demonstreren een grondrecht en in het geval van de megamoskee en de houding van de lokale politiek lijkt me een demonstratie absoluut op z'n plaats.
Helaas (of beter: zoals verwacht) denken de 'antifascisten' van de AFA daar anders over. Omroep West schrijft:
De AFA roept onder de noemer 'Laat Ze Niet Lopen' bewoners op om de demonstratie te blokkeren. De AFA wil dat bewoners in actie komen tegen de demonstratie van Pro Patria: 'Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pro-Patria zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden', schrijft de extreemlinkse groep.
Eerlijk is eerlijk: er zitten onfrisse types bij de Pro Patria-beweging. Ik zag het bij de demonstratie in Den Haag vorig jaar. Ik zou nooit meelopen in zo'n demonstratie. Maar er liepen ook honderden gewone Nederlanders mee die niets, maar dan ook helemaal niets te maken hadden met hooliganisme of extreem-rechts. Dat zal ook dit keer het geval zijn.
De zorgen van de mensen die zaterdag gaan demonstreren tegen de komst van de megamoskee moeten we serieus nemen. We moeten de demonstranten niet bij voorbaat afschilderen als 'fout'. Dat is wel wat er nu gebeurt door de AFA en de media die gretig hun kant van het verhaal overnemen. Laten we eerst maar eens kijken welke mensen er afkomen op de demonstratie over anderhalve week.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten