PvdA in Gouda: muur om school om moskeegangers te beschermen tegen vrouwen

Het wordt met de dag gekker met het islamitisch paleis in Gouda.

Het linkse college van Gouda vindt dat de controversiële megamoskee, de grootste moskee van Nederland, er koste wat het kost moet komen. Verantwoordelijk PvdA-wethouder Rogier Tetteroo is zelfs bereid om moslims tegemoet te komen in hun eis om niet te worden ‘geconfronteerd’ met vrouwen van het aangrenzende kinderdagverblijf en de school als ze straks naar de nieuwe moskee gaan.

Hoe? Door een muur te bouwen tussen de moskee en de school. Een muur ja. Zodat moslims geen vrouwen hoeven te zien als ze zich voorbereiden op het islamitisch gebed. Vrouwen zijn immers verderfelijke wezens die alleen maar bepaalde gevoelens opwekken waar je tijdens het gebed nou juist niet aan moet denken als je op de knietjes zit om jouw god te aanbidden. Alexander Bakker van De Telegraaf schrijft vanochtend:

Tetteroo heeft inmiddels het volste vertrouwen dat de drie toekomstige kazernebewoners met elkaar door één deur kunnen. Niet letterlijk, want voor vrouwelijke bezoekers van El Wahda (De Eenheid) komt er een aparte ingang met eigen voorzieningen. Het andere ‘vrouwenprobleem’, waardoor de plannen ‘niet aantrekkelijk’ werden geacht wordt nu aangepakt…

De PvdA-wethouder is zelf met de oplossing gekomen van een speciale muur. Hij wil heel graag de moslims tegemoet komen, omdat ze anders weleens zouden kunnen worden ‘afgeleid’ door werkende vrouwen bij het kinderdagverblijf en de school. Doodeng inderdaad, werkende vrouwen. Vrouwen moeten natuurlijk de hele dag thuis blijven.

Tetteroo: “Iedereen respecteert nu elkaars eigenaardigheden. Bij het schoolplein komt een muur om voor zo min mogelijk doorkijk te zorgen.” Wacht, wat? “Eigenaardigheden”? Ik ben er stil van. Gaan we straks ook een muren om synagogen bouwen zodat radicale moslims niet worden ‘geconfronteerd’ met Joden? Of muren om het Scheveningse strand, met al die halfnaakte vrouwelijke lichamen, zodat moslims gewoon over de boulevard kunnen lopen?

Ik dacht dat progressief en linksdraaiend Nederland niks moest hebben van discriminatie van vrouwen. Zit ik er even naast.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

184 reacties

 1. V.K.

  -Vrouwen zijn gevaarlijk voor bijna elke religie, zij komen namelijk ook hun rechten opeisen.

 2. Primo

  Die PVDA mafkees heeft het niet zo op vrouwenrechten, mooi het is genoteerd.
  En dit geldt ook voor iedereen die dit besluit gaat verdedigen, allemaal mafkezen.

  1. naplo39

   Sterker nog: de PvdA heeft het niet zo op rechten van autochtone Nederlanders.

 3. nogmaals

  Prima idee van die muur, mits robuust en hoog, en voorzien van een solide draaideur waardoor je alleen maar naar binnen kunt, en nooit meer naar buiten.
  Alleen toegankelijk voor vaste moskeeklanten en hun vrienden in de Goudse politiek.
  Wat mij betreft, wordt ook dit onderdeel van het project van ons belastinggeld betaalt. Zelfs geen probleem als er, zoals gebruikelijk, weer een forse hoeveelheid euro’s aan de mohammedaanse strijkstok blijft hangen.

 4. josef kuijpers

  En op welke wijze denken de gemeentes ervoor te kunnen zorgen dat ik geen moslims en moslima’s tegen hoef te komen op straat, bij de gemeente, in de winkel?

  1. Primo

   Ja dit is een goeie, ik heb zo onderhand wel zo’n enorme afkeer van moslims gekregen dat ik absoluut niet meer met hen geconfronteerd wil worden als ik mij voorbereid op mijn gebed aan de god van mijn keuze.

   Maar iets zegt mij dat daar naar niet gaat worden geluisterd, pure discriminatie dus dit voorstel.

   1. Jacobus

    Het is wel wonderlijk om moslims te verwijten om een muur te willen tussen moskee en kinderdagverblijf en tegelijkertijd zelf een muur te eisen om niet met moslims geconfronteerd te worden.

    1. Primo

     Dit is een reactie op de waanzinnige eis van moslims, begreep je dit niet?

     1. Pieter V

      @ Primo

      Jacobus is zelf zo een linkse Vollidioot, maar dat wist bijna iedereen hier al.

    2. zomaar

     tja Jacobus , te onpas scherm jij onder andere topics met het woord racisme , en of fascisme.

     als het topic over de wangestalte binnen de islam gaat, en reaguurders hun mening geven , een mening die de jouen niet blijkt te zijn, gezien je uitlatingen over racisme .

     nu Jacobus als wij de mens (menselijke lichaam aanschouwen, dan zijn er niet alleen verschillen van kleur ,of uiterlijk toch ook van de sekse, dit laatste erbij gehaald , begaat de moslim in Gouda, zich nu den buiten aan het racisme , om niet met een vrouw geconfronteerd te worden .

     en weer lult onze Jacobus , een anderen weg op , met zijn reactie .

    3. LantR.fant

     Dat is wel een heel erg zwakke poging, Jacobus.
     Als u een oprecht linksmensch bent zult u toch ook moeten toegeven dat bevolkingsgroepen die proactief en nadrukkelijk één van uw ideologische pijlers onderuit halen -gelijke rechten voor de vrouw- moeten worden gestopt in hun waanzin.

     Een cordon sanitaire is bij uw soortgenootjes dan een geliefd middel.
     Dus wat klaagt u nou?

    4. snowy

     erger nog, sta je in de rij bij de kassa zijn er 4 open en 3 hoofddoek getooide kassiëres, wat denk je 3 met geen klanten en 1 met een elle lange rij, die muur wensen hun zelf maar natuurlijk alles op onze kosten meneer Jacobus

    5. -Harry

     Sommige reageerders snappen HELEMAAL niks , Jodocus .

     Die muur tussen de school en die kutmoslims komt er zodat normale mensen die irritante massamoordenaars niet te hoeven zien !

     Diezelfde muur tussen die achterlijke moskieten en de school is er om ze er zelf van te weerhouden om alles wat beweegt aan te randen .

     Niks lastiger dan knielen , met je kont in de lucht als je een chronische erectie hebt .

     Eigenlijk overbodig dus , die muur als ze een normaal soort zelfbeheersing zouden hebben .

     In dit geval zou een eenzijdige muur volstaan .

     Maar daar begrijpt Jodocus dus ook weer niks van .

     1. JanvanEechoud

      “kutmoslims”.

      Kun je je nou écht niet anders uitdrukken, Harry?

      Mvg.

 5. Lilith

 6. zomaar

  niks nieuws , in de enclave Amsterdam , heb je ook zwembaden , alleen voor (moslim), mannen .zijn bestemd .

  ik geloof dat gemengd zwemmen , bij de mannen teveel weerstand in het water gaf .

  tja en je moet niet willen dat zij moe worden .

 7. W.H.J. Reiss

  Die muur is een goed idee.
  Je moet doe moeselmannen maar eens tekeer zien gaan op zo’n geit of een schaap.

 8. V.K.

  -Anyway, een mooie PvdA oplossing zou zijn om de kinderdagverblijven te voorzien van spiegelglas en de moskeeën te ommuren met spiegelglazen schermen, zodanig geplaatst dat de mannen de vrouwen niet kunnen zien maar de vrouwen wel de mannen .

 9. Eviander

  Een letterlijke toepassing van de scheiding tussen kerk en staat.

 10. HR

  Citaat uit de Telegraaf van vanmorgen:

  “De moskee heeft namelijk in een vroeg stadium aangegeven ’potentiële conflicten’ te verwachten, omdat mannen rond het gebed wel eens zouden kunnen worden afgeleid door werkende vrouwen bij het kinderdagverblijf en de school. Tetteroo: „Iedereen respecteert nu elkaars eigenaardigheden. Bij het schoolplein komt een muur om voor zo min mogelijk doorkijk te zorgen.”

  Het vorige stadsbestuur weigerde financieel betrokken te raken bij het project en de moskee wilde niet als huurbaas opereren uit angst voor het verliezen van de status ’Algemeen Nut Beogende Instellingen’. Giften zijn dan niet meer fiscaal aftrekbaar. Omdat het overwegend linkse college wél de portemonnee trekt gaat het plan alsnog door. Daarmee wordt er, ondanks grote weerstand van buren, meegewerkt aan de bouw van de grootste moskee van Nederland.”

  Hieruit blijkt dat de (lokale) overheid de te plaatsen muur niet alleen toejuicht, deze wordt ook betaald met belastinggeld.

  Een betere reden om in verzet te gaan tegen de vergunning voor deze moskee heb ik nog niet gezien…

 11. Kuifje

  Wat is dat toch met die “liefde” en “begrip” ter linkerzijde voor de islam?

  Deze bestuurders zijn, door hun medewerking aan dit soort (moslim) projecten, een groter gevaar voor de Nederlandse samenleving en het Nederlands waardesysteem dan de moslim organisaties zelf.

  Immers als er geen medewerking word verleent en geluisterd word naar de burgers maken dit soort islamitische centra weinig kans om gebouwd te worden.

  Het lijkt er sterk op dat de linkse partijen meer bezig met het verdedigen van de belangen van moslim organisaties dan met het verdedigen van de belangen van de burgers van Gouda.

  1. Gielah

   Intussen zegt dit natuurlijk veel, zo niet alles, van die linkse partijen zelf.
   Men komt doorgaans op voor datgene, waar men een wezensovereenkomst mee deelt.

   Zeg mij wat u verdedigt… en ik heb een idee van wat u zelf waardevol acht.

   1. LantR.fant

    Als geëmancipeerde vrouw kan je tegenwoordig beter op de SGP stemmen dan op de PvdA, of Grien Links.

 12. Jasterke

  .
  Wie Neêrlands bloed
  door d’aad’ren vloeit en
  in Holland staat z’n huis
  geen goed meer ziet
  geen goed ontmoet….
  hij krijge kracht naar kruis…

  wie balken in het eigen oog
  niet ziet of steeds vermomt,
  die zit wel hoog maar
  mooi niet droog…als
  boon om ‘t loontje komt !
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 13. Willie.F

  Zo die is binnen PVDA vind vrouwen en zeker werkende eigenaardig.
  Zeg maar dat we getto’s gaan creëren. We gaan heel veel muren krijgen in dit land. Ik weet wel met die links gekte wie zich achter de muren moet gaan verschuilen of nog erger door links daar achter gedonderd worden.

  1. V.K.

   -@ Willie F.

   -De muur is niet om je achter te verschuilen, maar om je blik te beperken. Zeg maar een Berlijnse muur, deze is ook niet gebouwd vanwege het beschermen van burgers.

 14. jackholland

  Kunnen we op een of andere manier voor mij part op kosten van nederland nu niet een stuk woestijn kopen net zo groot als nederland in een of ander islamland.

  Waarbij we al onze lieve moslims met uitkering daar plaatsen .Met de allergrootste moskee ter wereld en een grote muur er om heen . En voor mij part moet daar iedere werkende in nederland daar 100 euro per maand voor betalen. Heb ik er graag voor over .!
  Zie het dan maar als een fout van joop den uijl die me levenslang 100 Euro pm kost.

  En of ze nu hier geen flikker uitvoeren of in de nl-woestijn dat maakt me niets uit.

  Allen daar geen flikker uitvoeren is goedkoper voor ons en tevens heb ik er geen last meer van .

  Dan is iedereen toch blij?

  nl moslim heeft dan lekker weer , lekker op z n reet zitten, lekker bidden , in een all inclusieve resort in de woestijn, geen irritatie aan kafirs. Huisje gratis , eten gratis,ziekenhuis gratis.

  Wij domme hollanders financieren dat hele zootje .(Doen we nu ook alleen in de woestijn is het goedkoper en we hebben er geen last meer van !)
  Justitie kan met 60 % worden ingeperkt
  Asielzoekers 0 in nederland (planten we in de woestijn)
  Ze krijgen daar een islamitisch zelfbestuur met sharia en al.
  Er komen weer duizenden huizen in nederland vrij .

  Kortom einde multiculti en die levenslang 100 euro pm is leergeld.

  Conclusie : NL moslim blij autochtoon blij
  voor nl moslim zelfde leven als hier alles graties maar lekker weer en geen ergernis aan kafirs.

  Nl autochtoon blij : minder criminaliteit in nl , geen ergernis aan rondlopende pinquins,
  gebler uit de moskee, geen asielzoeker in nl
  maar in de nl woestijn .Minder kosten !!!
  Meer plek.

  1. nogmaals

   @jackholland
   Gaat veel meer kosten dan je denkt, want al die vele, linkse figuren die momenteel een dikbelegde boterham verdienen in de zieligheidsindustrie, mogen er natuurlijk niets op achteruitgaan. Integendeel, ze willen hun functie behouden, met zeer hoge, door hun linkse bazen blindelings af te tekenen declaraties van 5-sterren reis- en verblijfskostenvergoedingen

   1. jackholland

    Klopt wat je zegt , maar die zieligheidsindustrie ambtenaren die betalen we nu ook al! Er komen er dan geen meer bij en ze kunnen andere werkzaamheden gaan doen.

    En hun werkbezoek verblijf in de nl-woestijn is straks net als voor de moslims GRATIES en VOOR NIEKS In het nl-woestijn all inclusieve moslim resort.

    We kunnen ook curacao volproppen met onze moslims die aan het uitkeringsinfuus hangen.
    Huidige bewoners schadeloos stellen.
    Islamacao-nl zelfbestuur, asielopvang daar.,sharia no problem
    Max bijdrage 100 euro pp werkende beroepsbevolking nl daar moeten ze het mee doen.
    Misschien dat ze zelf wat erbij gaan doen moeten ze zelf weten.

    Moslim leeft net als hier gratis,heeft lekker weer, geen ergernis aan de kafirs.

    En wij zijn er met 100 EURO PM vanaf en dat heb ik er graag voorover.

  2. Eviander

   De moslims bezitten al zowat alle woestijnen. Punt is dat ze daar geen gratis geld en huis krijgen. Dus komen ze hier heen en stellen vervolgens hun idiote eisen. Op zich nog geen man over boord, je kunt als overheid gewoon weigeren op die eisen in te gaan. En dat is nu net het punt: PvdA, D66 en GroenLinks doen alles om de muzelmannen te pleasen. En als die partijen een meerderheid hebben, zoals in Gouda, dan heb je dus een heel groot probleem.

   1. jackholland

    Beste eviander,

    Dit land is al volledig kapot.
    Ga er nu vanuit dat we met immigratiebevordring een fout hebben gemaakt destijds in de jaren 70 .
    Die fout is niet meer te herstellen en die blijft geld kosten hoe je het ook draait of keert.

    We moeten zorgen dat het minder geld gaat kosten en dat we er geen last meer van hebben.
    Vandaar mijn optie een aparte moslimenclave van nl in de woestijn of voor mij part in caracao/ islamacao’

    Een vaste bijdrage van 100 euro per maand per werkende nl/er geen cent meer dan 100 euro in de toekomst.
    Dit beschouwen als leergeld t is niet anders.

    Hou op met te blijven geloven in multikulti
    dit kan nl met iedereen behalve met moslims .
    Voor moslims is multikulti alleen maar een optie als zij als ubermensch behandeld worden.

 15. Laetitia

  Ik als vrouw word dus gediscrimineerd door moslims met goedvinden van de PvdA???????

  1. HR

   Je hebt het verkeerd begrepen, alleen mensen met een moslim achtergrond kunnen gediscrimineerd worden, voor ons “wit-mens” gelden andere regels…..

  2. aquarius

   ja dat wist je toch al een tijdje ?

 16. V.K.

  @leatitia,

  -Er wordt voor de bouw van deze muur toch niet gesteld dat vrouwen niet naar moslim mannen mogen kijken.

 17. Baksteen

  Mijn kind kreeg lekkere koude schoudercarbo’s mee naar school en ja, het botje mag over de muur. En als ik leidster was ging mijn maandverband er achter aan.
  De PvdA creëert met een muur een Apartheidstaat, wie had dat ooit kunnen denken. Het wordt tijd voor een actie “Goudse Vrouwen tegen Apartheid”
  Zijn de volgende stappen van deze partij dat vrouwen aan strikte kledingeisen moeten voldoen indien zij in de buurt van de moskee komen en dat er enkel halal gegeten mag worden en er geen afbeeldingen van varkens, kruizen, etc in de belendende panden mogen voorkomen? En de stap daarna dat het wel zo gemakkelijk is dat te laten handhaven door de ordedienst van de moskee? De Haagse optie zal ik maar zeggen?
  Het is allemaal zo voorspelbaar….
  Een muur is blijkbaar overigens alleen een probleem voor de PvdA als het gebouwd is door joden die zichzelf willen beschermen tegen de terreuraanvallen van de Moslims.

 18. Pjotter

  Te gek voor woorden, wie was er eerst.

  Weer een duidelijk geval van dhimmi gedrag.

 19. vanGodlos

  Na het lezen van het artikel kreeg ik een raar onderbuik gevoel en ben nu misselijk en zoek naar een teiltje…….

 20. Baksteen

  Wat is het verschil eigenlijk tussen het wegstoppen van vrouwen achter een muur en een boerka?
  “Boerkamuren” wordt dat de toekomst van Nederland?

  1. Gielah

   Gezien het aantal verkrachtingen… in sommige Europese landen is de énige sport, waaraan islamieten deelnemen, naast kickboksen, zelfs groepsverkrachtingen van met name Europese vrouwen en meisjes…
   valt de angst voor vrouwen daar best mee.

 21. HR

  Gisteren plaatste ik deze reactie op het artikel: gouda-drukt-de-megamoskee-op-autoritaire-wijze-door

  “Ik blijf het gevoel houden dat er bezwaar gemaakt moet kunnen worden op gronden van overlast.
  Ook als deze al eerder in de procedure aan de orde zijn geweest, de gemeente Gouda heeft namelijk aantoonbaar informatie achtergehouden en de bewoners van de buurt zijn al in een vroeg stadium monddood gemaakt.

  De volgende items zijn, volgens mij, van belang:
  1. Parkeren
  2. De moskee voorziet niet in een lokale behoefte, het betreft een regionale behoefte
  3. Er is nu al sprake van onverdraagzaamheid, er is namelijk nu al geklaagd dat de moslim mannen ongewild geconfronteerd kunnen worden met moeders die hun kinderen van school komen halen.
  4. De moskee past niet in een buurt met hoofdzakelijk autochtone bewoners.

  Er zijn, volgens mij, ook mogelijkheden om in de buurt van bestaande moskeeën de buurtbewoners te vragen hoe het zit met overlast, en deze ervaringen in te brengen in een procedure.

  Het simpele feit dat een procedure niet meer gestopt kan worden omdat aan alle wettelijke regels voldaan is, druist in tegen mijn rechtsgevoel en is volgens mij ook onjuist.”

  Ik zei bij punt 3 dat er voor de bouw al sprake was van onverdraagzaamheid, moslims die niet met vrouwen geconfronteerd wilde worden.

  De reactie van, met name Jacobus, kwam neer op, vergezocht en moslimhaat.

  “De vermeende overlast had een bezwaargrond kunnen zijn, het punt van de onverdraagzaamheid lijkt erg vergezocht.

  Het is duidelijk dat onder het mom van bezwaren terzake ruimtelijke ordening het hier om moslimhaat gaat . Een beetje rechter of Welstandscommissie prikt daar direct doorgeen.”

  Na nog geen 24 uur blijkt de locale overheid bereid om een muur te financieren om overlast voor de moslims te verminderen.

  Wie is hier wie nou aan het discrimineren, en wat moeten we nu met reacties als moslimhaat?

  1. nogmaals

   Dankzij de islam-invasie is er in NL inderdaad sprake van razendsnel uitdijende, ontoelaatbare moslimhaat. En de moslims zijn degenen die hun westerse, niet-islamitische weldoeners en verzorgers en faciliteerders tot op het bot haten.
   Ter bescherming van mijn kinderen moet de Islam de wereld uit, te beginnen in NL.

 22. vanGodlos

  Ga vanmiddag naar de Jumbosuper ,om varkensvlees in de Halal vitrine te leggen ,doe ik iedere week minimaal 2 keer ,Is mijn guerrilla oorlog tegen de Islam Geef me toch het idee dat ik iets doe tegen die middeleeuwse zandbak mongolen …en het lucht wat op..

  1. V.K.

   -Je kan natuurlijk ook gewoon naar een andere supermarkt gaan.

   1. vanGodlos

    Alle supermarkten bij mijn in de buurt voor ik deze eenzame guerrilla strijd..tegen.de Halalvreters….

    1. V.K.

     vanGodlos

     6 februari 2015 at 13:04

     -Nou, dan vraag je de eigenaar van de supermarkt toch gewoon dat hij een bordje ophangt met “moslims niet gewenst”

  2. Jacobus

   Als je gelooft dat er een groot verschil is tussen halal-vlees en niet halal-vlees is dat een logische actie.

   1. -Harry

    Als je gelooft dat een ongeschonden meisje halal is en die Nederlandse ” hoeren” niet halal , dan kan het toch niet zo moeilijk zijn om die autochtonen gewoon te negeren ?
    Dat doe ik ook als ik lui zie die me niet aanstaan .
    Gewoon de andere kant uitkijken !

    Maar dat kunnen ze niet omdat hun dierlijke lusten beestachtige proporties aangenomen hebben .

    Misschien had ik beter bestiaal kunnen zeggen , want een beest heeft meer fatsoen dan de protegees van Jacobus .

   2. toetssteen

    http://www.unzensuriert.at/content/007730-Hunderte-Kinder-sterben-jaehrlich-Halal-Fleisch

    Ik zou er nog maar eens wat dieper over nadenken Jacobus.

 23. racha

  In de tijd van Mohamed waren er nergens muren en liepen mannen en vrouwen door elkaar op straat. Een gedeelte van deze vrouwen was niet toegestaan hoofddoeken te dragen en hoefden zich niet te bedekken………….(Is na te lezen in de bekende Islamitische naslagwerken en op internet 😉

 24. W.H.J. Reiss

  islam = Vrede
  islam = lievv
  Ja, daar horen dus geen vrouwen bij.
  Vrouwen maken overal oorlog en herrie. Altijd problemen. En het zijn ‘blootlopers’!
  Het wordt hoogtijd dat we de ANBI status van zulk een achterlijkheid wegnemen.
  Door middel van deze ANBI status betaald de belastingbetaler (Ik dus) mee aan deze achterlijkheidswaanzin !!!

 25. LantR.fant

  Die PvdA is echt compleet schizofreen geworden.

  Plaats de nadrukkelijke scheiding tussen mannen en vrouwen eens naast dit artikel.

  http://www.spitsnieuws.nl/binnenland/2014/09/pvda-kamerlid-yucel-kwaad-op-kpn

 26. jackholland

  Wat ook leuk is :

  Aan de caissiere met hoofddoek vragen of ze op het pak ham kan nakijken of dat dit wel halal is?

 27. H.Vaes

  Nederland is in de laatste fase van haar ziekte. Alleen het licht moet nog uit gaan.
  En de pvda zal graag die lichtknop bedienen en zo snel mogelijk uitschakelen.

 28. Bob Fleumer

  Wat moet het een doorlopend trauma zijn voor moslim mannen dat ze uit een vrouw geboren zijn en dat dat tot in eeuwigheid zo blijft. Dat je voortkomt uit iets wat je zo haat
  lijkt me heel erg voor de mannetjes.

  1. -Harry

   Goed gezien , Bob ,
   die schande was je nooit meer weg , zelfs niet als je je 5 keer per dag een beetje afpoedelt .

   Geen wonder dat ze zo met zichzelf in de knoop liggen .

  2. -Harry

   En dan met al die neef-nicht , oom -nicht , etc. verhoudingen , worden ze soms uit hun eigen tante geboren .
   Heel verwarrend , hoor .

   En dan met zo’n inteelt IQ van 70 of zo , valt daar helemaal niet mee te leven .

 29. vanGodlos

  Het is nu de kans voor de bewoners van Gouda om op 18 Maart in het stemhokje een verstandige keuze te maken …

 30. Taljaard

  Rode tetteraar.
  Laten ze maar een muur om de PvdA heen zetten.
  Mogen wij eindelijk eens verlost worden van de ”eigenaardigheden” van de linkse Gutmensch.

  1. Jacobus

   Het verlangen politieke andersdenkenden op te sluiten is op de keper beschouwd een fascistisch verlangen.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Terg naar school en leren wat fascisme is.

    1. Gielah

     Gaap…
     Fascisme naar de beschrijving van Jacobus is eenvoudigweg alles, wat hem op een bepaald moment even niet aanstaat.
     En zo plakt hij kwistig ook nog heel wat andere etiketten op.
     Maakt allemaal geen donder uit, want zijn beoordelingen van mensen en situaties behoeven nadrukkelijk niét conform de waarheid te zijn… wél zo makkelijk.

     1. Jacobus

      Ik durf het bijna niet te vragen, maar zou een inhoudelijke weerlegging van mijn opmerking ook nog tot de mogelijkheden behoren?

      Hier lijkt bij sommigen de mening te bestaan dat het eenvoudig roepen dat een mening onzin is voldoende is om die inhoudelijk te weerleggen.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Jacobus
      6 februari 2015 at 14:14
      “Hier lijkt bij sommigen de mening te bestaan dat het eenvoudig roepen dat een mening onzin is voldoende is om die inhoudelijk te weerleggen.”
      Waarom maak je dan zelf altijd genbruik van deze taktiek?

   2. Taljaard

    @Jacobus
    (Zucht……)
    Niet opsluiten, maar UITsluiten.
    Via de stembus.
    Waarbij zij aangetekend dat sommige PvdA bestuurders eigenlijk wel gevangenisstraf verdienen.
    Anton Mussert en Max Blokzijl zijn tegen de muur gezet. En dat zou Meinoud Rost van Tonningen ook zijn overkomen als hij geen zelfmoord had gepleegd.
    Nu verdienen die PvdA regenten nog geen kogel.
    Maar een paar jaartjes achter de tralies, wegens landverraad, wanbeleid, schaamteloze zelfverrijking en nepotisme, wel.
    Dat zal er waarschijnlijk niet van komen, maar zou al heel blij zijn wanneer zij tot minder dan 10 kamerzetels zouden worden gereduceerd.

    1. Jacobus

     Deze reactie doet niet vermoeden dat met Taljaard met een democraat te maken hebben: uitsluiten, tegen de muur zetten en in de gevangenis gooien.

     U bent ernstig in de war.

     1. -Harry

      Nee , jij hebt ze lekker op een rijtje , Jacobi !

      Ik lees van Taljaard altijd goede en evenwichtige stukken , dat kan ik van jou niet zeggen .

      Trouwens wie , bij volledig bewustzijn zou die achterlijke islam willen verdedigen , dan iemand met een defect ?

      Dag in dag uit !
      En dat vind jij normaal ?
      Ik heb een sterk vermoeden dat jij zo ongeveer de enige bent die “in de war ” is .

      En net zoals ernstige schizofrenie patiënten denk jij dat het aan ál die anderen ligt .

     2. Jacobus

      Beste Harry,

      Als jij één citaat van me kan vinden waarin ik de islam verdedig vreet ik m’n hoed op.
      Ik heb niks met de islam, ik zie weinig in de islam wat ik interessant of aantrekkelijk vind (behalve een paar mooie mozaïektegels is Moorse paleizen en de gedichten van Rumi en Hafiz) en ik moet zeker niks hebben van islamisten die menen de wereld te moeten onderwerpen.

      Waar haal je dat toch vandaan, beste man?

    2. Beukman

     @Taljaard
     Wat vaag allemaal.
     Noem eens een paar namen, Tal, en specificeer wat ze hebben misdaan.
     Kun je daarnaast uitleggen waarom je vindt dat ander regenten dan die van de PvdA die zich hebben schuldig gemaakt aan “landverraad, wanbeleid, schaamteloze zelfverrijking en nepotisme” ongemoeid moeten worden gelaten? Het klinkt me in de oren als rechtsongelijkheid.

   3. -Harry

    Ik zou best fascist genoemd willen worden als ik in ruil daarvoor jou op mocht sluiten totdat er wat zinnigs uit je strot komt , Jacobus .

    Ben bang dat ik dan tot het eind mijner dagen dezelfde kwalificatie blijf dragen , maar ik heb het er voor over !

    Want op enige progressie van jouw kant hoeven we niet te rekenen .

    Ongelofelijk ! Ik heb met negers gewerkt midden in de bush in Afrika , die je tenminste nog IETS kon bijbrengen !

    1. kniertje

     Waarom blijft iedereen toch reageren op dee op alle Nederlandse fora al uitgekotste forum trol?
     cypres. J.van Dorp, Graatsma, Charlotte, Danube, Gerrit B . Gerard Wilders, Beukmans, ABrander, Dreyfus, Eckhart, Wim Hutten en eekhoorntjes zijn lief zijn wat nicks welke door deze psychopaat zijn gebruikt maar welke niet meer bruikbaar zijn aangezien op deze nicks overal een permaban rust.
     Negeren dan trekt hij vanzelf zijn keutel wel weer in.

   4. toetssteen

    @Jacobus
    U kwam met de bewering, u bent degene die uit mag leggen.

   5. Pieter V

    Klopt! U heeft daarmee de islam perfect omschreven.
    Daarbij in acht te nemen dat opsluiten nog hun meest vredelievende oplossing is maar gewoon afmaken de voorkeur heeft zoals dagelijks wordt gedemonstreerd en door henzelf op YouTube geadverteerd.

 31. W.H.J. Reiss

  Prachtige reclame voor 18 Maart.
  Je stemt voor de ‘uitzuigers’ of tegen. Het zal me benieuwen of de achterlijkheid die in dit land hoogtij viert tot stilstand komt ?

 32. Wachteres

  En dan zijn er ook nog linkse idioten die beweren dat wij niet islamiseren. Waaraan zou dat te zien zijn?

  Nou, hieraan, verraders en verkopers van onze vrije cultuur:

  Hadden wij, voordat de islam er was, de behoefte om rondom een gebouw een muur te plaatsen, opdat mannen niet afgeleid worden door vrouwen?

  Moeten wij zoiets in onze maatschappij toestaan?

  Moeten wij daaraan mee doen, laat staan eraan mee betalen?

  Wat is het volgende, behalve geen mannen in het zwembad als er zich vrouwen bevinden en de ramen van het bad dichtplakken?

  Het wordt heel vaak gezegd en we moeten het blijven zeggen: Niet de islam is in eerste instantie het probleem, maar liberaal/links, dat ons, door steeds meer toe te geven aan de voor-middeleeuwse eisen van de islam, terugbrengt naar die voor-middeleeuwen.

  Links Zweden is ons huiveringwekkend voorbeeld.

  Weg met onze cultuur; wij zijn niets, wij betekenen niets en we moeten de cultuur/opvattingen van de islam overnemen.

  Hoe KNETTERGEK kun je zijn. Als je dit vertaalt, stijgt je bloeddruk al, en dat is heel begrijpelijk.

  https://ejbron.wordpress.com/2015/02/05/de-nieuwe-zweedse-aanpak-van-jihadisten-banen-2/

  Zelf weiger ik om met links zelfs nog maar in discussie te gaan.

  Met door waanzin gehersenspoelde mensen in gespek gaan is totaal zinloos.

 33. Wachteres

  Laatste zin; gespRek.

  1. vanGodlos

   gesprek…met kleine k……..Wachtvrouw.

   1. Wachteres

    ???? Kleine R zul je bedoelen, maar die had ik juist vergeten! 😉

    Ik type op een manier dat ik nadien nog allerlei klinkers en medeklinkers moet invullen.

    1. vanGodlos

     Ach…zelfs de beste maken fouten ,het is u vergeven …nog een geluk dat Jacobus@ het niet heeft gezien ,want dan zijn de rapen gaar ….

    2. Pieter V

     Hebreeuws? 🙂

 34. Joop Klepzijkert

  Jarenlang hebben de feministen gevochten voor vrouwen rechten, nu kan alles weer opnieuw, baas in eigen buik etc. met dank aan links

  1. jackholland

   Beste eviander,

   Dit land is al volledig kapot.
   Ga er nu vanuit dat we met immigratiebevordring een fout hebben gemaakt destijds in de jaren 70 .
   Die fout is niet meer te herstellen en die blijft geld kosten hoe je het ook draait of keert.

   We moeten zorgen dat het minder geld gaat kosten en dat we er geen last meer van hebben.
   Vandaar mijn optie een aparte moslimenclave van nl in de woestijn of voor mij part in caracao/ islamacao’

   Een vaste bijdrage van 100 euro per maand per werkende nl/er geen cent meer dan 100 euro in de toekomst.
   Dit beschouwen als leergeld t is niet anders.

   Hou op met te blijven geloven in multikulti
   dit kan nl met iedereen behalve met moslims .
   Voor moslims is multikulti alleen maar een optie als zij als ubermensch behandeld worden.

  2. jackholland

   Baas in eigen burka !!!!

 35. J.C.

  De muur en de PvdA. Waar doet die muur mij nou toch aan denken…………………?

  De islamofiele politieke partijen (D66, CDA, PvdA, VVD, Groen Links, SP, PvdD, CU, 50+, VNL en SGP), die Rutte II tot nu toe gesteund hebben, maken zich dus hard voor de omgekeerde vrouwenemancipatie.

  Gezien de door de verschillende “onafhankelijke” onderzoekers van mogelijk te verwachten verkiezingsuitslagen is deze omgekeerde vrouwenemancipatie nog niet bij veel vrouwen doorgedrongen.

  Als vrouwen de omgekeerde vrouwenemancipatie massaal zouden ondersteunen (wat ik betwijfel), dan zou ik dat prima vinden (want democratisch bepaald), mits dan wel op basis van de al lang bestaande Nederlandse normen en waarden. Daarom blijf ik PVV stemmen.

 36. toetssteen

  Pussy Riot uitnodigen! Wat in een kathedraal kon, moet ook kunnen in een moskee….. Of zie ik dat nou fout?

  1. -Harry

   Dat mag alleen met halal tieten , Toets .
   Ze zijn nogal kieskeurig …………..

   1. toetssteen

    @Harry
    Ies haram. Vandaar dat de porno-industrie zo goed gedijt in het Midden Oosten.

 37. Gielah

  Dat PvdA-vrouwtje met die Limburgse ´g´… mevrouw Ploumen, is weleens tijdens de eucharistieviering in een R.K. kerk gaan protesteren, omdat ze vond dat homo’s daar niet gewaardeerd werden of zo.

  Ik verwacht nu natuurlijk MINSTENS dat ze óók haar opwachting gaat maken in die Goudse moskee, wanneer die eenmaal geopend is.
  Er valt daar namelijk ook nog een hóóp liefde en waardering voor vrouwen en homo’s te bepleiten… lijkt me zomaar.
  De velden zijn met name dáár wit om te oogsten!

  1. Wachteres

   Dat is WEER een bewijs dat links andere eisen stelt aan ons dan aan de islam, @ Gielah

   Ik herinner me ook nog dat ze naar die dienst in Utrecht ging. Homo’s mochten niet aan het avondmaal.

   Prima, als zij daar behoefte aan heeft, moet ze dat vooral doen.

   Maar als ze tegelijkertijd weet dat homo’s getreiterd, gepest en gewelddadig behandeld worden en zelfs ermee worden gedreigd dat de moslims hen van grote hoogte mogen gooien en ze doet niets …. daar is maar één woord voor:

   HYPOCRIET!

   Het is mij een volkomen raadsel waarom links zo pro- fundamentalistisch-islam is.

   Soort zoekt soort?

   Links moet zich om de een of andere reden door die griezels aangetrokken voelen.

   Of zouden ze alleen maar bang voor hen zijn?

   1. zomaar

    Wachteres , laten wij het houden op u laatste zin !!.

    links , rechts, liberaal nonpart de kleur of smaak , zijn als de dood zo bang voor de islam en zijn volgelingen !!.

    een aanslag is vlug gepleegd , en de politiek van nu en die van weleer is hier dan verantwoordelijk voor , en zouden stuk voor stuk , voor een tribunaal moeten komen !!.

    zij hebben en doen dat tot op heden nog , de islam hierbinnen gehaald .

    1. Wachteres

     @ zomaar

     Laten we hopen dat dit tribunaal er komt.

     Wat met ons land gebeurt, daar is maar één woord voor:

     MISDADIG!

   2. -Harry

    Sommige vrouwen , daar kan ik mezelf helemaal in vinden !

    Overdrachtelijk bedoeld dan , voordat iemand hier alles weer verkeerd uitlegt .

  2. Jacobus

   Ik stel voor dat de christenen met betrekking tot homohaat eerst de balk uit hun eigen oog halen en zich pas daarna bekommeren over de splinter in het oog van de moslims.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Zo is dat, eerst de waterplas opdweilen en geen acht slaan op een dijkdoorbraak. Helemaal eens.

   2. nogmaals

    @ Jacobus
    Ik denk dat je tijdens het fervente typen (arme Jacobus, je hebt ook zoveel bij te houden hier)
    een paar woorden onderling hebt verwisseld.
    Je ziet vast zelf wel welke woorden.

 38. Pietje Precies

  surrealistisch om vast te stellen dat er een hoop commotie en verontwaardiging is. maar GL/PvdA/D66 gewoon stug doorzetten. die moskee komt er gewoon….
  glas plas was. Schelden doet geen zeer en de actiebereidheid is gewoon te laag…..
  groeten uit Gouda. (ik ben bang dat dat Arabisch gewauwel binnen gehoorafstand is, bij foute wind)

  1. Wachteres

   Tja, Pietje Precies …… het volk krijgt wat het verdient …

   Zolang ‘boer zoekt vrouw’ nog belangrijker is dan vechten voor je vrijheid, hebben we een probleem, blijven we dat houden en wordt het alleen maar erger.

   1. Wachteres

    Een professor in de anti-terreur uit Israël [hij hield een lezing] zei eens tegen ons dat de meeste mensen liever met een biertje op het strand zitten, dan dat zij zich druk maken over hun toekomst.

    Hij zei ook [en zo iemand kan het weten, hij heeft ook contacten met de Mossad] dat Duitsland als eerste land gaat islamiseren.

    Ik twijfel daar nu aan. Zweden vraagt er gewoon om die eer te krijgen.

 39. pejoar

  Sinds er moslims in Nederland zijn heeft de pvda, maar ook het blaadje Opzij niks meer met vrouwen.
  Dat de blijf-van-mijn-lijf-huizen vol zitten met moslima’s die niet willen trouwen, of niet besneden willen worden ,of mishandeld worden interesseert ze niet.Gedwongen huwelijken vinden ze niet belangrijk.
  Alles doen ze om de stemmers terug te krijgen.
  Hopelijk denken mensen daaraan als ze gaan stemmen.

  1. Wachteres

   Precies, @ pejoar.

   Ik heb de dolle mina’s nog meegemaakt:

   “Ga toch bij je man weg….”

   “Zorg jij alleen maar voor de kinderën? … belachelijk”

   “Je laat je toch niet door die dictator [echtgenoot] op de kop zitten”?

   “Baas in eigen buik”…. enz. enz.

   En nu moeten we de voorschriften van de islam accepteren

   ” ’t Kan verkeren” zei Brederode

  2. monach

   Het kantoor van blaadje opzij is ook geïnfiltreerd met hoofddoekjes.

 40. HR

  @Jacobus, 14.14

  Dan toch alleen om jouw mening waarschijnlijk.
  Mijn ervaring is inmiddels dat je van alles roept en als iemand er op reageert je er verder niet op wenst te antwoorden……

  1. Jacobus

   Mijn verzuchting had ook op u betrekking: alleen maar roepen dat een mening onzin is is debattechnisch onder de maat.

   1. HR

    Ik heb je gevraagd te reageren, niet om de zoveelste dooddoener te plaatsen, kortom, graag een reactie…..

    1. Jacobus

     Waarop verlangt u een reactie?

     1. HR

      Nou, er zijn nog al wat zaken open blijven staan de afgelopen week.
      Laten we ons maar beperken tot de discussie van vandaag en gisteren.

      Ik vandaag om 12.32 in deze discussie een stukje geschreven.
      Dit raakte ook aan onze discussie van gisterenavond.

      Doe je best.

     2. HR

      En toen bleef het weer akelig stil……

     3. Jacobus

      Wat is de concrete vraag?

   2. jackholland

    .

    In uw uitspraken bent u nogal pro/moslim en ik nogal anti moslim .
    Ook dat kunnen we met elkaar eens zijn.

    Dan zijn we misschien het ook met elkaar eens dat moslims niet op gelijke voet en met gelijke rechten met andersdenkenden kunnen mogen willen leven.

    De moslim moet zich volgens de koran meer voelen verheven zijn boven een niet moslim.
    Hij is immers de gelovige en allah houdt niet van ongelovigen.
    De wet van allah gaat volgens de moslim boven alles . Tot zover begrip.

    Als je dus niet op basis van gelijke rechten en plichten wil samenleven met andersdenkenden dan zit er niets anders op dan moslims te scheiden van andersdenkenden. Dit om gesodemieter zoals we nu meemaken te voorkomen.

    Ik gun iedere moslim zijn eigen islamland
    met sharia en verdere gebruiken.

    Maar ook de moslim moet helaas van de niet moslim en dan zeker in een niet moslimland wat vooral gebaseerd is op vrijheid en gelijkheid toch accepteren dat de niet moslim weigert met moslims samen te leven die vinden dat ze wel een ubermensch positie moeten hebben ,dat ze wel mogen eisen om bv gescheiden te zwemmen.

    Laten we gewoon net als in een verstoorde arbeidsrelatie werkgever werknemer op een fatsoenlijke manier afscheid van elkaar nemen . En ieder onze eigen weg gaan.En dat er dan aan de moslims een oprotvergoeding betaald moet worden dat zal dan wel.

    Wanneer het niet meer gaat en dat mag nu toch wel duidelijk zijn met zoveel onoverkomenlijke conflicten over en weer dan is scheiden de beste oplossing maar laten we niet in een vechtscheiding geraken daar heeft niemand baat bij.

    1. Jacobus

     `Dan zijn we misschien het ook met elkaar eens dat moslims niet op gelijke voet en met gelijke rechten met andersdenkenden kunnen mogen willen leven.`

     Nee, daarover zijn we het niet eens.

     1. nogmaals

      De islam de wereld uit, te beginnen in NL
      Of haat u uw eigen kinderen als u die heeft?

 41. snowy

  In principe hebben de moslims en hun IS aanhangers dus gewonnen, ze kunnen hun leger in de ondergrondse atoombunker opbouwen, geen kip die er nog in kan, vandaar uit gaan ze in de opbouw naar een heel leger en is het dag Nederland.Elke illegale islam/IS aanhanger zal daar onderdak vinden en krijgen en een muurtje tegen het aanzicht van vrouwelijk schoon zal alles verbergen wat er daar gebeurd, een klein kind ziet dat nog in.

  1. monach

   In alle gevallen waar de islam heeft veroverd, zijn naties of beschavingen volkomen vernietigd en waren de moskeeën de sleutel tot succes. Het zijn politieke en militaire commando en controle centra, en allen wijzen naar het middelpunt van de islamitische macht: de Ka’aba.

  2. Mas Rob

   Er is geen ondergronds atoombunker. De bunker is voornamelijk bovengronds en zal worden afgebroken. Zie:http://politiek.thepostonline.nl/2015/02/04/geen-atoombunker-onder-te-bouwen-moskee-gouda/

 42. J.C.

  De omgekeerde vrouwenemancipatie kun je ook zien als een bewust bewerkstelligde aanpassing aan de leefwijze van de onderdrukte (islamitische) vrouwen.

  Daar wil ik niet aan meedoen, dus blijf ik PVV stemmen.

 43. Taljaard

  When the prophet says; We is the master race.
  So Allahu ackbar, right in the prophets face.
  Not to love the prophet is a big disgrace.
  So Allahu ackbar, right in the prophets face.

  When the Quran says; We will run this place.
  So Allahu ackbar, right in the kafirs face.
  Not to love the Quran is a big disgrace.
  So Allahu ackbar, right in the kafirs face.

  Is we not the master race?
  Yes we are the master race!
  Is we not the supermen?
  Superduper supermen!

  We bring the world sharia
  All bough for the ummah.

  When Allah says; You will follow my ways.
  So Allahu ackbar, right in eachothers face.
  Not to follow Allah is big disgrace.
  So Allahu ackbar, right in eachothers face.

  http://youtu.be/dZIFBSRrSR0

  1. toetssteen

   @Taljaard

   De Übermensch gedachte. Daarom verdienen ze macht, want zij zijn het ‘betere’ volk.

   Puik gedicht.

 44. HaJoGe

  Nu moeten ze me toch maar eens uitleggen hoe het ook al weer zit met die muur die Israël opgetrokken heeft en vooral – waarom al die linkse dhimmi’s daar zulke problemen mee hebben.
  En hoe denken ze in vredesnaam die drie overige moskeeën buiten gebruik te stellen – dit is in een of andere mohammedaanse regel nl. verboden. Maar daar weten die linkse Goudse rakkers natuurlijk niets van.
  Denk alleen maar even over de m. opvattingen over Andalusië!

 45. Taljaard

  Spike Jones; ”The Fuhrer’s face”

 46. Antivenin

  Laten we vooral bij de provinciale verkiezingen niet vergeten dat ALLE partijen behalve PVV en SGP vonden dat het tegengaan van de islamisering GEEN overheidsbeleid mocht zijn.

  En die protesten van die moslimmannen kan ik me heel goed voorstellen. Bij het zien van een vrouw (of een zwarte hond) is je hele gebed ongeldig en kun je weer van voren af aan beginnen met het hele circus. Kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt alleen maar omdat zo’n ongesluierde inboorling zo nodig door jouw blikveld moet lopen. En aangezien de gekke Gerritjes hier toch zo ongeveer altijd toegeven aan eisen van islamieten, kun je maar net zo goed blijven drammen tot ze dat weer doen.

  Bovendien zal het volgende ook wel meespelen: jij ons moskee geven, wij op jouw partij stemmen…

  Landsbelang, wat is dat?

  1. Johrijn

   Jij ons moskee geven, wij op jouw partij stemmen. Helemaal waar en dat is de crux. Het zijn de gevestigde partijen geweest die de islam in alles hebben gefaciliteerd en van geen ophouden weten. Ter linkerzijde vanwege de vele te vergeven banen in de zieligheids/asielindustrie, vanuit de Chr. partijen want ‘godsdienst’ vrijheid en sinds jaar en dag doet d666 mee door keihard de Armeense genocide te ontkennen. Alles wat NL en Europa een redelijk prettig land/werelddeel maakte is afgebroken. Nu moet ik voor de zoveelste keer aanhoren op radio en TV dat een NL’er of een A’dammer als zelfmoordterrorist in Irak weer zoveel mensen heeft gedood, hoe krijgen ze het uit hun waffel, maar ja de meelopers van de msm. Moet ik aanhoren dat moslims zich bedreigd voelen terwijl al tientallen jaren onze bejaarden en schoolkinderen niet meer veilig zijn omdat ze overvallen worden door straatjihadis, vrouwen worden uitgescholden en bespuugd, joden worden dood gewenst. Bah, wat een rot land is het geworden door die verschrikkelijke hypocrite, verraderlijke, huichelachtige politici (-1). Landsbelang, wat is dat?

 47. Ni28

  De linkse kerk bewijst weer dat zij totaal hersenloos bezig zijn. En durf maar iets tegen in te brengen want dan bewijzen zij dat zij net zo erg als de IS zijn al wordt je niet direct vermoord. Herinner u zich het kunstwerk in EU parlement toen Tsjechië voorzitter was. Nederland afgebeeld als een zee met alleen de moskee torens boven water. Humor? Neen werkelijkheid!

 48. Frayek

  Heeft iemand al gezegd dat het voor de gemeente veel goedkoper is alle vrouwen in het kinderdagverblijf te verplichten een burka aan te trekken? Komt de assimilatie van moslims in de Nederlandse cultuur ook nog eens ten goede.

 49. Wachteres

  Goed idee, @ Frayek.

  En dan de meisjes vanaf zes jaar ook meteen. Kunnen ze er alvast aan wennen, en mogelijk zitten er ook moslims bij die kindertjes wel erg verleidelijk vinbden.

 50. monach

  In alle gevallen waar de islam heeft veroverd, zijn naties of beschavingen volkomen vernietigd en waren de moskeeën de sleutel tot succes. Het zijn politieke en militaire commando en controle centra, en allen wijzen naar het middelpunt van de islamitische macht: de Ka’aba.

 51. MS

  Rogier Tetteroo mag voor mij de boom in en ik wens hem een onmiddellijke carrièrestop en landing in de bijstand.
  Die man mag toch geen volksvertegenwoordiger zijn. Wie heeft gekozen voor zo’n megalomaan project plus een volstrekte verachting van de emancipatiegedachte van vrouwen. Waar is de PvdA gebleven die die emancipatie ooit hoog in het vaandel had staan? Wat er over is is een dhimmitude naar het PvdA islamitische stemvee, buigen voor de moslims. Laten we hopen dat dit de laatste keer is dat dit mogelijk is en dat de PvdA met de grond gelijk wordt gemaakt: op naar de
  0 zetels!!!

 52. HR

  @Jacobus 16:18

  De concrete vraag is dat je reageert daar waar je gisteren gestopt bent, hoe moeilijk is dat?

  1. Jacobus

   Ik ben kwijt welke vraag er voor je openstond. Jij kennelijk ook.

   1. HR

    Weet je, je hebt me inmiddels wel duidelijk gemaakt wat je aan het doen bent, feitelijk ben je de aandacht niet waard en ik neem het mezelf kwalijk dat ik nog tijd besteed aan pogingen je tot een serieuze reactie te verleiden.

    Blijkbaar moet ik me erbij neerleggen dat je te pas en te onpas allerlei reacties plaatst met als enig doel een onzinnige discussie uit te lokken.

    Frank en Michael hadden je dat ook al verweten en ik ben duidelijk te lang door gegaan met proberen een normale discussie te voeren.

 53. Primo

  https://www.youtube.com/watch?v=MegZXm1rCPg

  Zo pakt men dit in Texas aan….

  1. HR

   Grappig filmpje, het kan helaas niet gerealiseerd worden in Gouda, te weinig varkens binnen de bebouwde kom…..

 54. HR

  Vanmiddag rond 17.45 op Radio 1 was Ascher aan het woord over de moskee in Gouda.
  Volgens zijn opmerkingen was de muur aangevraagd door het kinderdagverblijf om te voorkomen dat de kinderen weg zouden lopen.
  Heeft iemand dit gehoord?
  Weet iemand waar Ascher zijn informatie vandaan heeft gehaald?

  1. Jacobus

   Ik geloof dat het verhaal waar deze draad mee begon een hoax is. Ik vond er ook nergens een bevestiging van.

   1. Beukman

    @Jacobus
    Sowieso gaat het niet om een muur, maar om een schutting of een heg. Big deal. Lijkt me vooral prettig voor het kinderdagverblijf zelf.

    http://nieuws.thepostonline.nl/2015/02/06/woede-gouda-om-doorgaan-megamoskee/

    1. HR

     Ik heb toch het gevoel dat dit een “spin” is om de negatieve lading (muur) te verminderen…..

     1. Jacobus

      HR kan de muurfantasie nog niet loslaten: het verhaal is te mooi om niet waar te zijn.

     2. Beukman

      @HR
      Zou kunnen. Het omgekeerde is echter net zo goed mogelijk. In dat geval heeft de Telegraaf Tetteroo verkeerd geciteerd.
      Het is hoe dan ook een opgeblazen verhaaltje. Heb jij al protesten gehoord vanuit het kinderdagverblijf zelf? Daar zou het toch vooral om moeten gaan.

  2. Pieter V

   @ monach
   Klopt! Ieder land waar de islamietjes hun smerige klauwen in hebben gezet wordt uiteindelijk kapot gemaakt.
   In Egypte beginnen ze dat een beetje door te krijgen en wordt de Broederschap eindelijk eens aangepakt.
   Dat willen de halve zolen als Jacobus dus gewoon niet zien. Gehersenspoelde idioten die nooit in de echte wereld zijn geweest.
   Nederland? Libanon aan de Noordzee!

 55. nogmaals

  @Jacobus
  zoek eens bij uw geliefde NOS.
  Als ze het daar zeggen, mag u het toch niet in twijfel trekken.

 56. nogmaals

  Volgens de NOS zijn er plannen om een hoge muur te bouwen tussen de moskee en de kinderopvang.
  Volgens Asscher komt het verzoek echt niet van de moskee, maar van het kinderdagverblijf om te voorkomen dat de kinderen weglopen.
  Volgens Opstelten is het laatste woord over deze moskee nog niet gesproken.

  Opstelten zal het uitspreken van het laatste woord (hij is al aan het oefenen op arabische koranteksten)
  wel uitstellen tot na de a.s. verkiezingen.

  Asscher is zo achterlijk dat hij niet eens begrijpt dat het weglopen van kleuters ook voorkomen kan worden door een laag hek. Dáárvoor is een hoge muur echt niet nodig, of zouden de kleuters in Gouda zulke hoog-klimmertjes zijn?

  1. Pieter V

   @ nogmaals
   Inderdaad de bekende PvdA leugens. De spindokter moest weer hals over kop opdraven om gezichtsverlies van de landverraders te voorkomen.

  2. Jacobus

   Welke bron raadpleegde U ?

   1. nogmaals

    Ik heb het verhaal van Frank Verhoef (de aanleiding tot deze 100-plus reacties) gelezen. Als u dat voortaan ook eens doet alvorens uw tekstverwerker op volle toeren in de islam-facilitatie-modus te zetten. Frank schrijft: “De PvdA-wethouder is zelf met de oplossing gekomen van een speciale muur. Hij wil heel graag de moslims tegemoet komen, omdat ze anders weleens zouden kunnen worden ‘afgeleid’ door werkende vrouwen bij het kinderdagverblijf en de school. Doodeng inderdaad, werkende vrouwen. Vrouwen moeten natuurlijk de hele dag thuis blijven.

    Tetteroo: “Iedereen respecteert nu elkaars eigenaardigheden. Bij het schoolplein komt een muur om voor zo min mogelijk doorkijk te zorgen”

    De islam de wereld uit, ook uit Gouda, al is dat bijna onbegonnen werk, want de pvda ……..

  3. HR

   Ik woon in een behoorlijk kinderrijke omgeving, met diverse kinderdagverblijven en kleuterscholen.
   Ik heb er nog nooit een muur omheen zien staan, een laag hek is inderdaad meer dan voldoende.

   1. Jacobus

    In welke bron wordt van een hoge muur gesproken?

 57. W.H.J. Reiss

  Misschien is het goed dat de muur er komt.
  Mohammed de pedoprofeet kon ook niet van de kinderen afblijven.
  En een van de vele gezegdes van moslims is: 1 Kind in de hand is beter dan 10 in de lucht.
  En dan is een hekje voor een hitsige booslim niet afdoende.

 58. Pimsch

  een PvdA lakei loopt nog harder voor de moslims, dan de moslims zelf.
  Als een zich uitslovende bediende.

 59. Pieter V

  De PvdA (Achterlijken) faciliteert de invoering van een barbaarse middeleeuwse ideologie en noemt zichzelf “progressief”.
  Een beter bewijs voor het feit dat ze volledig de weg kwijt zijn bestaat er niet.

 60. Taljaard

  Die moskeet staat er nog niet.
  En als het aan veel Gouwenaren ligt komt hij er ook nooit.
  De PvdA schijnt inderdaad zo dom te zijn om van ons land een Libanon aan de Noordzee te willen maken.
  Ze zouden eens naar Brigitte Gabriel moeten luisteren.

 61. Joop Klepzijkert

  Positieve discriminatie bestaat niet. Discriminatie is ten allertijde negatief. We hebben een rook verbod, in caffees e.d mag niet gerookt worden, behalve in sisha lounges. 1 waterpijpje roken met een tabak blokje staat gelijk aan 2 pakjes sigaretten. Tja dat mag wel, de ene na de andere sisha lounge verrijst in Den Haag. wel heb ik e-mails gestuurd naar mensen die er wat aan moeten doen. Het is natuurlijk vreselijk als die jonge mensen long kanker krijgen.

 62. Beukman

  Jacobus, 19.50:
  “HR kan de muurfantasie nog niet loslaten: het verhaal is te mooi om niet waar te zijn.”

  Als het inderdaad slechts blijkt te gaan om een schutting of een heg, zou men eigenlijk blij moeten zijn. Ervaringen opgedaan tijdens de discussies over de niet-bestaande sharia-driehoek leren echter dat het voor velen niet erger kan. Een stalen muur met prikkeldraad gaat erin als koek, als het echter slechts om een heg blijkt te gaan, weigeren velen dat te geloven.

  1. Beroepsverbod

   Het waren de letterlijke woorden van Asscher op de radio, gistermiddag: ” Die muur komt er op verzoek van het kinderdagverblijf”. Ik snap niet hoe hij kan denken dat hij hiermee wegkomt.

 63. Joop Klepzijkert

  De nederlander kan de islamieten genoeg terug pakken met de bestaande regels. Verder heb je strijd die vangodlos voert door varkens vlees te leggen bij het halal vlees. Ik koop altijd varkens vlees bij de supermarkt en reken het af bij een moslima, zodat zij haar handen een aantal keren religieus moet wassen. Dan hebben we nog meld misdaad anoniem. We hebben mogelijkheden genoeg om tegen de islamisering in het geweer te komen. Maar eerst met zijn allen op 18 Maart PVV stemmen.

 64. Beukman

  Joop klepzeikt:
  “Ik koop altijd varkens vlees bij de supermarkt en reken het af bij een moslima, zodat zij haar handen een aantal keren religieus moet wassen.”

  Mijn inschatting is dat ze dit evengoed wel zal doen, nadat ze jouw boodschappen heeft afgerekend.

 65. HR

  Over een snelle reactie gesproken:

  Vanochtend heb ik gereageerd op dit artikel en vond het interessant genoeg om hierover onderstaand mailtje te sturen naar VNL

  Onderwerp
  Moskee Gouda
  Bericht
  Naar aanleiding van de bouwplannen voor de moskee in Gouda, wil ik u het volgende vragen.

  Hoe kan het dat de gemeente Gouda overheidsgelden uittrekt voor het plaatsen van een muur bij deze moskee?
  De bedoeling van de muur is om werkende vrouwen uit het zicht van moskeegangers te houden. Zie het artikel in de Telegraaf van 06-02-2015.
  Druist dit niet in tegen alle regels inzake discriminatie etc.?
  Is dit iets om kamer vragen over te stellen?

  Bij voor baat dank voor uw reactie.

  Stom genoeg heb ik niet eerder als 22.00 uur weer naar mijn mail gekeken en er bleek al om 13.06 gereageerd te zijn.

  Dank voor uw bericht. Wij hebben zojuist bijgevoegde Kamervragen gesteld.
  Met vriendelijke groet.
  Louis Bontes

  Vragen van de leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat er een scheidingsmuur wordt gebouwd bij het Goudse moskeecomplex.

  1. Bent u bekend met het bericht “Gouds bestuur lost vrouwenkwestie op”*?

  2. Klopt het dat er een muur zal worden gebouwd bij het schoolplein met als doel het vermijden van visueel contact tussen de moskeebezoekers en vrouwen?

  3. Deelt u onze visie dat het faciliteren van projecten die de gelijkheid van man en vrouw aantasten geen taak is van de Nederlandse staat? Zo neen, waarom niet?

  4. Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat met de bouw van de muur het verkeerde signaal wordt afgegeven dat Nederland zich aanpast aan de islam in plaats van andersom?

  5. Welke maatregelen bent u voornemens te treffen om, nu de omstreden moskee er toch lijkt te komen, tenminste de realisatie van voornoemde scheidingsmuur te voorkomen?

  6. Wanneer wordt er eindelijk ingezet op een integratiebeleid dat nieuwkomers voor de keuze stelt zich aan te passen aan de hier heersende opvattingen of te vertrekken?

  * Telegraaf, 6 februari 2015

  Ik ben vreselijk benieuwd wat voor antwoorden er hierop gegeven zijn, ik hoop hierover ook bericht te krijgen.

  Mocht dat zou zijn dan zal ik dat hier ook plaatsen uiteraard.

  1. Beukman

   @HR
   Bij 2. vragen ze of het klopt dat er een muur komt, bij 4. weten ze het opeens zeker.
   Als ik jou was, zou ik het eens navragen bij het kinderdagverblijf.
   Verder weet ik niet zo goed wat ze bedoelen met “het faciliteren van projecten die de gelijkheid van man en vrouw aantasten”. De sjoel bij mij om de hoek heeft ook aparte ingangen voor mannen en vrouwen. So what? Laat die mensen het toch zelf uitzoeken.

   1. nogmaals

    @beukman
    Misschien moet je maar stoppen met reacties als het laat wordt, want je schrijft onzin met je gezwam over 2. en 4.

    Voor een leefbaar Nederland: De islam de wereld uit, te beginnen in NL,

    1. Beukman

     @nogmaals
     Ik snap best dat je wil dat ik stop, want het staat er gewoon:

     “2. Klopt het dat er een muur zal worden gebouwd ….
     4. Bent u [….] van mening dat met de bouw van de muur…. “

     1. nogmaals

      @ beukman 23:08
      Begrijpend lezen beukman, begrijpend lezen !! Hoe moeilijk is dat.
      Maar misschien dat Kamervragen iets moeilijker zijn te lezen dan uw gebruikelijke linkse literatuur. Kamervragen zijn meestal ietwat suggestief met de bedoeling om de betreffende minister in moelijkheden te brengen, en om stemmen te winnen bij de a.s. verkiezingen. Hopelijk lukt het deze keer. Ze hebben jou in ieder geval wel in leesmoeiljkheden gebracht.
      Onder pt 2 wordt naar de bekende weg gevraagd; dat zal je wel duidelijk zijn.
      Onder pt 4 staat nergens dat VNL zeker weet dat de muur gebouwd gaat worden.
      VNL geeft vooraf al aan dat hun vragen zijn gebaseerd op hetgeen in het betreffende krantenartikel staat.

      Islam de wereld uit, te beginnen in NL

   2. toetssteen

    @Beukman
    Dus omdat de sjoel twee ingangen heeft, is het in orde dat er een scheidingswand komt tussen gehandicapten en vrouwen aan de ene zijde en moslims die problemen met hun onderbuik hebben aan de andere zijde…..
    Kweenie, maar ik vind het een bizarre vergelijking.

    1. Beukman

     @toets
     Ze zoeken het zelf maar uit, toets. Voor mijn part komt er een aparte ingang voor mannen met een vergrote prostaat. Met die schutting zie je daar sowieso niks van.

    2. W.H.J. Reiss

     U wilt anderen de les lezen, maar U houdt er zich zelf niet aan ! U zei tegen eenieder niet meer te reageren op de dwazen alhier ! U karakter is van rubber !!!

     1. Beukman

      @Reiss
      En waar is jou karakter van, Reiss?

   3. HR

    Ik vind de reactie die ik gehad heb van VNL bijzonder omdat ze zo snel reageren, en omdat ze ook inderdaad vragen gaan stellen.

    Wat betreft jouw opmerkingen, ik heb vaker kamer vragen bekeken, en deze zijn niet anders als andere vragen.

    Zij vragen om antwoorden en ik vind dat belangrijk dat er ook geantwoord gaat worden.

    Volgens mij wordt er met “het faciliteren van projecten die de gelijkheid van man en vrouw aantasten” verwezen naar de ondergeschikte rol van de vrouw in de islam. Het zou ook kunnen dat het een verwijzing is naar de “werkende moeders” die de moslim mannen zouden hinderen.

    Ik weet niet of een sjoel aparte ingangen heeft voor mannen en vrouwen, wat mij betreft moeten ze dat ook zelf weten. Zetten ze echter een muur om de sjoel om te zorgen dat de mannelijke bezoekers niet worden afgeleid of gehinderd door westerse vrouwen, dan gaat mij dat een stap te ver.

    Dat was volgens mij ook het uitgangspunt van deze discussie, niet of er 1 of 2 ingangen zullen komen.

    1. Beukman

     @HR
     Ik weet niet, HR. Het is netjes dat ze zo snel hebben geantwoord, maar vooralsnog weten we niet of het om een muur gaat, een heg, of een schutting. We weten ook niet wat het kinderdagverblijf er zelf van vindt, terwijl dit juist wezenlijk is. Interesseert VNL dit niet?

     Wat de vermeende ondergeschikte rol van de vrouw betreft: het verschil tussen gelijk en gelijkwaardig is hier van cruciaal belang. Eigenlijk net zoals bij de SGP zeg maar. Mochten moslima’s zich achtergesteld of onderdrukt voelen bij hun mannelijke soortgenoten, dan zeg ik als liberaal: zoek het zelf uit. Waarom moeten wij heidenen dat voor jullie doen?

     Verder heb ik niet de indruk dat moslimmannen moeite hebben met werkende moeders. Wel kan ik me een beetje voorstellen dat een terrein vol buitenspelende peuters met daartussen een stelletje lekkere wijven, werkzaam in een kinderdagverblijf, vrome mannen afleiden van hun religieuze plichten. Ik zou daar niet te moeilijk over doen. Sterker nog: wees blij met die heg.

     1. HR

      Juist omdat we feitelijk nog niets weten is het zinvol dat er vragen gesteld, en beantwoord worden, dat lijkt mij een inkoppertje.

      In het kader van de vraagstelling is het ook helemaal niet belangrijk of het kinderdagverblijf er wel of niet een mening over heeft.

      Los van het feit of een dergelijke grote moskee op die plaats er überhaupt zou moeten komen, los van de, in mijn ogen, terechte bezwaren uit de buurt, los ook van alle andere die ik eerder al genoemd heb, ik zie niet in waarom de Nederlandse overheid een muur, hek, heg of rij struiken moet financieren omdat er moslim mannen zijn die zich storen aan vrouwen, wel of niet aanstootgevend gekleed.

      Het feit dat moslim mannen afgeleid worden door vrouwen is de reden dat de vrouwen het hoofd, of zelfs het hele lichaam MOETEN bedekken. Ik vind dat nogal vrouwonvriendelijk, je kan het ook onderdrukking noemen.

      Op het moment dat moslim mannen vragen om een muur, zoals de eerste berichten luidden, geeft dat aan dat zij zich ook storen aan westerse vrouwen. Nu moeten ze dat natuurlijk zelf weten, zolang zij de westerse vrouwen niet lastigvallen is er niets aan de hand, maar om de overheid voor deze muur te laten opdraaien gaat me echt te ver.

     2. V.K.

      -Ach Beuk, waarom vraag je je niet af of het goedkoper is om de gebedsruimte te isoleren.

      -Na ja, ik geef de moskee een goede kans dat er een afscheiding komt.

      -De staat heeft er immers,om vrome mannen met concentratie problemen tegemoet te komen, er ook voor gezorgd en bijgedragen dat scheidingswanden behoren tot het vaste meubilair op de openbare afwerkplaatsen.

  2. Jacobus

   Mijn God, Asscher moet voorkomen dat de scheidingsmuur wordt gebouwd die niemand van plan was te bouwen.
   Een beter bewijs dat het met die VNL niks gaat worden kon niet worden geboden.

   Wat een verpletterende domheid.

   1. vanGodlos

    God zal me kraken,Jacobus@ wat woord ik moe van jou,je bent de Gods ganselijkedag bezig met je worden brij hier, van s ochtends vroeg tot diep in de nacht hier neer te plempen, woord jij nou niet moe van je zelf .Heb je nou niets anders te doen ? moet je de plantjes geen water geven, of de hond uit laten ? …..Ga slapen..

 66. V.K.

  -Beukman, de Sjoel waar jij in de buurt woont, is gebouwd van particulier geld.

  1. Beukman

   @VK
   Ik heb het over die op het J. Obrechtplein. Fantastisch gebouw. Ja, die zal gerust zijn gebouwd van particulier geld. Dus?

   1. V.K.

    -@Beukman,

    -Inderdaad,fantastisch gebouw (wel eens binnen geweest? protestantse kitch.)opgehoest uit particuliere gelden.

    -Toen Oud-Zuid, begin 20e eeuw werd gebouwd zagen christelijke gemeenschappen nieuwe arbeidswijken waar het socialisme en communisme wierig teelde als landelijk ontwikkelingsgebied, er werd door deze kerken dan ook onder hun leden/schaapjes heftig gecollecteerd om het mogelijk te maken dat er in deze roode wijken/bolwerken kerken gebouwd werden om het rode gevaar tegen te gaan. kijk, dat was pas particulier initiatief , inclusief vijandsbeeld, zonder staatsbemoeienis..

    -Aangezien joden (het joodse geloof) zich niet bezig houdt met zieltjes winnen, is het niet nodig geweest om de financiering rond te krijgen met het scheppen van een vijandsbeeld.

    -Na ja, zodra de staat tempels gaat financieren, dan heeft iedereen het recht om zich met de bouw te bemoeien.

    -.

 67. HR

  @VK 00.15

  Ik denk dat de heren moslims nou niet staan te juichen bij de vergelijking met de muur in kwestie en de afscheidingen tussen de afwerkplekken.
  Wel leuk om het in de gesprekken tussen de gemeente Gouda en de heren moslims ter tafel te brengen, misschien zien ze er zelfs wel vanaf……

  1. V.K.

   -@HR

   7 februari 2015 at 00:19

   -Valt wel mee, een moslim zonder humor ben ik nog niet tegen gekomen,

   1. V.K.

    -Wel zure linksch mensen. 🙂

 68. Beukman

  @ HR 00.14

  In volgorde:

  De mening van het kinderdagverblijf lijkt me wezenlijk belangrijk. Zij zijn het die tegen die heg moeten aankijken. Misschien zien ze die wel liever dan een moskee.

  Het is niet de Nederlandse overheid die de heg bekostigt, maar hooguit de Goudaase overheid, al is zelfs dat niet zeker. Is gewoon een dingetje ruimtelijke ordening.

  Veel moslimvrouwen die ik ken bedekken hun haar niet omdat ze worden onderdrukt, maar omdat ze dit zedig vinden. Om dezelfde reden bedekken heidense en christelijke vrouwen hun borsten. Heeft het woord “nipple gate” je al bereikt? Een term overgewaaid uit het puriteinse America, waar een vrouwenborst alleen mag worden getoond als deze wordt afgesneden, zoals Frank Zappa zei.

  1. HR

   Van mij mag je de mening van het kinderdagverblijf belangrijk vinden, moet je helemaal zelf weten.

   Punt is natuurlijk wel dat er waarschijnlijk al een beslissing genomen is voor het betreffende kinderdagverblijf zich daar gaat vestigen…..

   Of het nou de nationale overheid is of die van Gouda, in beide gevallen is het onzinnig.

   Wat betreft je vergelijking met “Nippelgate”, ik denk dat de moslimvrouwen onder jouw kennissen jou het best kunnen uitleggen waarom dat een volslagen idiote vergelijking is.
   Ik begin er in ieder geval niet aan, voor mij is het bedtijd.

   Allemaal lief gaan slapen en morgen gezond weer op.

  2. V.K.

   -@ Beuk,

   Nipple gate in combinatie met Frank Zappa doet mij vreemd genoeg denken aan de Europese wetgeving betreffende de zuigkracht/motorvermogen van de stofzuiger. 🙂

 69. V.K.

  -@Beuk,

  -Wat mij steekt is de passie van de NL , politieke partijen, Staat, om toch maar vooral de islamitische gemeenschap te faciliteren, geen subsidie is te gek om deze mensen het maar naar hun zin te maken. Wordt er een leegstaande synagoge gekraakt door islamieten, dan is er blijkbaar geen subsidie, uit historisch besef, beschikbaar ,om deze sjoel, bij gebrek aan leden te behouden,(niemand vraagt zich af waar deze leden gebleven zijn) terwijl deze staat zich niet de vraag stelt waarom deze sjoel leeg staat, en tsjoep het wordt een moskee, bij gebrek aan particuliere gelden. Heb jij wel eens gehoord van islamieten welke een christelijke kerk hebben gekraakt met als reden dat het kerkbezoek terug nam? Ik niet. Ondertussen worden er IKON programma’s volgeschreven over kerk-bemiddelaars welke leegstaande kerken verkopen aan de islamitische gemeenschap.

  -Bij mjn weten is er nog nooit een christelijke kerk gekraakt, na ja, Nederland is toch een land van N Scialistische Bers en wegkijk christenen.

  http://nederlandse-feiten.nl/synagoge_%28den_haag%29

  http://www.jhm.nl/cultuur-en-geschiedenis/nederland/zuid-holland/den-haag

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Synagoge_(Den_Haag)

  1. Beukman

   VK schrijft:
   “Bij mjn weten is er nog nooit een christelijke kerk gekraakt”

   In ieder geval 1, en dat was de Vondelkerk aan het Vondelpark. En dat was eigenlijk maar goed ook, want de eigenaar liet de leegstaande kerk willens en wetens verkrotten. De krakers zorgden er i.i.g. voor dat er niet nog meer spullen uit het gebouw werden gejat, en stookten de boel weer een beetje droog.

   Het kan bijna niet anders of er zijn wel meer christelijke kerken gekraakt.
   Verder is het uiteraard gewenst dat historische leegstaande kerken of sjoelen opnieuw in gebruik worden genomen om sloop te verkomen. Dan zal het mij een biet interesseren of het is als woningen, kantoren, gemeentedienst, museum. of synagoge, zoals in jouw voorbeeld hierboven van de Wagenstraat in Den Haag.

 70. kniertje

  TIP: Als de moslims uit Gouda de plaat welke voor de kop van Jacobus zit gaan gebruiken hebben ze een eeuwige onneembare vesting geschapen

 71. Ruud562

  Gelijkheid van vrouw en man heb ik zeer hoog in mijn vaandel staan. Daarom erger ik me groen en geel als ik zo’n islamistisch wandelend tapijt voorbij zie komen, een volkomen toonbeeld van onderdrukking in een land dat miljarden in emancipatie van de vrouw heeft gestoken! Ons land wel te verstaan! Zou de PvdA daar nu ook een oplossing voor hebben?

 72. Antidotum

  Kijkt me wel zinvol en rechtvaardig om afbeeldingen van Aletta Jacobs, Wafa Sultan, Oriana Fallaci en Golda Meir en hun verdiensten, op de muur te schilderen, in gouden letters, uiteraard aan de binnenkant van de mosknee, zowel in het Arabisch als in het Nederlands.

  Maar dat zal de volksverlakkende PvdA zeker niet durven, hang voor booslims.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.